Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
bizet

#451 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

VeriBizi wrote: :lol: :lol: :lol:

Ne mislim ni ja slati svoje, ako ga ikad budem imala, jer ne smatram da vjerske škole djecu uče vjeri ovih dana. Čast izuzecima, ali ono što se tamo podučava više mi liči na zatucanost, fašizam i tešku indoktrinaciju. Ne bih rizikovala. :D Lajem na sve što smatram nepravdom, a imaću te u vidu kad budem nosala transparente. :lol:

Kad sam mislila na talasanje i kukolj, mislila sam na prozivanje kukolja unutar svoje vjerske zajednice. Svaki vjernik je, po mom mišljenju, obavezan da reaguje u takvim situacijama. Jedan hodža, svećenik ili pop predstavljaju glasnogovornika religije, pa i tog vjernika na kraju krajeva - i ako počne valjati nebuloze, potrebno je da se tome stane u kraj.
veribizi, ti imas pravo...kad hodza krene valjati nebuloze trebalo bi da ga neko ispred IZ opomene (vazi isto i za druge vjere, da se muslimani ne uvrijede misa mu)...ali zeno, svjedok si valjanja svega i svacega od strane bivseg rejsa...ocekivanja su ti na mjestu, tako razmislja normalan covjek...ipak ocekivati ista je pa naivno jbg...nismo mi ovdje na tom stupnju svijesti na kojoj radimo za dobrobit zajednice, covjeka...mahom radimo za licnu dobit i korist

aj veribizi ti mene sad ucrnjaci...osjecam se nemocno, sem da palamudim ovdje i pokusam sebi smiriti savjest izjavljujuci neke poruke za "mir u svijetu i da nema gladi"...ali to nije dovoljno...to ni blizu nije dovoljno
VeriBizi

#452 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

pussysmoke wrote:Image
:lol: Ima, ima ... :) Fanatik je fanatik vjerov'o ili ne ... princip je isti, sve su ostalo nijanse. :D
fatamorgana

#453 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

VeriBizi wrote:
fatamorgana wrote:Nego, čuh muštuluk ..... :wink:
Šta, gdje, kad, kako? :lol:
Ako je vezano za mene, dezinformacija. :D Povoda za muštuluk ni na mapi. :D
Ma nisam mislio na to već saznadoh da si postala vjernik, :)
pussysmoke

#454 Re: Za predane Životu

Post by pussysmoke »

VeriBizi wrote::lol: Ima, ima ... :) Fanatik je fanatik vjerov'o ili ne ... princip je isti, sve su ostalo nijanse. :D
Ljudi se povremeno pogube u svojim idejama i vjerovanjima, stvari odu predaleko. Samo umjereno i razumno.

Ugodan ostatak noći vam želim, ja idem u krpe, valja u šest na noge lagane. :bih:
VeriBizi

#455 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

bizet wrote:veribizi, ti imas pravo...kad hodza krene valjati nebuloze trebalo bi da ga neko ispred IZ opomene (vazi isto i za druge vjere, da se muslimani ne uvrijede misa mu)...ali zeno, svjedok si valjanja svega i svacega od strane bivseg rejsa...ocekivanja su ti na mjestu, tako razmislja normalan covjek...ipak ocekivati ista je pa naivno jbg...nismo mi ovdje na tom stupnju svijesti na kojoj radimo za dobrobit zajednice, covjeka...mahom radimo za licnu dobit i korist

aj veribizi ti mene sad ucrnjaci...osjecam se nemocno, sem da palamudim ovdje i pokusam sebi smiriti savjest izjavljujuci neke poruke za "mir u svijetu i da nema gladi"...ali to nije dovoljno...to ni blizu nije dovoljno
Ma vjernik bi trebao raditi za dobrobit SEBE, ako je već zaostao u fazi razvoja koja traži djelovanje za opšte dobro ... jer i kad klima glavom i šuti na nešto što je protivno njegovom vjerovanju, to znači da je spreman da sve ono u šta vjeruje proda za male pare i koji trenutak ovozemaljskog rahatluka. Ispade da se boji svega osim Boga i onoga što je On naložio da je ispravno. Nešto sumnjam da bi ga taj Bog u kojeg vjeruje potapšao po ramenu zbog kukavičluka, ignorancije i beskičmenjaštva. Ako neko u moje ime i ime mog naroda blagosilja pokolj i genocid, JA sam dužna da prva reagujem i to osudim, kakve god posljedice to imalo. Ali, jok, kod nas je sve naopako.

