SDP

kiligonzales

#44876 Re: SDP

Post by kiligonzales »

johntra wrote:
kiligonzales wrote:
johntra wrote:
zanimljivo je da si se odnedavno pojavio na ovoj temi, na kojoj sam aktivan od njenog nastanka i znam ko ovdje iznosi realne kritike, ko hvali i znam ko je plaćen da kritkuje...poyy
javi mi se na pp da ti objasnim ko sam i sta sam...
nema potrebe, zaista...ne dopisujem se sa botovima...poyy
ta ti je najaca :lol:
dijete drago :D
Stari_demagog

#44877 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Nemojte mi tog lažnog morala kad vas molim. Svi oni fol nešto rade kad su u opoziciji, kritikuju, daju konstruktivne prijedloge, ali kad dođu u poziciju dokažu da su isti kao i prethodnici. Zar vam Senad Šepić nije najbolji primjer ? Godinama se preko SDA bogatio, šutio, klimao glavom, sad kad ti oduzmu sve ti se sjetiš da bi nešto mogao uraditi. Zato kažem nabijem ih sve redom, svi su isti.
Stari_demagog

#44878 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

seln wrote: Ko je rekao da je bolja? Napisao sam da su karina...
ali da bi ostetili drzavu u tolikoj mjeri kao SDA... za to moraju pojesti jos mnogo pure.
SDA nije partija, vec bolest.
Nisu oštetili državu ? Pa ko nam uvede entitetsko državljanstvo, ko prenese još milion nadležnosti sa države na entitete, sve ono što se godinama nastojalo prenijeti na državni nivo ? Nemoj molim te lažne patetike. Eto spočitavalo se i SDA da će u toku ovog mandata Čoviću dati treći pa ne dade, a veće su šanse da će to Nikšić i SDP uraditi ukoliko pobijede na izborima. Koliko vidim već je dogovorena koalicija sa SNSD-om, a bez Čovića se neće moći tako da će SDP bit heban sa svih strana što će najviše osjetiti građani kad se Mile i Čova udruže.
kiligonzales

#44879 Re: SDP

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote:Ja se ne slažem da su isti
SDA načelnik u Lukavcu 12 godina napravio 4,5 milionski dug,namjerno da podvali svom nasljedniku iz SDP
SDP načelnik to vraća i uz to svašta radi,ne posustaje,i još uvjek nijedan medij niti neko iz Opozicije nije izjavio da je novi načelnik uzeo sebi bilo koju marku
Iako postoje kritike od SDA SBIH i NS
Vijećnici SDA većine u Vijeću samo dižu ruke po naređenju dok dio SDP vijećnika radi na terenu,Humanitarne akcije,prave puteve ,poligone,učestvuju u dešavanjima
SDP načelnik poštuje sva tri naroda i na skupove obavezno poziva KUD od sve tri Religije
SDP načelnik komunicira s narodom putem FB profila Javno i Privatno,uključuje se u rasprave o nekom pitanju,anketi putem Facebook grupe
SDP načelnik pravi plan za Šetalište,uređenje stanica Autobuske i Željezničke,pravi mostove,prelaze,sadi sadnice,učestvuje u akcija čišćenja terena,razgovara i s djecom i s starima,mnoge druge stvari
Porediti ga s starim SDA načelnikom je neumjesno
Zbog toga ću ja podržati listu SDP Koju bude predložio aktuelni načelnik i pojedini vijećnici SDP u Lukavcu
Prihvatam činjenicu da je Rukovodstvo SDP BH loše,da Predsjednik SDP BIH nije ni za MZ,da je dobar dio Zastupnika iz SDP katastrofalan
Prihvatam činjenicu da SDP mora ići Zajendo8Koalicija sa ostalim Lijevim strankama,da moraju imati kvalitetnog Bošnjačkog kandidata za Predsjedništvo,da moraju naći zajednočko smanjim strankama ili Nezavisnim oko eventualnog formiranja Vlade u 5 kantona,da se moraju neke stvari mijenjati,neki likovi skloniti,prestati s ucjenama manjih stranaka,mnogo toga moraju uraditi jer su u nekim elementima isti kao SDA(NAŽALOST)
Ko sto kaze jedna pjesma "jedna lasta ne cini proljece". Dok jedan odgovorno radi posao, drugi pravi posao i tako u krug. SDP i SDA imaju more izuzetaka koji nikako da se izuzmu od kriminalaca u stranci, niti su u stanju da unutar svojih stranaka povedu bitku sa pomenutima, prema tome, ko istima suti, njihovu nepravdu i zlo time odobrava.
Stari_demagog

