Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lajkujMe

#451 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Da da :) meni je inace Dragon Ball Z bio vrhunski do Freeze, do cella mi je bio super nakon toga se vidjelo da se radi samo o stampanju para, to jest jedino je Goku bio jak, sve je otislo u pm kad su pojacali snagu iznad granica to jest on ko 1000 puta jaci ali se to nije vidjelo osim po kosi i boji dlaka :p

A najvise od svega me nervirala "fuzija" ono nidje veze
Obskurni

#452 Re: Anime

Post by Obskurni »

tagomago wrote:hajte mi molim vas :mrgreen: preporučitepar finih (sa ne tako velikim brojem ep, do 20 mi je prihvatljivo), triler & misterija, arigatou
Higashi no Eden definitivno
Ako hoces neki malo supernatural twist probaj Darker than Black
Gandalf

#453 Re: Anime

Post by Gandalf »

Image

Image

Pogledao sam par epizoda, pozitivno sam iznenađen :thumbup:
Zašto ove sedmice nije bilo One Piece Mange :?
lajkujMe

#454 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Gandalf wrote:Zašto ove sedmice nije bilo One Piece Mange :?

Ne znam, znam samo da je posljednih mjeseci (od ljeta) ima mnogo prekida, izgleda da je Eiichiro Oda kreator mange... bio bolestan ali to je bilo tada na ljeto ne znam sto se ovih dana to prekida.
dragonz

#455 Re: Anime

Post by dragonz »

Još malo i kraj Naruto Shippuuden mange.
lajkujMe

#456 Re: Anime

Post by lajkujMe »

dragonz wrote:Još malo i kraj Naruto Shippuuden mange.

Ko kaze? Nije najavljeno a vala mislim da ima jos svasta da se isprica :D
Zatamnjena stakla

#457 Re: Anime

Post by Zatamnjena stakla »

lajkujMe wrote:
Gandalf wrote:Zašto ove sedmice nije bilo One Piece Mange :?

Ne znam, znam samo da je posljednih mjeseci (od ljeta) ima mnogo prekida, izgleda da je Eiichiro Oda kreator mange... bio bolestan ali to je bilo tada na ljeto ne znam sto se ovih dana to prekida.
Je al' je bolje. Long live ODA :mrgreen:
Gandalf

#458 Re: Anime

Post by Gandalf »

Ma to oni dižu atmosferu da bi popularnost OP-a bila i veća - sigurno Oda ima bar 50-ak manga epizoda već nacrtanih, al' lože narod s tim nekim namjernim kašnjenjima, pa se novi broj čeka k'o ozebo sunce - a ne može biti zanimljivije, Trafalgar vs Donflamingo, dva Warlorda u borbi na život i smrt :shock:biće tek sada napeto
Zatamnjena stakla

#459 Re: Anime

Post by Zatamnjena stakla »

Da da. Ma napokon nešto. Izmorio me PH Arc fakat.
Gandalf

#460 Re: Anime

Post by Gandalf »

meni je najlošiji bio Fisherman Island Arc - imao sam osjećaj da je taj Arc filerčina i 99% je i bio filerčina, tek na kraju se to malo popravi, Punk Hazard je imao par dobrih okršaja, duel Vceadmirala, Trafalgara i Viceadmirala, Zorove sjekačine, Lufyeve šaketine po Cezaru :mrgreen: meni solidan Arc, mada je bilo dosta onih bizarnih onepieceovskih likova :D
Selmir_Tz

#461 Re: Anime

Post by Selmir_Tz »

Preporučujem odličnu anime Another, ima vrlo zanimljivo koncipiranu priču, vrlo misteriozno i jezovito iako nije čistokrivni horror. Animacija je odlična, likovi takodje.
Gandalf

#462 Re: Anime

Post by Gandalf »

shingeki-no-kyojin ili Attack on Titans

Image

Fantastičan anime, ponekad zastrašujući, vrhunska animacija, scene borbe za 10 :thumbup:
Gandalf