Ma nemoj se crnjačiti draga, sigurna sam da djeluješ ispravno čim spominješ savjest. Ne treba se gađati krupnim porukama, nego kontinuirano raditi dobra djela ... mala, majusna. :) Kad bi svako od nas dao sebi za zadatak da pomogne svom prvom komšiji, poznaniku, nekome u stanju potrebe, svijet bi bio neopisivo ljepši i bolji. :)
VeriBizi

#456 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

pussysmoke wrote:
VeriBizi wrote::lol: Ima, ima ... :) Fanatik je fanatik vjerov'o ili ne ... princip je isti, sve su ostalo nijanse. :D
Ljudi se povremeno pogube u svojim idejama i vjerovanjima, stvari odu predaleko. Samo umjereno i razumno.

Ugodan ostatak noći vam želim, ja idem u krpe, valja u šest na noge lagane. :bih:
Laku noć, lijepe snove želim. :)
VeriBizi

#457 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

fatamorgana wrote:
VeriBizi wrote:
fatamorgana wrote:Nego, čuh muštuluk ..... :wink:
Šta, gdje, kad, kako? :lol:
Ako je vezano za mene, dezinformacija. :D Povoda za muštuluk ni na mapi. :D
Ma nisam mislio na to već saznadoh da si postala vjernik, :)
Ah tooo ... jesam, prevagnulo. :D
fatamorgana

#458 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

VeriBizi wrote:
Neka, fala bogu nek' je sa srećom, :)
VeriBizi

#459 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

fatamorgana wrote:
VeriBizi wrote:
Neka, fala bogu nek' je sa srećom, :)
:kiss:
bizet

#460 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

laka vam noc i od mene...davno presisala vrijeme spavanja

da mala, majusna dobra djela veribizi :)

nedavno mi muz isprica pricu...sišao djavo na zemlju da provjeri imal' novih kandidata za pakla...pita prvg hodzu imal' sanse da bog sad sravni ovu planinu ispred tebe...hodza se misli pa veli pa ima valjda....nasmijesi se djavo i ide dalje...sretne pijanog covjeka u jarku i pita ga isto...ovaj bez sumnje veli da bog moze sve sto zamisli uraditi u sekundi

ne znam sto je ispricah, vjerovatno i traljavo, sevdalija je dezurni pripovjedac u kuci :)

LN
VeriBizi

#461 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

Ode hodža na tihu vatricu. :D

Laku noć draga! :)
LightRain

#462 Re: Za predane Životu

Post by LightRain »

Je li ko dozivio ovo stanje svijesti? :)
VeriBizi

#463 Re: Za predane Životu

Post by VeriBizi »

Jok ja, ali dobra furka. :D
LightRain

#464 Re: Za predane Životu

Post by LightRain »

Ne znam koliko ste upućeni
ali to je ono "we are all one" . Jedina logična stvar u koju vjerujem
Great Cornholio

#465 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

bizet wrote:
conholio, mene sad fakat zanima koja je tvoja vjera, kojoj religiji pripadas i kako je to tumacis

koga briga ovdje ko vjeruje u kakvog boga (mene zanima conholijeva vjera iz znatizelje, ne da mu uvaljujem neke citate ili da ga odvracam od njegove vjere)...imal' vjere u covjeka?

pussysmoke, da inspiraciju trazimo u sebi...cornholio, ti trazis da te inspirisu...a jbg tesko to ide sinko
Konkretno, ne pripadam niti jednoj religijskoj zajednici ( neće me niko :-) :D ), ali sam po stavovima, poimanju Boga,onoga što On od nas očekuje i šta nam može pružiti, najbliži Hrišćanskoj adventističkoj crkvi. I oni, kao i ja, ne piju alkohol niti konzumiraju bilo šta drugo što može pomutiti svijest, nemaju nekih posebnih rituala koje moraju izvršavati, vode zdrav, moralan i miran život, Isusa uzimaju kao uzor kojem bi trebali težiti, vjeruju u vaskrsenje i život poslije ovog, pridržavaju se deset Božijih zapovjedi koje je Bog dao Mojsiju, ne vjeruju u postojanje pakla, vjeruju da se čovjek sastoji od duha i tijela ( duh dobijamo do Boga a tijelo od roditelja.

