To ti je ko ono dva loša ubiše milošaarzuhal wrote:Kandiduju Aćimovića u RS-u i time pokažu svoju bosanskohercegovačku sveprisutnost, uđu u postizbornu koaliciju sa nekompromitiranim SBB-om, a onda i SNSD-om i HDZ-om, i tako eliminišu SDA iz vlasti i veselio te Bog!
SDP
- Roccohljup
#44776 Re: SDP
- Roccohljup
#44777 Re: SDP
ali ipak praštaju. Ode nera i sve se na njega svali (ko sto s ei na lagumdžiju sve svalilo ali ako bi realno imaju tu masla i neki sto su ostali). narod ti naš ima pamćenje ko zlatna ribica što bi reko' čeh, švabo a bogami i amerJThomas wrote:naravno da ne. ali pošto nisu "temeljni" i pošto nemaju većinu kupljenih glasova, njima se takvi potezi mnogo teže praštaju.
-
zbiljovski
#44778 Re: SDP
Ja šljama, spama i SDA igrača na ovoj temi, ne sjećam se od 2010. godine da ih je više bilo. . . Šta nam to zapravo govori, danima tema o SDP-u je najaktuelnija, zašto ? Meni lično, to mnogo govori, a također i svakom čovjeku, koji želi mozak da uključi. Međunarodna zajednica na ovim izborima je odabrala SDP BiH i gurat će ih maksimalno prema pobjedi na izborima iduće godine iz more razloga. Definitivno su i oni uvidjeli da od nacionalista u BiH se ne može ništa očekivati izuzev huškanja rata, a kao jedina infrastrukturno ozbiljna i ideološki jaka politička opcija, koja ima snage da se suprostavi u cijeloj državi nacionalistima je SDP BiH. To će biti sigurno njihov slogan, odnosno fazon, a po nastupima funkcionera SDP-a, već se odavno "osjeti" taj spin.
SDP BiH ima iskustvo i ne vjerujem da će dva puta napraviti grešku i koalirati sa SDA, sjećate se da je čitav mandat SDP-a u Vladi FBiH blokiran od strane SDA, a i pored te činjenice nešto su i uradili, za razliku od ovih fašista u ovom mandatu. Prilikom formiranja vlasti iduće 2018. godine, neće biti SDA, što u startu odmah znači 20% funkcionalnija i progresivnija FBiH. Ovi plaćenici, SDA botovi i pljuvači svega, koji povezuju SDP sa Dodikom ili SDS-om, mislim, pa mora se formirati vlast na nivou države BiH, a SDP BiH je mudro postupio, svjesni su i oni, ali i Međunarodna zajednica da će SNSD uzeti ubjedljivo izbore u RS-u, ubjedljivije nego ikad dosad. Ukoliko se desi da SDP formira vlast sa drugom strankom iz RS-a, imat ćemo gotovo identičnu opstrukciju, kao i u ovom mandatu, što nije u interesu ni SDP-a ni Međunarodne zajednice, a bogami ni građana BiH.
SDP BiH ima iskustvo i ne vjerujem da će dva puta napraviti grešku i koalirati sa SDA, sjećate se da je čitav mandat SDP-a u Vladi FBiH blokiran od strane SDA, a i pored te činjenice nešto su i uradili, za razliku od ovih fašista u ovom mandatu. Prilikom formiranja vlasti iduće 2018. godine, neće biti SDA, što u startu odmah znači 20% funkcionalnija i progresivnija FBiH. Ovi plaćenici, SDA botovi i pljuvači svega, koji povezuju SDP sa Dodikom ili SDS-om, mislim, pa mora se formirati vlast na nivou države BiH, a SDP BiH je mudro postupio, svjesni su i oni, ali i Međunarodna zajednica da će SNSD uzeti ubjedljivo izbore u RS-u, ubjedljivije nego ikad dosad. Ukoliko se desi da SDP formira vlast sa drugom strankom iz RS-a, imat ćemo gotovo identičnu opstrukciju, kao i u ovom mandatu, što nije u interesu ni SDP-a ni Međunarodne zajednice, a bogami ni građana BiH.
