BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#451 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Treba zasut javne servise mejlovima da obezbjede prenos, Hrvati su prenosili finale U19 svjetskog Amerika - Hrvatska, Srbi su prenosili finale U20 Europskog Spanija - Srbija.
red evil

#452 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by red evil »

Odlično bi bilo kad bi prenosili, i kad bi još bio Avdić komentator. :D

Po meni je bolje što su Turci prošli, zaustavi Korkmaza i zaustavio si cijelu Tursku. Sitnica. :mrgreen: Sutra moramo slobodna pogađat, pogtovo ovi niski igrači (najviše se odnosi na Gegiča, on ih zna često fulat). Zicere pogađat, napad mora funkcionisat. Turci su jaki, prvi favoriti za titulu ali mislim da ih možemo dobit. Osvetit im se za Grčku, kad su im pustitli da ih pobjede pa mi jedva prošli. :D

Nheka sam i ovo dočekao da raspravljamo kako odigrati utakmicu polufinala Evropskog prvenstva pa makar to bilo i do 18 godina. :D :bih: :bih:
Zavatoni

#453 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Zavatoni »

Treba barem Atića gurnuti u A selekciju i poslati na prvenstvo...fakat je predivno vidjeti kako nam dobre generacije dolaze...
MOSALJOZE

#454 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Zavatoni wrote:Treba barem Atića gurnuti u A selekciju i poslati na prvenstvo...fakat je predivno vidjeti kako nam dobre generacije dolaze...
Ono sto je odlicno za nas,jeste sto imamo 2-3 vanserijska talenta u svakoj generaciji,a svi ti momci su jako dobro "rasporedjeni" tako da cemo kroz 4-5 godina imati odlicnu generaciju.
insaneinthebrain

#455 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insaneinthebrain »

sve reprezentacije iz grupe F prosle u finale, a iz E ni jedna. medju kakvom konkurencijom smo dogurali do polufinala :thumbup: :bih:
zlaataan

#456 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlaataan »

Sve ekipe iz naše prvobitne grupe osim Hrvatske u polufinalu. :D
It_is_a_Leclerc

#457 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Ivica Zubac iz Mostara - smrad. :lol: Idi kući sa Hrvatskom. Mi imamo polufinale.
nuki_cika

#458 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nuki_cika »

Realno, sta misite kolike su nam sanse da preskocimo tursku I udjemo u finale?
Nesto mi govori da ce utakmica biti napeta I neizvjesna do samog kraja I da ce odlucivati nijanse.
Kao sto smo u svakoj utakmici do sada imali krize periode ,ocekujem to I danas, ali se nadam da cemo to uspjesno prebroditi I slaviti pobjedu
veella

#459 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by veella »

Gdje ima prenos?
emmir1

#460 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by emmir1 »

Oktup ovog prenosa bi bio par hiljada eura.

No teško da će ga biti
SkyLimit

#461 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Mislim da bi Face TV to rado odradila, njima ionako nije strano ni da obicni stream puste u program :D Ali red je da to prenosi drzavna televizija. Valjda ovi iz saveza im to predloze, sami se sigurno nece toga sjetiti.
MOSALJOZE

#462 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

veella wrote:Gdje ima prenos?
Lave lajkaj stranicu KSBIH na facebooku,ako bude prijenos oni obavezno postave link.
Sto se tice utakmice ocekujem da bude neizvjesna.Kako odmice turnir momci igraju sve bolje i bolje.
veella

#463 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by veella »

MOSALJOZE wrote:
Lave lajkaj stranicu KSBIH na facebooku,ako bude prijenos oni obavezno postave link.
Sto se tice utakmice ocekujem da bude neizvjesna.Kako odmice turnir momci igraju sve bolje i bolje.
Image
Hvala i sretno momcima veceras :thumbup:
Artest

