Sirija

Locked
ioannes

#44851 Re: Sirija

Post by ioannes »

ovo je takmicenje,kako ubiti covijeka na sto perverzniji nacin
asurbanipal

#44852 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Fantassin wrote:
asurbanipal wrote:
Fantassin wrote:Jbg meni je zao jer sam recimo ucio malo o Palmyri u osnovnoj skoli dje je spominjana kao vazna stanica na putu svile.... 2000 godina je tu danas je ovi krkani porusise.... mislim to sto je ostalo od iste.

Oko 5000 godina. ;-)
Ja ti pricam da sam ja ucio o periodu kada je ista postala vazna stanica puta svile.... a to je u Rimskom periodu iz kojeg vecina rusevina i datira.

Da, ali u kontinuitetu seže do Neolitika, po pronađenim predmetima i oruđem...
dječak sa šibicama

#44853 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

ioannes wrote:
Po ovome se vidi da su u ISIS-u glavni "stratezi" Sadamovi dzelati.

Oni su uzivali u izmisljanju novih nacina likvidacije zarobljenika, pucanje iz PAT-a u covjeka iz neposredne blizine, bacanje vezanih ljudi sa kuca i zgrada ali pazili su da jadnik ne umre iz prvog pokusaja vec ga prvo polome dobro a onda ili puste da umre u mukama ili mu skrate muke ako su raspolozeni.

Zloglasni Sadamovi fedajini, kako su godinama ubijali siije i Kurde po Iraku u ime Sadamove partije, tako danas to isto cine "u ime Allaha".

Ali doci ce i njima kraj.
insomnia78

#44854 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:
ioannes wrote:
Po ovome se vidi da su u ISIS-u glavni "stratezi" Sadamovi dzelati.

Oni su uzivali u izmisljanju novih nacina likvidacije zarobljenika, pucanje iz PAT-a u covjeka iz neposredne blizine, bacanje vezanih ljudi sa kuca i zgrada ali pazili su da jadnik ne umre iz prvog pokusaja vec ga prvo polome dobro a onda ili puste da umre u mukama ili mu skrate muke ako su raspolozeni.

Zloglasni Sadamovi fedajini, kako su godinama ubijali siije i Kurde po Iraku u ime Sadamove partije, tako danas to isto cine "u ime Allaha".

Ali doci ce i njima kraj.
Nemaju fedajini veze sa Irakom ni sa Sadamom
dječak sa šibicama

#44855 Re: Sirija

Nemoj zajebavati insmonija, Sadamovi fedajini su bili njegova pretorijanska garda.

Proguglaj malo.
Naslovnica

#44856 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Precizno navođenje laserom.
insomnia78

#44857 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Fedajini su palestinska "organizacija"
dječak sa šibicama

#44858 Re: Sirija

http://en.wikipedia.org/wiki/Fedayeen_Saddam

Zbog znacenja rijeci, cak su i Armeni imali svoje fedajine.
ioannes

#44859 Re: Sirija

Post by ioannes »

Naslovnica wrote:Precizno navođenje laserom.

kako ono navode poziciju,preko tableta i google maps??
moke_31

#44860 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Pet vojnika dezertiralo iz bolnice u Džisr Šuguru i predalo se pobunjenicima iz očaja.

انشقاق خمسة عناصر من المشفى الوطني المحاصر في #جسر_الشغور وتسليم أنفسهم للثوار بعد اليأس .
#syria | #سوريا
DuckZz

#44861 Re: Sirija

Post by DuckZz »

dječak sa šibicama wrote:Koliko je amricko "bombardovanje" ostetilo ISIS, oni se vratili jos jaci.

Svaka cast, bombardujte i nas tako, da ojacamo.
Pa već jesu .... :D
DuckZz

#44862 Re: Sirija

Post by DuckZz »

arman1 wrote:Us sekularni demokrati na djelu.
http://sound-and-picture.com/wp-content ... AA.mp4?_=1
https://www.youtube.com/watch?v=R8HuLVCrYkM

- I hate someone
- I want attention
- Hey everyone, Murica-Izrael and this are related
- Fall back and see people's reaction
insomnia78

#44863 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Fedayeen_Saddam

Zbog znacenja rijeci, cak su i Armeni imali svoje fedajine.
Ok :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44864 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:
madner wrote:ISIS naravno nije jaci, da nije bilo USAF sada bi bili u Bagdadu a Kiki bi svrsao na heroje odbrane Erbila.
Ma eto vidjeli smo zivu legendu Irana, velikog Kasima licno, na djelu u Tikritu
Jedva i to uz pomoc Amerike, jedva
E fakat kasim ispade kita od tikrita
general strateg taktičar takoreći mangup iz mira a ovamo martin is my friend
insomnia78

