Sirija

Locked
asurbanipal

#44801 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

dječak sa šibicama wrote:
Ma kakve podatke, kakva steta, oni se vrate jos jaci.

Daj covjece, "bombardovanje ISIS-a" je jos jedna ubleha koja se servira vama naivnima, ili se samo pravite naivni. Zapravo, servira se zatupljenim gradjanima USA i ostalih zemalja, kao eto "mi nesto radimo protiv terorista, znate". Obumbina dimna zavjesa.

Kada oni nekoga bombarduju, onda on zavrsi kao Gadafi, ili Sadam.

Pusti suplju, kakav ISIS, kakvo bombardovanje. Bacali bombe na nekakve silose i napustene hangare, a ovamo im cusnu oruzje padobranima.

Govna zapadnjacka, ne odustaju od unistenja Sirije. Unistice ako treba i cijeli bliski istok, a nisu daleko od toga, uz pomoc ovih poremecenih bradatih manijaka.

:thumbup:

Eto Obama jučer na sastanku rekao kako će pomoći u naoružavanju iračkih, odnosno sunnitskih plemena. Indikativno je da ISIL upravo uživa podršku kod nekih sunnitskih plemena, pa se zaključak sam navodi. :mrgreen:
moke_31

#44802 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Fantassin wrote:
dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni :oops:

Ne razumijem, gdje su se to oni obucavali, u kampovima za obuku? ma nije moguce, pa zar americki slobodaraski avioni ne bombarduju ISIS-ove kampove, konvoje, infrastrukturu :oops:
Ja sam ti naveo podatke o pogodjenim ciljevima i steti nanesenoj ISISu.Sa druge strane svi takticki napadi se vrse na podrucijima gdje se Assad nema koristi.. a strateski neminovno i Assad ima koristi.Sad ima i faktor FSA koje naoruzava i podrzava zapad i na koje Assad usmjerava vecinu snaga.Tako da su razvuceni na vise frontova a broj novih regruta kao i kvalitet njihove obuke je tanak.

Daj covjece, "bombardovanje ISIS-a" je jos jedna ubleha koja se servira vama naivnima, ili se samo pravite naivni. Zapravo, servira se zatupljenim gradjanima USA i ostalih zemalja, kao eto "mi nesto radimo protiv terorista, znate". Obumbina dimna zavjesa.

Pusti suplju, kakav ISIS, kakvo bombardovanje. Bacali bombe na nekakve silose i napustene hangare, a ovamo im cusnu oruzje padobranima.

Govna zapadnjacka, ne odustaju od unistenja Sirije. Unistice ako treba i cijeli bliski istok, a nisu daleko od toga, uz pomoc ovih poremecenih bradatih manijaka.
Ma ja, isto tako su bombardovali četničke položaje '95 oko Sarajeva, sve prazne objekte. Samo ne znam jesu li ISIL-u javili koje ciljeve će im bombardovati kao što su to Francuzi i Englezi iz UN-a javili četnicima.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#44803 Re: Sirija

Post by arman1 »

Palmira jutros
Image
moke_31

#44804 Re: Sirija

Post by moke_31 »

insomnia78 wrote:
ioannes wrote:Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
Pa bolan, svakodnevno dejstvuju po civilima
Za bombardovanje civila uvijek se nađe koja para, a barel bombe možda nisu tako skupe kao standardne ili rakete :D
insomnia78

#44805 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

asurbanipal wrote:

:thumbup:

Eto Obama jučer na sastanku rekao kako će pomoći u naoružavanju iračkih, odnosno sunnitskih plemena. Indikativno je da ISIL upravo uživa podršku kod nekih sunnitskih plemena, pa se zaključak sam navodi. :mrgreen:
Pa ni naoruzavanje irackih sita nije bas pomoglo
Daesh se tu najvise i dokopao oruzja i orudja
Eto iracani imaju direktnu podrsku Irana i Amerike pa ga opet puse ko veliki
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#44806 Re: Sirija

