Da, od ranije imam VDSL modem.KurtaLN79 wrote:a jel imas vdsl modem? posto kod mene isti paket na full al 8 nece da prebaciescobar__ wrote:Moja TV Full, Tuzla
I dalje čekam aktivaciju Paketa 1.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- escobar__
#44876 Re: BHTelecom All About
- Del_Boy1
#44877 Re: BHTelecom All About
Lagano mogu reći i ovo "Minimalna garantovana brzina internet pristupa putem fiksne mreže je 60% brzine deklarisane paketom (download/upload)." pa i da ostane na toj trenutnoj brzini, ne bi me iznenadilo, ja slao mail i tražio još neka 2 Mbps da mi povećaju, da bih imao brzinu 10+ pa mi rekoše ovakoescobar__ wrote:Moja TV Full, Tuzla
I dalje čekam aktivaciju Paketa 1.
"DSLAM profili pomoću kojih možemo uticati na brzinu interneta u MojaTV paketima nisu pripremljeni. Trenutno se rade migracije korisnika na standardne profile sa brzinom do 10 Mbps. Molimo Vas da nas kontaktirate tokom idućeg mjeseca kada očekujemo da ćemo moći udovoljiti Vašem zahtjevu."
- escobar__
#44878 Re: BHTelecom All About
Mislim da je to bullshit (kao i obično od njihove korisničke) ali vidjet ćemo, možda ovo Mirza potvrdi ili demantuje. 
Ne mogu da vjerujem da mjesec dana nakon što je najavljeno povećanje počelo oni nemaju definisane profile, jednostavno sumnjam u to.
PS: Na Bug forumu mapiraju (na Google Maps) T-Com FTTC ormariće, hoćemo i mi Telekomove?
Ne mogu da vjerujem da mjesec dana nakon što je najavljeno povećanje počelo oni nemaju definisane profile, jednostavno sumnjam u to.
PS: Na Bug forumu mapiraju (na Google Maps) T-Com FTTC ormariće, hoćemo i mi Telekomove?
-
mirza_15
#44879 Re: BHTelecom All About
Del_boy i zatezni imate pp.
Hocete li mapirati samo fttc ili cete mapirati i fttb uredjje? Sta cemo sa ovim ftth?
Hocete li mapirati samo fttc ili cete mapirati i fttb uredjje? Sta cemo sa ovim ftth?
Last edited by mirza_15 on 28/05/2016 12:11, edited 1 time in total.
- escobar__
#44880 Re: BHTelecom All About
Dogovorit ćemo se. 
-
AnonymousBIH
#44881 Re: BHTelecom All About
Hvala Telecomu na poboljšanju usluge jer je Telemach odmah duplo odgovorio. Jedva čekam isprobati neki od fiber paketa.
-
bumerangss
#44882 Re: BHTelecom All About
Telemach je odgovorio jer je pola HS-ovaca preslo na telecomAnonymousBIH wrote:Hvala Telecomu na poboljšanju usluge jer je Telemach odmah duplo odgovorio. Jedva čekam isprobati neki od fiber paketa.
-
AnonymousBIH
#44883 Re: BHTelecom All About
Brzo ce odustatibumerangss wrote:Telemach je odgovorio jer je pola HS-ovaca preslo na telecomAnonymousBIH wrote:Hvala Telecomu na poboljšanju usluge jer je Telemach odmah duplo odgovorio. Jedva čekam isprobati neki od fiber paketa.
Šalu na stranu, Telecom sada ima konkurentne pakete. Međutim, pored modula koji sam dobio, želio sam još samo fiber internet, a mislio sam da to neće tako brzo doći kod nas, međutim evo tu je.
-
mirza_15
#44884 Re: BHTelecom All About
Jedina kompanija koja trenutno radi ftth je bh telecom.
-
ing-ecc
#44885 Re: BHTelecom All About
A što će ti fiber internet?AnonymousBIH wrote:Brzo ce odustatibumerangss wrote:Telemach je odgovorio jer je pola HS-ovaca preslo na telecomAnonymousBIH wrote:Hvala Telecomu na poboljšanju usluge jer je Telemach odmah duplo odgovorio. Jedva čekam isprobati neki od fiber paketa.![]()
Šalu na stranu, Telecom sada ima konkurentne pakete. Međutim, pored modula koji sam dobio, želio sam još samo fiber internet, a mislio sam da to neće tako brzo doći kod nas, međutim evo tu je.
-
AnonymousBIH
#44886 Re: BHTelecom All About
Hoću uzgajati maline.ing-ecc wrote: A što će ti fiber internet?(šta god da to znači)
-
ing-ecc
#44887 Re: BHTelecom All About
e onda ti sigurno i trebaAnonymousBIH wrote:Hoću uzgajati maline.ing-ecc wrote: A što će ti fiber internet?(šta god da to znači)
- Maharadza
#44888 Re: BHTelecom All About
Ma šta god da je, većini je bitno da kroz nove "fiber" pakete garantuju duplo veći UL speed u odnosu na ove dosadašnje pakete, a nadoplata možda 5-10KM (ovisno od paketa)!mirza_15 wrote:Jedina kompanija koja trenutno radi ftth je bh telecom.
-
AnonymousBIH
#44889 Re: BHTelecom All About
Ma ne razumiješ se ti u to. Fiber mi treba zbog stabilnosti, jer parnim redovima puštam Kemala Malovčića preko YouTube-a, a neparnim Šemsu Suljaković, pa ako se desi zastoj umanjuje mi rod.ing-ecc wrote:e onda ti sigurno i trebaAnonymousBIH wrote:Hoću uzgajati maline.ing-ecc wrote: A što će ti fiber internet?(šta god da to znači)
-
prelivoda
#44890 Re: BHTelecom All About
Šta reći o ovoj liniji, da li na ovo može Paket1??
Takođe molim ako ima neki dobrovoljac iz telecoma, koji bi bio voljan da malo "poštela" brzine, pošto su se mijenjali parametri linije. Bio bih zahvalan.

