Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
VukSaTrebevica

#451 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by VukSaTrebevica »

alanskoda wrote: Sumnjam da se moj saginjao, mislim da je tvoj na koljenima klecao. :D
NIje se saginjao, zato je iza sebe ostavio narod bez identiteta, kulture, tradicije i drzave :D Najgore je tudje prisvajati. Kao sto rece Vuk koliko od vas zna Turski jezik danas, dok Srpski svi znaju :D

Srbi se nisu saginjali, jesu ugnjetavani, ali su se hvala Bogu rijesili istih :)

Zato nemoj(te) vise povlaciti te teze. Knjigu u sake...i polako ima vremena da se nauci "bosanska" istorija :)

Ne volim da neko omalovazava moj narod i iznosi neistine, ne diram tudje... :thumbup:
medo28

#452 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by medo28 »

VukSaTrebevica wrote:Reče jednom jedan veliki čovjek kad si se već uhvatio prađedova :D

Razmišljanje muslimana Bosne opisao je i suvremenik Vuk Karadžić: "Nego oni zakona turskoga misle da su pravi Turci, i tako se zovu, premda ni od stotine jedan ne zna turski."

:run:
jesi čuo onu... pitaju srbijanca jel ostalo kod vas turcizama u riječniku... ma jok bre!
dječak sa šibicama

#453 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by dječak sa šibicama »

Uspjeli su i do pradjedova doci
zateznistub

#454 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by zateznistub »

Ovako:
Nikoga licno sa ovog foruma ne poznajem, ali nabijati chisumu nesto sto on ne govori i pri tom ga pitati sta je uradio za ovaj grad je krajnje djetinjasto.

Sto se teme i konverzacije tice jedno veliko FUJ.
Oni koji nemaju amneziju, znaju ko je i sta bio nele i ekipa ali isto tako znaju u sta se pretvorio. Oni koji to ne znaju ili ne pamte ili su jednostavno u tob doba igrali cole sa ostalim spermatozoidima nemaju pravo pisati o nadrealistima i njihovim djelima.

A oni koji spominju colu u svemu ovome....solju toplog mlijeka, pipu u usta i na spavanje!
Chisum

#455 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

Veliko Stopalo wrote:
Chisum wrote:

Opet taj laki-prdez-paljanski humor... (kako se zvala ona debilna serija snimana na Palama u ratu? :lol: )

Nego ljakse, de nam jos koji traktat o Zvalji. Krenulo te bilo, nemoj sad da kvaris temu kletvama dede kmeta, Markom Kraljevicem i Anadolijom.
zhvaljo je institucija, zachetnik najvecheg kulturnog pokret voljenog ti grada. on ti je ustanovio "ocam" koje ti sad nemilosrdno eksploatishesh u raji, mahali, pred treeeeeeebom... :D

Ali KOLIKO neduhovit.... :lol: pa daj barem malo, jeb'o ga bog, barem deset deka, skloski... :lol:

Pravo prigradsko seljace.
Sezam

#456 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

alanskoda wrote:
Chisum wrote:Upravo......

Debilko se po ko zna koji put klonirao ne bi li mogao da nam poruci da ne mozemo bez njega i njemu slicnih :lol:

Boli istina. Ne mislim na vecinu nas ali pojedine boli sto je nele otisao preko drine sto pokazijete na ovoj temi.
Da ljude zaista boli to sto je jedan deklasirani cetnik napustio Sarajevo, valjda bi bila stalna tema o njemu, a ne ovako, povodom prve serije nekog novog serijala...i 80% ove teme je ispisano od strane salonaca...

Evo sad pitanje, smije li se reci da je Neletov program karina? Ili to odmah povlaci da me boli to sto je Nele odjebao preko Drine?
vinnie_jones

#457 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by vinnie_jones »

Chisum wrote:(kako se zvala ona debilna serija snimana na Palama u ratu? :lol: )
Ona otadžbinsko-humoristična kad Dara pregleda belegije i "u glavu" prepoznaje vlasnike dok čiča Bata vata džiatlije? :mrgreen:
alanskoda

#458 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Vama je velikosrbin ko god ne misli ko vecina. Mozda sam ja i moja porodica vidjeli vise zla od cetnika nego ti. Zato ne rise. Ne znas kome se obracas papak jedan.
BHF_Manijak

