POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mostarka_90

#451 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

S4mpion wrote:
lolol wrote:
mostarka_90 wrote: Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Evo konkretno, imala sam sve bodove što se tiče VSS i pošto sam nezaposlena, ali su mi za rukopis i opci dojam dali samo bod... al eto prošla sam.
Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!
Mala ispravka*
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?

Slažem se. Primjetila sam da vecini nezaposlenih i sa VSS koji imaju sve one bodove, daju slabije ocjene na opci dojam i na rukopis.. a one sa SSS proguraju sa tim većim ocjenama. Prostor za manipulaciju i stele..
Capsicum

#452 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Capsicum »

lozze wrote:Opcina Centar je fuj, umjesto da budu prvi,oni zadnji....
Kriju spiskove ko zmija noge, a to sve nesto "e-uprava" :lol:
S4mpion

#453 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by S4mpion »

Huremika wrote:
S4mpion wrote:
Mala ispravka*
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?
Ne znam za ostale, ali mene je teta iz komisije ispitivala 5-6 min: obrazovanje, koje su nadležnosti instruktora/popisivača bla bla i mora da sam im se svidjela.
5-6 minuta!?
Za to vrijeme, u opštini Novo Sarajevo 20 ljudi prođe kroz kancelariju, ali ono što želim reći je da ne možeš tvrditi da si zaslužila bolji dojam, da si kulturnija i sigurnija od nekih kandidata kojima uopšte nije pružena šansa da steknu svoj dojam kao što je pružena tebi.
Sarcom

#454 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Sarcom »

Ako smo primljeni da radimo u drugoj opcini od one u kojoj smo se prijavili,gdje predajemo dokumente?Obuka ce se vrsiti u onoj opcini u kojoj smo se prijavili.
S4mpion

#455 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by S4mpion »

mostarka_90 wrote:
S4mpion wrote:
Mala ispravka*

Slažem se. Primjetila sam da vecini nezaposlenih i sa VSS koji imaju sve one bodove, daju slabije ocjene na opci dojam i na rukopis.. a one sa SSS proguraju sa tim većim ocjenama. Prostor za manipulaciju i stele..
Naravno, dojam je rubrika koja služi da se provuku stranački kandidati i rodbina.
maxell_sarajevo

#456 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by maxell_sarajevo »

Sarcom wrote:Ako smo primljeni da radimo u drugoj opcini od one u kojoj smo se prijavili,gdje predajemo dokumente?Obuka ce se vrsiti u onoj opcini u kojoj smo se prijavili.
Predajes u onu u koju si se i prijavio.
Ja sam primljen da popisujem u CT, a prijavljen sam u NG :D
FrozenCastle

#457 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FrozenCastle »

gidra wrote:
šefica wrote:Šta im dođe ovaj dojam?

Nađoh osobu koja je prošla za instruktora škola 4b, status 0b i dojam 1b i prošla. Izgleda preko dojma su cifrali ishod.

Izgleda da niko sa SSS nije prošao za instruktora?
ta je prošla milion posto na osnovu nacionalnog ključa. Hebo im nacionalni ključ mamu.
U mojoj općini bukvalno svaki Srbin i Hrvat je upao bez obzira na broj bodova i onu rang listu.
Dobro si to skontao. Osoba jeste te nacionalnosti.

Hah, dojam - nacionalnost. :-)

U pravu su i ostali. Rubrika "Dojam" - rubrika za manipulacije...
Bosnianman

#458 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Bosnianman »

Pozz, dali ima negdje na netu konacna lista za Novi Grad? Hvala.
basta boje sljeza

#459 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by basta boje sljeza »

Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar :-)
insaneinthebrain

#460 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by insaneinthebrain »

jessssssssssssss, upo sam u popisivache u novom sarajevu. i to plus sa stelom. tooooooooooooo :thumbup:
bosanac19

#461 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bosanac19 »

poz, da li neko zna je li za Vogoscu izasao spisak, posto na web stranici nema nista?
gnjev

#462 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

Eto izgleda da cemo se druziti :mrgreen:
o.b.

#463 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

basta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar :-)
Sad sam već zabrinuta...
A hoćeš li se žaliti, ja bih svakako.
Last edited by o.b. on 29/08/2013 16:09, edited 1 time in total.
mirs

#464 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirs »

Zdravo, da li ima negdje na stranici, netu ili slicno lista popisivaca za Centar?
snaga_znanja

#465 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Da li je u ostalim opstinama kao u Zenici prvo izasao preliminarni spisak sa svim bodovima, pa onda finalni ili je odmah samo finalni?
Magarece_godine

#466 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Magarece_godine »

bosanac19 wrote:poz, da li neko zna je li za Vogoscu izasao spisak, posto na web stranici nema nista?
Izaš'o ... sad ja gled'o ...
perfect_guy

#467 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

eto i ja sam jedan od sretnika u NS
basta boje sljeza

#468 Re: POsao-Popis stanovnistva

o.b. wrote:
basta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar :-)
Sad sam već zabrinuta...
A hoćeš li se žaliti, ja bih svakako.
A valjda je istekao taj rok za žalbe, takva mogućnost je valjda bila otvorena pri preliminarnoj listi.. Ne znam šta reći i šta učiniti :roll:
basta boje sljeza

#469 Re: POsao-Popis stanovnistva

mirs wrote:Zdravo, da li ima negdje na stranici, netu ili slicno lista popisivaca za Centar?
Online nema nigdje, ali sada cu ja pokušati postati slike koje su meni poslali, iako jako loše kvalitete
i_ja_na_forumu

#470 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

skoro dosla iz opstine novo sarajevo..
moj momak je primljen.. taman se nasli i sjeli na kafu kad zovu iz opstine da mu jave koje papire treba da donese.. reko bi covjek da su ovo ozbiljno shvatili :evil:
mirsek

#471 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirsek »

o.b. wrote:pa to i jeste bio prostor za manipulacije... mislim ko su one dvije cure što su bile u kancelariji kada sam popunjavala obrazac, da me ocijene i daju svoj dojam??? halo??? btw. prepričavale su neku seriju dok sam popunjavala obrazac... koji dojam, čiji dojam???
Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
DON_eARL

#472 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Predah papire danas, za studente definitivno samo kopija LK i Indexa, te isti na uvid. :D
perfect_guy

#473 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

mirsek wrote: Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
komisija je 4, 5 ili 6 članova
basta boje sljeza

#474 Re: POsao-Popis stanovnistva

Općina Centar Sarajevo
Instruktori:
Image
Image

Popisivači:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Nadam se da ćete se snaći, sorry zbog loše kvalitete :sad:
Last edited by basta boje sljeza on 29/08/2013 17:43, edited 3 times in total.
mirsek

#475 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirsek »

perfect_guy wrote:
mirsek wrote: Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
komisija je 4, 5 ili 6 članova
U opstini centar je bilo 3 plus 1 momak u sali za popunjavanje obrasca, bar kad sam ja popunjavao obrazac.
Post Reply