- JThomas
#44779 Re: SDP
o tome možemo kad ode, zasad nije ni otišao. to je ujedno i moj lični prvi preduslov da ponovo samo razmotrim glasanje za sdp...Roccohljup wrote:ali ipak praštaju. Ode nera i sve se na njega svali (ko sto s ei na lagumdžiju sve svalilo ali ako bi realno imaju tu masla i neki sto su ostali). narod ti naš ima pamćenje ko zlatna ribica što bi reko' čeh, švabo a bogami i amerJThomas wrote:naravno da ne. ali pošto nisu "temeljni" i pošto nemaju većinu kupljenih glasova, njima se takvi potezi mnogo teže praštaju.
- arzuhal
#44780 Re: SDP
Meni je trenutno najvažnija pikanterija hoće li SDP ići na bošnjačkog ili hrvatskog člana Predsjedništva BiH 
- Roccohljup
#44781 Re: SDP
Heboga ti, otkad to da cim ako kritikujes ili kazes nesto protiv SDP ispadneš SDA troll? hebo takav rezon ako niste spremni prihvatiti kritiku i različito mišljene. Da ste imalo pametni, to bi iskoristili da budete jasniji i konkretniji jer neke od stvari, situacija, bojazni, kritika, itd. koje se ovdje iznose su sasvim realne i opravdane sa stanovišta većine nas koji smo građanski orjentisani i bez stranačkog opredeljenja.Ugledajte se malo na zapad gjde vecina stranaka (pa čak i pravi SD) pare i vrijeme najvise troše na ubjeđivanje takvih glasača. Ali ako je vama cilj samo pokupiti glasove istih onih koji sada glasaju za SDA samo jer su "naši" i kojima je dosta samo da kazete da imate plan da rješite nezaposlenost, probleme u ekonomiji, EU integracije, itd. a bez da išta konkretno oko toga predočite, onda nista nimalo bolji od bagre koju pokušavate pobjediti. Ja bih prvo radi sebe samog a ond ai države bio najsretniji da budem sto posto u krivu i to mi nikad nece biti problem priznati.zbiljovski wrote:Ja šljama, spama i SDA igrača na ovoj temi, ne sjećam se od 2010. godine da ih je više bilo. . . Šta nam to zapravo govori, danima tema o SDP-u je najaktuelnija, zašto ? Meni lično, to mnogo govori, a također i svakom čovjeku, koji želi mozak da uključi. Međunarodna zajednica na ovim izborima je odabrala SDP BiH i gurat će ih maksimalno prema pobjedi na izborima iduće godine iz more razloga. Definitivno su i oni uvidjeli da od nacionalista u BiH se ne može ništa očekivati izuzev huškanja rata, a kao jedina infrastrukturno ozbiljna i ideološki jaka politička opcija, koja ima snage da se suprostavi u cijeloj državi nacionalistima je SDP BiH. To će biti sigurno njihov slogan, odnosno fazon, a po nastupima funkcionera SDP-a, već se odavno "osjeti" taj spin.
- Roccohljup
#44782 Re: SDP
I sam sam ti takav......ali samo jedan od uslovaJThomas wrote:o tome možemo kad ode, zasad nije ni otišao. to je ujedno i moj lični prvi preduslov da ponovo samo razmotrim glasanje za sdp...Roccohljup wrote:ali ipak praštaju. Ode nera i sve se na njega svali (ko sto s ei na lagumdžiju sve svalilo ali ako bi realno imaju tu masla i neki sto su ostali). narod ti naš ima pamćenje ko zlatna ribica što bi reko' čeh, švabo a bogami i amerJThomas wrote:naravno da ne. ali pošto nisu "temeljni" i pošto nemaju većinu kupljenih glasova, njima se takvi potezi mnogo teže praštaju.
- Alfons Kauders
#44783 Re: SDP
Ko bi rekao da se medju nama koji smo na ovim stranicama ljevicarili deset i vise godina kriju SDA-ovci, radikali i islamisti?
SNSD to odavno govori, kao i HDZ. Drago mi je da nas i SDP gleda istim ocima. U dobrom su drustvu.
Bas smo neki deep cover jebaci tudjih matera - deset godina se pretvarali samo kako bi u presudnom trenutku zajebali SDP...
(a presudni trenutak je tek sad kad imaju 3 puta manje glasova nego kad sam i ja glasao za njih)
SNSD to odavno govori, kao i HDZ. Drago mi je da nas i SDP gleda istim ocima. U dobrom su drustvu.