#464 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Artest »

nuki_cika wrote:Realno, sta misite kolike su nam sanse da preskocimo tursku I udjemo u finale?
Nesto mi govori da ce utakmica biti napeta I neizvjesna do samog kraja I da ce odlucivati nijanse.
Kao sto smo u svakoj utakmici do sada imali krize periode ,ocekujem to I danas, ali se nadam da cemo to uspjesno prebroditi I slaviti pobjedu
Bice zaista tesko. U grupnoj fazi su nas nabili preko 20 razlike, ali treba imat u vidu da je Atic igrao samo prvo poluvrijeme. Turci su atletski mocna ekipa, nekad je tesko prenijet loptu kad igraju presing. U skoku su takodjer dominantni. Kljuc nase eventulane pobjede danas je da opteretimo njihovog centra Yurtsevena licnim greskama, kao Srbija jucer (zbog 5 licnih igrao 21 min.) i da Korkmaz nastavi s losom suterskom formom koja traje cijeli sampionat.

Trebace nam jos par igarca da rasterete Atica, na kojem ocekujem paklenu odbranu. Idemo igrat srcem; mozda i zaguzvamo.

Sramota da ovi iz JS vjerovatno i ne pomisljaju da obezbjede prenos. Ima tu i pete kolone ali i ubudjalih balidzana kojim puca qrac za javnim interesom. Nikad necu zaboravit lice Ivane Crnogorac kad je saopstila da smo se plasirali na svjetsko u Brazil. Kao da joj je neko komplet familiju/obitelj pobio.
emmir1

#465 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by emmir1 »

Fakat Harun malo smara i neprofesionalno se ponaša sa ovim izjavama i objavama nakon uspjeha.

Stvara neke podjele, neke klanove , sebe u prvi plan stavlja.

Eto ništa to ne bi bilo da nije njega

Čemu sada ova glupost za istinske navijače drugi nisu bitni.

Ili juče po medijima izjave da nemaju ništa ali on se bori.

Neka odjebe , rezultat njegovog vođenja da je atmosfera u A reprezentaciji za kurac i da igrači neće da igraju.

Svi mi znamo da para nema, da nam sport preživljava , da je talent sve što imamo, tako i ljudi koji dođu da vode saveze treba da unaprijed to znaju i da se bore kako mogu.

A ne pred polufinale EP slati u javnost priču kako su oni tamo jer se on bori
NataliDizdar

#466 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by NataliDizdar »

Rezultat njegovog vodjenja smo vidjeli juce. Cinjenica je da je njegov entuziazam i rad ogroman faktor iza uspjeha nasih mladih reprezentacija, zato mislim da je krajnje debilno bas njemu reci "neka odjebe". Ja ga apsolutno podrzavam kad god kaze nesto protiv ove smijurije od drzave koja jedina nije osigurala kotizaciju ili cak smjestaj za nase kosarkase.

Jedino sto mislim da malo pretjeruje sa emocijama (i patetikom, da se ne lazemo) ponekad, a to ne samo on nego i sama facebook stanica KSBIH. Jaaako sam sretna bila kad smo prosli u polufinale ali vidim recimo da je od te pobjede postavljeno 17 statusa puno znaka uzvika, caps lock, smajlija, <3 i razno. Zaista svaka cast nasoj reprezentaciji ali nekako neozbiljno i djetinjasto djeluje to sve.
Mustang1

#467 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mustang1 »

SkyLimit wrote:Mislim da bi Face TV to rado odradila, njima ionako nije strano ni da obicni stream puste u program :D Ali red je da to prenosi drzavna televizija. Valjda ovi iz saveza im to predloze, sami se sigurno nece toga sjetiti.
Ako bude finale i ako Senad zna za to on ce to odraditi i dovesti Avdica da odradi prijenos ubijedjen sam.
mgogic

#468 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mgogic »

Ja mislim da Harun radi odlican posao na reprezentativnom planu - narocito ako usporedimo sta se desavalo prije i posle njegovog dolaska u KSBiH.
Pa mi imamo respektabilnu reprezentaciju koja, za razliku od recimo fudbalske, nije naslonjena na dijasporu, nego su mlade snage iz BiH. I svakog dana se tu pojavljuju novi momci koji ce nositi reprezentaciju u buducnosti...

