UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#44901 Re: UEFA Champions League
Pa dobro, ne može se ni očekivati da Messi to izdrži čitavu karijeru.
Ono što je juče upalo u oči da Inter ne mora čak odigrati ni fenomenalan pas da razbije odbranu Barce. Dovoljan je prosječan pas. Mislim da je Inter vjerovatno imao bolji passing prvu utakmicu.
Ono što je juče upalo u oči da Inter ne mora čak odigrati ni fenomenalan pas da razbije odbranu Barce. Dovoljan je prosječan pas. Mislim da je Inter vjerovatno imao bolji passing prvu utakmicu.
-
LSD
#44902 Re: UEFA Champions League
Ma pusti bolan neznalicu...Yamal igra pressing, kao i citava Barca....gdje ces njemu objasnjavati to.palermo wrote: ↑07/05/2025 13:58Pobogu zasto ce Yamalunpresing igra. Je li je imao Mesi, pravi Ronaldo, da.ne nenrajam dalje. Pressing je za hamale, oni koji su u timu upravo zbog toga...Yamal je drugi svijet , bas kao sto je bila nekolicina prije njegaOsmi Socrates wrote: ↑07/05/2025 13:33 Niti igraju pressing iole organizirano. Yamal je vrhunski talent, ali mu pressing igra nije ni za šta. Kao uostalom i čitavom napadu i srednjem redu Barce.
- MarlboroGold
#44903 Re: UEFA Champions League
Jeste i do kvalitete odbrambenih igrača. Recimo onaj Araujo je serijski kikser iako nije sinoć igrao od početka, a u zadnje vrijeme baš dosta pratim Barcu. Nisu ni ostali izuzev Cubarsija nešto puno bolji, a ovaj će biti igračina sasvim sigurno za par godina. Jednostavno, tanki su u odbrani. Na momente nemaju ni zaštitu iz veze ko god ostane kao zadnji vezni da li Pedri ili De Jong.ultima_palabra wrote: ↑07/05/2025 13:21Nije to toliko do kvalitete odbrambenih igraca nego do taktike, sa onako visoko postavljenom zadnjom linijom i najbolji stoper ce nekad ispasti smijesan.MarlboroGold wrote: ↑07/05/2025 07:24 Finale prije finala po napetosti, igri i rezultatu, ali su na momente baš bile amaterske odbrane i kod jednih i kod drugih u obje utakmice. Barcina je još gora.
Mada ne sumnjam da kad Barca dovede prave igrače za odbranu da će ova djeca za par godina dominirati Evropom.
Ne pratim baš temu o Primeri ovdje, ali pretpostavljam da ova kmečanja i provociranja traju po čitavu godinu između navijača Reala i Barce. Isto mala djeca jbt. Ovaj iznad mene je najgori od svih vas po tom pitanju.
S druge strane, takva zadnja linija im omogucava da zbiju protivnika i brzo osvajaju loptu i guraju je Yamalu i ostalima u zadnjoj trecini. Tako da je to kalkulisan rizik, uzdaju se da ce defanzivci napraviti ofsajd, a ako ne onda da ce u obostrano otvorenoj igri protivnik vise promasivati jer ima slabije ofanzivne igrace.
Kad ih je Inter ovako probio u ove 2 utakmice i zabio 7 golova mogu misliti šta bi im tek PSG radio da su prošli i igrali s njima u finalu. Svaki napad bi mogla biti opasna prilika koliko ostavljaju prostora pozadi i kako sporo pokrivaju prostor. Ok je riskirati, ali je to mnogo veća kocka kad ti je protivnik Inter, PSG ili Arsenal u odnosu na Las Palmas.
Last edited by MarlboroGold on 07/05/2025 15:25, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#44904 Re: UEFA Champions League
Bio je Inter u dosta ofsajda da daje privid da obrambena taktika Barce zapravo ima nekog smisla. Kad se to uzme u obzir, još veća je katastrofa kakvu su pometnju proizveli u Barcinim redovima kad nisu bili u ofsajdu. Primiti četiri gola na 29% posjeda lopte protivnika je obrambena katastrofa, i zato je odgovoran čitav tim, a najviše trener.
