veribizi, ti imas pravo...kad hodza krene valjati nebuloze trebalo bi da ga neko ispred IZ opomene (vazi isto i za druge vjere, da se muslimani ne uvrijede misa mu)...ali zeno, svjedok si valjanja svega i svacega od strane bivseg rejsa...ocekivanja su ti na mjestu, tako razmislja normalan covjek...ipak ocekivati ista je pa naivno jbg...nismo mi ovdje na tom stupnju svijesti na kojoj radimo za dobrobit zajednice, covjeka...mahom radimo za licnu dobit i koristVeriBizi wrote:![]()
![]()
![]()
Ne mislim ni ja slati svoje, ako ga ikad budem imala, jer ne smatram da vjerske škole djecu uče vjeri ovih dana. Čast izuzecima, ali ono što se tamo podučava više mi liči na zatucanost, fašizam i tešku indoktrinaciju. Ne bih rizikovala.Lajem na sve što smatram nepravdom, a imaću te u vidu kad budem nosala transparente.
![]()
Kad sam mislila na talasanje i kukolj, mislila sam na prozivanje kukolja unutar svoje vjerske zajednice. Svaki vjernik je, po mom mišljenju, obavezan da reaguje u takvim situacijama. Jedan hodža, svećenik ili pop predstavljaju glasnogovornika religije, pa i tog vjernika na kraju krajeva - i ako počne valjati nebuloze, potrebno je da se tome stane u kraj.
aj veribizi ti mene sad ucrnjaci...osjecam se nemocno, sem da palamudim ovdje i pokusam sebi smiriti savjest izjavljujuci neke poruke za "mir u svijetu i da nema gladi"...ali to nije dovoljno...to ni blizu nije dovoljno