Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:
Ma kakve podatke, kakva steta, oni se vrate jos jaci.
Daj covjece, "bombardovanje ISIS-a" je jos jedna ubleha koja se servira vama naivnima, ili se samo pravite naivni. Zapravo, servira se zatupljenim gradjanima USA i ostalih zemalja, kao eto "mi nesto radimo protiv terorista, znate". Obumbina dimna zavjesa.
Kada oni nekoga bombarduju, onda on zavrsi kao Gadafi, ili Sadam.
Pusti suplju, kakav ISIS, kakvo bombardovanje. Bacali bombe na nekakve silose i napustene hangare, a ovamo im cusnu oruzje padobranima.
Govna zapadnjacka, ne odustaju od unistenja Sirije. Unistice ako treba i cijeli bliski istok, a nisu daleko od toga, uz pomoc ovih poremecenih bradatih manijaka.
Eto Obama jučer na sastanku rekao kako će pomoći u naoružavanju iračkih, odnosno sunnitskih plemena. Indikativno je da ISIL upravo uživa podršku kod nekih sunnitskih plemena, pa se zaključak sam navodi.
dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni
Ne razumijem, gdje su se to oni obucavali, u kampovima za obuku? ma nije moguce, pa zar americki slobodaraski avioni ne bombarduju ISIS-ove kampove, konvoje, infrastrukturu
Ja sam ti naveo podatke o pogodjenim ciljevima i steti nanesenoj ISISu.Sa druge strane svi takticki napadi se vrse na podrucijima gdje se Assad nema koristi.. a strateski neminovno i Assad ima koristi.Sad ima i faktor FSA koje naoruzava i podrzava zapad i na koje Assad usmjerava vecinu snaga.Tako da su razvuceni na vise frontova a broj novih regruta kao i kvalitet njihove obuke je tanak.
Daj covjece, "bombardovanje ISIS-a" je jos jedna ubleha koja se servira vama naivnima, ili se samo pravite naivni. Zapravo, servira se zatupljenim gradjanima USA i ostalih zemalja, kao eto "mi nesto radimo protiv terorista, znate". Obumbina dimna zavjesa.
Pusti suplju, kakav ISIS, kakvo bombardovanje. Bacali bombe na nekakve silose i napustene hangare, a ovamo im cusnu oruzje padobranima.
Govna zapadnjacka, ne odustaju od unistenja Sirije. Unistice ako treba i cijeli bliski istok, a nisu daleko od toga, uz pomoc ovih poremecenih bradatih manijaka.
Ma ja, isto tako su bombardovali četničke položaje '95 oko Sarajeva, sve prazne objekte. Samo ne znam jesu li ISIL-u javili koje ciljeve će im bombardovati kao što su to Francuzi i Englezi iz UN-a javili četnicima.
ioannes wrote:Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
Pa bolan, svakodnevno dejstvuju po civilima
Za bombardovanje civila uvijek se nađe koja para, a barel bombe možda nisu tako skupe kao standardne ili rakete
dječak sa šibicama wrote:
Eto Obama jučer na sastanku rekao kako će pomoći u naoružavanju iračkih, odnosno sunnitskih plemena. Indikativno je da ISIL upravo uživa podršku kod nekih sunnitskih plemena, pa se zaključak sam navodi.
Pa ni naoruzavanje irackih sita nije bas pomoglo
Daesh se tu najvise i dokopao oruzja i orudja
Eto iracani imaju direktnu podrsku Irana i Amerike pa ga opet puse ko veliki
ioannes wrote:Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
Pa bolan, svakodnevno dejstvuju po civilima
Opet ponavljam, djeluju... Da jeste (ne po civilima, civili se uvijek uzimaju kao koleteralna steta u svakom ratu)
Ali pitam se uopce kako? Jer je preskupo sve..
insomnia78 wrote:
Djelovanje po civilima je jeftinije?
Nakon ovoga što sam gledao na HRT vijestima, nimalo mi nije žao civila.
Izjava jednog stanovnika Palmyre je bila da su upravo neki stanovnici iz grada jednostavno sproveli ISIL-ovce u grad a da se dio građana priključio ISIL-u.
Neka, neka. Neka se sve ovo dešava. Palmira je simbol koji je pokazao snage protiv civilizacije: "Islamska" država, KSA, Katar, Turska, Britanija, Charlie Hebdo i USA,
Sta je sa Afghanistanom ? Ljudi ostali 10 god- Njihova vlada je na celu drzave sve ok.... Vijetnam na 57 000 Americkih zrtava 1 500 000 Vijetnamskih.
Poanta je da je teško ratovati protiv "nekonvencionalne" vojske, Amerikanci su rokali po Sjevernom Vijetnamu iz zraka, kopna, mora pa nisu uspjeli poraziti vijetkong i sjevernovijetnamsku vojsku, ista stvar sa Rusima u Afganistanu, dakle da ti pojasnim još jednom ISIS se previše razmahao i be velike međunarodne koalicije neće biti poražen,valjda je očito da su iračani,asssad i sekularisti nesposobni zaustaviti širenje ISIS-a
Klavikula wrote:
nije valjda da prema zrtvama odredjujes pobjednika u ratu.
Ko je rekao to ? Samo sam to spomenuo jer tu nije bio samo mali sukobcic nego su Kina i Rusija igrale veliku ulogu u naoruzavanju itd.. Teren u Vijetnamu je vjerovatno najgori moguci za borbu - posebno ako si agresor.I pri tome 57 000 zrtava sto su minorni gubitci naspram mogucnosti.Vijetnamci su "izmorili" Amere koji su ih ganjali 10 godina... zauzmi brdo - sutra odes - prekosutra opet vijetkong na brdu - Da su ih potukli nebi tu 57 000 mrtvih bilo u 10 god rata.Ali necemo sad u te duge teme
Klavikula wrote:
nije valjda da prema zrtvama odredjujes pobjednika u ratu.
Ko je rekao to ? Samo sam to spomenuo jer tu nije bio samo mali sukobcic nego su Kina i Rusija igrale veliku ulogu u naoruzavanju itd.. Teren u Vijetnamu je vjerovatno najgori moguci za borbu - posebno ako si agresor.I pri tome 57 000 zrtava sto su minorni gubitci naspram mogucnosti.Vijetnamci su "izmorili" Amere koji su ih ganjali 10 godina... zauzmi brdo - sutra odes - prekosutra opet vijetkong na brdu - Da su ih potukli nebi tu 57 000 mrtvih bilo u 10 god rata.Ali necemo sad u te duge teme
pa nije bas da su ih tukli kad su stigli, ali cinjenica je da Ameri nisu uspjeli naci adekvatan odgovor na Djapovu taktiku ratovanja, te su se na kraju morali povuci, a Sjeverni Vijetnam i Vijetkong su ostvarili svoje ciljeve.
sto se zrtava tice, bitan segment je izostavljen - Juzni Vijetnam, odnosno gradjanski rat kao sastavni dio rata u Vijetnamu.
insomnia78 wrote:
Djelovanje po civilima je jeftinije?
Nakon ovoga što sam gledao na HRT vijestima, nimalo mi nije žao civila.
Izjava jednog stanovnika Palmyre je bila da su upravo neki stanovnici iz grada jednostavno sproveli ISIL-ovce u grad a da se dio građana priključio ISIL-u.
Hoće to raditi simpatizeri, istomišljenici, jataci, peta kolona... Nazovi ih kako hoćeš ali ono čuči i čeka ako treba i godinama.