Ja sam napisao 15. aprila, nakon Barcine druge utakmice sa Dortmundom, da će ih Inter izbaciti. Sve se vidjelo i tada. Istina, mislio sam da će ih lakše izbaciti i bez ove golijade.
Ja sam napisao 15. aprila, nakon Barcine druge utakmice sa Dortmundom, da će ih Inter izbaciti. Sve se vidjelo i tada. Istina, mislio sam da će ih lakše izbaciti i bez ove golijade.
-
LSD
#44905 Re: UEFA Champions League
Sinoc, 28 - 72 % posjed lopte u korist Barce
13 -22 sutevi
7 -10 u okvir gola
5- 7 korneri itd
Barca se ne prilagođava nikome, bilo to Las Palmas, Inter, Real, nebitno ko....podize se zadnja linija visoko na centar, uzima se prostor sto se vise moze, skracuje se manevarski prostor za protivnika, ofsajd zamke su glavno oruzje odbrane...to se konstantno radi kroz cijelu ne utakmicu, vec sezonu....zbog takve igre i zabijaju najvse golova u evropi.
To je kalkulisani rizik koji se svjesno preuzima...sa tim Barca zivi ili umire.
Kome se to ne sviđa, nek prati Totteneham, Arsenal, Inter i ostale klubove.
13 -22 sutevi
7 -10 u okvir gola
5- 7 korneri itd
Barca se ne prilagođava nikome, bilo to Las Palmas, Inter, Real, nebitno ko....podize se zadnja linija visoko na centar, uzima se prostor sto se vise moze, skracuje se manevarski prostor za protivnika, ofsajd zamke su glavno oruzje odbrane...to se konstantno radi kroz cijelu ne utakmicu, vec sezonu....zbog takve igre i zabijaju najvse golova u evropi.
To je kalkulisani rizik koji se svjesno preuzima...sa tim Barca zivi ili umire.
Kome se to ne sviđa, nek prati Totteneham, Arsenal, Inter i ostale klubove.
-
Osmi Socrates
#44906 Re: UEFA Champions League
Zato ste i ispali.
Anyway, očigledno je da i Inter ima ogromnih obrambenih problema. Centaršut na zadnju stativu im je posebna boljka. Tri od šest primljenih golova u ovom dvomeču je bio centaršut na zadnju stativu. Igraš sa tri parmaka stopera i dozvoliš to. Mkhytarian je katastrofalan juče bio. Calhanouglu promaši zicer u prvom poluvremenu.
Anyway, očigledno je da i Inter ima ogromnih obrambenih problema. Centaršut na zadnju stativu im je posebna boljka. Tri od šest primljenih golova u ovom dvomeču je bio centaršut na zadnju stativu. Igraš sa tri parmaka stopera i dozvoliš to. Mkhytarian je katastrofalan juče bio. Calhanouglu promaši zicer u prvom poluvremenu.
- luckylaka
#44907 Re: UEFA Champions League
Barsu su bili otpisali jos u grupnoj fazi a oni dogurase skoro do kraja.Imalo normalan sudija da je bio ovo bi islo na penale.Idemo dalje,next Real .Vidjecemo jesu li ova djeca pala
-
palermo
#44908 Re: UEFA Champions League
Barca je ispala zato sto je imala manje srece.Osmi Socrates wrote: ↑07/05/2025 14:59 Zato ste i ispali.![]()
To naravno nimalo ne umanjuje zasluzenost pobjede Intera, trebas doci u situaciju da ti sreca moze.pomoci.
- ultima_palabra
-
Osmi Socrates
#44910 Re: UEFA Champions League
Kakvo brt otpisivanje. Otpisivali su PSG i City. City opravdano, kao što vidimo, a PSG ima trenera koji je posložio sve kockice za drugi dio sezone.
