Nije mi jasna ona zadnja scena nakon sto se zavrsi odjavna spica, ko je onaj tip bez ruke sa dugom kosom sto ga lijeci sestra od crnog pantera, koliko vidim da su svi ovi marvelovi djelovi ovih heroja povezani pa ne mogu sve da pohvatam ?
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
brazzo19
#44801 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Spoiler alert za film Black Panther 
Nije mi jasna ona zadnja scena nakon sto se zavrsi odjavna spica, ko je onaj tip bez ruke sa dugom kosom sto ga lijeci sestra od crnog pantera, koliko vidim da su svi ovi marvelovi djelovi ovih heroja povezani pa ne mogu sve da pohvatam ?
- beni-bu-man
#44802 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pogledaj ostale djelovebrazzo19 wrote:Spoiler alert za film Black Panther
Onaj lik bRez ruke ti je Bucky Barnes ili ti ga Winter Soldier najbolji haver Steve Rogers-a koji je Captain America
trebo si prvo gledati Avengers: Infinity War
Captain America: The First Avenger
Iron Man
Iron Man 2
The Incredible Hulk
Thor
The Avengers
Iron Man 3
Thor: The Dark World
Captain America: The Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy vol 2
Avengers: Age of Ultron
Ant-Man
Captain America: Civil War
Doctor Strange
Spider-Man: Homecoming
Thor: Ragnarok
Black Panther
Avengers: Infinity War
Ant-Man and the Wasp
Last edited by beni-bu-man on 02/08/2018 10:18, edited 1 time in total.
- MaD_ProfessoR
#44803 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
The Week Of (2018) https://www.imdb.com/title/tt6821012/?r ... flmg_act_5
nekad fakat ne treba gledati kako je film ocijenjen
nekad fakat ne treba gledati kako je film ocijenjen
-
brazzo19
#44804 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
beni-bu-man wrote:pogledaj ostale djelovebrazzo19 wrote:Spoiler alert za film Black Panther
Onaj lik bRez ruke ti je Bucky Barnes ili ti ga Winter Soldier najbolji haver Steve Rogers-a koji je Captain America
trebo si prvo gledati Avengers: Infinity Warsalim se nemoj to gledati prvo pogledaj ostale djelove
![]()
Captain America: The First Avenger
Iron Man
Iron Man 2
The Incredible Hulk
Thor
The Avengers
Iron Man 3
Thor: The Dark World
Captain America: The Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy vol 2
Avengers: Age of Ultron
Ant-Man
Captain America: Civil War
Doctor Strange
Spider-Man: Homecoming
Thor: Ragnarok
Black Panther
Avengers: Infinity War
Ant-Man and the Wasp
Aha ... ne kontam sad ako je ovo hronoloski poredano gdje su sad ovdje Wonder Women i Aquaman ?
- beni-bu-man
#44805 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
u drugom univerzumu koji se zove DC, tj. losih filmovabrazzo19 wrote:
Aha ... ne kontam sad ako je ovo hronoloski poredano gdje su sad ovdje Wonder Women i Aquaman ?