Bas smo neki deep cover jebaci tudjih matera - deset godina se pretvarali samo kako bi u presudnom trenutku zajebali SDP...
(a presudni trenutak je tek sad kad imaju 3 puta manje glasova nego kad sam i ja glasao za njih)
- Roccohljup
#44784 Re: SDP
ma tipično za nase podnevlje....ako nisi za nacionaliste odmah nisi dobar Bošnjak, Srbin ili Hrvat.....ako nisi za nku drugu stranku odmah si neko od ovoh vladajućih. Ne mogu nikako da shvate ni jedni ni drugi a ni trći da ima more normalne i obrazovne raje kojoj je pun klinac svih stranaka i političara jer vide da svi drugačije ali u suštini isto pričaju i svi drugačije ali u suštini isto rade, te da jednostavno ne vide bilo kakvog hajra od trenutne političke scene.
Eh ako je to razlog da budem izdajnik i za jedne i druge i treće........iskreno mi se hebe za to. Ako ništa, lakše mi je da ih prcam sve redom.
Eh ako je to razlog da budem izdajnik i za jedne i druge i treće........iskreno mi se hebe za to. Ako ništa, lakše mi je da ih prcam sve redom.
-
AsharaK
#44785 Re: SDP
Opušteno, to su 3-4 čovjeka koji svakodnevno pljuju, na dobrom smo putu. 
-
putokaz1
#44786 Re: SDP
Da Problem imamo
-Katastroifalna vlast
-Još gora Opozicija
Mi izbora nemamo
Glas za SDA je glas za NULU
Jasne opozicije nemamo,svako sebe naziva opozijom a Niko nije BUKVALNO JAKA opozicija
-Opozicijom se naziva Ljevica
-Ljevica je skup stranaka međusobno podijeljenih
-Opozicijom se nazivaju i nezavisni načelnici plus Šepić
-Predhodni su skup bivših članova,pretežno SDA,koji su 20 godina bili dio te HOBOTNICE ZLA,pa odjednom napustili kad su uvidjeli da brod Tone
-Opozicijom se naziva i SBB,Opozicija unutar Većine
Ako glasamo za SDP može nam se ponoviti 2010
Ako glasamo za DF može nam se ponoviti 2014 i 16
Ako glasamo za NS ili GS osim KS,vjerovatno neće proći prag
Ako glasamo za ''Nezavisne'' mogu se vratiti Matici
U svakom slučaju rizikujemo
Moguća Opozicija po kantonima
1:ASDA,Abdićevi,Nezavisni,Ljevica(SDP+GS)
2:90+
3:Koalicija SDP+DF(prvenstveno SDP)+
4:Kombinacija ljevice i F.K.
5:Ramović+Razdijeljena ljevica
6:Nema,Ljevica+90 ali tanko
7:Tanko Ljevica+90+
8:90+ ali tanko
9:4 stranke ljevice+Hadžibajrić
10:Svako ali Niko
U svim kantonima HDZ i SDA se javljaju kao najjače,HDZ,DEFINITIVNO,dok SDA s nekih 30%
Poenta da tzv ''Druga'' stranka varira od kantona do Kantona,Ujedinjenje Lijevih Nezavisnih i drugih Stranaka moglo bi rezultirati stvaranjem ANTISDA Bloka koji bi im mogao parirati,kao DOS u Srbiji 2000 ili SZP 2014 u RS
-Katastroifalna vlast
-Još gora Opozicija
Mi izbora nemamo
Glas za SDA je glas za NULU
Jasne opozicije nemamo,svako sebe naziva opozijom a Niko nije BUKVALNO JAKA opozicija
-Opozicijom se naziva Ljevica
-Ljevica je skup stranaka međusobno podijeljenih
-Opozicijom se nazivaju i nezavisni načelnici plus Šepić
-Predhodni su skup bivših članova,pretežno SDA,koji su 20 godina bili dio te HOBOTNICE ZLA,pa odjednom napustili kad su uvidjeli da brod Tone
-Opozicijom se naziva i SBB,Opozicija unutar Većine
Ako glasamo za SDP može nam se ponoviti 2010
Ako glasamo za DF može nam se ponoviti 2014 i 16
Ako glasamo za NS ili GS osim KS,vjerovatno neće proći prag
Ako glasamo za ''Nezavisne'' mogu se vratiti Matici
U svakom slučaju rizikujemo
Moguća Opozicija po kantonima
1:ASDA,Abdićevi,Nezavisni,Ljevica(SDP+GS)
2:90+
3:Koalicija SDP+DF(prvenstveno SDP)+
4:Kombinacija ljevice i F.K.
