Kao cija se kapitulacija ova koalicija moze okarakterisati?almir90 wrote:Ako je politika i država spala na to, da SDP bude promjena, i nešto novo na političkoj sceni - komotno možeš jebati takvu državu. Imali su priliku da pokažu svoje umijeće prošli put - pokazali su se kao lešinari stotinu puta gori od trenutnih.
Zapravo kad posmatraš sa strane, i nema razlike između SDP i SDA nešto pretjerano; samo ove crvene moraš motikama i vatrom istjerivati iz fotelja.![]()
DF dobio glasove jer se Komšić ogradio od politike SDP-a; a ova koalicija se može zaključiti, kao njegova kapitulacija. Oni, koje zapravo, more prave probleme ovog društva, a to su ekonomski problemi - su i dali Komšiću glas, jer su ih naguzili SDP-ovci, kojima su prethodno dali glas da dođu na vlast.
Izgleda u ovoj politici, od njih hiljadu, ne možeš sastaviti pola čovjeka da valja, kamoli cijelog.
SDP
-
kiligonzales
#44801 Re: SDP
-
kiligonzales
#44802 Re: SDP
Inace je faktor prepoznat kao objektivni i nestranacki medij.Mohamad Sissoko wrote:
Fatalna privlačnost Nikšića i Dodika: Kod gazde po dozvolu za političko djelovanje
Nova ljubav rasplamsala se na političkoj sceni BiH: lideri SDP-a BiH Nermin Nikšić i SNSD-a Milorad Dodik posljednjih dana jedan o drugome imaju samo riječi hvale, baš kao što i priliči pravom duhu bratstva i jedinstva.
Nikšić i Dodik: Izborne kalkulacije u korist SNSD-a
- Nas dvojica smo u vrijeme kada sam bio na čelu Vlade Federacije imali dobru saradnju. Ja entitet RS doživljavam kao dio BiH i učinio bih sve da ovdje bude dobro, isto kao što želim u FBiH. Nismo razgovarali o izborima, ni o bilo kakvim koalicijama. U Banju Luku sam došao sa ubjeđenjem da je korektno da Dodika, kao čovjeka, upoznam o onome što će se dešavati i da SDP ima namjeru da ovdje ozbiljno djeluje. Potrebna nam je takva politička kultura dijaloga, da nemamo međusobnih podmetanja i da se držimo riječi. Moje iskustvo iz razgovora sa Dodikom je takvo da smo se uvijek držali dogovorenog – izjavio je za srbijanski Blic predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.
U sličnom tonu je njihov tajni banjalučki sastanak upriličen prije mjesec dana, koji je ipak "procurio" u medije, opisao i prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik.
- Nikšić je dok je bio predsjednik Vlade FBiH bio dobar partner. Sjećam se kad je bila rudarska nesreća kod Zenice da sam ga zvao i pitao za pomoć, ponudili smo dva helikoptera – kazao je Dodik o svojoj saradnji sa Nikšićem.
Uprkos tome što obojica tvrde da su uvijek imali korektne političke odnose, to baš i nije sasvim tačno. Ne tako davno, prije godinu dana, Nermin Nikšić javno je optužio Milorada Dodika, kao i rukovodstvo HDZ-a BiH, da se bave "pokušajima ostvarenja ratnih ciljeva političkim sredstvima".
- Pritom, Čović nikada ne spominje položaj Hrvata u RS, za Dodika Srbi u FBiH praktično ne postoje, dok Bakir ne vidi Bošnjake dalje od Ivan Sedla i Kozije ćuprije, a ne treba ni spominjati da ih svi ostali apsolutno ne interesuju – naveo je u svojoj izjavi iz decembra 2016. Nermin Nikšić.
No, vratimo se na nedavni banjalučki sastanak dvojice lidera: prvo su i jedan i drugi tvrdili da nikakvih političkih dogovora nije bilo i da su samo malo pričali "na opće teme" (Dodikova izjava), a onda se Nikšić ipak "izletio" pred medijima i otkrio da je od predsjednika RS-a praktično tražio blagoslov za buduće djelovanje SDP-a na području tog entiteta?!