Molitve im nisu "sebične", kad se mole za nešto, uvijek dodaju " Bože, ako ti misliš da je to dobro za mene i za Tebe, a meni najdraža molitva s kojom nikad ne možeš pogriješiti je " Bože, neka bude volja tvoja, jer time Bogu dajemo "odriješene ruke" da djeluje na nas na način koji će nas dovesti do onog što je najbolje za nas, jer Bog zna nas, može predvidjeti budućnost, i zato nam ponekad može pružiti ono što želimo, ali isto tako nam i uskratiti nešto za što On smatra da za nas ne bi bilo dobro.

Razlikujemo se po pitanju nekih stvari oko viđenja kako je Bog stvorio živi i neživi svijet, i ja ne vjerujem u postojanje Đavola, ali moral koji Hrišćanska adventistička crkva propagira, mi je u potpunosti prihvatljiv.

A što se tiče vjere u čovjeka, tu mogu samo reći da ja vjerujem u ljude, ali ne sve, vjerujem u one ljude koji su me uvjerili da im se može vjerovati. Vjerujem da je moguće odgojiti "Čovjeka" ali ako ga odgaja onaj koji je uspio postati Čovjek, a to je, u današnjem svijetu, vrlo teško bez Božije pomoći.

Pa vidiš, ja vjerujem da Bog na nas može djelovati preko drugih ljudi, i možda je to sebično, ali zbog tog razloga ja u svakom čovjeku "tražim" Boga, očekujem da mi se preko ljudi "obrati", očekujem podsticaj, inspiraciju, ili očekujem "upozorenje", uvid u nešto loše čega se trebamo klonuti.

Drugi način na koji Bog može djelovati na ljude je putem savjesti, i zato je uvijek poslušam kad se javi :)
pussysmoke

#466 Re: Za predane Životu

Post by pussysmoke »

Great Cornholio wrote:Konkretno, ne pripadam niti jednoj religijskoj zajednici ( neće me niko :-) :D ), ali sam po stavovima, poimanju Boga,onoga što On od nas očekuje i šta nam može pružiti, najbliži Hrišćanskoj adventističkoj crkvi. I oni, kao i ja, ne piju alkohol niti konzumiraju bilo šta drugo što može pomutiti svijest, nemaju nekih posebnih rituala koje moraju izvršavati, vode zdrav, moralan i miran život, Isusa uzimaju kao uzor kojem bi trebali težiti, vjeruju u vaskrsenje i život poslije ovog, pridržavaju se deset Božijih zapovjedi koje je Bog dao Mojsiju, ne vjeruju u postojanje pakla, vjeruju da se čovjek sastoji od duha i tijela ( duh dobijamo do Boga a tijelo od roditelja.
Da li je tvoje vjerovanje u boga ikada bilo toliko poljuljano u toj mjeri, da si bio blizu tome da postaneš ateista? Ako jeste, šta je dovelo do toga?
Great Cornholio wrote:Molitve im nisu "sebične", kad se mole za nešto, uvijek dodaju " Bože, ako ti misliš da je to dobro za mene i za Tebe, a meni najdraža molitva s kojom nikad ne možeš pogriješiti je " Bože, neka bude volja tvoja, jer time Bogu dajemo "odriješene ruke" da djeluje na nas na način koji će nas dovesti do onog što je najbolje za nas, jer Bog zna nas, može predvidjeti budućnost, i zato nam ponekad može pružiti ono što želimo, ali isto tako nam i uskratiti nešto za što On smatra da za nas ne bi bilo dobro.
Da li si se ikada molio za nešto konkretno, kao naprimjer: "Bože, daj mi 6519 KM", i da se to zaista dogodilo?
Great Cornholio wrote:Razlikujemo se po pitanju nekih stvari oko viđenja kako je Bog stvorio živi i neživi svijet, i ja ne vjerujem u postojanje Đavola, ali moral koji Hrišćanska adventistička crkva propagira, mi je u potpunosti prihvatljiv.
Ti si zasigurno prvi vjernik za kojeg znam da ne vjeruje da đavo postoji. U ranijem periodu, kada sam razmišljao o postojanju boga, to mi se uvijek činilo nemogućim, dok je već razmišljanje o postojanju đavola bilo izvodljivo. Iako sam znao da ta dva druga ne postoje, bilo mi je lakše zamisliti da postoji :evil: nego bog.
Great Cornholio wrote:Drugi način na koji Bog može djelovati na ljude je putem savjesti, i zato je uvijek poslušam kad se javi :)
Ovo malo bolje objasni, bojim se da nisam najbolje shvatio. Nadam se da ne želiš da kažeš da bez boga ne bi imao savjest.
bizet

