Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Butmiran
#451 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Malo je 15 hiljada.
-
Cafe Camargue
#452 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Kapacitet od 15k je premali za klub kakav je FK Sarajevo.
Razumijem kada o takvom stadionu maštaju navijači Čelika, Željezničara, Slobode, Borca... ali FK Sarajevo mora imati veći stadion. Barem kapaciteta 22-25k.
Jasno je da neće biti pun na većini utakmica koje FK Sarajevo bude igralo, ali se mora razmišljati i o grupnoj fazi evropskih takmičenja, o derbijima sa Željezničarom, i sl.
Kao navijaču, neprihvatljivo mi je da jedne utakmice igramo na tom nekom malom stadionu, a velike na Koševu. To što tako radi Dinamo Kijev, ne znači da je ispravno.
Razumijem kada o takvom stadionu maštaju navijači Čelika, Željezničara, Slobode, Borca... ali FK Sarajevo mora imati veći stadion. Barem kapaciteta 22-25k.
Jasno je da neće biti pun na većini utakmica koje FK Sarajevo bude igralo, ali se mora razmišljati i o grupnoj fazi evropskih takmičenja, o derbijima sa Željezničarom, i sl.
Kao navijaču, neprihvatljivo mi je da jedne utakmice igramo na tom nekom malom stadionu, a velike na Koševu. To što tako radi Dinamo Kijev, ne znači da je ispravno.
-
todd_smith
#453 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Naci investitore, renovirati Haseta, pribliziti tribine preko atletske i usput dodati jos kapaciteta na to, staviti krov na sve 4 strane i taman
- _Reds_
#454 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ti ko malo dijete.todd_smith wrote:Naci investitore, renovirati Haseta, pribliziti tribine preko atletske i usput dodati jos kapaciteta na to, staviti krov na sve 4 strane i taman
Prvo predlažeš najlon na travu. I od trave bi ostalo, znaš šta, truhlovina (probaj staviti ispred kuce na par kvadrata, pa da vidis sta ce ostati ispod). A sada pomicanje tribine. Da tribine na dugme pomaknes.
Pomicanje tribina bi bilo skuplje nego sve drugo, tako da bilo ko ko baci ikakvu racunicu na AFH, skontace da ne vrijedi ulagati u ono. Nikada niko nije n i napravio nešto sa konkretnim cijenama, nego onako samo crteže.
Drugi problem su mali pad tribina, tako da natkrivanje zapada bi te došlo, ko da natkriješ komplet jedan stadion od 20k sa normalnim padom. Em se javlja problem što je takvu konstrukciju nemoguće držati bez stubova, a stubovi bi unosili problem preglednosti za gledaoce.
Bojim se samo da se Sarajevo ne zaleti sa nekim parama i uloži dobrih para, i onda skonta da je sve neisplativo i odustane.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#455 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Teren se moze jos ukopati a mjesto staze jos jedan red/sprat tribinaAlkos wrote: Jedino me jebe atletska staza i ne znam kako to rijesiti
-
El_comadante
#456 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
nama je prosječna gledanost max. oko 7000, i po čemu je onda malo 15 hiljada? i ovaj stadion do 15k bi napunio protiv Želje, eventualno Široki i Zrinski i to ti je to. protiv Drine, v Obarske, Radnika i sličnih ako bi imao i 5000 ljudi.Butmiran wrote:Malo je 15 hiljada.
-
Alkos
#457 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
bordo gandalf wrote:Teren se moze jos ukopati a mjesto staze jos jedan red/sprat tribinaAlkos wrote: Jedino me jebe atletska staza i ne znam kako to rijesiti
Samo će onda stadion primati 50.000
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#458 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Pa kad vam je malo 15000Alkos wrote:bordo gandalf wrote: Teren se moze jos ukopati a mjesto staze jos jedan red/sprat tribinaTo je to onda
Samo će onda stadion primati 50.000
-
Alkos
#459 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Nije se rodio ko je nama ugodio
Ako već tražimo investitore za ovaj projekt, onda nam treba atraktivna lokacija, a to je Koševo... Ovakve lokacije u gradu više nema.
- Butmiran
#460 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
I onda ti dođe Borusija u Evropi i bude 15 umjesto 30 hiljada. Šta kad uđemo u grupe aBd? Da igramo s Barselonom pred 15 hiljada ljudi?El_comadante wrote:nama je prosječna gledanost max. oko 7000, i po čemu je onda malo 15 hiljada? i ovaj stadion do 15k bi napunio protiv Želje, eventualno Široki i Zrinski i to ti je to. protiv Drine, v Obarske, Radnika i sličnih ako bi imao i 5000 ljudi.Butmiran wrote:Malo je 15 hiljada.