- Tri stvari su mi bitne: prvo, da su za taj sastanak znali članovi Predsjedništva SDP-a, da su to znali moji drugovi i treće da je za taj sastanak znao predsjednik DF-a. Nismo se dogovarali o koalicijama, smatrao sam da je pošteno da dođem do predsjednika da ga informišem šta će SDP raditi u Republici Srpskoj u narednom periodu – izjavio je Nikšić prije nekoliko dana, dodavši da mu je Dodik "zahvalio na informaciji i primio je k znanju".
Postavlja se pitanje zbog čega je predsjednik Nikšić svoju partiju, ali i partnere iz DF-a, unaprijed doveo u podanički odnos u RS-u objašnjavajući Dodiku njihove ambicije na predstojećim izborima u Republici Srpskoj?
Nije teško izračunati da će SDP-ov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH u RS-u, ako ga bude i ko god to bio, prvenstveno imati ulogu da osigura pobjedu kandidatu SNSD-a, to jest Milorada Dodika. Naime, kandidat SDP-a BiH svakako neće imati nikakve šanse za pobjedu u RS-u, ali će zato privući onih nekoliko hiljada glasova koji bi mogli biti presudni u izbornom natjecanju između SNSD-a i opozicionog Saveza za promjene.
Na to računa i Milorad Dodik. Milostivo dopustivši Nikšiću i SDP-u da se politički angažuju na njegovoj teritoriji, Dodik je potpuno uvjeren da će u Predsjedništvu iduće godine sjediti SNSD-ovac – možda Željka Cvijanović, a možda i on sam jer je to, kako je izjavio prije dva dana, "jedino moguće".
- SNSD će uglavnom imati svoje kandidate i za člana Predsjedništva BiH i za predsjednika RS-a i pobijedit ćemo - poručio je samouvjereno Milorad Dodik.
Uz malu pomoć Nermina Nikšića, tako će sigurno i biti.
Spomenimo i to da je nedavno Nikšić, upitan za sastanak s Dodikom, za medije izjavio: "Neka vlast ne brine s kim se ja sastajem!" Vlast ne brine. Naprotiv, moglo bi se zaključiti da imaju razloga da aplaudiraju Nikšićevoj i SDP-ovoj nepromišljenosti
Izvor: Faktor
Bosnjacki "Glas Srpske".
-
kiligonzales
#44803 Re: SDP
Nek se krve ove stranke krve, a mi cemo cekati neki moguci grcki scenarij da se malo iskisemoAlfons Kauders wrote:Stranke su se kod nas pretvorile u sekte. I da, kao sto kazes, onda iz inata treba biti izdajnik za sve i guzit sve redom.Roccohljup wrote:ma tipično za nase podnevlje....ako nisi za nacionaliste odmah nisi dobar Bošnjak, Srbin ili Hrvat.....ako nisi za nku drugu stranku odmah si neko od ovoh vladajućih. Ne mogu nikako da shvate ni jedni ni drugi a ni trći da ima more normalne i obrazovne raje kojoj je pun klinac svih stranaka i političara jer vide da svi drugačije ali u suštini isto pričaju i svi drugačije ali u suštini isto rade, te da jednostavno ne vide bilo kakvog hajra od trenutne političke scene.
Eh ako je to razlog da budem izdajnik i za jedne i druge i treće........iskreno mi se hebe za to. Ako ništa, lakše mi je da ih prcam sve redom.
SDP koji je izgubio 200 od 300 hiljada glasova na proslim izborima i dalje misli da je iskljucivi krivac za to bio narod, a ne oni. I sad opet u narodu vide neprijatelja koji im "smeta" u ostvarenju neke samo njima jasne plemenite vizije...
A normalan narod zivo zaboli kurac i za njima i za drugim strankama. Niti ce glasati, niti ce se ikad ukljuciti u politiku, a i zasto bi? Da im SDP-ovci psuju mater lopovsku? SDA-ovci mater komunisticku? HDZ-ovci mater islamisticku? Da te poslije i tvoja "maticna" stranka naziva fasistom, islamskim radikalom, izdajicom ili nekim kurcem?
Jok ba, kao sto rekoh, bez mene i bez mase normalnih ljudi kojim se to gadi... Samo vi...