5:Ramović+Razdijeljena ljevica
6:Nema,Ljevica+90 ali tanko
7:Tanko Ljevica+90+
8:90+ ali tanko
9:4 stranke ljevice+Hadžibajrić
10:Svako ali Niko
U svim kantonima HDZ i SDA se javljaju kao najjače,HDZ,DEFINITIVNO,dok SDA s nekih 30%
Poenta da tzv ''Druga'' stranka varira od kantona do Kantona,Ujedinjenje Lijevih Nezavisnih i drugih Stranaka moglo bi rezultirati stvaranjem ANTISDA Bloka koji bi im mogao parirati,kao DOS u Srbiji 2000 ili SZP 2014 u RS
- Alfons Kauders
#44787 Re: SDP
Stranke su se kod nas pretvorile u sekte. I da, kao sto kazes, onda iz inata treba biti izdajnik za sve i guzit sve redom.Roccohljup wrote:ma tipično za nase podnevlje....ako nisi za nacionaliste odmah nisi dobar Bošnjak, Srbin ili Hrvat.....ako nisi za nku drugu stranku odmah si neko od ovoh vladajućih. Ne mogu nikako da shvate ni jedni ni drugi a ni trći da ima more normalne i obrazovne raje kojoj je pun klinac svih stranaka i političara jer vide da svi drugačije ali u suštini isto pričaju i svi drugačije ali u suštini isto rade, te da jednostavno ne vide bilo kakvog hajra od trenutne političke scene.
SDP koji je izgubio 200 od 300 hiljada glasova na proslim izborima i dalje misli da je iskljucivi krivac za to bio narod, a ne oni. I sad opet u narodu vide neprijatelja koji im "smeta" u ostvarenju neke samo njima jasne plemenite vizije...
A normalan narod zivo zaboli kurac i za njima i za drugim strankama. Niti ce glasati, niti ce se ikad ukljuciti u politiku, a i zasto bi? Da im SDP-ovci psuju mater lopovsku? SDA-ovci mater komunisticku? HDZ-ovci mater islamisticku? Da te poslije i tvoja "maticna" stranka naziva fasistom, islamskim radikalom, izdajicom ili nekim kurcem?
Jok ba, kao sto rekoh, bez mene i bez mase normalnih ljudi kojim se to gadi... Samo vi...
- arzuhal
#44788 Re: SDP
Roccohljup wrote: Ako ništa, lakše mi je da ih prcam sve redom.
- cyprus
#44789 Re: SDP
Dobro, onda neki hibrid Sefera i Emira?Alfons Kauders wrote:Kad neko bukvalno dokaze ono sto sam napisao u postu... Dok sam pisao postcyprus wrote:Pa ne vidim razlog zašto ne biAlfons Kauders wrote: To mi je kriterij pri izboru. Ako ti i Banksy pizdite na nekog - taj ima moj glas.Kad čitam tvoje postove, sve imam osjećaj da je sa druge strane tastature Emir Suljagić glavom i bradom
![]()
![]()
![]()
Kakav bolan Suljagic... On je suvise mekan i nedovoljno bahat za NVZ
Ali imas pravo da smo obojica suvise "radikalni" za SDP danas. Tvoja mjera bi bila neki ex-SNSD-ovac, je l' tako?