#459 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by BHF_Manijak »

Jos samo kenjca cekam, ili NORDA, bez njih ne ide... :mrgreen:

Nego Chisum Bogami posamara sve stopalima u glavu, halal mu vjera (iako je nema :mrgreen: ), jedini fakat lik "s mudima" (mada mi je to smijesno reci za forum :-) ) i koji direktno odgovori likovima iz okolnih sarajevskih sela, bez da ce ga zabolit cuna za banom.
Ne mogu da vjerujem toliko ogorceni Sarajevom, ljudima ovdje, a dolaze na "balijski" forum...Pa zar nema kakav istocnosarajevo-x.com ili nesto slicno? :roll:ž

Aha, evo ih sad, sad nas uce svom omiljenom predmetu "Historijsa (srbstva)"! :lol: :roll: Bolan bolan sto ce ti to bosanski pod navodnicima! Bosanski je star koliko i zemlja Bosna, a ti mozes muda svoja od muke izgristi.
Veliko Stopalo

#460 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Adara87 wrote:

Ok. Upravu si, ovo '87 jeste godina mog rođenja i samim time jasno je da ja/moja generacija nije mogla ništa dati ovom gradu prije, niti tokom rata. Da ste pokušali i djelimično uspjeli, stoji; da imate apsulutno pravo o tome pričati VIŠE od ovih iz Bg i Pala koji - dijele savjete, naravno.

Međutim, hajde da vidimo kako stoje stvari u oblastima na koje "ovi iz Bg i Pala" nemaju utjecaja. Kakva je situacija sa bivšim borcima? Evo, pretpostavljam da si jedan od njih, kao što su i neki moji najbliži... - znaš da najveći postotak njih živi na rubu, da rade nedostojanstvene poslove, a "mali milion" udruženja demobilisanih boraca rade sve i svašta u isključivom cilju što kvalitetnijeg - uhljebljavanja...

Da se, barem donekle, vratimo temi - duh, kultura, sarajevska raja... - zna li se koliko djece godišnje upisuje muzičku školu? Zna li se ko i šta pjeva na maturalnim zabavama sarajevskih (elitnih) gimnazija (koje bi trebale biti svojevrstan izvor, nazovi "mladalačkog buntovništva, alternative..." svake godine? Kako pročitah neki dan - na koncertu Ace Lukasa u Zetri, biće više redara nego što je na nedavnoj premijeri baletne predstave u Narodnom Pozoroštu bilo gledalaca...., nije da nije istina. Znamo li da su Pink Grandovi, a evo sada i domaći ZMBT-ovi najgledanije TV emisije u zemlji.... itd itd...
u pm, vazda mi se živac digne...

I onda i razumijem tebe, i nostalgičnu priču o tome šta je bilo i kako je bilo, i razumijem i intenzitet zašto to toliko srčano branite, i treba...
da sam ja ovo napisao bilo bi srbochetalj, paljasnki krvolok, krvavih ochiju i masne brade kolje malu djecu i mrzi sarajevo koje gleda samo s kozje chuprije. :D
ali poshto si ti adara onda che ti oprostiti. :wink:

i svaka ti chast na razumu.
Sezam

#461 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

medo28 wrote:
VukSaTrebevica wrote:Reče jednom jedan veliki čovjek kad si se već uhvatio prađedova :D

Razmišljanje muslimana Bosne opisao je i suvremenik Vuk Karadžić: "Nego oni zakona turskoga misle da su pravi Turci, i tako se zovu, premda ni od stotine jedan ne zna turski."

jesi čuo onu... pitaju srbijanca jel ostalo kod vas turcizama u riječniku... ma jok bre!
Ortak, pasulj!!!! :D
ArthurSpooner

#462 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Sezam wrote:smije li se reci da je Neletov program karina? Ili to odmah povlaci da me boli to sto je Nele odjebao preko Drine?
Cudno je to. Svi se slazu da je Neletov program karina, cak i ogromna vecina Srbijanaca je na tviteru popljuvala program.

