Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

DonieBrasco

#44826 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ta cijena je bas bezobrazluk ali ima ovaca na zalost.
Rootboi

#44827 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Koji su smetljari postali od nekad najdražeg studia do najmržeg.
Averus

#44828 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Koji god je debil smislio kontrole i gameplay mehanike u igri Beyond: Two Souls treba da bude obješen kukom za genitalije o prvu banderu! :oops:
Jbt kakav moron moraš biti da ovo napraviš. Priča mi djeluje privlačna, ali ne znam hoću li moći izdržati 10 sati drkanja miša i random dugmadi na tastaturi :-)
ferratilis

#44829 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Averus wrote: 08/08/2023 22:12 Koji god je debil smislio kontrole i gameplay mehanike u igri Beyond: Two Souls treba da bude obješen kukom za genitalije o prvu banderu! :oops:
Jbt kakav moron moraš biti da ovo napraviš. Priča mi djeluje privlačna, ali ne znam hoću li moći izdržati 10 sati drkanja miša i random dugmadi na tastaturi :-)
Znaci nisam nikad dosad cuo za tu igru, ali sam iz tvog posta pretpostavio da se radi o necemu sto je rezirao David Cage. Kad ono tacno! Covjek je alergican na intuitivne kontrole i gameplay. Nesto kao francuski Kojima, ali bez kvaliteta. I jos vise pretenciozan. :D
Dope_Man

#44831 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

ferratilis wrote: 08/08/2023 22:28
Averus wrote: 08/08/2023 22:12 Koji god je debil smislio kontrole i gameplay mehanike u igri Beyond: Two Souls treba da bude obješen kukom za genitalije o prvu banderu! :oops:
Znaci nisam nikad dosad cuo za tu igru, ali sam iz tvog posta pretpostavio da se radi o necemu sto je rezirao David Cage. Kad ono tacno! Covjek je alergican na intuitivne kontrole i gameplay. Nesto kao francuski Kojima, ali bez kvaliteta. I jos vise pretenciozan. :D
Zbog te budaletine sam batalio tastaturu u Fahrenheitu jer moras ko divljak lupati u par acena da bi prosao.
Averus

#44832 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Prebacio sam se na gamepad, pa je mrvu podnošljivije, ali je ovo stvarno mrcvarenje. Možda i odigram do kraja, priča ima potencijala.
Ne znam ko je lik jer nisam kao ti upućen u sva ta imena i pozadine igara. Znam samo da me ne čudi ni sekunde da je francuz, nabijem ga na k.
Ja sam uvijek za odstupanje od pravila i standarda, ali brate ovo je preseravanje.
Tananarive

#44833 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

Averus wrote: 09/08/2023 10:22
Prebacio sam se na gamepad, pa je mrvu podnošljivije, ali je ovo stvarno mrcvarenje. Možda i odigram do kraja, priča ima potencijala.
Ne znam ko je lik jer nisam kao ti upućen u sva ta imena i pozadine igara. Znam samo da me ne čudi ni sekunde da je francuz, nabijem ga na k.
Ja sam uvijek za odstupanje od pravila i standarda, ali brate ovo je preseravanje.
to tastatura handri zato što je kod francuza azerty tastatura a ne qwertz/y :lol:
ferratilis

#44834 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Cijeli BG3:
Image

Act 1, koji sam zavrsio nakon nekih 35 sati, jos i promasio dosta stvari:
Image

Ali tih 35 sati je bilo tako dobro da sad razmisljam da rollam novog lika i vidim sve sto sam propustio. Strah me nastaviti sa act 2 jer je toliko zabavno da ne zelim da se zavrsi. :D
ferratilis

#44835 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jos par recenzija, pa da skinemo ovo japansko govno s trona. :D
Image
CRPGs are back on the menu, boys.
vaučer

#44836 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Nemoj na Zeldu, ne griješi dušu.
ferratilis

#44837 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

vaučer wrote: 09/08/2023 20:12 Nemoj na Zeldu, ne griješi dušu.
Izvinjavam se, ponijelo me. :D
Samo mi je drago da se ovaj stil RPG-a, koji je bio izgubljen jos od devedesetih, vratio na velika vrata.
geralt