Moja mjera? Hm, nisam siguran šta pod tim misliš, ali ako tražiš nekoga na društveno-političkom nebu Bosne i Hercegovine ko mi po stavovima najviše odgovara, mislim da bi to bio Bojan Bajić... Eto slobodno viči da mi je on mjera (ako si na to mislio)
- Alfons Kauders
#44790 Re: SDP
Onaj sto smatra da u BiH ima viska muslimana?cyprus wrote: Dobro, onda neki hibrid Sefera i Emira?![]()
Moja mjera? Hm, nisam siguran šta pod tim misliš, ali ako tražiš nekoga na društveno-političkom nebu Bosne i Hercegovine ko mi po stavovima najviše odgovara, mislim da bi to bio Bojan Bajić... Eto slobodno viči da mi je on mjera (ako si na to mislio)
- arzuhal
- cyprus
#44792 Re: SDP
Ne, nego onaj što je govorio o tome da će aktuelna srpska politika dovesti do manjka Srba... Članak na koji aludiraš nije bio o muslimanima i višku, nego o Srbima i manjku...Alfons Kauders wrote:Onaj sto smatra da u BiH ima viska muslimana?cyprus wrote:Dobro, onda neki hibrid Sefera i Emira?![]()
-
putokaz1
#44793 Re: SDP
Ako zaokružim SDPDF
-Neću zato što su DOBRI
-Neću zato što vjerujem Predsjedniku
-Već da pokušam smijeniti SDA
-Neću zato što su DOBRI
-Neću zato što vjerujem Predsjedniku
-Već da pokušam smijeniti SDA
-
Mohamad Sissoko
#44794 Re: SDP
Fatalna privlačnost Nikšića i Dodika: Kod gazde po dozvolu za političko djelovanje
Nova ljubav rasplamsala se na političkoj sceni BiH: lideri SDP-a BiH Nermin Nikšić i SNSD-a Milorad Dodik posljednjih dana jedan o drugome imaju samo riječi hvale, baš kao što i priliči pravom duhu bratstva i jedinstva.
Nikšić i Dodik: Izborne kalkulacije u korist SNSD-a
- Nas dvojica smo u vrijeme kada sam bio na čelu Vlade Federacije imali dobru saradnju. Ja entitet RS doživljavam kao dio BiH i učinio bih sve da ovdje bude dobro, isto kao što želim u FBiH. Nismo razgovarali o izborima, ni o bilo kakvim koalicijama. U Banju Luku sam došao sa ubjeđenjem da je korektno da Dodika, kao čovjeka, upoznam o onome što će se dešavati i da SDP ima namjeru da ovdje ozbiljno djeluje. Potrebna nam je takva politička kultura dijaloga, da nemamo međusobnih podmetanja i da se držimo riječi. Moje iskustvo iz razgovora sa Dodikom je takvo da smo se uvijek držali dogovorenog – izjavio je za srbijanski Blic predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.
U sličnom tonu je njihov tajni banjalučki sastanak upriličen prije mjesec dana, koji je ipak "procurio" u medije, opisao i prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik.
- Nikšić je dok je bio predsjednik Vlade FBiH bio dobar partner. Sjećam se kad je bila rudarska nesreća kod Zenice da sam ga zvao i pitao za pomoć, ponudili smo dva helikoptera – kazao je Dodik o svojoj saradnji sa Nikšićem.
Uprkos tome što obojica tvrde da su uvijek imali korektne političke odnose, to baš i nije sasvim tačno. Ne tako davno, prije godinu dana, Nermin Nikšić javno je optužio Milorada Dodika, kao i rukovodstvo HDZ-a BiH, da se bave "pokušajima ostvarenja ratnih ciljeva političkim sredstvima".
- Pritom, Čović nikada ne spominje položaj Hrvata u RS, za Dodika Srbi u FBiH praktično ne postoje, dok Bakir ne vidi Bošnjake dalje od Ivan Sedla i Kozije ćuprije, a ne treba ni spominjati da ih svi ostali apsolutno ne interesuju – naveo je u svojoj izjavi iz decembra 2016. Nermin Nikšić.
No, vratimo se na nedavni banjalučki sastanak dvojice lidera: prvo su i jedan i drugi tvrdili da nikakvih političkih dogovora nije bilo i da su samo malo pričali "na opće teme" (Dodikova izjava), a onda se Nikšić ipak "izletio" pred medijima i otkrio da je od predsjednika RS-a praktično tražio blagoslov za buduće djelovanje SDP-a na području tog entiteta?!
- Tri stvari su mi bitne: prvo, da su za taj sastanak znali članovi Predsjedništva SDP-a, da su to znali moji drugovi i treće da je za taj sastanak znao predsjednik DF-a. Nismo se dogovarali o koalicijama, smatrao sam da je pošteno da dođem do predsjednika da ga informišem šta će SDP raditi u Republici Srpskoj u narednom periodu – izjavio je Nikšić prije nekoliko dana, dodavši da mu je Dodik "zahvalio na informaciji i primio je k znanju".