-
Cafe Camargue
#461 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ljudi kod nas kratkoročno razmišljaju.
Ako ćemo realno, za našu ligu dovoljno bi bilo rekonstruisat onaj pomoćni teren pored Zetre, malo mu povećat kapacitet, i eto ga- stadion za 3/4 utakmica i protivnika u ligi i kupu.
FK Sarajevo je najveći klub u državi, najozbiljniji, najatraktivniji... Naravno da kao takav ima i najveću bazu navijača, kako u gradu Sarajevu, tako i širom BiH. Već sada naše evropske utakmice u prosjeku gleda 20tak hiljada navijača, a kako će biti kada dođu grupne faze, kada dođu veliki protivnici? Danas-sutra formiraće se regionalna liga. Pa zar stvarno neko misli da je klubu kakav je FK Sarajevo dovoljan stadion kapaciteta od 15 hiljada?
Ljudi moji, to što smo mi zadnjih 15 godina gledali očajan fudbal i što nije bilo dovoljno zainteresovanih za sve to, ne znači da navijača Sarajeva nema i da ne žele uživati u ambijentu, fudbalu, golovima, na samom stadionu. Al potrebno je sve to omogućiti, da bi sutra čitave porodice dolazile na utakmice, kao što se svojevremeno stvarala navika gledanja Bosninih utakmica u ABA ligi.
Ako ćemo realno, za našu ligu dovoljno bi bilo rekonstruisat onaj pomoćni teren pored Zetre, malo mu povećat kapacitet, i eto ga- stadion za 3/4 utakmica i protivnika u ligi i kupu.
FK Sarajevo je najveći klub u državi, najozbiljniji, najatraktivniji... Naravno da kao takav ima i najveću bazu navijača, kako u gradu Sarajevu, tako i širom BiH. Već sada naše evropske utakmice u prosjeku gleda 20tak hiljada navijača, a kako će biti kada dođu grupne faze, kada dođu veliki protivnici? Danas-sutra formiraće se regionalna liga. Pa zar stvarno neko misli da je klubu kakav je FK Sarajevo dovoljan stadion kapaciteta od 15 hiljada?
Ljudi moji, to što smo mi zadnjih 15 godina gledali očajan fudbal i što nije bilo dovoljno zainteresovanih za sve to, ne znači da navijača Sarajeva nema i da ne žele uživati u ambijentu, fudbalu, golovima, na samom stadionu. Al potrebno je sve to omogućiti, da bi sutra čitave porodice dolazile na utakmice, kao što se svojevremeno stvarala navika gledanja Bosninih utakmica u ABA ligi.
-
Frank Sinatra
#462 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ima nas koji cemo dati sve od sebe da ta regionalna liga nikada ne bude formirana. Ako vam ipak padne na pamet da idete prema toj inicijativi, potrudicemo se da ta liga nikada ne zazivi. Formirati se moze samo u mokrim snovima jugonostalgicara. Ljudima se treba omoguciti da gledaju jako Sarajevo u bosanskohercegovackoj ligi i u evropskim takmicenjima sto je duze moguce.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#463 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Frank Sinatra wrote:Ima nas koji cemo dati sve od sebe da ta regionalna liga nikada ne bude formirana. Ako vam ipak padne na pamet da idete prema toj inicijativi, potrudicemo se da ta liga nikada ne zazivi. Formirati se moze samo u mokrim snovima jugonostalgicara. Ljudima se treba omoguciti da gledaju jako Sarajevo u bosanskohercegovackoj ligi i u evropskim takmicenjima sto je duze moguce.
ovo jednostavno nema nikakve veze sa jugonostalgiom, prvog mene boli k... za propalom drzavom, ali ukoliko gledamo sa sportskog aspekta ta liga bi bila Bingo i ucinila bi nashe klubove puuuno konkurentnijim u Evropi.
Ne treba ni spominjati pozitivnu lancanu reakciju jedne takve lige.
Jedina negativna strana je ujedno i najveca prepreka a to je problem nacionalizma i huligana.
Isti mi je k.... igrao sa cetnicima iz Zvornika ili ovim iz Beograda i ustasama iz listice i onim iz Splita...