#467 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

pussysmoke je na nekom tragu izgleda

ja zamolih Cornholija iz znatizelje i rekoh da ne mislim da ikog odvracam od njegove vjere...zao mi je unaprijed Cornholio ako neko drugi to pokusa...ali ovdje to ne bi trebala biti tema niti poenta...i zahvaljujem ti na iscrpnom odgovoru :)

pussysmoke, nekako su ovo previse licna pitanja...a ne znam kakve veze imaju sa posvecenosti zivotu...pojasnis mi poentu ovakvog posta?

zasto bit ti pussysmoke vjerovao prije da postoji djavo nego bog?...zbog tamne strane ljudske priode?...mislim da je to nedovoljno

ja licno vjerujem da je sve na ovom svijetu izbalansirano...to ne znaci da je uvijek na nasu, ljudsku, korist...takodje vjerujem da je jedino bitno za covjeka naci balans u sebi...sad nekome vjera u tome pomaze, a neko to trazi sam u sebi i svom razumu...nije bitno....bitno da nadje balans izmedju svoje tamne i dobre strane...svi imamo poroke, strasti i zlobu...treba upoznati sebe truditi se da budes u stanju kontrolisati the dark side...prihvatiti je i kontrolisati...drustvo, okolina, okolnosti uticu na to koja ce strana biti ispoljenija....no sami smo krojaci svoje sudbine kad je opstanak i razvoj naseg Ja u pitanju

Cornholio, e fakat oko savjesti...hoces da nam kazes da si prevrtljive prirode?
pussysmoke

#468 Re: Za predane Životu

Post by pussysmoke »

@bizet

Znam da moj zadnji post djeluje konfuzno, ali imam namjeru sve fino da razjasnim. Great Cornholio mi je od kada sam pročitao njegov prvi post bio zanimljiv. Ideje i način na koji ih prezentira su poput filma. S obzirom da su stoneri uglavnom filmofili, nije ni čudo da mi je zanimljiv.

Tema je "Za predane životu", što sam ja shvatio na taj način da ovdje ljudi koji su predani životu razgovaraju o određenim stvarima. Vjernici, ateisti i agnostici. Što da ne?! Ako ponekad malo skrenemo sa puta, to je samo zato da bi nešto naučili jedni o drugim, te na taj način bolje shvatili.

Izvinjavam se Great Cornholiju ako su moja pitanja previše lična.
raoul duke

#469 Re: Za predane Životu

Post by raoul duke »

Bitno je naci balans u sebi jer drugacije ne postoji, nigdje.

Bog ne postoji. To je bajka za malu djecu. Pod malom djecom ne mislim samo na dobnu granicu, vec opcenito ljudsku vrstu koja dodje do odredjenog napretka i tu stane, dalje ne moze. Zna za granice samo koje mu knjiga ili neki false prophet nalaze, a takvih danas ima previse.Takvi zive u intervalu koji mu je nametnut od pamtivijeka.
Ponovo, takvo nesto kao Bog, sigurno ne postoji. Sve ovo u cemu zivimo naziva se haos, nastalo od haosa i bit ce samo haos.

Kakav balans @bizet? Smatras opravdanim da ja potrebno ubiti 5 000 000 ljudi, da bi preostalih 5 000 000 zivilo?
Objasni sve dosadasnje zrtve, ratove, patnje, bijedu.. Pogledaj danas sta se desava.. Jel to cini taj tvoj Bog?
Probudi se malo i shvati to ''Bog'' kao djeciju mastariju namjenjena za zaradu velikih.