Postavlja se pitanje zbog čega je predsjednik Nikšić svoju partiju, ali i partnere iz DF-a, unaprijed doveo u podanički odnos u RS-u objašnjavajući Dodiku njihove ambicije na predstojećim izborima u Republici Srpskoj?
Nije teško izračunati da će SDP-ov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH u RS-u, ako ga bude i ko god to bio, prvenstveno imati ulogu da osigura pobjedu kandidatu SNSD-a, to jest Milorada Dodika. Naime, kandidat SDP-a BiH svakako neće imati nikakve šanse za pobjedu u RS-u, ali će zato privući onih nekoliko hiljada glasova koji bi mogli biti presudni u izbornom natjecanju između SNSD-a i opozicionog Saveza za promjene.
Na to računa i Milorad Dodik. Milostivo dopustivši Nikšiću i SDP-u da se politički angažuju na njegovoj teritoriji, Dodik je potpuno uvjeren da će u Predsjedništvu iduće godine sjediti SNSD-ovac – možda Željka Cvijanović, a možda i on sam jer je to, kako je izjavio prije dva dana, "jedino moguće".
- SNSD će uglavnom imati svoje kandidate i za člana Predsjedništva BiH i za predsjednika RS-a i pobijedit ćemo - poručio je samouvjereno Milorad Dodik.
Uz malu pomoć Nermina Nikšića, tako će sigurno i biti.
Spomenimo i to da je nedavno Nikšić, upitan za sastanak s Dodikom, za medije izjavio: "Neka vlast ne brine s kim se ja sastajem!" Vlast ne brine. Naprotiv, moglo bi se zaključiti da imaju razloga da aplaudiraju Nikšićevoj i SDP-ovoj nepromišljenosti
Izvor: Faktor
-
almir90
#44796 Re: SDP
Ako je politika i država spala na to, da SDP bude promjena, i nešto novo na političkoj sceni - komotno možeš jebati takvu državu. Imali su priliku da pokažu svoje umijeće prošli put - pokazali su se kao lešinari stotinu puta gori od trenutnih.
Zapravo kad posmatraš sa strane, i nema razlike između SDP i SDA nešto pretjerano; samo ove crvene moraš motikama i vatrom istjerivati iz fotelja.
DF dobio glasove jer se Komšić ogradio od politike SDP-a; a ova koalicija se može zaključiti, kao njegova kapitulacija. Oni, koje zapravo, more prave probleme ovog društva, a to su ekonomski problemi - su i dali Komšiću glas, jer su ih naguzili SDP-ovci, kojima su prethodno dali glas da dođu na vlast.
Izgleda u ovoj politici, od njih hiljadu, ne možeš sastaviti pola čovjeka da valja, kamoli cijelog.
Zapravo kad posmatraš sa strane, i nema razlike između SDP i SDA nešto pretjerano; samo ove crvene moraš motikama i vatrom istjerivati iz fotelja.
DF dobio glasove jer se Komšić ogradio od politike SDP-a; a ova koalicija se može zaključiti, kao njegova kapitulacija. Oni, koje zapravo, more prave probleme ovog društva, a to su ekonomski problemi - su i dali Komšiću glas, jer su ih naguzili SDP-ovci, kojima su prethodno dali glas da dođu na vlast.
Izgleda u ovoj politici, od njih hiljadu, ne možeš sastaviti pola čovjeka da valja, kamoli cijelog.
-
putokaz1
#44797 Re: SDP
Novoga na političkoj sceni i nema
NS je tu sad će 10 ta godina
GS nastao iz SDP DF
Nezavisni načelnici dugo su u SDA
Nema ničeg novog
GS nastao iz SDP DF
Nema ničeg novog
- arzuhal
#44798 Re: SDP
Al' baš...putokaz1 wrote:Novoga na političkoj sceni i nema
GS nastao iz SDP DF
Nema ničeg novog
Ništa, čekamo Dačića da prekinu intermezzo, pa ko protjeran, ko mrtav...
