UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Sid the sloth

#44851 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Sinoc sam bio ubijedjen da je igrac Barce fauliran kod onog zadnjeg gola, ali ne bi usporenog pa hajd kontam mozda i nije. Kad jutros vidim neko je postavio i fakat bio faul.
Bas je bilo sudijskih gresaka sto je steta za ovakav dvomec.
RJ57

#44852 Re: UEFA Champions League

Post by RJ57 »

Sid the sloth wrote: 07/05/2025 08:35 Sinoc sam bio ubijedjen da je igrac Barce fauliran kod onog zadnjeg gola, ali ne bi usporenog pa hajd kontam mozda i nije. Kad jutros vidim neko je postavio i fakat bio faul.
Bas je bilo sudijskih gresaka sto je steta za ovakav dvomec.
ovo je bio ekstremno težak meč za suditi, poljak nije bio na nivou ali nije nešto ni usrao

faul na yamalu kod 2:2 nije bio ni 1%, ali to nije bilo moguće vidjeti u punoj brzini. faul prije 3:3 prije da jeste bio nego da nije ali i to je ok da nije svirao

barca je sama kriva što su ispali, a to da sad plaču i kukaju to je jednostavno postalo u španiji normalno. ne zna se ko su veći kmezavci, barca ili real. to je odavno prešlo sve granice i samo su odvratni sa time, i jedni i drugi!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#44853 Re: UEFA Champions League

Post by sime_cipol »

I jedni i drugi, Real i Barca, naucili da im se sviraju razne gluposti. I onda dodjes n ovakvu utakmicu i sudiju kojeg boli Q ko si i ne svirne ti i popijes gol. Inter zasluzeno prosao. Isto bi rekao i za Barcelonu
Sid the sloth

#44854 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

100 puta smo vidjeli ponisten gol jer je igrac napravio faul pri oduzimanju lopte, ovdje se nije ni gledao a faul bio cist 100%. Vjerovatno se sudija pogubio, ovakve stvari se ne desavaju namjerno i naravno sad je vec gotovo i nista se ne moze promijeniti ali mozda moze malo ozbiljnije definisati koristenje VARa jer ovo je ocit primjer kad moras koristiti VAR.
Distortion

#44855 Re: UEFA Champions League

Post by Distortion »

Pljacka u reziji Marciniaka i VAR sudija.

Damfries je faulirao Martina kod treceg gola i sudije su to morale vidjeti i u direktnom igranju a da ne govorim da je VAR morao reagovati. Tacno se vidi da Damfries udara Martina i uzima mu loptu nakon udaranja.

Acerbi u 16m igra rukom i ni to se ne gleda.
Yamal fauliran u kaznenom, sudija svira penal, pomocnik sugerise da je u kaznenom prostoru. Drugi kontakt u kaznenom kad ga je zakacio. Skandalozna je odluka da ti neko iz VAR sobe kaze da je malo vani, a ti dosudio penal i ne idea da gledas VAR i doneses odluku.
Marciniak ako je dosudio penal, trebao je ici gledati taj faul i donijeti odluku a ne da ti neko iz VAR sobe sugerise drugacije i da mu vjerujes. Ovo sto su opet iste VAR sudije (Van Boekel i onaj drugi holandjanin) uradile Barceloni je totalna krađa. I prosli put su iste sudije u VAR sobi ostetile Barcu protiv Intera.

Moze se pricati i o penalu nad Lautaru, al sve su rekli Gulit i Wenger o tom penalu.

Barcelona se treba žaliti na ovo suđenje jer je ovo puno gresaka u 1/2 finalu lige prvaka. Poljak je debelo ostetio Barcu u duetu sa VARom.
JohnnyS

#44856 Re: UEFA Champions League

Post by JohnnyS »

Znači ovako sam ja zvučao kad sam kmečao tijekom sezone da je Real pokraden.

Ispričavam se svima koji su to onda čitali, uistinu patetično kmečati.
Distortion

#44857 Re: UEFA Champions League

Post by Distortion »

Sid the sloth wrote: 07/05/2025 09:11 100 puta smo vidjeli ponisten gol jer je igrac napravio faul pri oduzimanju lopte, ovdje se nije ni gledao a faul bio cist 100%. Vjerovatno se sudija pogubio, ovakve stvari se ne desavaju namjerno i naravno sad je vec gotovo i nista se ne moze promijeniti ali mozda moze malo ozbiljnije definisati koristenje VARa jer ovo je ocit primjer kad moras koristiti VAR.
Pa sjeti se utakmice LP Real - PSG (mislim da je bio PSG) kaf je Kurtoa napravio penal i dobio crveni cini mi se i onda su ponistili odluku jer je bio neki minimalan kontakt (blago guranje Marcela na sredini, nista vece nego kad je onaj De Jonga gurnuo u Lisabonu Benfica). Tad je sudija ponistio penal, crveni i vratio na faul. :-)

Ovo sinoc na Martinu je ocit faul i u vecini slucajeva se sudi jer postoji kontakt gdje ofanzivac blizu kaznenog udara defanzivca. Cak je i pomocnik morao reagovati i dosudit faul ali poljski prevaranti su odradili svoje a onda VAR prevaranti isto tako.
BHF_Manijak

#44858 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

Eto sad sudije vas izbacile, daj ba Distortion odvadi... Eto vi nikad niste naguzove prosli i bili pogurani. Smijesni argumenti.