- Challenger__
#44804 Re: SDP
Grčka je ponovo debelo iskreditirana i biće opet iskreditirana ako zatreba. Ona, njena geografska i geopolitička pozicija je apsolutno neuporedivo značajnija od malene, sporedne BiH, kojoj, u krajnjem slučaju, mogu ponuditi još jedan rat da pogine i raseli se ovo malo svijeta što je u njoj ostalo.kiligonzales wrote:Nek se krve ove stranke krve, a mi cemo cekati neki moguci grcki scenarij da se malo iskisemo
-
kiligonzales
#44805 Re: SDP
Nece SDA uzeti Tuzlu, ali bi trojanski konj Kradoncic mogao ubosti koji poen vise gore, pa time napraviti neke nove probleme u TK. Svakako oko TZ ima dosta zelenih.johntra wrote:Jesi, baš...odlično si pogodio da će SDP izgubiti Tuzlu...Alfons Kauders wrote:
Nisi me uvrijedio vec nasmijao.
A politicki Nostradamus svakako jesam, barem u poredjenju s SDP-ovcima.![]()
Svaka ti dala...
-
kiligonzales
#44806 Re: SDP
Govorim o ekonomskom krahu koji nije nemoguc, posto odavno kupujemo socijalni mir kreditima. Sta kad MMF kaze, evo vam "kurko", pipa je zatvorena? Kako ce se nasi politicari tada snaci da pokrpe rupe u budzetu i ispostuju mnoge obaveze prema svojim budzetlijama, stranackim ahbabima i gradjanima koji nisu dio tala? Sta kad budzetlijama plate budu kasnile po pola godine, godinu, penzije budu kasnile svima, kad se nametnu mjere stednje i pocnu prstati otkazi? Jbg, sad je jos dobro jer upravo ovaj budzet hrani glasace pomenutih stranaka kroz drzavne institucije, firme, do nvo organizacija, udruzenja, fondacija, kuraca palaca koji vjesto prikrivaju veze sa strankama i koriste dodijelu sredstava iz budzeta kroz fiktivne projekte...Challenger__ wrote:Grčka je ponovo debelo iskreditirana i biće opet iskreditirana ako zatreba. Ona, njena geografska i geopolitička pozicija je apsolutno neuporedivo značajnija od malene, sporedne BiH, kojoj, u krajnjem slučaju, mogu ponuditi još jedan rat da pogine i raseli se ovo malo svijeta što je u njoj ostalo.kiligonzales wrote:Nek se krve ove stranke krve, a mi cemo cekati neki moguci grcki scenarij da se malo iskisemo
Sta ce biti onda?
Sad je dobro jer sit gladnoga ne vidi, ima jos kakvog takvog budzeta i bankrotirali jos nismo. Sta ce bit onda kad ga ne bude?
- Challenger__
#44807 Re: SDP
Odliv radno sposobne snage širom Evrope koja će svojim doznakama u zemlju održavati kakav-takav socijalni mir. Sa druge strane, Njemačka će gledati da očuva mir u zemlji a GB da raspali konflikte. Još ako im se pridruže USA, eto perspektive - smrt u novim rovovima.kiligonzales wrote:Govorim o ekonomskom krahu koji nije nemoguc, posto odavno kupujemo socijalni mir kreditima. Sta kad MMF kaze, evo vam "kurko", pipa je zatvorena? Kako ce se nasi politicari tada snaci da pokrpe rupe u budzetu i ispostuju mnoge obaveze prema svojim budzetlijama, stranackim ahbabima i gradjanima koji nisu dio tala? Sta kad budzetlijama plate budu kasnile po pola godine, godinu, penzije budu kasnile svima, kad se nametnu mjere stednje i pocnu prstati otkazi? Jbg, sad je jos dobro jer upravo ovaj budzet hrani glasace pomenutih stranaka kroz drzavne institucije, firme, do nvo organizacija, udruzenja, fondacija, kuraca palaca koji vjesto prikrivaju veze sa strankama i koriste dodijelu sredstava iz budzeta kroz fiktivne projekte...Challenger__ wrote:Grčka je ponovo debelo iskreditirana i biće opet iskreditirana ako zatreba. Ona, njena geografska i geopolitička pozicija je apsolutno neuporedivo značajnija od malene, sporedne BiH, kojoj, u krajnjem slučaju, mogu ponuditi još jedan rat da pogine i raseli se ovo malo svijeta što je u njoj ostalo.kiligonzales wrote:Nek se krve ove stranke krve, a mi cemo cekati neki moguci grcki scenarij da se malo iskisemo
Sta ce biti onda?
