Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mostarka_90 wrote:
Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Evo konkretno, imala sam sve bodove što se tiče VSS i pošto sam nezaposlena, ali su mi za rukopis i opci dojam dali samo bod... al eto prošla sam.
Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!
Mala ispravka*
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?
Slažem se. Primjetila sam da vecini nezaposlenih i sa VSS koji imaju sve one bodove, daju slabije ocjene na opci dojam i na rukopis.. a one sa SSS proguraju sa tim većim ocjenama. Prostor za manipulaciju i stele..
S4mpion wrote:
Mala ispravka*
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?
Ne znam za ostale, ali mene je teta iz komisije ispitivala 5-6 min: obrazovanje, koje su nadležnosti instruktora/popisivača bla bla i mora da sam im se svidjela.
5-6 minuta!?
Za to vrijeme, u opštini Novo Sarajevo 20 ljudi prođe kroz kancelariju, ali ono što želim reći je da ne možeš tvrditi da si zaslužila bolji dojam, da si kulturnija i sigurnija od nekih kandidata kojima uopšte nije pružena šansa da steknu svoj dojam kao što je pružena tebi.
Ako smo primljeni da radimo u drugoj opcini od one u kojoj smo se prijavili,gdje predajemo dokumente?Obuka ce se vrsiti u onoj opcini u kojoj smo se prijavili.
S4mpion wrote:
Mala ispravka*
Slažem se. Primjetila sam da vecini nezaposlenih i sa VSS koji imaju sve one bodove, daju slabije ocjene na opci dojam i na rukopis.. a one sa SSS proguraju sa tim većim ocjenama. Prostor za manipulaciju i stele..
Naravno, dojam je rubrika koja služi da se provuku stranački kandidati i rodbina.
Sarcom wrote:Ako smo primljeni da radimo u drugoj opcini od one u kojoj smo se prijavili,gdje predajemo dokumente?Obuka ce se vrsiti u onoj opcini u kojoj smo se prijavili.
Predajes u onu u koju si se i prijavio.
Ja sam primljen da popisujem u CT, a prijavljen sam u NG
Nađoh osobu koja je prošla za instruktora škola 4b, status 0b i dojam 1b i prošla. Izgleda preko dojma su cifrali ishod.
Izgleda da niko sa SSS nije prošao za instruktora?
ta je prošla milion posto na osnovu nacionalnog ključa. Hebo im nacionalni ključ mamu.
U mojoj općini bukvalno svaki Srbin i Hrvat je upao bez obzira na broj bodova i onu rang listu.
Dobro si to skontao. Osoba jeste te nacionalnosti.
Hah, dojam - nacionalnost.
U pravu su i ostali. Rubrika "Dojam" - rubrika za manipulacije...
Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar
basta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar
Sad sam već zabrinuta...
A hoćeš li se žaliti, ja bih svakako.
Last edited by o.b. on 29/08/2013 16:09, edited 1 time in total.
basta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar
Sad sam već zabrinuta...
A hoćeš li se žaliti, ja bih svakako.
A valjda je istekao taj rok za žalbe, takva mogućnost je valjda bila otvorena pri preliminarnoj listi.. Ne znam šta reći i šta učiniti
skoro dosla iz opstine novo sarajevo..
moj momak je primljen.. taman se nasli i sjeli na kafu kad zovu iz opstine da mu jave koje papire treba da donese.. reko bi covjek da su ovo ozbiljno shvatili
o.b. wrote:pa to i jeste bio prostor za manipulacije... mislim ko su one dvije cure što su bile u kancelariji kada sam popunjavala obrazac, da me ocijene i daju svoj dojam??? halo??? btw. prepričavale su neku seriju dok sam popunjavala obrazac... koji dojam, čiji dojam???
Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
mirsek wrote:
Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
mirsek wrote:
komisija je 4, 5 ili 6 članova
U opstini centar je bilo 3 plus 1 momak u sali za popunjavanje obrasca, bar kad sam ja popunjavao obrazac.