Takođe molim ako ima neki dobrovoljac iz telecoma, koji bi bio voljan da malo "poštela" brzine, pošto su se mijenjali parametri linije. Bio bih zahvalan.

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#44891 Re: BHTelecom All About
Zasto Telecom ima male upload brzine? Cak i paket netFlat100 ima deklarisanu brzinu 100/3. Zasto samo 3?
Ove manje pakete necu ni spominjati... sramotno male brzine.
-
dado_27
#44892 Re: BHTelecom All About
svako ima male upload brzine, realno ti ne treba neki upload ako koristis internet za surfanje/streaming etc
Upload ti je bitan ako sam hostas neki servis
a internet sada ..good enough i guess

-
mirza_15
#44893 Re: BHTelecom All About
Moze tu paket 1 ukoliko postoji vdsl oprema na dslam-u. Naravno, sa zamjenom porta na dslam-u i zamjenom modema.prelivoda wrote:Šta reći o ovoj liniji, da li na ovo može Paket1??
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#44894 Re: BHTelecom All About
ne treba ti neki upload ako streamaš? jesi ozbiljan?dado_27 wrote:svako ima male upload brzine, realno ti ne treba neki upload ako koristis internet za surfanje/streaming etc
upload je jako bitan i za ping, a i bitan je ako se na mrežu nakače dva kompjuter i par mobitela.
-
AmirBaa
#44895 Re: BHTelecom All About
dado_27 wrote:svako ima male upload brzine, realno ti ne treba neki upload ako koristis internet za surfanje/streaming etc
-
papebih
#44896 Re: BHTelecom All About
Kako ne moze, moze upload koliko hocesEntropio wrote:Zasto Telecom ima male upload brzine? Cak i paket netFlat100 ima deklarisanu brzinu 100/3. Zasto samo 3?
-
mirza_15
#44897 Re: BHTelecom All About
Neki sa ftth imaju i blizu 100 Mbps uploada. Bilo je par slika ovdje 
- avaks
#44898 Re: BHTelecom All About
Ma 'taće prosječnom korisniku više od 5Mb
Za streaming ti i jest upload jbt [da i naučimo nešto Upload speed je brzina kojom podaci idu sa tvog računara u bespuća interneta pa bilo to video (stream), fotografije, dokumenti...]. Utiče na samu brzinu otvaranja stranica, na ping, na bilo kakav oblik dijeljenja bilo kakvih podataka itd.
Mnogi operateri su po meni već na zadovoljavajućem nivou DL u zadnjih par godina, evo i Telekom polako pristiže i može se reći da je ovih 25Mb sada sasvim solidno a svi trebaju da porade na uploadu koji je puno bitniji u današnji vakat.
Pa jarane da ti se dva čovjeka sa telefonom nakače na tu vezu od 25/1 zagušiće ti net, džaba i 1000/1 kada ovo 1 guši konekciju... Dok sliku okačiš na fejs obijeliš a da ne govorimo o nečemu ozbiljnijem (video sadržaj, vlog ili slične veće fajlove)
I naravno nećeš ti hostati ništa prijatelju, imaju za to serveri
Za streaming ti i jest upload jbt [da i naučimo nešto Upload speed je brzina kojom podaci idu sa tvog računara u bespuća interneta pa bilo to video (stream), fotografije, dokumenti...]. Utiče na samu brzinu otvaranja stranica, na ping, na bilo kakav oblik dijeljenja bilo kakvih podataka itd.
Mnogi operateri su po meni već na zadovoljavajućem nivou DL u zadnjih par godina, evo i Telekom polako pristiže i može se reći da je ovih 25Mb sada sasvim solidno a svi trebaju da porade na uploadu koji je puno bitniji u današnji vakat.
Pa jarane da ti se dva čovjeka sa telefonom nakače na tu vezu od 25/1 zagušiće ti net, džaba i 1000/1 kada ovo 1 guši konekciju... Dok sliku okačiš na fejs obijeliš a da ne govorimo o nečemu ozbiljnijem (video sadržaj, vlog ili slične veće fajlove)
I naravno nećeš ti hostati ništa prijatelju, imaju za to serveri
-
mirza_15
#44899 Re: BHTelecom All About
Svi ste odreda pogresno razumjeli covjeka. Ne znam otkud vam ideja da je streaming uglavnom upSTREAM. Kada gledas utakmicu online to je isto STREAM samo je downSTREAM. Bezveze napadate covjeka.
Cuj dva telefona zaguse vezu zato sto je 1 Mbps malo. Nemojte pretjerivati. Ako neces raditi neki STREAM (e da, sada mislim na onaj stream na koji ste vi mislili) 1 Mbps je sasvim ok. Cak i za te fotografije koje kacis na facebook.
Cuj dva telefona zaguse vezu zato sto je 1 Mbps malo. Nemojte pretjerivati. Ako neces raditi neki STREAM (e da, sada mislim na onaj stream na koji ste vi mislili) 1 Mbps je sasvim ok. Cak i za te fotografije koje kacis na facebook.
- Benq
#44900 Re: BHTelecom All About
VLADA FBIH SPREMNA DA PRODA OBA TELEKOMA
http://hayat.ba/vijest.php?id=32454
http://hayat.ba/vijest.php?id=32454
Do oktobra ove godine Vlada planira, u saradnji s Grupom Svjetske banke i EBRD-om, procijeniti vrijednost dvaju telekoma, a onda ih do kraja 2017. godine i prodati.