-
elSaik
#44799 Re: SDP
Na osnovu cega zakljucujes da je SDPu narod kriv kada se jasno i nedvosmisleno kroz sve nastupe naglasava da se naucilo iz sopstvenih gresaka...Alfons Kauders wrote:Roccohljup wrote: Stranke su se kod nas pretvorile u sekte. I da, kao sto kazes, onda iz inata treba biti izdajnik za sve i guzit sve redom.
SDP koji je izgubio 200 od 300 hiljada glasova na proslim izborima i dalje misli da je iskljucivi krivac za to bio narod, a ne oni. I sad opet u narodu vide neprijatelja koji im "smeta" u ostvarenju neke samo njima jasne plemenite vizije...
A normalan narod zivo zaboli kurac i za njima i za drugim strankama. Niti ce glasati, niti ce se ikad ukljuciti u politiku, a i zasto bi? Da im SDP-ovci psuju mater lopovsku? SDA-ovci mater komunisticku? HDZ-ovci mater islamisticku? Da te poslije i tvoja "maticna" stranka naziva fasistom, islamskim radikalom, izdajicom ili nekim kurcem?
Jok ba, kao sto rekoh, bez mene i bez mase normalnih ljudi kojim se to gadi... Samo vi...
A oni kojima se gadi upravo i daju direktan doprinos tome na sta se gade.
-
kiligonzales
#44800 Re: SDP
Ako dobronamjerno kritikujes i pricas o zabludama unutar SDP, odmah dobijes etiketu nisi s nama, nego si sa anamo onima. Sve dok predizborna obecanja budu samo presipanje uz supljeg u prazno, a rijeci ne budu pratili dijela, ni najbolje ispisane platforme (a pisale su se mnoge) nece znaciti nista. Dzaba rijeci samo dijela vaze. Sve dok u toj stranci bude monopola, umjesto demokratskog diskursa, napretka nece biti niti sirine koja bi dovela SDP do boljih politickih rezultata. Ne urusavaju unutarstranacke kritike stranke, vec nespremnost da se ista prihvati. Nema stranke politicke bez vrline i mane i bez unutrasnjih struja i sukoba, samo ih one bolje nadvladaju, a slabije pucaju pred njima.Roccohljup wrote:Heboga ti, otkad to da cim ako kritikujes ili kazes nesto protiv SDP ispadneš SDA troll? hebo takav rezon ako niste spremni prihvatiti kritiku i različito mišljene. Da ste imalo pametni, to bi iskoristili da budete jasniji i konkretniji jer neke od stvari, situacija, bojazni, kritika, itd. koje se ovdje iznose su sasvim realne i opravdane sa stanovišta većine nas koji smo građanski orjentisani i bez stranačkog opredeljenja.Ugledajte se malo na zapad gjde vecina stranaka (pa čak i pravi SD) pare i vrijeme najvise troše na ubjeđivanje takvih glasača. Ali ako je vama cilj samo pokupiti glasove istih onih koji sada glasaju za SDA samo jer su "naši" i kojima je dosta samo da kazete da imate plan da rješite nezaposlenost, probleme u ekonomiji, EU integracije, itd. a bez da išta konkretno oko toga predočite, onda nista nimalo bolji od bagre koju pokušavate pobjediti. Ja bih prvo radi sebe samog a ond ai države bio najsretniji da budem sto posto u krivu i to mi nikad nece biti problem priznati.zbiljovski wrote:Ja šljama, spama i SDA igrača na ovoj temi, ne sjećam se od 2010. godine da ih je više bilo. . . Šta nam to zapravo govori, danima tema o SDP-u je najaktuelnija, zašto ? Meni lično, to mnogo govori, a također i svakom čovjeku, koji želi mozak da uključi. Međunarodna zajednica na ovim izborima je odabrala SDP BiH i gurat će ih maksimalno prema pobjedi na izborima iduće godine iz more razloga. Definitivno su i oni uvidjeli da od nacionalista u BiH se ne može ništa očekivati izuzev huškanja rata, a kao jedina infrastrukturno ozbiljna i ideološki jaka politička opcija, koja ima snage da se suprostavi u cijeloj državi nacionalistima je SDP BiH. To će biti sigurno njihov slogan, odnosno fazon, a po nastupima funkcionera SDP-a, već se odavno "osjeti" taj spin.