Idemo dalje sa raspravom o ovom haosu, nazvan Zivot.
bizet

#470 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

pussysmoke...sve OK sto si rekao...jako lijep post, sadrzajan misa mu :)

infidelity...malo si pobrkao stvari...ja nisam vjernik...ama bas ne vjerujem u boga...sad sto meni fali obicaj je neka druga prica...mada ne vidim problem za napredak covjeka ako ima onih koji vjeruju u boga...meni to izgleda kao da ti npr. volis plavu boju a ja u kuci nemam nista plavo niti je volim...niti tebe zanima koje boje ja preferiram niti mene koje ti...ne branim ti da bojis svoje u plavo, a ni ti meni u boje koje meni odgovaraju

oko pokolja...ja sam rekla da vjerujem da balans na ovoj planeti postoji...ili da se preciznije izrazim, kad god se narusi on se opet ponovo uspostavi...ali ne uvijek u nasu korist...mislila sam na nas kao jednu od zivotinjskih vrsta koja naseljava ovaj divni planet, a ne na balans medju nama samima, ljudima...nas balans se narusava vec dosta dugo...bude eskalirao vjerovatno prije nego se ponovo uspostavi...ili nas ne bude jer previse brljamo...ali mene to ne brine...meni dan velik i svaki mi bitan...o vecim stvarima od jednog dana razmisljam samo kad se moj ili neciji rodjendan blizi :)

na pitanje da li bi zrtvovala 1 covjeka radi drugog ja cu reci da je bitno ko su ti ljudi prije nego donesem stav...na pitanje da li bi zrtvovala 5 mil. ljudi da bi drugih 5 mil. mogli normalno zivjeti....pa ako bi svih 10 mil. islo u sigurnu smrt ja bi spasila 5 mil i vjerovatno bi gledala da se nadjem da sam u onoj gurpi koja zavrsava svoj zivotni ciklus u covjecijem obliku

rat koji se desio kod nas, kao i ostali ratovi mahom, se mahom samo vode pod maskom vjere i boga infidelity...oni se vode zbog novaca, moci i sta ti ja znam u sustini...zbog vjere ne...to je samo prica za maloumne i da se navuce veci bijes suprotnih strana kako bi se oduzio i potrajao koliko odredjenoj grupi ljudi pase da traje

posto ne dijelim ljude na vjeru kojoj pripadaju meni ovo tvoje oko ratovanja i zrtvovanja ne znaci nista...da li me boli kad nevin covjek strada...naravno da boli i nije mi svejedno

cekaj malo infidelity...posto si ti svjestan da zlo koje pominjes ne radi bog nego sami ljudi, zasto si ti toliko ljut na njega?...ne kuzim zadnji pasos nikako
nasa

#471 Re: Za predane Životu

Post by nasa »

pussysmoke wrote:@bizet

Znam da moj zadnji post djeluje konfuzno, ali imam namjeru sve fino da razjasnim. Great Cornholio mi je od kada sam pročitao njegov prvi post bio zanimljiv. Ideje i način na koji ih prezentira su poput filma. S obzirom da su stoneri uglavnom filmofili, nije ni čudo da mi je zanimljiv.

Tema je "Za predane životu", što sam ja shvatio na taj način da ovdje ljudi koji su predani životu razgovaraju o određenim stvarima. Vjernici, ateisti i agnostici. Što da ne?! Ako ponekad malo skrenemo sa puta, to je samo zato da bi nešto naučili jedni o drugim, te na taj način bolje shvatili.

