Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
almir90

#44976 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by almir90 »

GeeTnT wrote: Kako vam nije jasno da svi oni koji imaju okaljane ruke (kao i njihovi potomci) će uvijek glasati za Dodika i time bar se pokušati spasiti od sudskih procesa. Dodik je svjestan toga i zato će dobiti bilo koje buduće izbore.
Isti oni koji glasaju (50% glasača) će ako zatreba uzeti i puške za Dodika i njegove ideje, njegovu imovinu....i novac (ako ga je šta ostalo).

Dodik može biti ponosan na omladinu iz eresa i kad otvorite fb profile npr. studenata BL Univerziteta i njihovog druženja vidjećete da nema niti jedne slike gdje nema bar dvije glave sa šajkačom i kokardom....o tetovažama heroja srpske i tri prsta da ne govorimo.
Dovoljan podatak je kada je svijet SNSD isključio iz Kongresa Socijalističke internacionale prije dvije godine, umjesto da njegov utjecaj bude slabiji (obzirom na lobi koji taj savez ima) on je postao jači...

S Dodikom do kraja!.... i ja lično nemam ništa protiv toga, jer kako bi drugačije?
Pusti se ti internet ratnika, sve 'rabri bojovnici, dok ne dođe prilika da se to i pokaže.

Ja ovo ne smatram glupostima, ipak dešavaju se strašne stvari, koje mogu završiti sa ponovnim sranjima i međusobnim sukobima. Ja vjerujem da barem 70% stanovnika ove države, i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati ipak žele samo da se okrene život ekonomskom napredku, da se ima novca za lijep život. Nažalost, dobar dio ovog tipa stanovništva ne želi uopšte da izlazi na izbore. Zato i imamo sistem vladanja kakav i jeste.

Ne zna čovjek kako početi razmišljati, da li je ovo još jedno prosipanje šupljih priča, ili je ovo ponovna saradnja svih političkih lidera da nas gurnu vatru, pa se koljite, zna se gdje će oni svi da borave. Da bi zaštitili svoj kriminal, najlakše će biti pokrenuti rat, pa nek' se narod bori, svijet će pričati o tome, ono što pokradeno, pokradeno je, lopovi će otići odavde. I, onda kad se sve smiri, ponovo ćemo biti u istoj situaciji kao sada, doći će nam nova garnitura lopova, i tako u krug.

Vrijeme će pokazati šta će da bude, samo nije nimalo bezazlena situacija postala, ovo iz dana u dan ide sve na gore. Izgleda da je stanje među narodom, po pitanju međunacionalnih odnosa gore nego što je bilo u ratu.
GeeTnT

#44977 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

almir90 wrote: Vrijeme će pokazati šta će da bude, samo nije nimalo bezazlena situacija postala, ovo iz dana u dan ide sve na gore. Izgleda da je stanje među narodom, po pitanju međunacionalnih odnosa gore nego što je bilo u ratu.
100% tačno.
GAU8

#44978 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ipak, ostaje se samo nadati da više od milion Bošnjaka u ovoj zemlji ima dva-tri funkcionalna neurona, i da zna šta mu je činiti, i šta mu je braniti. Sad, sutra, za deset godina.
Ja se iskreno nadam da ce biti pametni i ne podmetati glavu opet za tamo neke koji ce se zavuci u trezore ili razguliti van.
vivaldi

#44979 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote: Nisam siguran da postoji treća opcija.
pa treca opcija i ona koja ce se i desiti jeste status quo, a sam si obrazlozio i zbog cega pa mi i nije jasno kako dodje do zakljucka "ili-ili"
155_mm

#44980 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

GAU8 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ipak, ostaje se samo nadati da više od milion Bošnjaka u ovoj zemlji ima dva-tri funkcionalna neurona, i da zna šta mu je činiti, i šta mu je braniti. Sad, sutra, za deset godina.
Ja se iskreno nadam da ce biti pametni i ne podmetati glavu opet za tamo neke koji ce se zavuci u trezore ili razguliti van.
a alternativa je podmetnuti glavu na panj i ne vrtiti se da te se rahat moze zaklati. moze se pokusati i moliti za milost podivljali i nadrkani komsija ali se u proslom ratu nije bas pokazalo nesto efikasnim.

slazem se sa kolegama koji misle da situacija postaje ozbiljna. vjerujem da je preCednik skonto da nema sta izgubiti a to je veoma opasno po nas sve.
155_mm