Post by arman1 »

Naslovnica

#44807 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Politikin, pardon, teroristički zabavnik.
http://media.clarionproject.org/files/i ... africa.pdf
asurbanipal

#44808 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

arman1 wrote:Us sekularni demokrati na djelu.
http://sound-and-picture.com/wp-content ... AA.mp4?_=1

Islam po sunnetu Thani alejhiselama, King Selmana alejhiselama, sultana Erdogana alejhiselama...
insomnia78

#44809 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

asurbanipal wrote:
insomnia78 wrote: Zar Assad nema svoju avijaciju?

Šta kažu u Charlie Hebdou na ovu situaciju ?
Kazu "jebo ti armiju koja se oslanja na dva oficira"
E sad ste najebali, eto "brke"
Bjez' te eto "tigra"...
Last edited by insomnia78 on 21/05/2015 11:29, edited 1 time in total.
madner

#44810 Re: Sirija

Post by madner »

ISIS naravno nije jaci, da nije bilo USAF sada bi bili u Bagdadu a Kiki bi svrsao na heroje odbrane Erbila.
ioannes

#44811 Re: Sirija

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:
ioannes wrote:Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
Pa bolan, svakodnevno dejstvuju po civilima
Opet ponavljam, djeluju... Da jeste (ne po civilima, civili se uvijek uzimaju kao koleteralna steta u svakom ratu)
Ali pitam se uopce kako? Jer je preskupo sve..
insomnia78

#44812 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

madner wrote:ISIS naravno nije jaci, da nije bilo USAF sada bi bili u Bagdadu a Kiki bi svrsao na heroje odbrane Erbila.
Ma eto vidjeli smo zivu legendu Irana, velikog Kasima licno, na djelu u Tikritu
Jedva i to uz pomoc Amerike, jedva
walter kurtz

#44813 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

@Insomnia jedva bi sa ISIl-om puno ozbiljnije vojske
RepublikanskaGarda

#44814 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

walter kurtz wrote:@Insomnia jedva bi sa ISIl-om puno ozbiljnije vojske
Afganistan, Vijetnam.......sa tim da je ISIS 5x jači od talibana a SAA i Iračani jedno 50x slabiji i 500x nesposobniji od Amera
Klavikula

#44815 Re: Sirija

Post by Klavikula »

RepublikanskaGarda wrote:
Afganistan, Vijetnam.......sa tim da je ISIS 5x jači od talibana a SAA i Iračani jedno 50x slabiji i 500x nesposobniji od Amera
nemoj tako, jebes madneru koncepciju :D
asurbanipal

#44816 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote: Djelovanje po civilima je jeftinije?

Nakon ovoga što sam gledao na HRT vijestima, nimalo mi nije žao civila.

Izjava jednog stanovnika Palmyre je bila da su upravo neki stanovnici iz grada jednostavno sproveli ISIL-ovce u grad a da se dio građana priključio ISIL-u.
Fantassin

#44817 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Sta je sa Afghanistanom ? Ljudi ostali 10 god- Njihova vlada je na celu drzave sve ok.... Vijetnam na 57 000 Americkih zrtava 1 500 000 Vijetnamskih..
Challenger__

#44818 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Neka, neka. Neka se sve ovo dešava. Palmira je simbol koji je pokazao snage protiv civilizacije: "Islamska" država, KSA, Katar, Turska, Britanija, Charlie Hebdo i USA,

a sa druge strane snage civilizacije.

_____

Poserem se na ove prve.
RepublikanskaGarda

#44819 Re: Sirija

Sta je sa Afghanistanom ? Ljudi ostali 10 god- Njihova vlada je na celu drzave sve ok.... Vijetnam na 57 000 Americkih zrtava 1 500 000 Vijetnamskih.

