Sirija

Locked
madner

#44951 Re: Sirija

Post by madner »

sumirprimus wrote:
madner wrote:Pa ima opciju da izvrsi mobilizaciju i iz Damaska posalje koju brigadu koja mu inace cuva guzicu od puca.
da se tu imalo jos sta izmust davno bi se izmuzlo...
meščini da ih vecina ima spremljene 2 3 zastavice u ormaru..za svaki slucaj... :D
Nije pitanje ima li sta izmust (ima jos) nego da li vjeruje svojim ljudima dovoljno. Ovako balansira izmedju sprijecavanja puca i vojnog balansa.
sumirprimus

#44952 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:
sumirprimus wrote:
arman1 wrote:Operacija izvlačenja iz bolnice je na kraju ispala improvizacija. U isto vrijeme kad je SAA krenula krnuli su i majmuni. Što se tiće tunela probili su jedan ali ih je sačekalo malo dinamita. Nepoznat broj je imao expres đenazu.
Prilikom izvlačenja 2 pripadnika SAA poginula, a nekoliko ranjeno. Niko nije zarobljen.
a terorista pretpostavaljam 130 mrtvih i 218 ranjenih,iako su imali apr hend?
Odradili ih prvo avionima, pa helikopterima i na kraju se uključila artiljerija kad su ovi krenuli. Nije ih puno poginulo jer glave nisu mogli proviriti.
nesto mi ti previse slozeno... :D
i sta bi jesu li pobjegli il su negdje u putu?
sumirprimus

#44953 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

madner wrote:
sumirprimus wrote:
madner wrote:Pa ima opciju da izvrsi mobilizaciju i iz Damaska posalje koju brigadu koja mu inace cuva guzicu od puca.
da se tu imalo jos sta izmust davno bi se izmuzlo...
meščini da ih vecina ima spremljene 2 3 zastavice u ormaru..za svaki slucaj... :D
Nije pitanje ima li sta izmust (ima jos) nego da li vjeruje svojim ljudima dovoljno. Ovako balansira izmedju sprijecavanja puca i vojnog balansa.
upalilo se vime?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#44954 Re: Sirija

Post by arman1 »

Otišli na havaje.
sumirprimus

#44955 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:Otišli na havaje.
:lol: :evil:
to ko onaj film sa švarcnegerom,kad su pobjednici neakve igre otišli na havaje,p'a ih švarcneger pronašo u ormarićima?
ako ne bude klipova jedne strane,bice sasvim sig s druge str...
cbrt

#44956 Re: Sirija

Post by cbrt »

Srećom sam vam postavio sliku bežanja (po malo se i kajem, trebalo je da pustim ove što prenose režimske laži + objektivne analitičare koji slede posle, ali već vidim da sam postavio posle optužili bi me kako su rebeli u nemoći sami uslikali sebe kako beže...ma lažem, verovatno bi do sada ova akcija po prevazišla i Izraelsku akciju spasavanja taoca negde u Africi (zaboravih tačno gde)...po najnovijem, opkoljeni su negde južno od bolnice, juče su im crkle baterije i izgubili su svaki kontakt sa vojskom u okolini...jutros su čuli kako im rebeli kopaju tunel pod nogama i spontano su uspaničili i pobegli (prvo 4-5 njih pa skoro pa svi)...uzgred, režimski mediji javljaju o uspešnoj deblokadi bolnice... :D
sumirprimus

#44957 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

cbrt wrote:Neverovatna slika bežanja iz bolnice (čuli su navodno rebele kako im kopaju tunel ispod njih i utekli)

Image
ovo ko u skoli,u kolonu,jedan po jedan? :shock:
cbrt

#44958 Re: Sirija

Post by cbrt »

Najnoviji video filigrantski izvedene akcije
https://www.youtube.com/watch?v=mY_1_NjxaXE
dječak sa šibicama

#44959 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

RepublikanskaGarda wrote:
sumirprimus wrote:pa obeco ih precjednik spasit..zajebaje u svojim obecanjima..nije im reko da ce morat malo i sami pjesacit...
stiscu ga sa svih stranakoliko mu je jos opcija u igri?

Čovjek kontrolira Damask, Hamu, Homs, Tartus, Latakiu, pola Allepa, pola Daare, Suweydu, 80% Zora a ti pitaš koje su mu opcije, eto opcija mu je ruska podmornica u Tartusu :run:
A i ti nasao kome ces... ovakvi su 100 puta gori od vehabijica sa foruma, ovi sto sa pivom u ruci kofol glume posmatrace, a digne im se ona stvar na svaki "uspjeh" ISIL-a ili "FSA".