#44880 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

I što ovdje ima likova kojima je Bosna od Baščaršije do Marin Dvora, a niko da se okrene i pogleda situaciju u ostatku BiH. Niko ne spominje kako je SDA u Jajcu pokušavala izbaciti HDZ iz svih općinskih struktura, ali im je falio jedan vijećnik za većinu u vijeću. Taj jedan vijećnik, naravno iz SDP-a nije htio i šta bi na kraju, da bi se formiralo OV moralo se ući u koaliciju sa HDZ-om. Niko nije rekao da je vijećnik SDP-a šupak, da radi kontra države, ali će svi reći da je SDA šupačka zato što nije podržala prijedlog o ukidanju etničkih prefiksa iz javnih institucija. I nek nije, imao je SDP četiri godine dok je bio na vlasti da to uradi, ali nije jer nisu imali muda. Lakše je sa strane podbadati i prikupljati političke poene pred izbore kad si opozicija nego raditi i djelovati kad si pozicija. Šupačka politika pa vi mislite kako hoćete.
kiligonzales

#44881 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Stari_demagog wrote:Nemojte mi tog lažnog morala kad vas molim. Svi oni fol nešto rade kad su u opoziciji, kritikuju, daju konstruktivne prijedloge, ali kad dođu u poziciju dokažu da su isti kao i prethodnici. Zar vam Senad Šepić nije najbolji primjer ? Godinama se preko SDA bogatio, šutio, klimao glavom, sad kad ti oduzmu sve ti se sjetiš da bi nešto mogao uraditi. Zato kažem nabijem ih sve redom, svi su isti.
Politika im je postala sredstvo za pravljenje vlastitog uspijeha.

Eto racunaj minimalnu platu nekog parlamentarca na nivou drzave ili entiteta, pa fino sracunaj 12x4xPlate (4 ko 4 godine mandata), bijeli hljeb i ostale privilegije koje se steknu kroz moc ne racunaj, poklone, lobiste, trgovinu uticajem, mito... S racunajte dva njihova mandata i vidite koju cifru oni zarade. :D

Paralele radi, 10+ godina gulim kod privatnika, posteno, naguzen milion puta, najniza plata za koju sam radio bila mi je 200 maraka, najvisa nije presla trenutnu prosjecnu, radio dosta godina na crno i onda ti dodje neko derle sa foruma i kaze ti, ti si bot, a ti zivis od danas do sutra i kivan si na sve stranke, pa i na sebe, a najvise na one kojim si sam dao povjerenje u ovom slucaju BOSS, BPS, NS, SDP (stranke za koje sam mahom glasao po izborima) jer da im nisam vjerovao na obecanja, nebi im ni davao glasa.

Do SDP sam imao osobno pravilo, mala stranka mala odgovornost, pa se i nisam mnogo nadao od njih, ali ovi su svasta nesto naobecavali i onda tankosava sa onom drzavom za covjeka i tu sam prvi put svoje pravilo pogazio i okliznuo se, glasajuci za njih.