Sry za off
-
El_comadante
#464 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
utakmica protiv Borusije je jedna u čitavoj sezoni nažalost. znaći ti bi zbog jedne utakmcie pravio stadion od 40.000? a dok mi dodjemo do Barcalone proći če još mnogo vremena i vode Miljackom a ko živ ko mrtav do tada.Butmiran wrote:I onda ti dođe Borusija u Evropi i bude 15 umjesto 30 hiljada. Šta kad uđemo u grupe aBd? Da igramo s Barselonom pred 15 hiljada ljudi?El_comadante wrote:nama je prosječna gledanost max. oko 7000, i po čemu je onda malo 15 hiljada? i ovaj stadion do 15k bi napunio protiv Želje, eventualno Široki i Zrinski i to ti je to. protiv Drine, v Obarske, Radnika i sličnih ako bi imao i 5000 ljudi.Butmiran wrote:Malo je 15 hiljada.
- omega369
#465 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Najgore od svega je sto se uvijek spominje to famozno odrzavanje kao kontra argument. Sta znaci odrzavanje betona i plastičnih stolica?? Isti djavo za 15 i 30 hiljada. nema grijenje pa da vise trosi struje ili ne znam ti cega. jedino kad se cisti, cisti se veca povrsina ali i to se moze rijesiti odvajanjem sektora, odnosno otvaranjem određenih sektora samo za veće utakmice, kao što rade mnogi klubovi u evropi
Nam treba stadion od 30 milja i tu nema dileme
- Logovan
#466 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Pa 15 hiljada je dovoljno sada sa ovom jadnom posjetom, ali po meni je to nekako površno razmišljanje. Za 5-6 godina kvalitet lige će se sam popraviti jer uskoro ide skraćenje, samim tim poboljšat će se posjeta. Naš klub iz mjeseca u mjesec jača, rastu apetiti što se tiče međunarodne scene. Danas, sutra možemo doći u poziciju da ćemo izboriti grupnu fazu, a stadion prima samo 15 hiljada, tako da kapacitet treba biti malo veći.El_comadante wrote:nama je prosječna gledanost max. oko 7000, i po čemu je onda malo 15 hiljada? i ovaj stadion do 15k bi napunio protiv Želje, eventualno Široki i Zrinski i to ti je to. protiv Drine, v Obarske, Radnika i sličnih ako bi imao i 5000 ljudi.Butmiran wrote:Malo je 15 hiljada.
-
the_stick
#467 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
jbt, ovdje ljudi pricaju o grupnoj fazi kao da je:
1. apsolutno neupitno da cemo je redovno igrati
2. kao da to ukljucuje 15, a ne 3 domace utakmice u sezoni
praviti stadion po mjeri ocekivane posjete u grupnoj fazi (citaj 3 utakmice u sezoni) bi bilo malo neozbiljno i finansijski neodgovorno, cak i za klubove sa puno vecim izvorima prihoda... druga stvar je sto je ta grupna faza i dalje u domeni naucne fantastike... europa liga bi se mozda i mogla ocekivati, pod uslovima da se neke stvari poklope... ali ako se ne poklope, pa opet u play off-u dobijes njemce ili spance ili talijane ili engleze... onda, realno, mozes svirat k.... cak i da prodjes u grupnu fazu europa lige, tu je zarada za klubove puno, puno manja nego u CL, tako da ni sa te strane se ne moze racunati na neke pare koje bi mogle finansirati neke velike troskove izgradnje stadiona...
po meni se u trenutnim uslovima mozemo maksimalno nadati da se na kosevu odradi ono sto je potrebno da stadion ispunjava uslove za igranje europskih i kvalifikacionih utakmica... prije svega mislim da je najbitnije napraviti nesto sa samim terenom (kvalitetnija trava, grijaci, drenaza, slivnici, i sta vec ide u sklopu toga), kako ne bi dolazili u situaciju da svaka jaca kisa i snijeg mogu unistiti teren... krov bi bio super stvar, ali koliko znam, nije neophodan za europske utakmice (na camp nou je mozda pola jedne tribine pokriveno), a nenormalno je skup za postaviti...
u nekoj zamisljenoj svijetloj buducnosti, nisam siguran da je kosevo bas najbolje rjesenje... stadion je na odlicnoj lokaciji, ali ima odredjene mane za koje nisam siguran da su premostive... prva mana je vec 1000 puta spomenuta atletska staza, a druga mana je to sto se s ulice direktno ulaza na tribinu... drugim rijecima, nema onaj prostor ispod tribine, kao sto ima zapad na bilinom polju, koji se moze koristiti za komercijalne svrhe, za laksi protok navijaca, za bolju organizaciju toaleta za navijace, itd. mozda to nije nuzno imati, ali meni se cini da svaki moderniji stadion ima takvo nesto, a mislim da to na kosevu uopste nije moguce napraviti...