Naravno, postoji alternativa lošim scenarijima, ali većina naroda nije spremna za alternativu.
-
kiligonzales
#44808 Re: SDP
Ne moze narod vazda biti kriv. Narod glasa ili ne glasa. Oni koji su u strankama jer misle na korist koju ce ostvariti kroz njih glasaju za svoje stranke, a oni koji u njima nisu, zato sto se vezu za politicke ideje, programe, obecanja koji im ulijevaju nadu da ce do pozitivnih promjena doci. Kad ovim drugima koji nisu dio stranaka nicim ne pomognes, onda je neminovno da ti okrenu ledja.fosna2014 wrote:Nije sda nista zajebaniji, nego smo mi kao narod trenutno na nivou sda politike. Kada narod shvati srz socijaldemkratije, onda ce nesto i od iste i biti. Zato i kazem, treba vremena.
Odavno izlaznost nije bila velika na izborima, a kad je i bila SDP je dobijao najvise glasova. Medjutim SDP je raskolom unutar sebe i neadekvatnim radom razorio imidz koji je imao medju narodom, svaku njihovu gresku njihovi protivnici su kapitalizirali u svoju korist...
-
kiligonzales
#44809 Re: SDP
Taj odliv se desava godinama, pa nigdje nismo prispijeli. To trajno ne moze sacuvati socijalni mir.Challenger__ wrote:Odliv radno sposobne snage širom Evrope koja će svojim doznakama u zemlju održavati kakav-takav socijalni mir. Sa druge strane, Njemačka će gledati da očuva mir u zemlji a GB da raspali konflikte. Još ako im se pridruže USA, eto perspektive - smrt u novim rovovima.kiligonzales wrote:Govorim o ekonomskom krahu koji nije nemoguc, posto odavno kupujemo socijalni mir kreditima. Sta kad MMF kaze, evo vam "kurko", pipa je zatvorena? Kako ce se nasi politicari tada snaci da pokrpe rupe u budzetu i ispostuju mnoge obaveze prema svojim budzetlijama, stranackim ahbabima i gradjanima koji nisu dio tala? Sta kad budzetlijama plate budu kasnile po pola godine, godinu, penzije budu kasnile svima, kad se nametnu mjere stednje i pocnu prstati otkazi? Jbg, sad je jos dobro jer upravo ovaj budzet hrani glasace pomenutih stranaka kroz drzavne institucije, firme, do nvo organizacija, udruzenja, fondacija, kuraca palaca koji vjesto prikrivaju veze sa strankama i koriste dodijelu sredstava iz budzeta kroz fiktivne projekte...Challenger__ wrote:
Grčka je ponovo debelo iskreditirana i biće opet iskreditirana ako zatreba. Ona, njena geografska i geopolitička pozicija je apsolutno neuporedivo značajnija od malene, sporedne BiH, kojoj, u krajnjem slučaju, mogu ponuditi još jedan rat da pogine i raseli se ovo malo svijeta što je u njoj ostalo.
Sta ce biti onda?
Naravno, postoji alternativa lošim scenarijima, ali većina naroda nije spremna za alternativu.
Svi drugi scenariji su moguci. Posto se na SA gleda kao na blago jer se u njemu para masu okrene (sto nam pokazuje i koncentracija zelenih), bojim se da bi u njemu neko mogao dobiti toljagu u dupe. Ovi u BL bolje lazu, tako da kod njih taj scenarij mozda ne bude tako izvjestan...
Koja alternativa postoji?
-
kiligonzales
#44810 Re: SDP
I nama ova samodopadnost i samozavaravanje ovakvim SDP...johntra wrote:sviđa mi se ovaj združeni napad na SDP, SDA botova i propalih liberala iz Tuzlanskog kantona...samo naprijed...