#44865 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:
insomnia78 wrote:
madner wrote:ISIS naravno nije jaci, da nije bilo USAF sada bi bili u Bagdadu a Kiki bi svrsao na heroje odbrane Erbila.
Ma eto vidjeli smo zivu legendu Irana, velikog Kasima licno, na djelu u Tikritu
Jedva i to uz pomoc Amerike, jedva
E fakat kasim ispade kita od tikrita
general strateg taktičar takoreći mangup iz mira a ovamo martin is my friend
Hajd to, nego im Ameri pogodise neku jedinicu, pogide im par ljudi, ovi se povukose, nece oni sa Amerikom
Medjutim stize ferman iz Teherana i oni se vratise u borbu, jos demantovase da su imali gubitaka
Nisu, nazalost orci nimalo naivan protivnik
Naslovnica

#44866 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Jesu li ovo ovi umjereni? 8-)
DuckZz

#44867 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Humanitarni paketi UN-a i Unicefa namijenjeni civilima u oblasti Homsa i Alepa.
Pobunjenici ih pronašli nakon što su zauzeli Al-Mastumah

Postoji li kontraargument ?
Image
Image
dječak sa šibicama

#44868 Re: Sirija

Gdje pise da su paketi namijenjeni civilima Aleppa i Homsa?

Zbog cega iko treba vjerovati bradatim lazljivcima?
Fantassin

#44869 Re: Sirija

Post by Fantassin »

DuckZz wrote:Humanitarni paketi UN-a i Unicefa namijenjeni civilima u oblasti Homsa i Alepa.
Pobunjenici ih pronašli nakon što su zauzeli Al-Mastumah

Postoji li kontraargument ?
Image
Image
Bas me zanima sta je Armija BiH,HVO i u dobrom slucaju VRS jeo u toku rata.
Kikibombona

#44870 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ma Duck, svi ti pobunjenici su manje-vise isto zadrto smece... Islamije, sarije, sve neki vjerski simboli i obavezno tekbiranje sto puta u minuti. To ne moze biti buducnost multikonfesionalne i multietnicke Sirije, u kojoj ima bruka razlicitih svjetonazora. U njihovim redovima nema mjesta za druge i drugacije. Zadrti i agresivni copori vjerskih fanatika koji se sluze parolom 'ili po nasem ili nikako'.

Jedina normalna ekipa u Siriji je YPG - People protection units. Nigdje u imeni ni vjere ni etnije. Sa njima se bore Arape, Armeni, Asirci, Jezidi, komunisti, vjernici, desnicari, ljevicari.... Neki desnicari su napustili redove YPG, pridruzili se krscanskim milicijama u Iraku, jer ih je smetala ljevicarska orjentacija YPG. Niko ih nije tjerao, niko ih nijr pretukao ili ubio. Svi su dobrdosli u YPG, ko god zeli pomoci u borbi protiv iskonsko zla... Sta tek reci za uredjenje Rojave u kojem sam ranije pisao..... Zastupljenosti u vlasti razlicitih etnija, polozaj zena itd?

Meni nije jasno kako i zasto si se nafurao na ove lafo umjerene vjerske fanatike. Kakve vrijednosti oni promoviraju? Ja vidim jedino radikalni islamizam, zadrtost, iskljucivost, oholost.... nista normalno da jebe rak raka.

Tel Tamir

Image

Zastave YPG i asirske MFS...
DuckZz

#44871 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:Ma Duck, svi ti pobunjenici su manje-vise isto zadrto smece... Islamije, sarije, sve neki vjerski simboli i obavezno tekbiranje sto puta u minuti. To ne moze biti buducnost multikonfesionalne i multietnicke Sirije, u kojoj ima bruka razlicitih svjetonazora. U njihovim redovima nema mjesta za druge i drugacije. Zadrti i agresivni copori vjerskih fanatika koji se sluze parolom 'ili po nasem ili nikako'.
Ti si očigledno malo starija osoba ? Ovo je samo pitanje, nikakav zakljucak
Kikibombona

#44872 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote: Ti si očigledno malo starija osoba ? Ovo je samo pitanje, nikakav zakljucak
Ma nije to od presudne vaznosti za diskusiju, mada se slazem da iskustvo itekako treba respektovati.... Recimo, kada bih se vracao po 5 god. unazad, dosao bih do zakljucka da sam nakon svakog perioda ostvario znacajan napredak. To je dobro. Kada se jednom vratis unazad i shvatis da nisi ostvario nikakav pomak, jasno je da si gubio vrijeme ili mozda udario u limite. Uvijek saslusam i preispitam misljenje starijih od sebe bez obzira na obrazovanje koje imaju. To opet ne znaci da su stavovi starijeg covjeka ispravniji. To niposto.... Zato smatram da godine u konacnici nisu presudne.
DuckZz

