BH predstavnici na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
amko76

#451 Re: BH predstavnici na OI

Post by amko76 »

Romanista 101% wrote:nema veze, moze Fazla jos bolje za 4 god. u Riu :oops:

Dotle će mu isteći mandat u Skupštini KS, pa možda ostvari i plasman u Parlament FBiH ili čak Parlamentarnu Skupštinu BiH. Eee eto rezultata :D
charrrmed

#452 Re: BH predstavnici na OI

Post by charrrmed »

Koliko Fazla ima godina? Odnosno koliko ce imati za 4 godine :D
Artest

#453 Re: BH predstavnici na OI

Post by Artest »

charrrmed wrote:
Koliko Fazla ima godina? Odnosno koliko ce imati za 4 godine :D
48...najbolje godine
sito_i_reseto

#454 Re: BH predstavnici na OI

Post by sito_i_reseto »

500 godina wrote:fazliji odmah na aerodromu oduzeti pasoš i svu opremu i izbrisati ga iz evidencije olimpijskog komiteta. dosta ba više ovog ihtijara, pustite djecu nek se takmiče. kako ga nije stid više.

nemoguce je to: fazlija je i clan izvrsnog komiteta OKBH, clan komisije sportista, neces moci tako lako...
It_is_a_Leclerc

#455 Re: BH predstavnici na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon što smo saznali da je predsjednik biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić, lokalni radijski magnat i kandidat za načelnika Tuzle, a predsjednik odbojkaškog saveza poluanonimni načelnik općine Odžak, evo kratkog prikaza drugih visokih dužosnika u bh. sportu zaduženih za njegov prosperitet i napredak.

- Predsjednik teniskog saveza BiH - Edin Arslanagić - Svima poznato lice sa naslovnice koje godinama vedri i oblači Bosnalijekom zbog čega ga ozbiljno istražuje tužilaštvo. Zna li dotični šta od tenisa, koliko radi na njegovoj afirmaciji u BiH, doznat ćemo drugom prilikom.
- Predsjednik teakwondo saveza BiH - Miodrag Deretić - Visoki funkcioner Srpske Radikalne Stranke. Pozvao Milorada Dodika da raspiše referendum o otcjepljenju RS od BiH. Ima facu kao da se nije bavio sportom uopće, a kamoli taekwondom.
- Predsjednik veslačkog saveza - Tomislav Popović - načelnk općine Višegrad. Dugogodišnji negator genocida poznat kao osoba koja je pozvala Srbe u Višegradu da poruše spomenik ubijenim Bošnjacima.
- Predsjednik kajakaškog saveza BiH - Mirko Stojčinović - visoki funkcioner SDS-a u Doboju. Nekad bio u rukometnom savezu, ali je prebio sudiju na utakmici, pa mu je zabranjen rad. Onda se malo prešaltao u kajakaški savez gdje se sudijama ne može tući, ali ni sa sportistima kojih nema.
- Predsjednik hrvačkog saveza - Murat M. Ramadanović - savjetnik ministra vanjskih poslova BiH
- Predsjednik plivačkog saveza BiH - Jusuf Borić - šef javnog preduzeća u Zenici
-Predsjednik streljačkog saveza BiH - Slobodan Popović - poznato lice SDP-a, poslanik u NS Republike Srpske, član predsjedništva SDP-a.

Ima ih još, al' o njima nekom drugom prilikom.