#44981 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

vivaldi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Nisam siguran da postoji treća opcija.
pa treca opcija i ona koja ce se i desiti jeste status quo, a sam si obrazlozio i zbog cega pa mi i nije jasno kako dodje do zakljucka "ili-ili"
pa i status quo imq svoj vijek trajanja. a ovaj nas bosanski se bas nesto usmrdio. problem nastaje kad se skonta da je status quo gubitak za jednu od strana i to je primorava da vuce neke poteze koji mogu da nas sviju odvedu u velika govna ponovo.

s tim sto mislim da ovaj 10-godisnji status quo vise smrdi USA, NATO i EU nego mici iz laktasa ili onom alijnom malom. ovi njegovi panicni potezi uvodjenja diktature tipa sjeverna koreja jasno govore da se nesto sprema u manjem entitetu. ali treba sacekati kako ce vucic pjevati o miloradu kad se vrati od bajdena iz vasinktona. i to pozvao ga bajden licno da svrati na kaHvu. mislim da je to zadnja prilika da se stvari rijese na fin nacin i sa bijelim rukavicama. ono sto bi rekli na obostrano zadovoljstvo.
almir90

#44982 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by almir90 »

155_mm wrote: pa i status quo imq svoj vijek trajanja. a ovaj nas bosanski se bas nesto usmrdio. problem nastaje kad se skonta da je status quo gubitak za jednu od strana i to je primorava da vuce neke poteze koji mogu da nas sviju odvedu u velika govna ponovo.

s tim sto mislim da ovaj 10-godisnji status quo vise smrdi USA, NATO i EU nego mici iz laktasa ili onom alijnom malom. ovi njegovi panicni potezi uvodjenja diktature tipa sjeverna koreja jasno govore da se nesto sprema u manjem entitetu. ali treba sacekati kako ce vucic pjevati o miloradu kad se vrati od bajdena iz vasinktona. i to pozvao ga bajden licno da svrati na kaHvu. mislim da je to zadnja prilika da se stvari rijese na fin nacin i sa bijelim rukavicama. ono sto bi rekli na obostrano zadovoljstvo.
Sve što Vučić javno kaže, može se komotno smatrati da je istina i želja suprotno od toga. A, vjerujem da će biti priča o miru, poštivanju ustava, očuvanje RS u sklopu BiH, neće se ići u secesiju. Naravno, to je priča, a želje suprotne. Ja ne razumijem kako neko misli da je Vučić odjednom "prosvijetlio" se, a do prije par godina mu je svaka izjava u Parlamentu Srbije bila fašistička.

Ne mogu da vjerujem da će EU, NATO i USA stati na stranu Milorada, nikad se ne zna, ali nešto mi je to sumnjivo.
It_is_a_Leclerc

#44983 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Dodik vrlo dobro zna da će, procijeni li SDS tako, do 2018. vrlo moguće bii uhapšen, po nalogu SIPA-e. Jedini način da to spriječi su ovakvi potezi. Ja sam već pisao o tome da ne vjerujem da će Dodikova većina opstati. Šukalo i Papci su već zategnuli u dva-tri navrata, pa su Vladine odluke "vraćene na doradu". Dodik nije čovjek koji takvu neposlušnost toleriše. Onog momenta kad i ako izgubi vlast u RS-u, on će biti uhapšen, i u to nema nikakve dileme.

Upravo zato, Dodik živi po matrici - ili pukovnik ili pokojnik. Ja duboko vjerujem da će, izostane li njegovo uklanjanje iz politike, ha odlukom domaćih, ha odlukom stranih faktora, on 2018. spriječiti gubitak vlasti raspisivanjem referenduma kojeg niko neće priznavati, a koji će ovu zemlju ponovo gurnuti u ambis - socijalni, ali ponajviše sigurnosni. Jer - Srbi u BiH, nemojte da mislite da nećete ovu zemlju odvesti u pakao, a RS možda i u nestanak.
155_mm

#44984 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

almir90 wrote:
155_mm wrote: pa i status quo imq svoj vijek trajanja. a ovaj nas bosanski se bas nesto usmrdio. problem nastaje kad se skonta da je status quo gubitak za jednu od strana i to je primorava da vuce neke poteze koji mogu da nas sviju odvedu u velika govna ponovo.

Sve što Vučić javno kaže, može se komotno smatrati da je istina i želja suprotno od toga. A, vjerujem da će biti priča o miru, poštivanju ustava, očuvanje RS u sklopu BiH, neće se ići u secesiju. Naravno, to je priča, a želje suprotne. Ja ne razumijem kako neko misli da je Vučić odjednom "prosvijetlio" se, a do prije par godina mu je svaka izjava u Parlamentu Srbije bila fašistička.