Ocito je da ovakav humor moze da prodje jedino na Palama i Lukavici.
VukSaTrebevica

#463 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by VukSaTrebevica »

medo28 wrote: jesi čuo onu... pitaju srbijanca jel ostalo kod vas turcizama u riječniku... ma jok bre!
Ima turkcizama dodatih, nisam rekao da nema. ALi kakav god da je, naš je. Gdje je vaš jezik. Sad ste počeli i kroatizama da ubacujete :D DO rata toga nije bilo, valjda vas sramota sad :D
dječak sa šibicama

#464 Re: Nova Top Lista Nadrealista

vinnie_jones wrote:
Chisum wrote:(kako se zvala ona debilna serija snimana na Palama u ratu? :lol: )
Ona otadžbinsko-humoristična kad Dara pregleda belegije i "u glavu" prepoznaje vlasnike dok čiča Bata vata džiatlije? :mrgreen:
Prijatelju, upravo si rekao da si je gledao :-) :lol:
Chisum

#465 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

Najjaca tema... :lol:

Debili koji se po HILJADITI put registruju na ovom forumu ne bi li nam se nagovorili, porucuju kako smo isfrustrirani i ne mozemo bez njih... :lol:

Ajde, barem su pojedini koji smrde na sportskim temama i cekaju da neko opelete guslama otvorili karte.
Veliko Stopalo

#466 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Sezam wrote:
medo28 wrote:

Ortak, pasulj!!!! :D
pogotovo kad se tome shprdaju pripadnici naroda koji se prezivaju FILIPovic, NIKOLic, LJUBOvic, BRANKOvic... a bogu se mole na arapskom. :D
pa i sevdalinke vam srbi vechinom pisali. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#467 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kakavdanakneiskustvu »

Veliko Stopalo wrote:evo ozbiljno na temu.

chinjenica je da je, ma koliko tvrdili da je izlapio, da je smetljar, da je ovakav ili onakav... nele uz djuru najharizmatichniji lik nadrealista i da privlachi najvishe pazhnje kako nekad tako i danas.
bilo koji nadrealista da pokrene solo projekat ne bi bio ni blizu prachen kao nele. da nije mozhda djuro sa svojim "smijeshnim" filmovima slovenchkim intrigantan, zabavan i duhovit? da nije mozhda shiber sa svojom kretenskom ponochnom emisijom esencija nadrealista? zenit iz reklama sluchajno?

slazhem se da nele nije kao nekadv ali shta je kao nekad?
je li zheljo danas isti kao zheljo iz 1984.? je li sarajevo isto kao sarajevo sa musemichem, pashichem, bozhovichem?
kk bosna? postoji li uopshte taj klub danas?
hochemo li dalje u kulturu sarajeva? zemaljski muzej? ars aevi? umjetnichka galerija bih? shta je sa tim institucijama? postoji li danas sarajevski duh i u chemu se on ogleda, da se nije mozhda ovaplotio u "nidje veze", "ocam", "allaham", "bratam", "sestrem"? danas sarajevska djeca prichaju kao likovi koje su u svojim skechevima karikirali nele, djuro, minka...

na kraju krajeva, ovolika kritika neletove serije od strane ljudi koji zhive u sarajevu mi djeluje kao vapaj ostavljene trebe, pa mrzi bivsheg a boga moli da je ovaj pomene. bash tako, nele pomeni i nas ili daj i nama malo.
shta koga u sarajevu boli briga za skech o vladi srbije ili o kraljevich marku i turcima? o odgoju djece u shkolama srbije?
nele govori ekavski? mosh mislit. pa i djuro govori slovenachki pa shta. tarik filipovich govori hrvatski. ali to nikome ne smeta.

shto u sarajevu niko ne napravi humoristichku emisiju o drushtvu danas? gdje je taj gradjanski bunt tako tipichan za gradsku raju? nema ga. zashto? pa zato shto gradske raje u sarajevu vishe nema. a ovo shto je doshlo se uhljebilo i njima je dobro, nikad im bolje nije bilo. zato i nema nikakve kritike sistema.
najvechi kritichar sistema vrijednosti je opet mirko srdich alias elvis j. kurtovich. :wink: :D

a ove tlapnje po forumu govore o tome da vi volite neleta i dalje, mozhda i vishe nego ikad jer ste svjesni da shto vam je dalji toliko vas vishe boli. kao shto dijete nedostaje majci i obratno. samo shto se u ovom sluchaju ne zna ko je dijete a ko majka.

sve ok,pjevao je "ko ne voli radovana",treba li dalje pričati o tom čovjeku,posvetio pjesmu radovanu karadžiću,treba li išta više reći o neletu karajliću?
Sezam

#468 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

Chisum wrote:Najjaca tema... :lol:

Debili koji se po HILJADITI put registruju na ovom forumu ne bi li nam se nagovorili, porucuju kako smo isfrustrirani i ne mozemo bez njih... :lol:

Ajde, barem su pojedini koji smrde na sportskim temama i cekaju da neko opelete guslama otvorili karte.
Teniseri :D
dječak sa šibicama

#469 Re: Nova Top Lista Nadrealista

I konacno, je li moguce vratiti se na temu?