1. apsolutno neupitno da cemo je redovno igrati
2. kao da to ukljucuje 15, a ne 3 domace utakmice u sezoni
praviti stadion po mjeri ocekivane posjete u grupnoj fazi (citaj 3 utakmice u sezoni) bi bilo malo neozbiljno i finansijski neodgovorno, cak i za klubove sa puno vecim izvorima prihoda... druga stvar je sto je ta grupna faza i dalje u domeni naucne fantastike... europa liga bi se mozda i mogla ocekivati, pod uslovima da se neke stvari poklope... ali ako se ne poklope, pa opet u play off-u dobijes njemce ili spance ili talijane ili engleze... onda, realno, mozes svirat k.... cak i da prodjes u grupnu fazu europa lige, tu je zarada za klubove puno, puno manja nego u CL, tako da ni sa te strane se ne moze racunati na neke pare koje bi mogle finansirati neke velike troskove izgradnje stadiona...
po meni se u trenutnim uslovima mozemo maksimalno nadati da se na kosevu odradi ono sto je potrebno da stadion ispunjava uslove za igranje europskih i kvalifikacionih utakmica... prije svega mislim da je najbitnije napraviti nesto sa samim terenom (kvalitetnija trava, grijaci, drenaza, slivnici, i sta vec ide u sklopu toga), kako ne bi dolazili u situaciju da svaka jaca kisa i snijeg mogu unistiti teren... krov bi bio super stvar, ali koliko znam, nije neophodan za europske utakmice (na camp nou je mozda pola jedne tribine pokriveno), a nenormalno je skup za postaviti...
u nekoj zamisljenoj svijetloj buducnosti, nisam siguran da je kosevo bas najbolje rjesenje... stadion je na odlicnoj lokaciji, ali ima odredjene mane za koje nisam siguran da su premostive... prva mana je vec 1000 puta spomenuta atletska staza, a druga mana je to sto se s ulice direktno ulaza na tribinu... drugim rijecima, nema onaj prostor ispod tribine, kao sto ima zapad na bilinom polju, koji se moze koristiti za komercijalne svrhe, za laksi protok navijaca, za bolju organizaciju toaleta za navijace, itd. mozda to nije nuzno imati, ali meni se cini da svaki moderniji stadion ima takvo nesto, a mislim da to na kosevu uopste nije moguce napraviti...
-
mekaba
#468 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ko se zalaze za regionalnu ligu???? Oni koji nemaju pojma sta je bila YU liga a ona je bila sve samo nije bila postena. Srbi i Hrvati drmali i dogovarali ko ce kada biti prvak, ko ce igrati u UEFA kupu itd...... Regionalna liga je nesto sto treba dekretom zabraniti. Nije tema ali sam morao reagovati.F&N wrote:Frank Sinatra wrote:Ima nas koji cemo dati sve od sebe da ta regionalna liga nikada ne bude formirana. Ako vam ipak padne na pamet da idete prema toj inicijativi, potrudicemo se da ta liga nikada ne zazivi. Formirati se moze samo u mokrim snovima jugonostalgicara. Ljudima se treba omoguciti da gledaju jako Sarajevo u bosanskohercegovackoj ligi i u evropskim takmicenjima sto je duze moguce.![]()
ovo jednostavno nema nikakve veze sa jugonostalgiom, prvog mene boli k... za propalom drzavom, ali ukoliko gledamo sa sportskog aspekta ta liga bi bila Bingo i ucinila bi nashe klubove puuuno konkurentnijim u Evropi.
Ne treba ni spominjati pozitivnu lancanu reakciju jedne takve lige.
Jedina negativna strana je ujedno i najveca prepreka a to je problem nacionalizma i huligana.
Isti mi je k.... igrao sa cetnicima iz Zvornika ili ovim iz Beograda i ustasama iz listice i onim iz Splita...