-
brazzo19
#44806 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pa ispreplicu li se ti likovi mislim pojavljuju li se jedni drugima u filmovima, imas li kakvu listu ko ovu da je tako hronoloski poredanobeni-bu-man wrote:u drugom univerzumu koji se zove DC, tj. losih filmovabrazzo19 wrote:
- Raigor Stonehoof
#44807 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne ispreplicu, Marvel i DC su dvije razlicite firme koje prave razlicite likove koji nemaju veze jedni s drugima.brazzo19 wrote:pa ispreplicu li se ti likovi mislim pojavljuju li se jedni drugima u filmovima, imas li kakvu listu ko ovu da je tako hronoloski poredanobeni-bu-man wrote:u drugom univerzumu koji se zove DC, tj. losih filmovabrazzo19 wrote:
- beni-bu-man
#44808 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hvala tiRaigor Stonehoof wrote:
Ne ispreplicu, Marvel i DC su dvije razlicite firme koje prave razlicite likove koji nemaju veze jedni s drugima.
- Daryl Dixon
#44809 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ok je, nije sada nesto spektakularno ali moze se pogledati, 7-ica od meneRamzess Veliki wrote:Ko dira Daedpoola ???klosar pravi wrote:Zašto se pljuvalo po Deadpool-u 2?
Ako ti je dobar prvi bice i drugi..![]()
I drugi je odlican, ali dosta raje ne konta da je Deadpool kontra superjunak pa ocekuju da se ponasa kao Superman ili Thor, ne mogu da svare da se radi o idiotu sa idiotskim supermocima.![]()
Ne kontam ono kad se raznio, da mu tijelo nije izraslo iz glave ???![]()
A pokusaj da ga ukljuce u X-Mene je vrh!
-
John Cleese
- derion
#44811 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ovi Marvelovi sve lošiji od lošijeg, a DC još za klasu gori.
A loši su, po meni, primarno iz ontološke pretpostavke postojanja superheroja, a posebno njihovo poput zečeva umnožavanje. U biti, slažem se sa Hemonom, koji je u jednom intervjuu izjavio:
A loši su, po meni, primarno iz ontološke pretpostavke postojanja superheroja, a posebno njihovo poput zečeva umnožavanje. U biti, slažem se sa Hemonom, koji je u jednom intervjuu izjavio:
“In the meantime, there’s a plague of movies about superheroes. It’s no longer enough to have one superhero per movie – the overcompensation is so blatant. There are two or four or seven superheroes per fucking movie because they cannot face the fact that the whole project has failed."
Izvor
-
ja71
#44812 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Who Am I
https://www.imdb.com/title/tt3042408/
Grupa hakera se zabavlja time sto provaljuju sigurnosne sisteme.
medjutim stvari ce ubrzo krenuti naopako ...
Njemacki film ali uradjen u Holywoodskom maniru i prilagodjen "svjetskoj" publici