Sto se tice SDA i SBB prije bih ruku sebi odrezao, nego njima glas dao jer se poigravaju i sa religijom i sa ljudskim emocijama, patriotizmom, siromasima, samo da bi se ocesali za glas.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44882 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Stari_demagog wrote:
ali da bi ostetili drzavu u tolikoj mjeri kao SDA... za to moraju pojesti jos mnogo pure.
Nisu oštetili državu ? Pa ko nam uvede entitetsko državljanstvo
Alija.

i to u članu 1. tačka 7.
7. Državljanstvo
Postoji državljanstvo Bosne i Hercegovine, koje reguliše Parlamentarna skupština, i državljanstvo
svakog entiteta koje regulišu sami entiteti,
Stari_demagog

#44883 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

kiligonzales wrote:
Stari_demagog wrote:Nemojte mi tog lažnog morala kad vas molim. Svi oni fol nešto rade kad su u opoziciji, kritikuju, daju konstruktivne prijedloge, ali kad dođu u poziciju dokažu da su isti kao i prethodnici. Zar vam Senad Šepić nije najbolji primjer ? Godinama se preko SDA bogatio, šutio, klimao glavom, sad kad ti oduzmu sve ti se sjetiš da bi nešto mogao uraditi. Zato kažem nabijem ih sve redom, svi su isti.

Eto racunaj minimalnu platu nekog parlamentarca na nivou drzave ili entiteta, pa fino sracunaj 12x4xPlate (4 ko 4 godine mandata), bijeli hljeb i ostale privilegije koje se steknu kroz moc ne racunaj, poklone, lobiste, trgovinu uticajem, mito... S racunajte dva njihova mandata i vidite koju cifru oni zarade. :D

Paralele radi, 10+ godina gulim kod privatnika, posteno, naguzen milion puta, najniza plata za koju sam radio bila mi je 200 maraka, najvisa nije presla trenutnu prosjecnu, radio dosta godina na crno i onda ti dodje neko derle sa foruma i kaze ti, ti si bot, a ti zivis od danas do sutra i kivan si na sve stranke, pa i na sebe, a najvise na one kojim si sam dao povjerenje u ovom slucaju BOSS, BPS, NS, SDP (stranke za koje sam mahom glasao po izborima) jer da im nisam vjerovao na obecanja, nebi im ni davao glasa.

Do SDP sam imao osobno pravilo, mala stranka mala odgovornost, pa se i nisam mnogo nadao od njih, ali ovi su svasta nesto naobecavali i onda tankosava sa onom drzavom za covjeka i tu sam prvi put svoje pravilo pogazio i okliznuo se, glasajuci za njih.

Sto se tice SDA i SBB prije bih ruku sebi odrezao, nego njima glas dao jer se poigravaju i sa religijom i sa ljudskim emocijama, patriotizmom, siromasima, samo da bi se ocesali za glas.
Isti sam ti, i da su imali mjesec dana vlasti, a nisu nego su imali šest godina pokazali su da ne znaju i ništa to neće promijeniti priča kakvi god da su bolji su od SDA kad nisu jer su to kao što već rekoh pokazali. Vodiš se logikom bolje glasati za nekog ko nije bio na vlasti, ko nije krao, a to što taj neko nema adekvatan kadar da vodi državu manje-više je nebitno, bitno je i da mi svim strankama u državi omogućimo da i oni u kradu, hebem ja vašu logiku. Ne gadi mi se politika koliko mi se gade ljudi jer političar kakvi god da su manji su botovi od ljudi. Evo ovdje se ljudi krve, a oni koliko god se po medijima prozivali opet sjede zajedno i ispijaju kafe. Mučnite već jednom glavom, ne dozvolite da od vas prave debile...
seln

#44884 Re: SDP

Post by seln »

Chmoljo wrote:
Stari_demagog wrote:
Nisu oštetili državu ? Pa ko nam uvede entitetsko državljanstvo
Alija.

i to u članu 1. tačka 7.
7. Državljanstvo
Postoji državljanstvo Bosne i Hercegovine, koje reguliše Parlamentarna skupština, i državljanstvo
svakog entiteta koje regulišu sami entiteti,
:D
Image
Heartbeats

#44885 Re: SDP

Post by Heartbeats »

:thumbup:

Nego SDP je sebi još jedan transfer završio..dobri nije SDP ali jeste član ili simpatizer, šta tačno, ostaje da se vidi, Bakir A.
ŠTA JE PRAVA ISTINA
Goran Kovačević u pismu Komšiću pojasnio zašto napušta DF: Moje prijateljstvo s Bakirom Alispahićem...
http://bit.ly/2E7DBt3
Last edited by Heartbeats on 04/01/2018 15:54, edited 1 time in total.
Heartbeats

#44886 Re: SDP

Post by Heartbeats »

.
kiligonzales

#44887 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Stari_demagog wrote:
kiligonzales wrote:

Isti sam ti, i da su imali mjesec dana vlasti, a nisu nego su imali šest godina pokazali su da ne znaju i ništa to neće promijeniti priča kakvi god da su bolji su od SDA kad nisu jer su to kao što već rekoh pokazali. Vodiš se logikom bolje glasati za nekog ko nije bio na vlasti, ko nije krao, a to što taj neko nema adekvatan kadar da vodi državu manje-više je nebitno, bitno je i da mi svim strankama u državi omogućimo da i oni u kradu, hebem ja vašu logiku. Ne gadi mi se politika koliko mi se gade ljudi jer političar kakvi god da su manji su botovi od ljudi. Evo ovdje se ljudi krve, a oni koliko god se po medijima prozivali opet sjede zajedno i ispijaju kafe. Mučnite već jednom glavom, ne dozvolite da od vas prave debile...
Sada ne glasam uopste, niti planiram. Samo use u svoje kljuse. Politicare ko jebe.
kiligonzales

#44888 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Heartbeats wrote:

Nego SDP je sebi još jedan transfer završio..dobri nije SDP ali jeste član ili simpatizer, šta tačno, ostaje da se vidi, Bakir A.
ŠTA JE PRAVA ISTINA
Goran Kovačević u pismu Komšiću pojasnio zašto napušta DF: Moje prijateljstvo s Bakirom Alispahićem...
A ciji bijese Bakir Alispahic prije? :D

Iz te case svi su pili... :D
Heartbeats

#44889 Re: SDP

Post by Heartbeats »

kiligonzales wrote:
Heartbeats wrote:

ŠTA JE PRAVA ISTINA

Bio DF-ov, a prije toga SDA, ...doduše između SDA i DF-a je vodio kampanju Mustafe Cerića tako da :run:
kiligonzales

#44890 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Heartbeats wrote:
kiligonzales wrote:
Heartbeats wrote: :thumbup:

ŠTA JE PRAVA ISTINA

Bio DF-ov, a prije toga SDA, ...doduše između SDA i DF-a je vodio kampanju Mustafe Cerića tako da :run:
To je žalost naše politike, sve preletaci i svi samo racunaju kako sebi. Taj je kroz politiku ostvario sve. AID-ovac stari.
Roccohljup

#44891 Re: SDP

Post by Roccohljup »

LIJEVA EKONOMIJA: Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica - ima neka SDP, i "BS Telecom", veza
Bivši premijer i bivši direktor Elekroprivrede BiH osnovali su zajedničku firmu. Nikšićev sin zaposlen je u Grabovicinom Meganetu. Sjedište Meganeta je na istoj adresi kao i firme „BS Telecom“ koja je tokom mandata Nikšića i Grabovice dobila više od 20 miliona maraka javnih poslova
Mini market
Prije 11h Prije 3h
2
Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica (Ilustracija: Žurnal)
Piše: Avdo Avdić

„Izlazak iz anonimnosti donio je nove izazove“, rekao je Elvedin Grabovica u jesen 2011. godine kada je i formalno preuzeo funkciju direktora Elektroprivrede BiH.

Šest godina od izlaska od anonimnosti, Elvedin Grabovica ponovo je postao čovjek iz sjene. Ili, u prevodu, siva eminencija „reformisanog SDP-a“ Nermina Nikšića.

Formalno upravlja Radnom grupom za ekonomiju i zapošljavanje SDP-a BiH. U što se, itekako, razumije. Dokazao je to proteklih godina tokom kojih nije bio u anonimnosti.