Ili da prebacite ovo o pradjedovima, ikonama na tavanu, vjeri za veceru, turcizmima i ko je kome cijepao drva, na politiku.

A da mi nastavio o voditelju dnevnika.

Fakat, kako zavrsi Hofenhajm na kraju?
alanskoda

#470 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Ja kojih likova ovdje. Svi mrze neleta a svi potrcali da pogledaju emisiju. I sreca pa je losa( po pisanju vecine) pa mogu kao argumentovano pljuvati. A sta je dobra, opet bi pljuvali samo bi to pljuvanje imao drugaciji prizvuk. Elem, pljuvali bi svakako. Ja ne bih svojih 3 minute vremena odvojio da gledam zvalju. Koji je on k..... U mom zivotu.
Chisum

#471 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

Veliko Stopalo wrote:
pogotovo kad se tome shprdaju pripadnici naroda koji se prezivaju FILIPovic, NIKOLic, LJUBOvic, BRANKOvic... a bogu se mole na arapskom. :D

To Debilko, nagovori nam se... :lol:

Konacno, kako sam pretpostavio, "djete Sarajeva", "zabrinuto za sudbinu njegovog duha" dodje do "ikona na tavanu" :lol:

Kako je lako citati ove prigradske seljose.....
Last edited by Chisum on 13/12/2012 19:55, edited 1 time in total.
fantom slobode

#472 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by fantom slobode »

:thumbup:
Chisum wrote:To Debilko, nagovori nam se... :lol:

Konacno, kako sam pretpostavio, "djete Sarajeva", "zabrinuto za sudbinu njegovog duha" dodje do "ikona na tavanu" :lol:

:thumbup:
medo28

#473 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by medo28 »

alanskoda wrote:
Chisum wrote:
bingov buraz wrote:
I tako dodjosmo do onoga ko je zaista frustriran a pripisuje to drugima :mrgreen:

Do 15 stranice uglavnom je bilo komentara "ovo kurcu ne valja" i slicnih.

Sta da ti pricam... covjek od Neleta zavrsi u Anadoliji :lol:

Krenulo decka.... vjerovatno u pozadini svira Lepi Mica, pa ga pjesma nosi.

Covjek je u pravu. O neletu pricate ko djevojka koju je momak ostavio. Da vam je svejedno , tema bi imala 3 posta. Ja neleta ne gotivim nit bih pogledao taj njegov pokusa. Boi me djon i gdje je i sta radi. A vi ste svi pozurili da pogledate i takmicite se komce vise pljuvati po njemu. Cudna je a frustracija neletom.
...ima i to svoje ali postoji veča frustracija s druge strane... nek Nele ostavi BIH i Sa i radi šta mu volja ali sve što je radio miriše na BIH i Sa, kao prvo No smoking orchestra - zašto nije ustanovio novi bend? Složna brača... dešavanje u BIH, sad opet Nadrealisti.... a sve pravljeno s nekom gorčinom i nekim lažnim nacionalizmom jer mu drugo ne preostaje jer je uradio neke stvari koje mu mnogi nemogu oprostiti i nije lako biti u nekom periodu i gradu kralj, paša, car.... a spao je na to da mora zvati dodika na koncert da skupi 2000 ljudi u BL i da mora reciklirati naziv legendarne emisije da bi dobio više pažnje.
dječak sa šibicama

#474 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Chisum wrote:
Veliko Stopalo wrote:

To ti nesto meni, ili?
Chisum

#475 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

dječak sa šibicama wrote:
Chisum wrote:
Veliko Stopalo wrote:

To ti nesto meni, ili?
Sto, jesi se u medjuvremenu i ti poceo odazivati na Debilko?
Locked