Da zaključim, sa ovakvim likovima zadnja mjesta i totalni sportski neprosperitet nam je zagarantovan u narednih 50 godina.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 03/08/2012 16:00, edited 1 time in total.
sito_i_reseto

#456 Re: BH predstavnici na OI

Post by sito_i_reseto »

evo mene wrote:Zaista je došlo vrijeme da se upitamo, ko je Branislav Brane Crnogorac, trener svih trenera, funkcioner svih funkcija, budžetski korisnik svih budžeta???

i njega sam zaboravio, i on je u izvrsnom komitetu OKBH. a saznam danas da trener Ivane nije ni putovao u London, vec da je u njegovo ime akreditovana kcerka predsjednika Radje.
Troll_Happens

#457 Re: BH predstavnici na OI

Post by Troll_Happens »

odlican je fazlija za 4 god sa 50 god ce mozda i doci do tog zeljenog 50 mjesta i popraviti svoje mjesto sa 45-og :lol:

i 44 na 47 mjesto hahhhaha :lol:
kad se klotz uhvati sporta i politike....

imace vid sokola sinjeg u tim godinama :lol: :lol: :lol:
Tkd

#458 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Nakon što smo saznali da je predsjednik biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić, lokalni radijski magnat i kandidat za načelnika Tuzle, a predsjednik odbojkaškog saveza poluanonimni načelnik općine Odžak, evo kratkog prikaza drugih visokih dužosnika u bh. sportu zaduženih za njegov prosperitet i napredak.

- Predsjednik teniskog saveza BiH - Edin Arslanagić - Svima poznato lice sa naslovnice koje godinama vedri i oblači Bosnalijekom zbog čega ga ozbiljno istražuje tužilaštvo. Zna li dotični šta od tenisa, koliko radi na njegovoj afirmaciji u BiH, doznat ćemo drugom prilikom.
- Predsjednik teakwondo saveza BiH - Miodrag Deretić - Visoki funkcioner Srpske Radikalne Stranke. Pozvao Milorada Dodika da raspiše referendum o otcjepljenju RS od BiH. Ima facu kao da se nije bavio sportom uopće, a kamoli taekwondom.
- Predsjednik veslačkog saveza - Tomislav Popović - načelnk općine Višegrad. Dugogodišnji negator genocida poznat kao osoba koja je pozvala Srbe u Višegradu da poruše spomenik ubijenim Bošnjacima.
- Predsjednik kajakaškog saveza BiH - Mirko Stojčinović - visoki funkcioner SDS-a u Doboju. Nekad bio u rukometnom savezu, ali je prebio sudiju na utakmici, pa mu je zabranjen rad. Onda se malo prešaltao u kajakaški savez gdje se sudijama ne može tući, ali ni sa sportistima kojih nema.
- Predsjednik hrvačkog saveza - Murat M. Ramadanović - savjetnik ministra vanjskih poslova BiH
- Predsjednik plivačkog saveza BiH - Jusuf Borić - šef javnog preduzeća u Zenici
-Predsjednik streljačkog saveza BiH - Slobodan Popović - poznato lice SDP-a, poslanik u NS Republike Srpske, član predsjedništva SDP-a.

Ima ih još, al' o njima nekom drugom prilikom.

Da zaključim, sa ovakvim likovima zadnja mjesta i totalni sportski neprosperitet nam je zagarantovan u narednih 50 godina.
To može samo u BiH ;-)
svemirska_vjeverica

#459 Re: BH predstavnici na OI

Post by svemirska_vjeverica »

Emina_88 wrote:Meni ste smijesniji vi koji ste ocekivali medalju :-)

I primjecujem da mi niko nije odgovorio na pitanje od jucer....koliko vas na temi trenira neki sport? Ako imate djecu, koji sport treniraju?
treniram!
Tkd

#460 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Također ;-) . Samo što je sada pauza, radi ramazana. Podrazumljeva se.
svemirska_vjeverica

#461 Re: BH predstavnici na OI

masmavi wrote:
svemirska_vjeverica wrote:
Emina_88 wrote:Meni ste smijesniji vi koji ste ocekivali medalju :-)

I primjecujem da mi niko nije odgovorio na pitanje od jucer....koliko vas na temi trenira neki sport? Ako imate djecu, koji sport treniraju?
treniram!
+1
I pobijedi se, samo drzava nema para....podrska nula bodova
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#462 Re: BH predstavnici na OI