#463 Re: Anime

Post by Gandalf »

lajkujMe wrote:
Shingeki no kojin valjda sam napisao kako treba :) vrh anime pratim ga pazljivo, odlicna prica, odlicna animacija sve ekstra.
Mangu sam pokusao citati ali nije mi se svidjeo nacin crtanja a i nisam bas nasao sve dijelove tako da sam odustao.
Jedina smetnja ovome je sto sam procitao da manga izlazi samo jednom mjesecno, i da je anime prekinut prije koju sedmicu jer je ponestalo materijala. Nisu ni odlucili krenuti u novu sezonu a i ako budu nove epizode nece izaci minimalno jos 1 godinu jer treba mangi dugo vremena da napreduje.
Sjajna priča, pročitao sam još i mange, uuuuuuuuh kako se sam zaplete radnja, međutim ovo je jedan od animea koji će stati na 26 epizoda i to je to, radnju dalje možeš samo pratiti uz mange koje izađu jednom mjesečno, a i rjeđe - Claymore manga nije izašla već dva mjeseca, Berserk, mislim da nije izašala manga već godinu dana, jel' anime malo žešći odma' ga svedu na 13 ili 26 epizoda :-x , a manga izađe svake prestupne godine :evil:
Life hater

#464 Re: Anime

Post by Life hater »

Prvi put da čujem da u Sarajevu ima anime i manga fanova s obzirom da u našoj državi i nije popularno :lol: Ja sam također veliki anime i manga fan obožavam Bleach koji je imao veliki pad nažalost ali tko čita mangu uvjeriće se da se je bleach popravio što se tiče priče,Naruta obožavam ali sam veći fan Orochimarua i Madare nego glavnih likova.Što se tiče Napada na Titane ili Attack on Titan kako tkome odgovara ekstra animacija u animeu potpuno po mangi čak je i manga super :D I slažem se da anime nije za djecu samo već i za odrasle kao da bi djeci bilo dozvoljeno gledati anime kao što su: Hellsing Ultimate,Shiki,Another,Higuarashi no Nako (ako sam dobro napisao)čak Black Lagoon i Strike the Blood.Veliki pozdrav od 23 godišnjeg anime i manga fana :mrgreen: A oni koji seru po nama :izet: animacija sve govori :D
DanteX

#465 Re: Anime

Post by DanteX »

Pošto vidim da ima puno anime/manga fanova želim vam predstaviti jedno udruženje u Sarajevu. Ovo je Anime/Manga Fan Community Sarajevo. Kao što sam naziv kažem radi se o udruženju o anime-u i mangi, ali ne samo o tome već o Japanu općenito.

Mi (udruženje) smo zajedno surađivali sa Japanskom ambasadom na ovogodišnjem mjesecu Japanske kulture. Bili smo na vijestima. Možda je čak neko došao u kino Meeting point kada je bila izložba radova pod temom "Drevni Japan" i poslije izložbe je bio film. Uglavnom, naše udruženje se širi i postajemo poznati. A cilj nam je upoznati ljude sa Japanskom kulturom i surađivati sa ovakvim udruženjima u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Često organizujemo druženja, okupljanja, kafe, gaming nights i sl.

Da ne dužim, evo link: https://www.facebook.com/groups/animemangasarajevo/

Dobro nam došli :-D
BAN___KAI

#466 Re: Anime

Post by BAN___KAI »

DanteX wrote:Pošto vidim da ima puno anime/manga fanova želim vam predstaviti jedno udruženje u Sarajevu. Ovo je Anime/Manga Fan Community Sarajevo. Kao što sam naziv kažem radi se o udruženju o anime-u i mangi, ali ne samo o tome već o Japanu općenito.

Mi (udruženje) smo zajedno surađivali sa Japanskom ambasadom na ovogodišnjem mjesecu Japanske kulture. Bili smo na vijestima. Možda je čak neko došao u kino Meeting point kada je bila izložba radova pod temom "Drevni Japan" i poslije izložbe je bio film. Uglavnom, naše udruženje se širi i postajemo poznati. A cilj nam je upoznati ljude sa Japanskom kulturom i surađivati sa ovakvim udruženjima u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Koliki sam ja fan ili freak evo poceo sam da slusam japanske punk bendove i OST dragonballa :lol: :D http://www.youtube.com/watch?v=vYV-XJdz ... qvGR1WK4_Q
http://www.youtube.com/watch?v=UBtJpl7f ... qvGR1WK4_Q

I stvarno sam zavolio japan od silnih animes i mangi koje sam pregledao. Citav zivot samo se vrtim na anime forumima i tako samo poceo da se bavim umjetnoscu i bojenjem mangi , bio sam vjerovatno najbolji manga colorist na popularnom narutobase forumu xD

Kontao sam da idem na ovu prestavu sto ce ambasada organizovati uskoro ali kako cu ove moje klosare to pitati lol .