Sry za off
- limeni
#469 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
smatram da mi trenutno nismo dovoljno jaki finansijski da sebi mozemo napraviti potpuno nov stadion od nekih 15.000-20.000 kapaciteta, ako zelis potpuno nov stadion moderan treba ti opet 20-30 miliona eura.
mislim da bi bilo pametnije da svi uloze u modernizaciju koseva jer svima je u interesu da grad sarajevo ima moderan stadion na kojem dva najveca kolektiva u drzavi mogu igrati evropske utakmice a to su reprezentacija i fk sarajevo.
mislim da bi bilo dovoljno da ns bih, federacija, kanton i fk sarajevo uloze po 2,5 miliona eura za modernizaciju i tako bi imali 10 miliona eura za nove stolice, krov nad istokom i zapadom, moderan reflektor, dobar semafor i nove mokre cvorore.
smatram da ce reprezentacija i dalje igrati velike utakmice sa spanijom, njemackom i holandijom pa bi ovaj kapacitet od nekih 40.000 mjesta koje bi stadion imao nakon rekonstrukcije bile bolje nego 12.000 na bilinom polju (tamo se mogu naravno igrati utakmice protiv estonije, svicarske ili grcke) ali ove velike bi trebalo na kosevo.
sto se tice naseg kluba, smatram da ce doci do smanjenja lige za 2-3 godine pa bi ta liga brojala 10-12 klubova pa nek to budu sarajevo, velez, zeljo, zrinjski, borac, siroki, radnik bjeljina, sloboda, celik, olimpic i eventualno leotar i vitez.
u slucaju da neki klubovi kao sto su siroki, zrinjski, velez i komsije s grbavice slijede nas primjer savremenog poslovanja ta liga bi bila vrlo zanimljiva i uz dobar nogomet, dobre uslove na stadionu (pola raje gleda hoce li kisa sat prije tekme) posjeta bi makar kod nas porasla na 8-12 hiljada. uz to dodaj i evropske utakmice po kojima je bilo masa raje i kada smo bili ocajni (besiktas 30.000, ekeren 25.000, sartid 20.000, sigma 20.000, dinamo 30.000, genk 28.000, rapid 20.000, cluj 24.000, maritimo 21.000, spartak 18.000, helsingborg 20.000, oerebro 18.000, levski 17.000, gladbach 30.000 itd...)
ne treba ocekivati grupnu fazu i real svake godine ali i ovakvi klubovi pune stadione a u euro ligi koja je dostizan cilj narednih godina ima masa klubova kao sto su liverpool, wolfsburg, everton, inter, roma..
sve u svemu, smatram kako god da ulaganje u infrastrukturu moze samo unaprijediti klub a bogami i grad, drzavu i reprezentaciju.
mislim da bi bilo pametnije da svi uloze u modernizaciju koseva jer svima je u interesu da grad sarajevo ima moderan stadion na kojem dva najveca kolektiva u drzavi mogu igrati evropske utakmice a to su reprezentacija i fk sarajevo.
mislim da bi bilo dovoljno da ns bih, federacija, kanton i fk sarajevo uloze po 2,5 miliona eura za modernizaciju i tako bi imali 10 miliona eura za nove stolice, krov nad istokom i zapadom, moderan reflektor, dobar semafor i nove mokre cvorore.
smatram da ce reprezentacija i dalje igrati velike utakmice sa spanijom, njemackom i holandijom pa bi ovaj kapacitet od nekih 40.000 mjesta koje bi stadion imao nakon rekonstrukcije bile bolje nego 12.000 na bilinom polju (tamo se mogu naravno igrati utakmice protiv estonije, svicarske ili grcke) ali ove velike bi trebalo na kosevo.
sto se tice naseg kluba, smatram da ce doci do smanjenja lige za 2-3 godine pa bi ta liga brojala 10-12 klubova pa nek to budu sarajevo, velez, zeljo, zrinjski, borac, siroki, radnik bjeljina, sloboda, celik, olimpic i eventualno leotar i vitez.
u slucaju da neki klubovi kao sto su siroki, zrinjski, velez i komsije s grbavice slijede nas primjer savremenog poslovanja ta liga bi bila vrlo zanimljiva i uz dobar nogomet, dobre uslove na stadionu (pola raje gleda hoce li kisa sat prije tekme) posjeta bi makar kod nas porasla na 8-12 hiljada. uz to dodaj i evropske utakmice po kojima je bilo masa raje i kada smo bili ocajni (besiktas 30.000, ekeren 25.000, sartid 20.000, sigma 20.000, dinamo 30.000, genk 28.000, rapid 20.000, cluj 24.000, maritimo 21.000, spartak 18.000, helsingborg 20.000, oerebro 18.000, levski 17.000, gladbach 30.000 itd...)
ne treba ocekivati grupnu fazu i real svake godine ali i ovakvi klubovi pune stadione a u euro ligi koja je dostizan cilj narednih godina ima masa klubova kao sto su liverpool, wolfsburg, everton, inter, roma..
sve u svemu, smatram kako god da ulaganje u infrastrukturu moze samo unaprijediti klub a bogami i grad, drzavu i reprezentaciju.
