Stari_demagog wrote:Nemojte mi tog lažnog morala kad vas molim. Svi oni fol nešto rade kad su u opoziciji, kritikuju, daju konstruktivne prijedloge, ali kad dođu u poziciju dokažu da su isti kao i prethodnici. Zar vam Senad Šepić nije najbolji primjer ? Godinama se preko SDA bogatio, šutio, klimao glavom, sad kad ti oduzmu sve ti se sjetiš da bi nešto mogao uraditi. Zato kažem nabijem ih sve redom, svi su isti.
Politika im je postala sredstvo za pravljenje vlastitog uspijeha.
Eto racunaj minimalnu platu nekog parlamentarca na nivou drzave ili entiteta, pa fino sracunaj 12x4xPlate (4 ko 4 godine mandata), bijeli hljeb i ostale privilegije koje se steknu kroz moc ne racunaj, poklone, lobiste, trgovinu uticajem, mito... S racunajte dva njihova mandata i vidite koju cifru oni zarade.
Paralele radi, 10+ godina gulim kod privatnika, posteno, naguzen milion puta, najniza plata za koju sam radio bila mi je 200 maraka, najvisa nije presla trenutnu prosjecnu, radio dosta godina na crno i onda ti dodje neko derle sa foruma i kaze ti, ti si bot, a ti zivis od danas do sutra i kivan si na sve stranke, pa i na sebe, a najvise na one kojim si sam dao povjerenje u ovom slucaju BOSS, BPS, NS, SDP (stranke za koje sam mahom glasao po izborima) jer da im nisam vjerovao na obecanja, nebi im ni davao glasa.
Do SDP sam imao osobno pravilo, mala stranka mala odgovornost, pa se i nisam mnogo nadao od njih, ali ovi su svasta nesto naobecavali i onda tankosava sa onom drzavom za covjeka i tu sam prvi put svoje pravilo pogazio i okliznuo se, glasajuci za njih.
Sto se tice SDA i SBB prije bih ruku sebi odrezao, nego njima glas dao jer se poigravaju i sa religijom i sa ljudskim emocijama, patriotizmom, siromasima, samo da bi se ocesali za glas.