Penal nad Lautarom cist k´o suza, covjek dosao prije do lopte i tu sva diskusija zavrsava.

Faul kod 3. gola? Dumfries prije do lopte dolazi, pogledaj ponovo, nakon toga saplice se igrac Barce. Ja ne znam o kakvom faulu vi pricate.

Sugerisanje iz VAR sobe za penal - pa nikad ne idu da provjeravaju kada je ocita situacija, isto kao sto ofsjad nekad dok nije bilo poluautomatskog nisu provjeravali, ako je nesto ocito bilo, tako i za ovaj penal. Ako je ocito, a jeste, ovi mu rekli vani je i to je to, sta ima ici i gledati.

Hvatate se za slamku umjesto da nedostatke svoje ekipe spominjes. Od januara govorim kada se hvalila na sva usta Barca, da imaju izrazitu ofanzivu, ali poroznu odbranu.

I mislim da vi kao simpatizeri Barcelone ste jedni od posljednjih, koji bi trebali sudijske odluke nazivati skandaloznim.
Sid the sloth

#44859 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

BHF_Manijak wrote: 07/05/2025 09:26 Faul kod 3. gola? Dumfries prije do lopte dolazi, pogledaj ponovo, nakon toga saplice se igrac Barce. Ja ne znam o kakvom faulu vi pricate.
Ne znam da li uopste pricamo o istoj stvari, kako ce Dumfries prije doci do lopte kad Barcin igrac vodi loptu i kontrolise je? Dumfries se ubacuje i vidi se ocigledan kontakt.
To je direktni odraz na rezultat i morao se gledati VAR. Kakve veze ima sve ostalo sto si nabrojao? Valjda ako imas VAR koristis ga za bitne stvari i to je to.
sime_cipol

#44860 Re: UEFA Champions League

Post by sime_cipol »

Ne budite klaunovi, kakav faul na 3:3.
Inter ti da 7 golova, nek se svi ubiju. Neka su ispali
TinNBANFL

#44861 Re: UEFA Champions League

Post by TinNBANFL »

Zanimljivo kada se navode greske sudija samo se navode one koje su ''ostetile'' Barcelonu, a npr. trebao biti crveni za Iniga, oba beka trebala imati zuti u prvih deset minuta ( kada uzmes u obzir kako Inter napada to je od velikog znacaja)... Na kraju ti to sve ispadne 50/50, al jbg ima taj neki cudni mentalitet u Spaniji za igracima i navijacima + mediji gdje se pojavljuje ovaj neki mentalitet svi su protiv njih( ili Reala ili Barcelone nebitno, moze se vidjeti nakon sto je sviran penal za Inter, reakcija vrlo slicna Realovih igraca u zadnjem Clasicu) kao da je nemoguce da izgube fer i posteno tacno da ti se zgadi, a navijac sam Reala i to mi ide na kurac pravo u zadnje vrijeme.
RJ57

#44862 Re: UEFA Champions League

Post by RJ57 »

Sid the sloth wrote: 07/05/2025 09:30
BHF_Manijak wrote: 07/05/2025 09:26 Faul kod 3. gola? Dumfries prije do lopte dolazi, pogledaj ponovo, nakon toga saplice se igrac Barce. Ja ne znam o kakvom faulu vi pricate.
Ne znam da li uopste pricamo o istoj stvari, kako ce Dumfries prije doci do lopte kad Barcin igrac vodi loptu i kontrolise je? Dumfries se ubacuje i vidi se ocigledan kontakt.
To je direktni odraz na rezultat i morao se gledati VAR. Kakve veze ima sve ostalo sto si nabrojao? Valjda ako imas VAR koristis ga za bitne stvari i to je to.
ekstra sam sad pogledao par snimaka. nije niko vodio loptu i kontrolisao je, bila je ničija lopta, obojica su pružili nogu prema njoj, dumfries je bio zeru brži i to je to. na prvi pogled faul ali nije bio. identično kao kod faula na yamalu prije 2:2. tada je pogriješio sudija, ovdje nije

p.s. naravno da navijači barce u svojoj pristranosti i neobjektivnosti to vjerovatno neće prihvatiti ali iz neutralnog ugla sve čisto. čak je u drugom kontaktu bio faul za inter ali dumfries nije pao i sve je išlo dalje

sudije nije razlog za ispadanje barce, razlog su oni sami. prvo su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme a onda su sve prokockali. sam pao sam se ubio!
BHF_Manijak