Post by Velkoski »

Pa bitnije je kupiti novu limuzinu za Tihog. :D

Treniram i ja al' za nešto ozbiljnije se jednostavno nema para :oops:
svemirska_vjeverica

#463 Re: BH predstavnici na OI

leet wrote:Pa bitnije je kupiti novu limuzinu za Tihog. :D

hebo sport, limuzina je zakon!
It_is_a_Leclerc

#464 Re: BH predstavnici na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

leet wrote:Pa bitnije je kupiti novu limuzinu za Tihog. :D

Haj šta fali...

Pa od čega bi se Srpska radikalna stranka RS financirala ako ne od para koje predsjednik Taekwondo saveza ljubazno transferira na račune pomenute.
just principe

#465 Re: BH predstavnici na OI

Post by just principe »

a zar mi nismo imali neke prvake u TKD, balkanske, evropske sta li. Zar oni nisu mogli ispuniti OI normu. Takvi sportovi nam kao najbolje idu a i tu smo levati barem sto se tice olimpijada. Koga briga za male turnire i medalje u njima
cyprus

#466 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

Jest da se nema šta poredit :oops: , al ovako bih ja poredo naše predstavnike po 'uspješnosti' :-D :

1. Kemal Mešić - nije da nije mogo bolje, ali za razliku od ostalih bar nije bio pri dnu
2. Amel Mekić - jeste ispo u prvom krugu, ali je makar pružio pristojan otpor jakom protivniku
3. Ivana Ninković - i ona je mogla bolje, prvo mjesto u njenoj grupi je stavlja ovdje na treće mjesto
4. Nedžad Fazlija - od njega smo navikli na bolje rezultate, zenit mu je očito davno prošao
5. Ensar Hajder - zadnji u svojoj disciplini

Još nam ostaje da vidimo i Luciju Kimani, ali Fazlija ima još jedan pokušaj da se popravi :mrgreen:
Last edited by cyprus on 04/08/2012 01:36, edited 1 time in total.
Tkd

#467 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Imamo i sada, ali nema se keša. Naveo sam na jednoj temi o tkd razloge toga.
BISCANIN2

#468 Re: BH predstavnici na OI

Post by BISCANIN2 »

Tkd wrote:Imamo i sada, ali nema se keša. Naveo sam na jednoj temi o tkd razloge toga.
wtf jeli tako ,koliko znam da je dogovreno nesto da i itf predje upravo zbog oi na wtf ,i da se kod nas radi wtf tehnika sada.Medjutim .......jebo sport .
Hemera

#469 Re: BH predstavnici na OI

Post by Hemera »

cyprus wrote:
Još nam ostaje da vidimo i Luciju Kimani, ali Fazlija ima još jedan pokušaj da se popravi :mrgreen:

Nadam se da neće u trećem nekome propucat noge.hahaha
charrrmed

#470 Re: BH predstavnici na OI

Post by charrrmed »

Hemera wrote:
cyprus wrote:

Nece, imam osjecaj da ce sad zablistati :D
marokanac

#471 Re: BH predstavnici na OI

Post by marokanac »

Historijski nastup Pistoriusa i plasman u polufinale
Južnoafrikanac Oscar Pistorius ušao je u historiju kao prvi sportista amputirac koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.
On je danas u Londonu nastupio u kvalifikacijama na 400 metara i izborio plasman u polufinale.