- Nekako s proljeća
#470 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
mekaba wrote:
Ko se zalaze za regionalnu ligu???? Oni koji nemaju pojma sta je bila YU liga a ona je bila sve samo nije bila postena. Srbi i Hrvati drmali i dogovarali ko ce kada biti prvak, ko ce igrati u UEFA kupu itd...... Regionalna liga je nesto sto treba dekretom zabraniti. Nije tema ali sam morao reagovati.
-
shandrprcSA
#471 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
prodji ispod tribina na AFH pa ce ti se sve samo kazatiomega369 wrote:Najgore od svega je sto se uvijek spominje to famozno odrzavanje kao kontra argument. Sta znaci odrzavanje betona i plastičnih stolica?? Isti djavo za 15 i 30 hiljada. nema grijenje pa da vise trosi struje ili ne znam ti cega. jedino kad se cisti, cisti se veca povrsina ali i to se moze rijesiti odvajanjem sektora, odnosno otvaranjem određenih sektora samo za veće utakmice, kao što rade mnogi klubovi u evropi
- _Reds_
#472 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Pa imas Srbe i Hrvate u domacoj ligi. I poredjenje sa nečim prije 30-40 godina je smiješno. Nece UEFA i FIFA fozvoliti takva namještanja.Nekako s proljeća wrote:mekaba wrote:
Ko se zalaze za regionalnu ligu???? Oni koji nemaju pojma sta je bila YU liga a ona je bila sve samo nije bila postena. Srbi i Hrvati drmali i dogovarali ko ce kada biti prvak, ko ce igrati u UEFA kupu itd...... Regionalna liga je nesto sto treba dekretom zabraniti. Nije tema ali sam morao reagovati.
A šta tek dobijaš. Pa ne bilo posjete isod 10.000. Prosjel 15k gledalaca sa reginalnom ligom. TV prava, lova od toga, puno viće sponzore. Ali eto nije tema.
Bolje je igrati sa Obarskomi Travnikom koji btw ne namještaju, eto ne nikako.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#473 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Namješta nam prvi komšija a oni pričaju o nekom drugom štimanju, uzimaju nam se bodovi u ovoj ligi za zelenim stolom svako malo, natapaju tereni itd... ali kao sto ti rece bolje igrati sa Obarskom nego sa Zvezdom i Vitezom nego Hajdukom..._Reds_ wrote:Pa imas Srbe i Hrvate u domacoj ligi. I poredjenje sa nečim prije 30-40 godina je smiješno. Nece UEFA i FIFA fozvoliti takva namještanja.Nekako s proljeća wrote:mekaba wrote:
A šta tek dobijaš. Pa ne bilo posjete isod 10.000. Prosjel 15k gledalaca sa reginalnom ligom. TV prava, lova od toga, puno viće sponzore. Ali eto nije tema.
Bolje je igrati sa Obarskomi Travnikom koji btw ne namještaju, eto ne nikako.
- Mračajski proto
#474 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Svi namještaju, samo mi ne? 
- omega369
#475 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
pa upravo je to kontra argument. znaci kad se ne odrzava, svejedno je, je li 15 ili 30 milja. ista stvar je i obrnuto, u pet dekashandrprcSA wrote:prodji ispod tribina na AFH pa ce ti se sve samo kazatiomega369 wrote:Najgore od svega je sto se uvijek spominje to famozno odrzavanje kao kontra argument. Sta znaci odrzavanje betona i plastičnih stolica?? Isti djavo za 15 i 30 hiljada. nema grijenje pa da vise trosi struje ili ne znam ti cega. jedino kad se cisti, cisti se veca povrsina ali i to se moze rijesiti odvajanjem sektora, odnosno otvaranjem određenih sektora samo za veće utakmice, kao što rade mnogi klubovi u evropi