#44838 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

ferratilis wrote: 09/08/2023 20:40
vaučer wrote: 09/08/2023 20:12 Nemoj na Zeldu, ne griješi dušu.
Izvinjavam se, ponijelo me. :D
Samo mi je drago da se ovaj stil RPG-a, koji je bio izgubljen jos od devedesetih, vratio na velika vrata.
Ne znam koliko se bas moze reci da je bio "izgubljen", bar ne od Kickstarter renesanse prije desetak godina. Vise danas imas dobrih cRPG igara, i bolje se prodaju, nego krajem 90-ih/pocetkom 2000-ih kada je bilo "zlatno doba". Primjera radi, Divinity Original Sin 2 je prodao 4x primjeraka nego Baldur's Gate 2.

No slazem se da nijedna nije bila megahit kao sto je BG3, i meni je pravo drago zbog ovoga.
ferratilis

#44839 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

geralt wrote: 09/08/2023 21:01 Ne znam koliko se bas moze reci da je bio "izgubljen", bar ne od Kickstarter renesanse prije desetak godina. Vise danas imas dobrih cRPG igara, i bolje se prodaju, nego krajem 90-ih/pocetkom 2000-ih kada je bilo "zlatno doba". Primjera radi, Divinity Original Sin 2 je prodao 4x primjeraka nego Baldur's Gate 2.

No slazem se da nijedna nije bila megahit kao sto je BG3, i meni je pravo drago zbog ovoga.
Ne mislim samo na crpg, nego na crpg-e koji su nasljednici dizajna iz Ultime 7. Puni simulacijski pristup, za razliku od BG, Icewind Dale, i slicnih koji su bili nasljednici Gold Box igara. Divinity je jedini pratio tu filozofiju dizajna. BG3 je kulminacija 20 godina rada na takvom pristupu RPG-ima.

Sjecam se kad je izasao DOS1, Larian je morao objasnjavati da to nije RPG u stilu Biowarea i da mogu eksperimentisati kako im je volja, bez da prate questove i slicno. Toliki je utjecaj imao Bioware da je simulacijski pristup Ultime bio potpuno zaboravljen, zato sam i spomenuo. Zahvaljujuci Larianu, taj stil se vratio. I drago mi je zbog toga.

Ovo je taj clanak iz 2014.
https://web.archive.org/web/20140710042 ... g-players/
During a demo, I think at the German magazine Gamestar, I was told that we’d probably have to re-educate players because they’re not used to this type of gameplay anymore, conditioned as they seem to be by all the streamlining games go through nowadays.
House

#44840 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

top spin 4 radi ko dragstor. :thumbup:
ferratilis

#44842 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 09/08/2023 22:01 Image
Kad postavis screenshot na postimg, desni klik > open image in new tab i onda kopiraj taj link ovdje. U protivnom ovdje postavljas samo thumbnail. Nema na cemu. :D
House

#44843 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

Nemam mira dok ne završim DS1 :izet: :-D. teški štokhlomski sindrom, ali dobro...

organski mrzim sen's fortress
vaučer

#44844 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Senova slagalica smrti. 😁
Kako sam mrzio taj level.
Kasnije mi je bio super kad sam ga par puta prošao.
SmokingMan

#44845 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

W0rM wrote: 07/08/2023 16:49
Obicno iskljucim kasnije u game auto-update, na pocetku pustim, jer samo su corvette tu. Ancient oruzija koliko sam vidio nisu uvijek isplativa za ugradnju u poredjenju s obicnim. Ulozeno dobijeno nije na nekom zavidnom nivou sem ako nije u pitanju nesto jace tipa arc emitter. Trenutno sam za 3ci Civic izabrao Meritocracy. Ship dizajn je jedna od boljih postavki, opcije, da li ces da bude brod za napad, podrsku, artiljeriju. Kinetic oruzija su mi inace najdraza :D Da li modifikujes genetski trait i usudjes li se. Peglativno je iskreno raditi kad imas vise civilizacija, isplati recimo ako si Xenophobe. Obicno igram od 2200-2450 godine, Midgame pocinje na 2300. Federacije sam sklapao u prosla 2 pobjednicka game-a, sad cu pokusati da odolim iskusenju. Da li si bio ikada Crisis do sada? Ne usudjejm se jos uvijek to da budem.
To sto hoces crisis x25 je preludo drug moj, to bi se igralo danima, pogotov kad Unibidden dodju, samo se Spawnaju bolesnici. 2 much.
Jos jedna stvarkoju nisam iskusio u igri je war in heaven to jest kad se dva fallen empire-a probude i zaratuju, pa skolpe/vasalizuju skoro citavu galaksiju.
Nisam još skočio u taj bunar sunovrata, sve je stvar kakvu imperiju i politički pravac odabereš. Recimo, nezahvalno je igrati sa robotima genocidalnih pretenzija, obično se sve brzo i kobno zna završiti, jer nemaš dovoljno vremena da se razviješ i kreneš u istrebljenje svega što ti se pomoli na putu. :D