#44863 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

RJ57 wrote: 07/05/2025 09:56
Sid the sloth wrote: 07/05/2025 09:30
ekstra sam sad pogledao par snimaka. nije niko vodio loptu i kontrolisao je, bila je ničija lopta, obojica su pružili nogu prema njoj, dumfries je bio zeru brži i to je to. na prvi pogled faul ali nije bio. identično kao kod faula na yamalu prije 2:2. tada je pogriješio sudija, ovdje nije

p.s. naravno da navijači barce u svojoj pristranosti i neobjektivnosti to vjerovatno neće prihvatiti ali iz neutralnog ugla sve čisto. čak je u drugom kontaktu bio faul za inter ali dumfries nije pao i sve je išlo dalje

sudije nije razlog za ispadanje barce, razlog su oni sami. prvo su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme a onda su sve prokockali. sam pao sam se ubio!
Upravo ovo sto pise RJ57. Niko nije vodio ni kontrolisao loptu. Prvo je vodi igrac Intera (Thuram mislim da je bio), daje pas u prostor za Dumfriesa, medjutim igrac Barce blokira i na "niciju loptu" idu obojica, Dumfries je bio brzi, povlaci loptu za sobom, nakon cega je doslo do kontakta i igrac Barce pada, kakav faul ba.

Po kojem zakonu fizike je lopta mogla onako biti povucena u pravcu Barceloninog gola, ako je igrac Barcelone prije stigao do lopte?
Gledao snimak 5-6 puta, Dumfries definitivno prvi dosao do lopte.
darius_maximus

#44864 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

Jebi ga, desi se i da ispadne ekipa, šta sad.
Uspraviš se i ideš dalje.
Mlada je ovo ekipa koja može dosta napredovati.

S fudbalske strane bih očekivao da bi neutralcu bilo draže da Barcelona prođe dalje, jer bi s njima i finale sigurno bilo slično.
Ovako od Intera u finalu ne očekujem ništa (ali to možda progovara i moje subjektivno viđenje talijanskih klubova i taktika, vidjet ćemo).
RJ57

#44865 Re: UEFA Champions League

Post by RJ57 »

apsolutno, niko trenutno nema viši upside i prostor za napredovanje od barce
ako to pametno odrade biće moć još najmanje 5-6 godina, možda i 10. za njih vremena ima dovoljno (za nadati se da će i finansije nekako utjerati u red). kad pogledaš koliko su se neke ekipe mučile da uzmu LŠ ovo niuje ništa novo. poslije SP definitivno najteža titula za osvojiti
Qwerty1234

#44866 Re: UEFA Champions League

Post by Qwerty1234 »

Ne budalite ljudi ba. Nit faula kod gola niti je bio penal.

Sudjenje odlicni.
Bazinga1234

#44867 Re: UEFA Champions League

Post by Bazinga1234 »

Navijao sam za Barcelonu da prođe dalje ali vala pisati o nekoj sudijskoj otimačini je prejadno.
Sid the sloth

#44868 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Btw ne znam zasto se potencira da se samo navijaci Barce i Reala zale na sudije, pretpostavljam da ne citate temu English Premier League na ovom forumu? Ako se igdje pise o sudijama svako kolo tamo se pise tako da vam ta prica ne pije vode.
BHF_Manijak wrote: 07/05/2025 10:02 Upravo ovo sto pise RJ57. Niko nije vodio ni kontrolisao loptu. Prvo je vodi igrac Intera (Thuram mislim da je bio), daje pas u prostor za Dumfriesa, medjutim igrac Barce blokira i na "niciju loptu" idu obojica, Dumfries je bio brzi, povlaci loptu za sobom, nakon cega je doslo do kontakta i igrac Barce pada, kakav faul ba.

Po kojem zakonu fizike je lopta mogla onako biti povucena u pravcu Barceloninog gola, ako je igrac Barcelone prije stigao do lopte?
https://x.com/dearatorres/status/1919878766253297991
Ocigledno ne gledamo istu stvar, igrac Barce presjeca loptu i prakticno je oduzima protivniku, Dumfries ga udara dzonom u cjevanicu i izbaci ga iz balansa pa Marting zapinje za Dumfriesovu nogu i sprjecava ga da nastavi voditi loptu. Faul 100%. Ali nije toliko ni bitno sad, nadam se da ce UEAFA nesto nauciti o koristenju VARa kad ga treba koristiti kao u ovoj situaciji.