Btw koja je bila nagrada za one samurai crteze ?
elfa

#467 Re: Anime

Post by elfa »

BAN___KAI wrote:
DanteX wrote:Pošto vidim da ima puno anime/manga fanova želim vam predstaviti jedno udruženje u Sarajevu. Ovo je Anime/Manga Fan Community Sarajevo. Kao što sam naziv kažem radi se o udruženju o anime-u i mangi, ali ne samo o tome već o Japanu općenito.

Koliki sam ja fan ili freak evo poceo sam da slusam japanske punk bendove i OST dragonballa :lol: :D http://www.youtube.com/watch?v=vYV-XJdz ... qvGR1WK4_Q

I stvarno sam zavolio japan od silnih animes i mangi koje sam pregledao. Citav zivot samo se vrtim na anime forumima i tako samo poceo da se bavim umjetnoscu i bojenjem mangi , bio sam vjerovatno najbolji manga colorist na popularnom narutobase forumu xD

Kontao sam da idem na ovu prestavu sto ce ambasada organizovati uskoro ali kako cu ove moje klosare to pitati lol .

ja slusam na winampu jedan radio jshoxx se zove pusta samo jrock,hardcore jap i nekad blood stain child(kao mjesavina rock i touhou) al tabacina prava uz neku igru
elfa

#468 Re: Anime

Post by elfa »

Image
Log Horizon super anime,ako ste gledali SAO,log horizon je malo slicniji anime ali je po meni bolji i raznovrsniji sto se tice svega,vec je pusteno 6 epizoda,svake subote ili nedelje izlazi nova epizoda,toplo preporucujem Log Horizon :thumbup:
Life hater

#469 Re: Anime

Post by Life hater »

elfa wrote:Image
Log Horizon super anime,ako ste gledali SAO,log horizon je malo slicniji anime ali je po meni bolji i raznovrsniji sto se tice svega,vec je pusteno 6 epizoda,svake subote ili nedelje izlazi nova epizoda,toplo preporucujem Log Horizon :thumbup:
Dobar anime.Evo i od mene preporuka:
Golden time(nema fan servicea odnosno pretjerane golotinje)
https://www.google.ba/search?q=golden+t ... 1280%3B720
I Strike the blood
https://www.google.ba/search?q=strike+t ... 920%3B1200
Last edited by Life hater on 19/11/2013 14:34, edited 1 time in total.
Life hater

#470 Re: Anime

Post by Life hater »

elfa wrote:
BAN___KAI wrote:

ja slusam na winampu jedan radio jshoxx se zove pusta samo jrock,hardcore jap i nekad blood stain child(kao mjesavina rock i touhou) al tabacina prava uz neku igru
AnimeNfo Radio ako želite sat anime muzike slušati i drama bb za japanske filmove i serije tko je voljan pokušati.Preporuke: Crow zero 1 i 2 i serija Shiritsu bakaleya koukou.
Gandalf

#471 Re: Anime

Post by Gandalf »

Image

hajime no ippo :thumbup:
Gandalf

#472 Re: Anime

Post by Gandalf »

Naruto još par mangi i gotovo, priča je na samom kraju, anime će trajati još nekih 50-ak godina zahvaljujući milion filler episoda i filler Arcova
Life hater

#473 Re: Anime

Post by Life hater »

Gandalf wrote:Naruto još par mangi i gotovo, priča je na samom kraju, anime će trajati još nekih 50-ak godina zahvaljujući milion filler episoda i filler Arcova
Sad počinje prava borba između Saveza i Madare, hvala bogu gotova je ona priča sa Obitom i njegovom k***** Rin pola borbe u arci oko njega i prisjećanja njegove 12 godišnjakinje.Kako mrzim ove fillere jedini koji mi se svidio je oko Izanamija i borba Naruta protiv one 3 glave zmije.
lajkujMe

#474 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Nego jeste vi skontali da Naruta nece biti izgleda do Januara? Rekose nastavlja se u prvom izdanju nove godine :(
Life hater

#475 Re: Anime

Post by Life hater »

lajkujMe wrote:Nego jeste vi skontali da Naruta nece biti izgleda do Januara? Rekose nastavlja se u prvom izdanju nove godine :(
Ja sam pročitao na netu da se to odnosi na posebnu japansku novu godinu koja je negdje ove ili sljedeće 2 ili 3 sedmice sad je li to istina ili ne nisam siguran.
Post Reply