Više mi odgovara da igram sa ovim što sam sebi sKovao mukom, i samo mi još nedostaje pobjeda, mada mi je ona nekako sporedna, koliko mi je u interesu da mi eksperimentisanje uspije, volim se igrati sa tradicijama i perkovima. Ekonomija mi tako dobro ide da mogu dizati flotu znatno preko kapaciteta imperije, što sam trenutno uradio. Ni sam nemam pojma kako uspjevam da održim toliku flotu a da mi resursi uopšte ne idu u minus. Energije imam, ne znam ni odakle se ona više geeriše, znam često uletit u "žutu" zonu jer nemam dovoljno "hangara" za skladištenje resursa. Tretntno imam preko 2.5 M poena flote, raspoređenih u 11 jedinica ( sa mlalo više od -1000 deficita sa naval capacity. :D )

Raštrkana mi je imperija, kako sa saveznicima jurišam, obično se završi podjelom plijena, sreća da sam zadnji put uzeo dva sistema sa "Ring world.om"

Ne znam ni sam koliko imam kolonija, mislim više od 25, zajedno sa onim "Habitatima". Obično tako nadoknađiujem veličinu imperije. I sve su na max.

Ono što mi je najvažnije je da je Mega Shipyard izgrađen na što više lokacija, ionako ima 20 slotova shipyarda, pa ti za čas izbaci 10.tak hiljada poena nove flote. Ja sam opremio dvije flote samo sa Korvetama, ima ih preko 200. Ostalo je sve mještovito, i obično ih predvoti Titan, negdje i mam i po 2x komada u jednoj jedinici. Juggernaut mi trenutno stoji unutar imperije, čisto mi služi za ubrzaniji proces masovne proizvodnje.

Uskoro će i End Gme crisis i to više njih, pa malo dotežem odbranu. Ako ništa, riješio sam se onih Gray Tempesta što dolaze sa aktivacijom L- Gatea.
Bosnian Dragon1

#44846 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

ferratilis wrote: 09/08/2023 22:25
Bosnian Dragon1 wrote: 09/08/2023 22:01 Image
Kad postavis screenshot na postimg, desni klik > open image in new tab i onda kopiraj taj link ovdje. U protivnom ovdje postavljas samo thumbnail. Nema na cemu. :D
Hvala kralju :D

https://postlmg.cc/yW8BGYcG

EDIT: evi tako sam odradio ali samo mi link stoji ovde nema ono da bude velika slika samo
House

#44847 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

vaučer wrote: 09/08/2023 22:33 Senova slagalica smrti. 😁
Kako sam mrzio taj level.
Kasnije mi je bio super kad sam ga par puta prošao.
ima kratica.... moraš otključati ona vrata.

obožavam, ali u isto vrijeme prezirem ovu igru. :mrgreen:
ferratilis

#44848 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 09/08/2023 23:05 EDIT: evi tako sam odradio ali samo mi link stoji ovde nema ono da bude velika slika samo
Ne znam kako si tako zakomplikovao. :D
Ja samo kopiram screenove direktno iz Steam screenshot foldera i onda ctrl+v na postimg, otvorim link i kopiram. To je to.
House

#44849 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

najgore od svega što nema firelink shrine u sen's fortress. mrrrš! :twisted:
Bosnian Dragon1

#44850 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

...
Last edited by Bosnian Dragon1 on 11/08/2023 22:06, edited 1 time in total.
Post Reply