Poanta je da je teško ratovati protiv "nekonvencionalne" vojske, Amerikanci su rokali po Sjevernom Vijetnamu iz zraka, kopna, mora pa nisu uspjeli poraziti vijetkong i sjevernovijetnamsku vojsku, ista stvar sa Rusima u Afganistanu, dakle da ti pojasnim još jednom ISIS se previše razmahao i be velike međunarodne koalicije neće biti poražen,valjda je očito da su iračani,asssad i sekularisti nesposobni zaustaviti širenje ISIS-a
RepublikanskaGarda

#44820 Re: Sirija

dupli
Klavikula

#44821 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Fantassin wrote:
Sta je sa Afghanistanom ? Ljudi ostali 10 god- Njihova vlada je na celu drzave sve ok.... Vijetnam na 57 000 Americkih zrtava 1 500 000 Vijetnamskih..
nije valjda da prema zrtvama odredjujes pobjednika u ratu.
Fantassin

#44822 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Klavikula wrote: nije valjda da prema zrtvama odredjujes pobjednika u ratu.
Ko je rekao to ? Samo sam to spomenuo jer tu nije bio samo mali sukobcic nego su Kina i Rusija igrale veliku ulogu u naoruzavanju itd.. Teren u Vijetnamu je vjerovatno najgori moguci za borbu - posebno ako si agresor.I pri tome 57 000 zrtava sto su minorni gubitci naspram mogucnosti.Vijetnamci su "izmorili" Amere koji su ih ganjali 10 godina... zauzmi brdo - sutra odes - prekosutra opet vijetkong na brdu :mrgreen: - Da su ih potukli nebi tu 57 000 mrtvih bilo u 10 god rata.Ali necemo sad u te duge teme :lol:
Klavikula

#44823 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Fantassin wrote:
Klavikula wrote: nije valjda da prema zrtvama odredjujes pobjednika u ratu.
Ko je rekao to ? Samo sam to spomenuo jer tu nije bio samo mali sukobcic nego su Kina i Rusija igrale veliku ulogu u naoruzavanju itd.. Teren u Vijetnamu je vjerovatno najgori moguci za borbu - posebno ako si agresor.I pri tome 57 000 zrtava sto su minorni gubitci naspram mogucnosti.Vijetnamci su "izmorili" Amere koji su ih ganjali 10 godina... zauzmi brdo - sutra odes - prekosutra opet vijetkong na brdu :mrgreen: - Da su ih potukli nebi tu 57 000 mrtvih bilo u 10 god rata.Ali necemo sad u te duge teme :lol:
pa nije bas da su ih tukli kad su stigli, ali cinjenica je da Ameri nisu uspjeli naci adekvatan odgovor na Djapovu taktiku ratovanja, te su se na kraju morali povuci, a Sjeverni Vijetnam i Vijetkong su ostvarili svoje ciljeve.

sto se zrtava tice, bitan segment je izostavljen - Juzni Vijetnam, odnosno gradjanski rat kao sastavni dio rata u Vijetnamu.

no, upravu si, pobjegli smo daleko od teme :-D
Novak20

#44824 Re: Sirija

Post by Novak20 »

asurbanipal wrote:
insomnia78 wrote: Djelovanje po civilima je jeftinije?

Nakon ovoga što sam gledao na HRT vijestima, nimalo mi nije žao civila.

Izjava jednog stanovnika Palmyre je bila da su upravo neki stanovnici iz grada jednostavno sproveli ISIL-ovce u grad a da se dio građana priključio ISIL-u.
Hoće to raditi simpatizeri, istomišljenici, jataci, peta kolona... Nazovi ih kako hoćeš ali ono čuči i čeka ako treba i godinama.
sarajevoxxxx

#44825 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ahmed El-Ejubi, savjetnik libanonskog ministra MUP-a:Oslibođeni su zatvorenici iz Libanona koji su sr nalazili u zatvoru Palmire-Tedmura

Među zatvorenicima je bilo i kršćana, neki su se nalazili u zatvoru preko trideset godina, ulaskom IS-a u grad svi su oslobođeni.
Locked