BIZNIS S BRAĆOM NIKŠIĆ

Uglavnom, nakon odlaska s pozicije generalnog direktora Elektroprivrede BiH Grabovica je osnovao kompaniju Meganet d.o.o. Sarajevo.

„Za početak ćemo zaposliti pet inženjera, pa ćemo se naravno širiti kako tržište bude tražilo“, reći će Grabovica prije dvije godine povodom osnivanja kompanije.

Firma se ubrzo proširila, a jedan od zaposlenih postao je Haris Nikšić, sin predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, u čijem je premijerskom mandatu Elvedin Grabovica imenovan za direktora Elektroprivrede BiH.

Kako je Nikšić mlađi iskazao svoje sposobnosti, Grabovica je odlučio da svoj biznis pojača sa još dvojicom Nikšića - Nerminom i Mirsadom.

Stoga 2017. godine njegova firma Meganet zajedno sa fizičkim licima Nerminom i Mirsadom Nikšićem, te Edinom Hadžimahovićem osniva firmu CTK Carbid Tools Konjic. Braća Nikšići uložili su 133 hiljade maraka, Hadžimahović je uložio 100 hiljada, dok je Grabovicin Meganet također unio 100 hiljada KM.

I tako su bivši federalni premijer Nermin Nikšić, bivši direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica i bivši izvršni direktor Autocesta FBiH postali privatni poduzetnici. I sada ih, osim socijaldemokratskih ubjeđenja, vezuju i privatni milioni maraka. Ranije ih je, naravno, vezivao javni novac.

Nermin Nikšić je, podsjećamo, bio federalni premijer. Zažmirio je onda kada je njegova Vlada imenovala njegovog brata Mirsada za izvršnog direktora Autocesta FBiH, pa je tako izbjegao sukob interesa.

Ali pri punoj svijesti i savjesti dao je „prethodnu saglasnost“ da Elvedin Grabovica postane direktor Elektroprivrede BiH i tako izađe iz anonimnosti direktorske funkcije u privatnoj firmi „T3“.

Upišete li danas u pretraživač ime predmandatne kompanije Elvedina Grabovice, vidjet ćete da je „T3“ označen kao poslovni partner kompanije „BS Telecom“ Sarajevo. Adresa privatne firme „T3“ u vlasništvu Elvedina Grabovice bila je Tvornička 3 Ilidža. Adresa kompanije BS Telecom bila je Tvornička 3 Ilidža. Identična, dakle.

BRATSKI PARAF NA MILIONE

No, to nije jedina „slučajnost“. Kada je BS Telecom nedavno promijenio adresu, preselio je u ulicu Branilaca Sarajeva br. 20. Na istoj adresi je sjedište firme Meganet čiji je osnivač, opet, Elvedin Grabovica, a koja je, kako rekosmo, zajednički ulagač sa Nerminom Nikšićem i njegovim bratom Mirsadom.

Nesumnjivo je, dakle, da BS Telecom ima direktnu povezanost sa kompanijama koje osniva Elvedin Grabovica. Što je veoma bitno za nastavak priče.

Firma BS Telecom, tokom mandata Elvedina Grabovice, te Nermina i Mirsada Nikšića potpisala je višemilionske ugovore sa javnim preduzećima kojima je upravljala Vlada FBiH. Samo sa Elektroprivredom BiH, odnosno sa Elvedinom Grabovicom BS Telecom je potpisao tri ugovora ukupne vrijednosti 2,5 miliona maraka.

Sa Autocestama Federacije BiH BS Telecom je potpisao niz ugovora ukupne vrijednosti 15 miliona maraka. Na sve ugovore svoj paraf je stavio Mirsad Nikšić, brat tadašnjeg federalnog premijera Nermina Nikšića.