Izvinjavam se Great Cornholiju ako su moja pitanja previše lična.
Pa posto si pitao G.C. vezano za savjest ,ja sam vec s njim pricala oko toga ,objasnice ti vjerovatno...
Ali evo ja cu ti dati jedno vidjenje,a to je da je savjest Bozijeg porijekla npr.u liku Levina Tolstoj se (kazu opisujuci sebe)u Ana K. bavio pitanjima vjere i upravo kroz unutrasnje promisljanje o pitanjima morala dolazi do zakljucka da jnije razum taj koji ga je i onda kada je nevjernik vodio do zakljucaka da ne treba ubiti drugog,da treba ljubiti bliznjeg i sl.vec da razum prepoznaje prije svega borbu za opstanak ali da je dusa,savjest ili nesto sto je udahnuto od Boga ono sto nas vodi da prihvatimo osnovne moralne vrijednosti cak i ako nisi vjernik.
Ja sam ovo ukratko,a on se bavio ovim kroz cijelu knjigu i u zavrsnom dijelu bas opsirno.Naravno nije on jedini s takvim razmisljanjem,ali on je to lijepo i jednostavno predstavio.
Islam ide takodje u definisanje slicnih stvari ali ne bih da vas smaram s tim...... ;-)
I ateisti su se da budem do kraja korektna bavili slicnim pitanjem jer testovi koji su radjeni s nekim moralnim dilemama dali su gotovo jednake rezultate i kod vjernika i nevjernika odnosno odgovori su bili slicni,pa se namece da to mora imati neki razlog,npr Davkins je ulazio u objasnjenje ovoga kroz neko genetsko nasljedje ili sl.da ne lupam nisam strucnjak za tu vrstu literature.
Great Cornholio

#472 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

pussysmoke wrote:
Da li je tvoje vjerovanje u boga ikada bilo toliko poljuljano u toj mjeri, da si bio blizu tome da postaneš ateista? Ako jeste, šta je dovelo do toga?

Da li si se ikada molio za nešto konkretno, kao naprimjer: "Bože, daj mi 6519 KM", i da se to zaista dogodilo?

Ti si zasigurno prvi vjernik za kojeg znam da ne vjeruje da đavo postoji. U ranijem periodu, kada sam razmišljao o postojanju boga, to mi se uvijek činilo nemogućim, dok je već razmišljanje o postojanju đavola bilo izvodljivo. Iako sam znao da ta dva druga ne postoje, bilo mi je lakše zamisliti da postoji :evil: nego bog.

Ovo malo bolje objasni, bojim se da nisam najbolje shvatio. Nadam se da ne želiš da kažeš da bez boga ne bi imao savjest.
Jeste, smrt majke koja je bolovala od raka. Dok se liječila ja sam se molio Bogu i bio uz nju sve vrijeme,bilo je perioda kad su se dešavale neočekivane stvari koje su joj produžavale život. Ja to nisam doživljavao kao slučajnosti,već kao odgovor na moje molitve, i bio sam ubjeđen da će je Bog spasiti, a kad se to nije desilo ja sam pao u očaj i malo je falilo da prestanem da vjerujem u Boga, ali eto jesam se kolebao ali se nisam odrekao Boga.

Jesam, malo neobična molitva je bila u pitanju, jer ja sam, kad sam vidio da mama neće ozdraviti , zamolio Boga da je poštedi muka, da je uzme prije nego što zapadne u stanje agonije, i ta molitva mi je bila uslišena u roku od par sati.

Ja ne vjerujem u đavola zato što mi je za objašnjenje porijekla zla na zemlji dovoljno to što znam o ljudima.

Ne želim to reći, može se čovjeku javiti savjest i ako ne vjeruje u Boga, ali može se čovjeku javiti i savjest i u nekim slučajevima u kojima mu se uobičajeno ne bi javila,takvo javljanje savjesti ja doživljavam kao Božije djelovanje.
nasa

#473 Re: Za predane Životu

Post by nasa »

Great Cornholio wrote:
Ne želim to reći, može se čovjeku javiti savjest i ako ne vjeruje u Boga, ali može se čovjeku javiti i savjest i u nekim slučajevima u kojima mu se uobičajeno ne bi javila,takvo javljanje savjesti ja doživljavam kao Božije djelovanje.
E to je to o cemu sam ja pisala u prethodnom postu,postoji naravno ono sto je nauceno da se prihvati kao dobro i moralno itd. ali i ateisti se bave pitanjem slicnosti nekih moralnih rjesenja bez obzira na (ne)vjeru!
Eto ja sam navela Tolstoja zato sto on u navedenooj knjizi upravo samo i iskljucivo kroz unutrasnje propitivanje dolazi do vjere u Boga!
Kroksica

#474 Re: Za predane Životu

Post by Kroksica »

Mene samo zanima kako je Infidel promijenio nick.
fatamorgana

#475 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:Mene samo zanima kako je Infidel promijenio nick.
Uz pomoć siKira? :wink:
Post Reply