Ne mogu da vjerujem da će EU, NATO i USA stati na stranu Milorada, nikad se ne zna, ali nešto mi je to sumnjivo.
pa ne zove bajden vucica na kaHvu u vasington zbog prica nego zbog konkretni poteza. a vucicevo "prosvijetljenje" je u stvari skontavanje da je srbija previse gladna i jadna da bi se i dalje kurcila zapadu. nakon ukrajinske krize je i njemu jasno da ce cekanje na povoljnu priliku ostvarivanja ciljeva iz devedesetih potrajati. a do tad srbija treba pezivjeti. a za to treba EU sadaka jer se od ruske sadake tanko sere. jedino sto malo jebe je to da ovaj sto daje sadaku ima i konkretne zahtijeve ne samo po pitanju SRB nego i BiH.
GAU8

#44985 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

155_mm wrote:
GAU8 wrote:
a alternativa je podmetnuti glavu na panj i ne vrtiti se da te se rahat moze zaklati. moze se pokusati i moliti za milost podivljali i nadrkani komsija ali se u proslom ratu nije bas pokazalo nesto efikasnim.
Uvijek ima alternativa.
Bolje je pustiti da se dijeli ovo ruglo u sta smo pretvorili BiH nego da iko pogine.
BiH je izgubljena u proslom ratu zahvaljujuci zna se kome. Samo glup ce opet nasjesti.
It_is_a_Leclerc

#44986 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako vi mislite da će milion Bošnjaka sjediti skrštenih ruku dok se srebreničko mezarje "izmješta" iz države, ili dok se masovne grobnice Prijedora odlaze u neku drugu državu, ili da nam državna granica pada na kilometar od glavnog grada - varate se. Ja znam da ima pojedinaca koji bi to željeli, ali to jednostavno neće moći.

Previše je zle krvi. Onaj ko se usudi da je prvi pusti, snosit će posljedice za sve što slijedi.
155_mm

#44987 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

GAU8 wrote: Uvijek ima alternativa.
Bolje je pustiti da se dijeli ovo ruglo u sta smo pretvorili BiH nego da iko pogine.
BiH je izgubljena u proslom ratu zahvaljujuci zna se kome. Samo glup ce opet nasjesti.
imas li prijedlog za granice po kojim bi se dijelilo a da niko ne pogine?
Martinez_

#44988 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Martinez_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako vi mislite da će milion Bošnjaka sjediti skrštenih ruku dok se srebreničko mezarje "izmješta" iz države, ili dok se masovne grobnice Prijedora odlaze u neku drugu državu, ili da nam državna granica pada na kilometar od glavnog grada - varate se. Ja znam da ima pojedinaca koji bi to željeli, ali to jednostavno neće moći.

Previše je zle krvi. Onaj ko se usudi da je prvi pusti, snosit će posljedice za sve što slijedi.
Ti sa sigurnošću znaš ko će je prvi pustiti?

Pa samo na ovom forumu ima previše onih koji jedva čekaju da Dodik prvi opali referendumom da bi se oni dali u akciju. Šta ako njihova strana prva izleti, ne mogavši više proživljavati tolike Dodikove blefove? To nije izvesno jer rahat patnja može trajati još stoljećima?
155_mm

#44989 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako vi mislite da će milion Bošnjaka sjediti skrštenih ruku dok se srebreničko mezarje "izmješta" iz države, ili dok se masovne grobnice Prijedora odlaze u neku drugu državu, ili da nam državna granica pada na kilometar od glavnog grada - varate se. Ja znam da ima pojedinaca koji bi to željeli, ali to jednostavno neće moći.

moguca reakcija bosnjaka i jeste trenutno najveca nepoznanica. i zbog toga se i prosipa ova prica da se ne radi o borbi za bioloski opstanak naroda nego da se radi o borbi za kriminalne politicare. ali to vazi samo za bosnjake. srbi se u slucaju novog rata zbog secesije ne bi borili za svoje kriminalne politicara nego za casni srpski narod. ja barem nikad nisam cuo da neko ubjedjuje srbe da se manu sranja o odcjepljenju jer bi samo ginuli za politicare koji bi bili na sigurnom. ne znam mozda je neko drugi cuo za to ali ja nisam.
GAU8

#44990 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

155_mm wrote:
Bio sam malo radikalan u odgovoru gore.
Ali ako uzmemo teoretsku situaciju gdje RS potegne taj famozni referendum, znamo da bi dobili ubjedljivo "ZA".
Recimo da niko ne reagira iz EU.
Morao bi se desiti "napad na RS" od strane pro-bosanskih snaga. Ukoliko ne bi doslo do tog napada, dobili bismo drzavnu granicu na dosadasnjoj medjuentitetskoj, tj. dobili bismo jos jedno dodatno prkno u gomili istih na Balkanu.
A bi se desila reakcija, tj. napad, morala bi se skupiti kriticna masa, materijal, novac i sl. za isti. BIlo bi tesko naci dovoljno motiviranih ljudi da idu.
Jedna stvar je bila braniti se, a sasvim druga je napad. Jer potpisom Daytonu, RS je priznata. I nema povratka, na zalost.
155_mm