(Žurnal)
Heartbeats

#44892 Re: SDP

Post by Heartbeats »

Roccohljup wrote:LIJEVA EKONOMIJA: Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica - ima neka SDP, i "BS Telecom", veza
Bivši premijer i bivši direktor Elekroprivrede BiH osnovali su zajedničku firmu. Nikšićev sin zaposlen je u Grabovicinom Meganetu. Sjedište Meganeta je na istoj adresi kao i firme „BS Telecom“ koja je tokom mandata Nikšića i Grabovice dobila više od 20 miliona maraka javnih poslova
Mini market
Prije 11h Prije 3h
2
Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica (Ilustracija: Žurnal)
Piše: Avdo Avdić

„Izlazak iz anonimnosti donio je nove izazove“, rekao je Elvedin Grabovica u jesen 2011. godine kada je i formalno preuzeo funkciju direktora Elektroprivrede BiH.

Šest godina od izlaska od anonimnosti, Elvedin Grabovica ponovo je postao čovjek iz sjene. Ili, u prevodu, siva eminencija „reformisanog SDP-a“ Nermina Nikšića.

Formalno upravlja Radnom grupom za ekonomiju i zapošljavanje SDP-a BiH. U što se, itekako, razumije. Dokazao je to proteklih godina tokom kojih nije bio u anonimnosti.

BIZNIS S BRAĆOM NIKŠIĆ

Uglavnom, nakon odlaska s pozicije generalnog direktora Elektroprivrede BiH Grabovica je osnovao kompaniju Meganet d.o.o. Sarajevo.

„Za početak ćemo zaposliti pet inženjera, pa ćemo se naravno širiti kako tržište bude tražilo“, reći će Grabovica prije dvije godine povodom osnivanja kompanije.

Firma se ubrzo proširila, a jedan od zaposlenih postao je Haris Nikšić, sin predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, u čijem je premijerskom mandatu Elvedin Grabovica imenovan za direktora Elektroprivrede BiH.

Kako je Nikšić mlađi iskazao svoje sposobnosti, Grabovica je odlučio da svoj biznis pojača sa još dvojicom Nikšića - Nerminom i Mirsadom.

Stoga 2017. godine njegova firma Meganet zajedno sa fizičkim licima Nerminom i Mirsadom Nikšićem, te Edinom Hadžimahovićem osniva firmu CTK Carbid Tools Konjic. Braća Nikšići uložili su 133 hiljade maraka, Hadžimahović je uložio 100 hiljada, dok je Grabovicin Meganet također unio 100 hiljada KM.

I tako su bivši federalni premijer Nermin Nikšić, bivši direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica i bivši izvršni direktor Autocesta FBiH postali privatni poduzetnici. I sada ih, osim socijaldemokratskih ubjeđenja, vezuju i privatni milioni maraka. Ranije ih je, naravno, vezivao javni novac.

Nermin Nikšić je, podsjećamo, bio federalni premijer. Zažmirio je onda kada je njegova Vlada imenovala njegovog brata Mirsada za izvršnog direktora Autocesta FBiH, pa je tako izbjegao sukob interesa.

Ali pri punoj svijesti i savjesti dao je „prethodnu saglasnost“ da Elvedin Grabovica postane direktor Elektroprivrede BiH i tako izađe iz anonimnosti direktorske funkcije u privatnoj firmi „T3“.

Upišete li danas u pretraživač ime predmandatne kompanije Elvedina Grabovice, vidjet ćete da je „T3“ označen kao poslovni partner kompanije „BS Telecom“ Sarajevo. Adresa privatne firme „T3“ u vlasništvu Elvedina Grabovice bila je Tvornička 3 Ilidža. Adresa kompanije BS Telecom bila je Tvornička 3 Ilidža. Identična, dakle.

BRATSKI PARAF NA MILIONE

No, to nije jedina „slučajnost“. Kada je BS Telecom nedavno promijenio adresu, preselio je u ulicu Branilaca Sarajeva br. 20. Na istoj adresi je sjedište firme Meganet čiji je osnivač, opet, Elvedin Grabovica, a koja je, kako rekosmo, zajednički ulagač sa Nerminom Nikšićem i njegovim bratom Mirsadom.

Nesumnjivo je, dakle, da BS Telecom ima direktnu povezanost sa kompanijama koje osniva Elvedin Grabovica. Što je veoma bitno za nastavak priče.