Sistem "ne podrzavam, ali braca su ipak".
RepublikanskaGarda

#44960 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

potpuno razumljivo da uopste ne razumijes o cemu ja vamo to nesto to...
razumijes? :D
Ja mislim da ti sam sebe ne razumiješ a kamoli da te razumiju ostali
A i ti nasao kome ces... ovakvi su 100 puta gori od vehabijica sa foruma, ovi sto sa pivom u ruci kofol glume posmatrace, a digne im se ona stvar na svaki "uspjeh" ISIL-a ili "FSA".

:D :D
ioannes

#44961 Re: Sirija

Post by ioannes »

dječak sa šibicama wrote:
sumirprimus wrote:pa obeco ih precjednik spasit..zajebaje u svojim obecanjima..nije im reko da ce morat malo i sami pjesacit...

Čovjek kontrolira Damask, Hamu, Homs, Tartus, Latakiu, pola Allepa, pola Daare, Suweydu, 80% Zora a ti pitaš koje su mu opcije, eto opcija mu je ruska podmornica u Tartusu :run:

Njegov upis moraš ironično shvatiti
Kikibombona

#44962 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kakva sramota za SAA. Nisu mogli osloboditi bolnicu koja se nalazila na 2-3km od njihovih polozaja.

Vojnici su morali bjezati da ne bi svi otisli u zrak. Sta je sa ranjenicima? Ostavljeni su...? Sad ce da ih love po livadama...

Bruka i sramota.
cbrt

#44963 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona

#44964 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Covjce, kakva agonija... Neki ljudi na klipu puzu ako sam dobro vidio, valjda su ranjeni ili sta...

Ne znam kakve su sanse da se iko izvuce.

Bruka i sramota za SAA!
Naslovnica

#44965 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

https://ia600306.us.archive.org/30/item ... Dabiq9.pdf
Ne znam šta čekaju sa izdanjem na bosanski, siguran sam da bi štovano čitateljstvo bilo oduševljeno.
Barem onaj dio koji zna čitati...
sumirprimus

#44966 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ovisi koliko je daleko pomoc mozda se neko i izvuce ziv...dobro su i dosad izdrzali...ko da im je unutra neko sa iskustvo prezivljavanja blokade... :D
sumirprimus

#44967 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:

zamijenio si temu:model bosnjaka po srBSKOJ mjeri je par tema ispod... :oops:
ma znam briga tebe..
meni samo merak takve neznalice mezetit.... :)
ajmo sad 321 vehbiaj,kozojebi deratizacija,il kako ono rece tamo "kosovski siptar" da te citiram .znas daj ovo uvredljivog sadrzaja?...znas ti znas... :evil:
sarajevoxxxx

#44968 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 12 žena i djece poginulo u masakru kojeg su danas počinile snage sirijskog režima u gradu Andan u Halebu!!!
sarajevoxxxx

#44969 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Džejš El-Feth u Kalemunu izdalo saopćenje u kojem upozorava libanonsku vojsku, i pitaju se kuda će to odvesti Libanon? Uptužili su libanonsku vojsku da zajedno sa Hezbollahom bojnim otrovima granatira izbjeglička naselja u Arsalu, Feliti.Također, optužili su je da je vojska dozvolila Hezbollahu da izvodi svoje vojne operacije sa područja Libanona.
insomnia78

#44970 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ne znas ko je nesposobniji iracka ili sirijska armija, stvarno je tesko odluciti
Ovi sirijci makar prihvate borbu za razliku od iracana
I kad mi kazu, "znas to je zbog toga sto su oni prijetnja Izraelu"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#44971 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Ne znas ko je nesposobniji iracka ili sirijska armija, stvarno je tesko odluciti
Naravno, to je svima jasno.

Image

Oko 20 poginulih u masakru u šiitskoj džamiji na istoku Saudije u pokrajini El-Katif!
moke_31

#44972 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Zna li se jesu li se SAA vojnici iz bolnice uspjeli probiti do režimske linije, bar dio njih.

Jedan od twitteraša tvrdi da su kolonu SAA vojnika stjerali pod most na putu za Ištabrak.

#Idlib
#Jisr_Shughour
Rebels have trapped a column of #SAA, under the a bridge on the way to #ishtabraq
Many reported Dead & Wounded.
RepublikanskaGarda

#44973 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

insomnia78 wrote:Ne znas ko je nesposobniji iracka ili sirijska armija, stvarno je tesko odluciti
Imam neki feeling za osjecaj da bi se saudijci jos vise obrukali od iracana i sirijaca, posebice ako uzmemo u obzir opremu sa kojom oni raspolazu
cbrt

#44974 Re: Sirija

Post by cbrt »

madner

#44975 Re: Sirija

Post by madner »

SAA je za Iracku vojsku Wehrmacht :D
Locked