#44991 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

GAU8 wrote:
155_mm wrote:
Bio sam malo radikalan u odgovoru gore.
Ali ako uzmemo teoretsku situaciju gdje RS potegne taj famozni referendum, znamo da bi dobili ubjedljivo "ZA".
Recimo da niko ne reagira iz EU.
Morao bi se desiti "napad na RS" od strane pro-bosanskih snaga. Ukoliko ne bi doslo do tog napada, dobili bismo drzavnu granicu na dosadasnjoj medjuentitetskoj, tj. dobili bismo jos jedno dodatno prkno u gomili istih na Balkanu.
A bi se desila reakcija, tj. napad, morala bi se skupiti kriticna masa, materijal, novac i sl. za isti. BIlo bi tesko naci dovoljno motiviranih ljudi da idu.
Jedna stvar je bila braniti se, a sasvim druga je napad. Jer potpisom Daytonu, RS je priznata. I nema povratka, na zalost.
tvoj problem je sto ocigledno ne znas sta je potpisano u dejtonu. ali nisi jedini, to ne zna vecina srba u BiH. a najprecizniji dio dejtonskog sporazuma je upravo taj koji govori o slucaju da neko prekrsi dogovoreno u dejtonu. taj dio ne ostavlja ni malo prostora za menevriranje ni jednoj strani. cak sto vise ne moraju se donosti nikakve odluke sta i kako. sve je vec odluceno u dejtonu. znaci samo se i dalje drzati dejtona uslucaju pokusaja secesije.
bh.tornjak

#44992 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

preCjednik je vec odavno kreno u "demontazu" drzave...to je jasno i zirafama u savanama Afrike.
Kako ce se stvari odvijat....to ne moze niko predvidjeti.
Jedino pitanje koje se postavlja je:
"Ima li iko ko ce jasno i glasno narodu da kaze da bude spreman na sve ??? ...pa i na ono najgore...
Rekao bih da nema.....izabrani predstavnici naroda se "glodju" oko nadzornih odbora....direktorskih fotelja.....pozicija....a narod je izbezumljen, osiromasen, gladan .....a ono najgore tek predstoji to je sigurno...
155_mm

#44993 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

bh.tornjak wrote:preCjednik je vec odavno kreno u "demontazu" drzave...to je jasno i zirafama u savanama Afrike.
"Ima li iko ko ce jasno i glasno narodu da kaze da bude smreman na sve ??? ...pa i na ono najgore...
Rekao bih da nema.....izabrani predstavnici naroda se "glodju" oko nadzornih odbora....direktorskih fotelja.....pozicija....a narod je izbezumljen, osiromasen, gladan .....a ono najgore tek predstoji to je sigurno...
u demotazu bosne su kenuli drugi mnogo prije preCednika. on je samo jedan u nizu.
a sto mislis da se narodu jasno glasno mora reci. mislim da bi i narod trebao da misli svojom glavom i prati sta se dogadja. valjda se nesto nauculo iz devedesetih. cak sto vise politicari i kad bi nesto htijeli reci javno nekad i ne smiju. stvarno je vise krajnje vrijeme da se narod prestane sakrivati iza nesposobnih politicara koje sami dobrovoljno vec decenijama biraju.
sportman1

#44994 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sportman1 »

a drzave u pm?
slag na svemu je visoki prdstavnik.
bh.tornjak

#44995 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:
bh.tornjak wrote:preCjednik je vec odavno kreno u "demontazu" drzave...to je jasno i zirafama u savanama Afrike.
"Ima li iko ko ce jasno i glasno narodu da kaze da bude smreman na sve ??? ...pa i na ono najgore...
u demotazu bosne su kenuli drugi mnogo prije preCednika. on je samo jedan u nizu.
a sto mislis da se narodu jasno glasno mora reci. mislim da bi i narod trebao da misli svojom glavom i prati sta se dogadja. valjda se nesto nauculo iz devedesetih. cak sto vise politicari i kad bi nesto htijeli reci javno nekad i ne smiju. stvarno je vise krajnje vrijeme da se narod prestane sakrivati iza nesposobnih politicara koje sami dobrovoljno vec decenijama biraju.
moram priznati da su 100% u pravu..... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
red evil