#44873 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote: Ti si očigledno malo starija osoba ? Ovo je samo pitanje, nikakav zakljucak
Ma nije to od presudne vaznosti za diskusiju, mada se slazem da iskustvo itekako treba respektovati.... Recimo, kada bih se vracao po 5 god. unazad, dosao bih do zakljucka da sam nakon svakog perioda ostvario znacajan napredak. To je dobro. Kada se jednom vratis unazad i shvatis da nisi ostvario nikakav pomak, jasno je da si gubio vrijeme ili mozda udario u limite. Uvijek saslusam i preispitam misljenje starijih od sebe bez obzira na obrazovanje koje imaju. To opet ne znaci da su stavovi starijeg covjeka ispravniji. To niposto.... Zato smatram da godine u konacnici nisu presudne.
To i govorim.
Jeste bezobrazno, ne moraš mi objašnjavati zašto, ali lično ne poštujem mišljenja starijih osoba, niti me ona zanimaju. Iskustvo je jedno, ali mišljenje je drugo, savjeti treće. Valjda vrijedi i dalje predrasuda da starije osobe treba slušat, imaju bolje i opširnije znanje.

Većina osoba iznad 40 godina koje lično poznajem u mojem okruženju imaju poremečena razmišljanja, i doslovno ih mogu nabiti na k*rac pri svakom razgovoru. Ne znam da li je samo u Bosni ovakva situacija, ili u Herceg-Bosni (bez uvrede), ali tako je, ovde su ljudi uvijek bili najpametniji i akademski znalci u svim oblastima.

Nisam te želio uvrijediti, zanimalo me samo da li imaš iznad 30 god, ne stavljajući te u isti koš ali negdje blizu. Drži se pisanja o Kurdima, zbog toga i jesi normala, za razliku nekih likova autizma ovde
dječak sa šibicama

#44874 Re: Sirija

Bjelanko wrote:
Naslovnica wrote:
Jesu li ovo ovi umjereni? 8-)

Skide ga rucnim bacacem shipac Lavdrim Muhaxheri ko zrelu krusku
Lavdrim Muhaxheri uses RPG to execute Ibrahim Alsharidah from Sheitat
Image

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ISG0zB7R4U
Original borac za slobodu Sirije i sirijskog naroda.

Siptarski terorist sa Kosova spalio sirijca RPG-om i tako oslobodio Siriju od jos jednog sirijca.

Ide njih ta "borba za slobodu" opasno.
insomnia78

#44875 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Ma Duck, svi ti pobunjenici su manje-vise isto zadrto smece... Islamije, sarije, sve neki vjerski simboli i obavezno tekbiranje sto puta u minuti. To ne moze biti buducnost multikonfesionalne i multietnicke Sirije, u kojoj ima bruka razlicitih svjetonazora. U njihovim redovima nema mjesta za druge i drugacije. Zadrti i agresivni copori vjerskih fanatika koji se sluze parolom 'ili po nasem ili nikako'.

Jedina normalna ekipa u Siriji je YPG - People protection units. Nigdje u imeni ni vjere ni etnije. Sa njima se bore Arape, Armeni, Asirci, Jezidi, komunisti, vjernici, desnicari, ljevicari.... Neki desnicari su napustili redove YPG, pridruzili se krscanskim milicijama u Iraku, jer ih je smetala ljevicarska orjentacija YPG. Niko ih nije tjerao, niko ih nijr pretukao ili ubio. Svi su dobrdosli u YPG, ko god zeli pomoci u borbi protiv iskonsko zla... Sta tek reci za uredjenje Rojave u kojem sam ranije pisao..... Zastupljenosti u vlasti razlicitih etnija, polozaj zena itd?

Meni nije jasno kako i zasto si se nafurao na ove lafo umjerene vjerske fanatike. Kakve vrijednosti oni promoviraju? Ja vidim jedino radikalni islamizam, zadrtost, iskljucivost, oholost.... nista normalno da jebe rak raka.

Tel Tamir

Image

Zastave YPG i asirske MFS...
Samo ih "jebe" sto se ne bore za Siriji nego za Kurdistan
Nista protiv Kurda, trenutno su najpametniji i najkonkretniji ali ni njih ne zanima Sirija
Sirija je, nazalost, gotova
Tu nikad vise nece biti mira
Locked