- Challenger__
#44811 Re: SDP
Politika koja je apsolutno suprotna ovoj koja je na sceni od početka devedesetih a to znači: ne rat nego mir, ne antagonizacija nego saradnja, ne preglasavanje nego usaglašavanje, ne oslanjanje na strance nego na sebe, ne tuđin nego komšija.kiligonzales wrote:Koja alternativa postoji?
Vođenje politike nalik jugoslovenskoj a ne afričko-marionetskoj, koja nas je dovela do ovog stanja.
-
kiligonzales
#44812 Re: SDP
Ovo boldano nije moguce trenutno i pitanje je kada ce biti moguce. Jos mora generacija se izmjenjati da bi se to promjenilo.Challenger__ wrote:Politika koja je apsolutno suprotna ovoj koja je na sceni od početka devedesetih a to znači: ne rat nego mir, ne antagonizacija nego saradnja, ne preglasavanje nego usaglašavanje, ne oslanjanje na strance nego na sebe, ne tuđin nego komšija.kiligonzales wrote:Koja alternativa postoji?
Vođenje politike nalik jugoslovenskoj a ne afričkoj, koja nas je dovela do ovog stanja.
Kakva crna Jugoslavija, pa kad su spali na to da se Jugoslavija spasava demokratijom i dogovorom, svi znamo sta se desilo.
Zasto se o Jugoslaviji prica kao da je u njoj bila demokratija?
Sve BH, stranke koje jos vlaze na Jugoslaviju, trebaju danas shvatiti da nje nema, niti ce je ikada onakve vise biti.
Upitna je ideja gradjanske BiH od 90-tih ovamo, mora jos vremena proteci da bi ona postala mogucnoscu.
- Challenger__
#44813 Re: SDP
Kakva Jugoslavija, ne čitaš šta pišem. Pišem o politici koja je nalik jugoslovenskoj a ne afričkoj, majmunskoj, koju danas gledamo.
_______
Naravno da većina nije spremna za promjenu paradigme, to sam posebno naglasio.
_______
-
kiligonzales
#44814 Re: SDP
Pa pricas o politici koja je bila proizvod jednopartijskog sistema i poredis sa ovim visepartijskim majmunskim. Juga je bila u corsokaku upravo radi ovog drugog oblika vladanja, kao sto je i BiH danas.Challenger__ wrote:Kakva Jugoslavija, ne čitaš šta pišem. Pišem o politici koja je nalik jugoslovenskoj a ne afričkoj, majmunskoj, koju danas gledamo.
_______
Apsolutizam jednopartijskog sistema, ne moze biti jednak apsolutizmu vise partija koji odlucuju o sudbini jedne zemlje. U Jugi formalno nije bilo vlasti i opozicije sve do 90-tih. Zato oni iz 90-tih koji su posli na prve izbore, kao ni ovi sada ne mogu do dogovora doci koji zemlju gradi, kako ce kad se niko ne odrice svojih ciljeva, svi zale za neostvarenim ciljevima, svaka stranka je sama sebi svrha, te grade svoje kultove licnosti i mitove, laznu privrzenost idejama i programe, vise lice na organizovanu mafiju nego na demokrate, ko kad je glas razuma u njima odavno utihnuo, ko da su svi jednako naslijedili matricu KPJ, pa im je svaka kritika za Golog otoka i iskljucenja iz stranke. Mozda i jesu ko kad su mjenjali dresove iz komunista u nacionaliste samo tako. Sama nemogucnost da godinama ne mogu naci kompromis medjusobom, pa i sa drugim strankama i njihovo rasipanje na more partija koje su nusprodukt ovih, govori o apsolutizmu i zelji da se moc i vlast zadrzi i monopolizuje unutar grupa pomenutih stranaka.
Ko trpi najvise zbog toga? Trpe gradjani.
- johntra
#44815 Re: SDP
drago mi je da si se odnedavno aktivno uključio na ovu temu, znam da je stislo...ali izdržite, bit će za dnevnica...kiligonzales wrote:I nama ova samodopadnost i samozavaravanje ovakvim SDP...johntra wrote:sviđa mi se ovaj združeni napad na SDP, SDA botova i propalih liberala iz Tuzlanskog kantona...samo naprijed...