Mozda se ovdje cak i bolje vidi da Dumfries tacno gadja nogom Martinovu nogu koja vodi loptu.
https://x.com/FCBFanatic_/status/1919882077262041406
SuperHans

#44869 Re: UEFA Champions League

Post by SuperHans »

Pa realno ono je cist faul koji je pomocnik trebao signalizirat i bez vara
Sid the sloth

#44870 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Da ne diskutujemo dalje o tome, besmisleno je, ne slazemo se i neka se zavrsi na tome.
Inter je zasluzio prolaz dalje koliko i Barsa tako da nije neka steta, mozda se sta promijeni na bolje u Barsinoj odbrani nakon ovakvih golova.
lavic

#44871 Re: UEFA Champions League

Post by lavic »

Sid the sloth wrote: 07/05/2025 10:29 Btw ne znam zasto se potencira da se samo navijaci Barce i Reala zale na sudije, pretpostavljam da ne citate temu English Premier League na ovom forumu? Ako se igdje pise o sudijama svako kolo tamo se pise tako da vam ta prica ne pije vode.
BHF_Manijak wrote: 07/05/2025 10:02 Upravo ovo sto pise RJ57. Niko nije vodio ni kontrolisao loptu. Prvo je vodi igrac Intera (Thuram mislim da je bio), daje pas u prostor za Dumfriesa, medjutim igrac Barce blokira i na "niciju loptu" idu obojica, Dumfries je bio brzi, povlaci loptu za sobom, nakon cega je doslo do kontakta i igrac Barce pada, kakav faul ba.

Ocigledno ne gledamo istu stvar, igrac Barce presjeca loptu i prakticno je oduzima protivniku, Dumfries ga udara dzonom u cjevanicu i izbaci ga iz balansa pa Marting zapinje za Dumfriesovu nogu i sprjecava ga da nastavi voditi loptu. Faul 100%. Ali nije toliko ni bitno sad, nadam se da ce UEAFA nesto nauciti o koristenju VARa kad ga treba koristiti kao u ovoj situaciji.

Mozda se ovdje cak i bolje vidi da Dumfries tacno gadja nogom Martinovu nogu koja vodi loptu.
Bez potrebe cvrcis za sasvim normalan i cest kontakt u fudbalu, lopta je "nicija" Interov igrac uvaljuje nogu, osvaja loptu i tad igrac Barce zapinje za nogu u nastavku snimka i simulira faul. Barsa nije iskoristila svoje "zicere" i sama je kriva za ispadanje ili ispravnije je reci da je krivac "Yann Sommer".
sime_cipol

#44872 Re: UEFA Champions League

Post by sime_cipol »

Sid the sloth wrote: 07/05/2025 10:29 Btw ne znam zasto se potencira da se samo navijaci Barce i Reala zale na sudije, pretpostavljam da ne citate temu English Premier League na ovom forumu? Ako se igdje pise o sudijama svako kolo tamo se pise tako da vam ta prica ne pije vode.

Igrač Intera pokušava zagraditi, igrac Barcelone bukvalno udara u njegovu nogu. Faul ni u snovima, mozda jedino na Camp Nou kad dodje Oviedo
kakotakonikako

#44873 Re: UEFA Champions League

Post by kakotakonikako »

Razočaran sam, ali ne igrom momčadi. Pokušali smo sve. Ispadamo, ali sljedeće godine pokušat ćemo ponovno i usrećiti navijače i cijeli klub. Inter također igra dobro, odlična su momčad. Vrlo dobro se brane, imaju dobre napadače... Ne želim previše pričati o sucu, ali svaka odluka koju je donio, ako je bilo 50-50, bila je za njih - rekao je Nijemac
BHF_Manijak

#44874 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

Ma bezveze Boga mi kukaju, ispali nesretno, krivi su sami za to prvenstveno na svom terenu, trebali su uzeti, dopustaju Interu da se vrati i to je to.

Vrlo potentna ekipa, za 2-3 godine, ako ih povrede zaobidju, ovo moze biti nova zlatna generacija evropskog fudbala, tako da glavu gore i idite naprijed, velike su stvari pred vama, ako odbranu malo utegnu.
SmokingMan

#44875 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

Šteta i za Barcelonu, ne bi bilo nepošteno da Jamal nije pogodio samo stativu, i da je imala dovoljno čudnu putanju da postigne gol.
Na žalost oni su se sastali u finalu prije finala. Već mi poslije slijeganja utisaka pomalo biva krivo, jer večeras se jednostavno ne može ponoviti sinoćnja drama. Finale je već suviše teško i prognozirati. Ako ništa, radi talijnaske puiblike mi je drago, oni uvijek prirede prepoznatljiv štimung na tekmama.
Post Reply