A njegovi nastupi u medijima su nesto na cemu bi se moglo malo poraditi, ali nije to toliko strasno sada trenutno...gore je bilo prepucavanje sa Trnovcevicem - ala Severina i Milan jbt, pa smo i to prezivjeli...

Jedina prava zamjerka bi moglo biti stanje klubske kosarke u BiH, koja je na aparatima, ali i tu ima dosta faktora na koje se ne moze uticati.
insaneinthebrain

#469 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

emmir1 wrote:Fakat Harun malo smara i neprofesionalno se ponaša sa ovim izjavama i objavama nakon uspjeha.

Neka odjebe , rezultat njegovog vođenja da je atmosfera u A reprezentaciji za kurac i da igrači neće da igraju.

Svi mi znamo da para nema, da nam sport preživljava , da je talent sve što imamo, tako i ljudi koji dođu da vode saveze treba da unaprijed to znaju i da se bore kako mogu.

eto bolje je sutiti, da se nist ne zna sta se desava :-)
emmir1

#470 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by emmir1 »

insaneinthebrain wrote:
emmir1 wrote:Fakat Harun malo smara i neprofesionalno se ponaša sa ovim izjavama i objavama nakon uspjeha.

Lijepo kada završi prvenstvo neka sazove presicu pa neka kaže šta ima da kaže.

Mada bolje da ništa ne govori jer svojom pričom samo sranja pravi.

Igramo polufinale EP a on sere sa svojom JA JA pričom.

Ovako se ne radi u ozbiljnim savezima.

Ovako može vodit pijacu Otoka

Pusti i navijače da uživaju u polufinalu, pusti i igrače da se ne troše na gluposti, neka se fokusiraju na utakmicu.

A i oni u savezu bolje da troše energiju na današnju utakmicu nego što izlaze sa izjavama koje stvaraju podjele i stvaraju ružnu atmosferu u javnost.

Na kraju krajeva, para nigdje nema, i da nam nije rekao znali bi da su muče sa finansijama
It_is_a_Leclerc

#471 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

:thumbup:

Pa svi znamo da je ova priča - "izbacit će nas iz hotela" oprobani recept Haruna Mahmutovića za lov na sponzore.
On ima veeeeeeliki dio krivice za sve što se desilo sa seniorima, jer ništa od ovog nije na vrijeme iskomunicirano. Ali eto.

Sad da mu to ko kaže, dobio bi more patetike i ovako neko jadničko prozivanje po fejsbuku.
__Phoenix__

#472 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by __Phoenix__ »

Upravo, šta će nam sponzori, ko je ikad vidio koristi od njih!
insaneinthebrain

#473 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

emmir1 wrote:
insaneinthebrain wrote:
emmir1 wrote: A ne pred polufinale EP slati u javnost priču kako su oni tamo jer se on bori

kao znali bi da su muče sa finansijama
vidi se da si "pametan" decko pa cu da prekinem daljnju konverzaciju. a i znas kako se pisu postovi. stavi jos koji razmak :lol:
Last edited by insaneinthebrain on 01/08/2015 14:54, edited 1 time in total.
Droog

#474 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Droog »

U drugim vijestima...
Nasi U16 karaju Spance...sad je +10

Evo i link ako ko hoce da prati...
Znaju u po' prenosa ubaciti rukomet ili dzudo...ali moze se gledati...

http://1tv.ge/en/live.html
law2

#475 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by law2 »

Ima besplatan prenos (uz registraciju) na
http://www.livebasketball.tv/

Ja sam jučer gledao utakmicu na ovom linku bez ikakvih problema. Samo se registrujte i uživajte!
Post Reply