-
El_comadante
#44816 Re: SDP
pa eto ima nekih promjena u SDPu. naučili su nešto iz prethodnog perioda i nemisle praviti iste greške. tako kažu. a ja nisam vidovit da znam da li če slagati ili ne. mada opet nemamo mi opoziciju jaku i dobru kao recimo u RSu. rekli su nikada više sa SDA, vidjet čemo....
- JThomas
#44817 Re: SDP
samo reformisano.
- fosna2014
#44818 Re: SDP
Narod = stranka, stranku cine ljudi, a ljudi su trenutno na nivou SDA politike. Kratko: kakav narod, takva politika.kiligonzales wrote:Ne moze narod vazda biti kriv. Narod glasa ili ne glasa. Oni koji su u strankama jer misle na korist koju ce ostvariti kroz njih glasaju za svoje stranke, a oni koji u njima nisu, zato sto se vezu za politicke ideje, programe, obecanja koji im ulijevaju nadu da ce do pozitivnih promjena doci. Kad ovim drugima koji nisu dio stranaka nicim ne pomognes, onda je neminovno da ti okrenu ledja.fosna2014 wrote:Nije sda nista zajebaniji, nego smo mi kao narod trenutno na nivou sda politike. Kada narod shvati srz socijaldemkratije, onda ce nesto i od iste i biti. Zato i kazem, treba vremena.
Odavno izlaznost nije bila velika na izborima, a kad je i bila SDP je dobijao najvise glasova. Medjutim SDP je raskolom unutar sebe i neadekvatnim radom razorio imidz koji je imao medju narodom, svaku njihovu gresku njihovi protivnici su kapitalizirali u svoju korist...
SDP cine upravo takvi ljudi (dakle mi kao stanovnici). Bojim se da trenutno nemamo boljih kapaciteta da svjesno ponudimo nesto bolje. Jer se ne moze ici po pamet negdje gdje je nema.
-
almir90
#44819 Re: SDP
Ako nisi mogao sa skontaš iz napisanog, šta da ti pišem i objašnjavam bezveze.kiligonzales wrote:
Kao cija se kapitulacija ova koalicija moze okarakterisati?
-
Heartbeats
#44820 Re: SDP
http://avaz.ba/vijesti/bih/336032/sdp-u ... impatizere
4 slika na slajderu, onako malo viri na lijevoj strani - Bakir Alispahić
Samo ne znam je li član ili sipamtizer?
4 slika na slajderu, onako malo viri na lijevoj strani - Bakir Alispahić
- drug_profi
#44821 Re: SDP
Pa dobro, ima na slikama raznih likova.Heartbeats wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/336032/sdp-u ... impatizere
4 slika na slajderu, onako malo viri na lijevoj strani - Bakir Alispahić![]()
Eldar Trhulj na slici 11, Belmin Karamehmedović na slici 16... dalo bi se još nabrajati.
Zvanice na prijemu, ništa sporno.
-
Heartbeats
#44822 Re: SDP
A inače su Belmin Karamehmedović i Bakir Alispahić tu bare-bare?drugi profil wrote:Pa dobro, ima na slikama raznih likova.Heartbeats wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/336032/sdp-u ... impatizere
Eldar Trhulj na slici 11, Belmin Karamehmedović na slici 16... dalo bi se još nabrajati.
Baš si dobro rekao - RAZNIH LIKOVA
- drug_profi
#44823 Re: SDP
Šta je poenta tvoje opaske?Heartbeats wrote:A inače su Belmin Karamehmedović i Bakir Alispahić tu bare-bare?drugi profil wrote:Pa dobro, ima na slikama raznih likova.Heartbeats wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/336032/sdp-u ... impatizere
Baš si dobro rekao - RAZNIH LIKOVA...
Ja samo kažem da se po slikama zvanica ne može ništa reći. Prijem, ljudi pozvani, došli jer očekuju da se SDP nešto ubuduće pita pa je dobro na vakat uspostaviti odnose.