-
Osmi Socrates
#44911 Re: UEFA Champions League
Kad uzmeš obje utakmice u obzir, ne bih se složio sa tim. Nijedan gol Intera nije bio sreća. Raphinhin (Sommerov) (auto) gol u prvoj utakmici je čista sreća. Kao i onaj milimetarski ofsajd Mkhitaryana.palermo wrote: ↑07/05/2025 15:13Barca je ispala zato sto je imala manje srece.Osmi Socrates wrote: ↑07/05/2025 14:59 Zato ste i ispali.![]()
To naravno nimalo ne umanjuje zasluzenost pobjede Intera, trebas doci u situaciju da ti sreca moze.pomoci.
Last edited by Osmi Socrates on 07/05/2025 15:19, edited 1 time in total.
- luckylaka
#44912 Re: UEFA Champions League
Bili otpisani jos prije grupne faze,samo su u njih vjerovali oni koji prate Barsu.Drugo nevezano za tvoj post.Traziti greske u igri Yamala mogu samo tarabici koji su od juce poceli pratiti fudbal.Cuj price i.,da nauciti igrati desnom nogom da nauci sutati,da se nauci kretati.Pa momak u 120 minuti igra ko Dimarco u 20-oj.Dijete juce sa sise sislo i ljudi bi da on sa 17 bude Messi u 20-oj.Bice ABD samo da ga povrede zaobidju
-
LSD
#44913 Re: UEFA Champions League
Vidi ti njemu srece sto je Barca ispala.Osmi Socrates wrote: ↑07/05/2025 14:59 Zato ste i ispali.![]()
Hajd ako ce te to malo usreciti u zivotu, nek je ispala
-
Osmi Socrates
#44914 Re: UEFA Champions League
Pa nisam srećan, al' nisam ni tužan. Bio sam ravnodušan prije početka okršaja. Pružili su oba tima sjajnu zabavu, ali obrambenu katastrofu.
-
LSD
-
Sid the sloth
#44916 Re: UEFA Champions League
Za ovako lose stanje u odbrani krivo je neigranje Koundea i Baldea. Kad ti jedan anonimac Martin mora igrati lijevog a Garcia desnog beka to je hendikep i zato je odbrana ispadala iako su prema naprijed obojica odigrali ok. A za prolazak Intera, odnosno zasto nisu primili vise golova zasluzan je iskljucivo Sommer a ne odbrana Intera.Osmi Socrates wrote: ↑07/05/2025 14:49 Bio je Inter u dosta ofsajda da daje privid da obrambena taktika Barce zapravo ima nekog smisla. Kad se to uzme u obzir, još veća je katastrofa kakvu su pometnju proizveli u Barcinim redovima kad nisu bili u ofsajdu. Primiti četiri gola na 29% posjeda lopte protivnika je obrambena katastrofa, i zato je odgovoran čitav tim, a najviše trener.
Ocekujem slican raspad u odbrani i protiv Reala, samo je pitanje da li ce i ovaj put vise golova dati nego primiti. Da je na golu Barce sinoc bio Sommer bila bi druga prica, ali imas ono sto imas, ne bi bilo fer prema ostatku fudbalskog svijeta da ona proslogodisnja Barca samo uz promjenu trenera ove godine uzme trostruku krunu
-
CharakterZnak
#44917 Re: UEFA Champions League
Moze se mezit do sutra ali gol Intera za 3:3 je neregularan i tu sva prica staje.
-
RJ57
#44918 Re: UEFA Champions League
ja ne volim ni real ni barcu, poštujem njihova dostignuća, lijepo ih je gledati jer najbolji svjetski fudbaleri tamo igraju i to je to.LSD wrote: ↑07/05/2025 16:06 https://x.com/BarcaTimes/status/1920085861816778828
Simpaticni kompleksi![]()
pitanje... jesi li ikada bio na bernabeu ili camp nou, po mogućnosti na el klasiku? ima toga na obje strane ali ako si bio onda bi morao znati ko ima daleko veći kompleks od ovoga drugoga i na kome je stadionu mržnja izraženija?