Atletičar poznat pod imenom "Blade Runner" zbog proteza sa kojima se takmiči, osvojio je drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi s vremenom 45,44 sekunde.
Ovo neka dobro pogledaju i ugledaju se na ovog heroja koji je bez nogu sa protezama istrčao normu i čak ušao u polufinale na 400 metara. A ne kao ovi naši manekeni kojima je najveći uspjeh fotkat se u Londonu i postavit to na fejs.
Troll_Happens

#472 Re: BH predstavnici na OI

Post by Troll_Happens »

Hemera wrote:
cyprus wrote:

pruza mu se sansa zivota da bude zadnji napred fazloooo cijela bh je uz tebe probaj kraljicu skinut s trona dosta i nje vishe hahahahahaha :lol:
Hemera

#473 Re: BH predstavnici na OI

Post by Hemera »

Image

E Fazlija....tamo ba pucaš!
Smail Aga

#474 Re: BH predstavnici na OI

Post by Smail Aga »

So What! wrote:
skenderija04 wrote:
iz zadnje klupe wrote:Kazu da pametniji popusta, eto nek vam bude, nema boljih sportista os nas, samo nas zeza drzava, ocigledno ova tema budi puno strasti, ja zavrsavam sa ucescem na ovoj temi a BIH zelim da nekad u buducnosti kada budemo gledali na ovu olimpijadu, jedino se sjecamo kao one na kojoj smo bili vrlo losi sto se vise nikad nije ponovilo !
Ne primaj bas tako ovu raspravu . Ja se slazem da je za SFRJ bilo pojedinacnih medalja jako puno i da Bosanci nisu bas bili vodeci u medju osvajacima. Ipak kada pogledas te medalje ,izvlaci ce zakljucak da je i tada ulaganje bilo vazno ali da SFRJ i nije bila neki veliki ulagac. Pogledas i vidis da su sve ali bas sve pojedinacne medalje od 1968 - 1988 bile u sportovima koji su neka vrsta makljaze. Boks, hrvanje dzudo.. Znaci najjeftiniji za ulaganje. Druga vrsta su bili veslaci sto je bio rad dva centra u Vojvodini i Slavoniji. Opet uspjeh pojedinaca/entuzijasta a ne sistema. Sto se tice Bazicnih sportova, tri imena: Miroslav Cerer, Djurdja Bjedov i stari Leon Stukelj koji je nastupao za prvu Jugoslaviju. Znaci, i prije nije bilo znacajnijih ulaganja, ali uz kolektivne sportove, par borilackih sportova i veslanje naguras na 10-12 medalja. Zdravlje sporta se vidi u prisustvu u gimnastici, plivanju i atletici, a za to treba rada , velikog odricanja i ulaganja od strane drzave. Balkanac, ma kako mu se zvale drzave, nikada nije bio uspjesan u tim sportovima.
Realno gledajući Jugoslavia i nije bila neka Bogzna jaka olimpijska nacija. U 60 godina učešća na Olimpijadama tj. 16 Olimpijskih igara Jugoslavija je osvojila ukupno 87 medalja, a od toga najviše među njima Slovenci, a zatim Srbi i Hrvati. Mi smo u rangu sa Albancima pošto je mnogo Albanaca nastupalo, ali i osvajalo medalje.

Individualno gledajući, Sadik Mujkić i Refik Memišević su osvojili medalje, a od ostalih tu ima dosta fudblaera, košarkaša, rukometaša i Raza Mujanović.
Ante Josipovic :D :D
Tkd

#475 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

BISCANIN2 wrote:
Tkd wrote:Imamo i sada, ali nema se keša. Naveo sam na jednoj temi o tkd razloge toga.
wtf jeli tako ,koliko znam da je dogovreno nesto da i itf predje upravo zbog oi na wtf ,i da se kod nas radi wtf tehnika sada.Medjutim .......jebo sport .

Mogu se ujediniti, ali sumnjam da će prihvatiti Itf Wtf u potpunosti ili obratno. Wtf je olimpijski sport , to stoji, ali Itf je pravi, tradicionalni, prvi. Sam nazi Taekwondo , znači kao noga, ruka, put. A kako znam u borbama Wtf-a ne koriste šake, tj nije dozvoljeno udarati šakama.

Može dođi do ujedinjena, ali daleko je od toga. Kompromis je dalek.
Locked