https://www.imdb.com/title/tt3042408/
Grupa hakera se zabavlja time sto provaljuju sigurnosne sisteme.
medjutim stvari ce ubrzo krenuti naopako ...
Njemacki film ali uradjen u Holywoodskom maniru i prilagodjen "svjetskoj" publici

- medvjed23
#44813 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
haman su prećerali.. izmislili su bezbroj superheroja i smjestili ih u, koliko ja upratih, svega dva univerzuma.. u svijetu u kojem svaki drugi čovjek ima supermoći (karikiram), iste nisu neobične ni zanimljive..derion wrote:Ovi Marvelovi sve lošiji od lošijeg, a DC još za klasu gori.
“In the meantime, there’s a plague of movies about superheroes. It’s no longer enough to have one superhero per movie – the overcompensation is so blatant. There are two or four or seven superheroes per fucking movie because they cannot face the fact that the whole project has failed."
Izvor
- SmokingMan
#44814 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Plovidba kroz najranije periode djetinstva.....

- ExNihilo
#44815 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hemon daje sud o svijetu kojeg očigledno ne poznaje. U kojem smislu je, tačno, projekt failao? Umjetničkom? Valjda je jasno da ovi filmovi nikada nisu ni imali za cilj doseći domete visoke umjetnosti, pa je bespredmetno govoriti o postizanju cilja kojeg nisi ni zacrtao. Komercijalnom? Franšiza je jedan od najprofitabilnijih poduhvata u historiji kinematografije čemu, valjda, svjedoči baš hiperprodukcija. Odnos prema predlošku? Fanovi i kritika su, uglavnom, taj aspekt ocijenili zadovoljavajućim.derion wrote:Ovi Marvelovi sve lošiji od lošijeg, a DC još za klasu gori.
Izvor
Takozvani crossoveri, tj. trpanje više superheroja u priču, predstavljali su jedan od prepoznatljivih pečata Marvel univerzuma mnogo prije nego što je prvi Marvel film ugledao svjetlost dana. Tu se, prije svega, radi o refleksiji stripovskog fenomena - pri čemu ne treba zanemariti komercijalni aspekt istog - više nego bilo kakvoj kompenzaciji koju spominje Hemon.
Konačno, fikcija nije dužna robovati onotološkim ili drugim pretpostavkama stvarnosti. Inače ne bi bila fikcija.
Sve ovo kažem kao osoba koja ne može organski podnijeti Marvel filmove.
- derion
#44816 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kada je naveo da je projekat propao, mislim da je više mislio na američki projekat kao demokratske države i sl.ExNihilo wrote:Hemon daje sud o svijetu kojeg očigledno ne poznaje. U kojem smislu je, tačno, projekt failao? Umjetničkom? Valjda je jasno da ovi filmovi nikada nisu ni imali za cilj doseći domete visoke umjetnosti, pa je bespredmetno govoriti o postizanju cilja kojeg nisi ni zacrtao. Komercijalnom? Franšiza je jedan od najprofitabilnijih poduhvata u historiji kinematografije čemu, valjda, svjedoči baš hiperprodukcija. Odnos prema predlošku? Fanovi i kritika su, uglavnom, taj aspekt ocijenili zadovoljavajućim.derion wrote:Ovi Marvelovi sve lošiji od lošijeg, a DC još za klasu gori.
Izvor
Takozvani crossoveri, tj. trpanje više superheroja u priču, predstavljali su jedan od prepoznatljivih pečata Marvel univerzuma mnogo prije nego što je prvi Marvel film ugledao svjetlost dana. Tu se, prije svega, radi o refleksiji stripovskog fenomena - pri čemu ne treba zanemariti komercijalni aspekt istog - više nego bilo kakvoj kompenzaciji koju spominje Hemon.
Konačno, fikcija nije dužna robovati onotološkim ili drugim pretpostavkama stvarnosti. Inače ne bi bila fikcija.
Sve ovo kažem kao osoba koja ne može organski podnijeti Marvel filmove.
Ali se u potpunosti slažem za to besomučno trpanje milion heroja u jedan film/seriju. Više se ne zna šta raditi na komercijalnom i idejnom planu, pa trpaj! Ne kontam da to nije dosadilo čak ni pravim fanovima američkih superheroja.
-
John Cleese
- Daryl Dixon
-
klosar pravi
#44819 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I meni je legao, al' 8 nije u snovima..
Ljubitelj sam ovih prvih dijelova zato je i legao.
- johnnykola
#44820 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u sklopu programa Ljetno kino večeras će biti prikazan film The Square u 20.45 sati.
Više o filmu na sljedećem linku.
Film na TV-u
-
John Cleese
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#44822 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kad bolje razmislim i jest se ubio za nekog otvorenog prostorajohnnykola wrote:
Na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u sklopu programa Ljetno kino večeras će biti prikazan film The Square u 20.45 sati.
Više o filmu na sljedećem linku.
Film na TV-u
- TAFKAP
#44823 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sinoć napokon našao vremena da odgledam
Detroit (2017)

Odičan filn baziran na istinitoj priči, koja se desila tokom masovnih protesta 1967 u Detroitu, USA.
Detroit (2017)

Odičan filn baziran na istinitoj priči, koja se desila tokom masovnih protesta 1967 u Detroitu, USA.
- Daryl Dixon
#44824 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ne znam, ovaj mi nije nesto.. mrsava sedmica..klosar pravi wrote:
I meni je legao, al' 8 nije u snovima..![]()
Ljubitelj sam ovih prvih dijelova zato je i legao.
Tomb Raider 2018

- medvjed23
#44825 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
For someone who was never meant for this world, I must confess I'm suddenly having a hard time leaving it. Of course, they say every atom in our bodies was once part of a star. Maybe I'm not leaving... maybe I'm going home.