-
zbiljovski
#44824 Re: SDP
Molim te nemoj me u tor zvani politička opcija, član neke političke opcije i slično, u SDP se nikad neću učlaniti, dok je Mašića i sličnih uhljeba i propalih talenata, a da imam "potrebu" i želju da budem dio nekog političkog projekta, to bi vjerovatno prije bila Naša Stranka, nego SDP, ali nažalost u mjestu gdje živim Naše Stranke nema i nikad neće biti, kao ni u drugih 90 sredina u BiH i prema tome, uzimajući u obzir "prednosti" koje SDA nudi građanima, glas ide SDP-u, koji je manje zlo i ništa drugo, ali i jedini kao takvo zlo, koje može mrdnuti najveće zlo bh društva, tj. SDA !Roccohljup wrote:Heboga ti, otkad to da cim ako kritikujes ili kazes nesto protiv SDP ispadneš SDA troll? hebo takav rezon ako niste spremni prihvatiti kritiku i različito mišljene. Da ste imalo pametni, to bi iskoristili da budete jasniji i konkretniji jer neke od stvari, situacija, bojazni, kritika, itd. koje se ovdje iznose su sasvim realne i opravdane sa stanovišta većine nas koji smo građanski orjentisani i bez stranačkog opredeljenja.Ugledajte se malo na zapad gjde vecina stranaka (pa čak i pravi SD) pare i vrijeme najvise troše na ubjeđivanje takvih glasača. Ali ako je vama cilj samo pokupiti glasove istih onih koji sada glasaju za SDA samo jer su "naši" i kojima je dosta samo da kazete da imate plan da rješite nezaposlenost, probleme u ekonomiji, EU integracije, itd. a bez da išta konkretno oko toga predočite, onda nista nimalo bolji od bagre koju pokušavate pobjediti. Ja bih prvo radi sebe samog a ond ai države bio najsretniji da budem sto posto u krivu i to mi nikad nece biti problem priznati.zbiljovski wrote:Ja šljama, spama i SDA igrača na ovoj temi, ne sjećam se od 2010. godine da ih je više bilo. . . Šta nam to zapravo govori, danima tema o SDP-u je najaktuelnija, zašto ? Meni lično, to mnogo govori, a također i svakom čovjeku, koji želi mozak da uključi. Međunarodna zajednica na ovim izborima je odabrala SDP BiH i gurat će ih maksimalno prema pobjedi na izborima iduće godine iz more razloga. Definitivno su i oni uvidjeli da od nacionalista u BiH se ne može ništa očekivati izuzev huškanja rata, a kao jedina infrastrukturno ozbiljna i ideološki jaka politička opcija, koja ima snage da se suprostavi u cijeloj državi nacionalistima je SDP BiH. To će biti sigurno njihov slogan, odnosno fazon, a po nastupima funkcionera SDP-a, već se odavno "osjeti" taj spin.
SDP BiH ima iskustvo i ne vjerujem da će dva puta napraviti grešku i koalirati sa SDA, sjećate se da je čitav mandat SDP-a u Vladi FBiH blokiran od strane SDA, a i pored te činjenice nešto su i uradili, za razliku od ovih fašista u ovom mandatu. Prilikom formiranja vlasti iduće 2018. godine, neće biti SDA, što u startu odmah znači 20% funkcionalnija i progresivnija FBiH. Ovi plaćenici, SDA botovi i pljuvači svega, koji povezuju SDP sa Dodikom ili SDS-om, mislim, pa mora se formirati vlast na nivou države BiH, a SDP BiH je mudro postupio, svjesni su i oni, ali i Međunarodna zajednica da će SNSD uzeti ubjedljivo izbore u RS-u, ubjedljivije nego ikad dosad. Ukoliko se desi da SDP formira vlast sa drugom strankom iz RS-a, imat ćemo gotovo identičnu opstrukciju, kao i u ovom mandatu, što nije u interesu ni SDP-a ni Međunarodne zajednice, a bogami ni građana BiH.
- Roccohljup
#44825 Re: SDP
Pa nemoj odmah ti prvi ljude kvalifikovati za nešto što nema veze sa stvarnošću samo zato sto imaju kritiku na SDP.