Firma BS Telecom, tokom mandata Elvedina Grabovice, te Nermina i Mirsada Nikšića potpisala je višemilionske ugovore sa javnim preduzećima kojima je upravljala Vlada FBiH. Samo sa Elektroprivredom BiH, odnosno sa Elvedinom Grabovicom BS Telecom je potpisao tri ugovora ukupne vrijednosti 2,5 miliona maraka.

Sa Autocestama Federacije BiH BS Telecom je potpisao niz ugovora ukupne vrijednosti 15 miliona maraka. Na sve ugovore svoj paraf je stavio Mirsad Nikšić, brat tadašnjeg federalnog premijera Nermina Nikšića.

(Žurnal)
Kaže Suljagić na Twitteru: Nermin Nikšić i Elvedin Grabovica, javni i privatni partneri :lol:
Heartbeats

#44893 Re: SDP

Post by Heartbeats »

kiligonzales wrote:
Heartbeats wrote:
kiligonzales wrote:

To je žalost naše politike, sve preletaci i svi samo racunaju kako sebi. Taj je kroz politiku ostvario sve. AID-ovac stari.
I sada se nalazi u SDP-u.
Sječas se onog kad je Alija I govorio da je on u biti socijaldemokrata, e tako će i ovaj :D
putokaz1

#44894 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Bez obzira što u SDP prilaze mnogi pojedinci SDP nemože pobjediti 2018
Nažalost Afere iz 2010 su trajno oslabile SDP i ojačale SDA
SDA i ako dobije najmanje glasova u zadnjih 10 godina opet će imati više od svih pratilaca ,više glasova i više mandata
Jer su glasači podijeljeni
Federalni prag će vjerovatno proći SDP NS SBB SBIH SBB PBHNL NZBLOK BPS ASDA LBH ,Možda prođu DF GS NSRZB MOST21...
Previše stranaka ''Opozicije'' a još više SDAsatelita
El_comadante

#44895 Re: SDP

Post by El_comadante »

putokaz1 wrote:Bez obzira što u SDP prilaze mnogi pojedinci SDP nemože pobjediti 2018
SDA i ako dobije najmanje glasova u zadnjih 10 godina opet će imati više od svih pratilaca ,više glasova i više mandata
Federalni prag će vjerovatno proći SDP NS SBB SBIH SBB PBHNL NZBLOK BPS ASDA LBH ,Možda prođu DF GS NSRZB MOST21...
jedino da naprave kao u RSu savez za promjene
putokaz1

#44896 Re: SDP

Post by putokaz1 »

El_comadante wrote:
putokaz1 wrote:Bez obzira što u SDP prilaze mnogi pojedinci SDP nemože pobjediti 2018
jedino da naprave kao u RSu savez za promjene
Odlična ideja
-Savez za Promjene FBIH:Ljevica+Nezavisni+mali+90+++++
-Demokratska opozicija Federacije,po uzoru na DOS
-Sabahajla koalicija(uzor KUKURIKU)
Jednostavno koalicija mora ako žele u FBIH da zakorače
Savez za promjene donosi kakav takav rezultat
Imaju šanse barza člana Predsjedništva
Mohamad Sissoko

#44897 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

Paketari

Image
Image
Haman2

#44898 Re: SDP

Post by Haman2 »

SDP-u BiH su potrebni novi ljudi. Nermin Niksic vodi SDP u propast. Dodik mu ubacuje svoje "trojanske konje" koji ce od SDPa uciniti stranku bez orjentacija. Lagumdzija ju je obezglavio, a N. Niksic ce je rasturiti zajedno sa Dodikom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#44899 Re: SDP

Post by Velkoski »

Mohamad Sissoko wrote:Paketari

Image
Image
:lol: :lol:
Prpa.ba

#44900 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Bolje da su podijelili radna mjesta u BS Telecomu nego pakete. :mrgreen:

Mada, sta drugo i ocekivati od "lijevog" krila SDA osim istog govneta i crvenog pakovanja. :mrgreen:
Post Reply