#44996 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by red evil »

Kreneli se u taj referendum, bit' će svašta. A vjerujem da na to ciljano i ide Dodik, i on sam zna šta je sve učinio i koliko je pokr'o i da mu je sljedeća ustanova u kojoj će boravit - zatvor. I pod svaku cijenu će to htjeti izbjeći.
daddy-kool

#44997 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Izgleda da je vječna tema sa Guardianom referendum.
Jedini mogući scenario za rat je raspisivanje referenduma za nezavisnost RS, a to se neće desiti bez otvorene i svesrdne pomoći Srbije. Kada SANU akademici i ostali mudraci procijene da je došao pravi čas za otcjepljenje tada će se raspisati i referendum. Znači sljedeći rat će opet organizovati i provesti Srbija, iako neće smjeti odmah izravno učestvovati.

Mogući scenario je:

-provodi se referendum u RS u cilju mirnog razdruživanja
-taj isti dan oružane snage blokiraju Brčko
-politička kriza traje nekoliko dana
-oružane snage uspostavljaju "ustavni poredak" u Banjalučkoj regiji
-na istoku se može očekivati otvoreni sukob sa vojskom Srbije
-Hrvatska je neutralna

Relativno brzo (dva mjeseca) od početka do kraja.
tandmand

#44998 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

155_mm wrote:. cak sto vise politicari i kad bi nesto htijeli reci javno nekad i ne smiju. stvarno je vise krajnje vrijeme da se narod prestane sakrivati iza nesposobnih politicara koje sami dobrovoljno vec decenijama biraju.
Bosnjacku sutnju smatrati nekom moudroscu, u nadi da se iza kulisa spremaju efikasni odgovori na podjelu BiH moze biti pogubno. Sta ako probosanske politicke elite u vezi toga, spavaju zimski san a mi se nadamo da su spremni? Opet ce nas cekati isprazne parole kako mi nismo za sukob i apeli "medjunarodnoj zajednici". Svako ostro saopcenje proBiH stranaka kao reakcija na separatizam, mene uvijek zestoko iznenadi. :shock: Godinama se uzmice a mehanizme dejtonske BiH sve vise preuzimaju separatisti u cilju vezanja ruku probosanskim snagama. Kao sto je Jugoslavija iznutra evoluirala u tvorevinu koja ce se raspasti, tako sada BiH sama sebi u institucijama sistema crta granice Velike Srbije i Banovine. Kiparski scenario je uvijek moguc a da se medjunarodna zajednica pri tome i ne pocese.
razonoda

#44999 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by razonoda »

:shock: Da nisu SJEDILI SKRSTENIH RUKU--- SREBRENICA -----------se ne bi ni desila.
155_mm

#45000 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

tandmand wrote:
155_mm wrote:. cak sto vise politicari i kad bi nesto htijeli reci javno nekad i ne smiju. stvarno je vise krajnje vrijeme da se narod prestane sakrivati iza nesposobnih politicara koje sami dobrovoljno vec decenijama biraju.
Bosnjacku sutnju smatrati nekom moudroscu, u nadi da se iza kulisa spremaju efikasni odgovori na podjelu BiH moze biti pogubno. Sta ako probosanske politicke elite u vezi toga, spavaju zimski san a mi se nadamo da su spremni? Opet ce nas cekati isprazne parole kako mi nismo za sukob i apeli "medjunarodnoj zajednici". Svako ostro saopcenje proBiH stranaka kao reakcija na separatizam, mene uvijek zestoko iznenadi. :shock: Godinama se uzmice a mehanizme dejtonske BiH sve vise preuzimaju separatisti u cilju vezanja ruku probosanskim snagama. Kao sto je Jugoslavija iznutra evoluirala u tvorevinu koja ce se raspasti, tako sada BiH sama sebi u institucijama sistema crta granice Velike Srbije i Banovine. Kiparski scenario je uvijek moguc a da se medjunarodna zajednica pri tome i ne pocese.
najpogubnije je po bosnjacki narod je osloniti se na svoje politicare do te mjere da vjeruju da su ih oni duzni braniti. ni obama ne brani amerikance. ili neko ima sliku kako obama sa M4 jurisa po afganistanu i iraku.

veci je problem ako narod spava zimski san. najskuplje sto su bosnje platili je nosanje onih titinih slika dok snajperi deru po raji.

danas na youtube ima dovoljno informacija o jugoslaviji i njenom nastanku i unutrasnjim problemima kako kraljevina tako i SFRJ koji govore da je devedesete bilo nemoguce izbjeci. naravno ko ima vremena da to pogleda a takvih je kod bosnji najmanje.
Locked