Last edited by RJ57 on 07/05/2025 16:31, edited 2 times in total.
-
RJ57
#44919 Re: UEFA Champions League
da, njih dvojica su ekstremno bitni, to je istinaSid the sloth wrote: ↑07/05/2025 16:17Za ovako lose stanje u odbrani krivo je neigranje Koundea i Baldea. Kad ti jedan anonimac Martin mora igrati lijevog a Garcia desnog beka to je hendikep i zato je odbrana ispadala iako su prema naprijed obojica odigrali ok. A za prolazak Intera, odnosno zasto nisu primili vise golova zasluzan je iskljucivo Sommer a ne odbrana Intera.Osmi Socrates wrote: ↑07/05/2025 14:49 Bio je Inter u dosta ofsajda da daje privid da obrambena taktika Barce zapravo ima nekog smisla. Kad se to uzme u obzir, još veća je katastrofa kakvu su pometnju proizveli u Barcinim redovima kad nisu bili u ofsajdu. Primiti četiri gola na 29% posjeda lopte protivnika je obrambena katastrofa, i zato je odgovoran čitav tim, a najviše trener.
Ocekujem slican raspad u odbrani i protiv Reala, samo je pitanje da li ce i ovaj put vise golova dati nego primiti. Da je na golu Barce sinoc bio Sommer bila bi druga prica, ali imas ono sto imas, ne bi bilo fer prema ostatku fudbalskog svijeta da ona proslogodisnja Barca samo uz promjenu trenera ove godine uzme trostruku krunu![]()
ali prima barca gomilu golova i sa njima. tu je najviše prostora za poboljšanje. ako flick to popravi za 20% mogli bi daleko
- Tito_i_Partija
#44920 Re: UEFA Champions League
@ultima_palabra Svaka čast na prognozi.
Ništa, valja mi sad navijat' za Inter u finalu.
Ništa, valja mi sad navijat' za Inter u finalu.
-
LSD
#44921 Re: UEFA Champions League
Bio na Campu, al ne tvrdim da mrznja nije obostranaRJ57 wrote: ↑07/05/2025 16:28ja ne volim ni real ni barcu, poštujem njihova dostignuća, lijepo ih je gledati jer najbolji svjetski fudbaleri tamo igraju i to je to.LSD wrote: ↑07/05/2025 16:06 https://x.com/BarcaTimes/status/1920085861816778828
Simpaticni kompleksi![]()
pitanje... jesi li ikada bio na bernabeu ili camp nou? ima toga na opje strane ali ako si bio onda bi morao znati ko ima daleko veći kompleks od ovoga drugoga i na kome je stadionu mržnja izraženija?
Nego mi smijesna ova zahvala Interu ispred trening kampa Reala
- ultima_palabra
#44922 Re: UEFA Champions League
Hvala, da budemo posteni ja sam samo napisao da ne bih otpisivao Inter kad si ti pomenuo da ce u finale Barcelona ili BayernTito_i_Partija wrote: ↑07/05/2025 16:31 @ultima_palabra Svaka čast na prognozi.![]()
![]()
Ništa, valja mi sad navijat' za Inter u finalu.![]()
A sta je problem sa PSG i Arsenalom? Meni je sad svejedno ko ce uzeti.
-
Bazinga1234
#44923 Re: UEFA Champions League
Samo, ne znam ima li trener koji zna izvući maksimum iz ekipe kao Inzaghi. Od Lazia pa evo sad i u Interu.
- insaneinthebrain
#44924 Re: UEFA Champions League
Barca sama sebe izbacila sa silinim primljenim golovima i promasenim sansama. Inter svoje iskoristio u prosli dalje
-
Osmi Socrates
#44925 Re: UEFA Champions League
Inzaghiju je iskustvo prioritet. Sa zamjenama, osam igrača mu je juče bilo preko 30 godina. Samo jedan ispod 25.