Sirija

Locked
DuckZz

#44776 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Iz Al-Mastumaha

Image
Image
Co0l

#44777 Re: Sirija

Post by Co0l »

Tzv.SAA pravo gazi ovih dana.Al' u rikverc.
cbrt

#44778 Re: Sirija

Post by cbrt »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44779 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Herr Flick wrote:Sumnjivo mi je ovo povlacenje SAA iz Palmire
povukli se da bi isis porušio grad i tako izazvali vojnu intervenciju protiv njih

izdaja bre
Co0l

#44780 Re: Sirija

Post by Co0l »

Re: Sirija
Postby Co0l » 14/05/2015 06:47

Namjerno pustaju ISIL u Palmiru nebili je ovi razorili.U kurcu su pa im je potrebna bilo kakava podrska i simpatija a karta divljastva bradonja protiv kojih se bore uvijek dodje kao as iz rukava.

Valja l' ova teorija?Celi bi bio ponosan na nju :D
:-D
sumirprimus

#44781 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

dobar dancic...
i sta velite kakvaj sit?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#44782 Re: Sirija

Post by arman1 »

Sa se ne zaboravi
Image
Image
Herr Flick

#44783 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Assad je diktator,tu nema dileme..Otac vladao 30 god,on 15 ali i kao takva diktatura bila je sekularna i moderna drzava za razliku od S.Arabije koja ima jedan od najrepresivnijih režima na svijetu a Amerika u tom rezimu ima velikog saveznika..Kakvo licemjerstvo,ogavnost,beskrupuloznost :zzzz: :zzzz:
ioannes

#44784 Re: Sirija

Post by ioannes »

Palmyra smrdi...
U hasaki se uspjesno brane,kuweirs Bazi, hami...
U deir ez zoru cak uspijevaju i zauzimati prostor
A ovakav fijasko u Palmyri mi nije jasan
insomnia78

#44785 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

To SAA gubi na skoro svim frontovima pa ste se okrenuli pljuvati po Americi?
Da je Assad na vrijeme malo preusmjerio avijaciju sa ubijanja civila mozda bi nesto i uspjeli
dječak sa šibicama

#44786 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Koliko je amricko "bombardovanje" ostetilo ISIS, oni se vratili jos jaci.

Svaka cast, bombardujte i nas tako, da ojacamo.
RepublikanskaGarda

#44787 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Padom Palmyre ISIL će zaprijetiti i pobunjeničkim područjima u Homsu i Istočnoj Guti, neki pro- loyalistički izvori tvrde da se je SAA namjerno prepustila Palmyru, da ju je mogla obraniti al nakon posjeta guvernera Homsa počelo je sa evakuacijom muzeja(prebačeno ja na tisuće vrijednih eksponata), evakuacija civila,teškog naoružanja i ostale municije, navodno se još uvijek vode borbe oko aerodroma gdje SAA još uvijek pruža otpor, uglavnom ovaj rat mi sve manje i manje ima smisla, koja je svrha prebacivanja 104. republikanske u Zor ako gubiš Palmyru

Sto se tice bolnice u JS izgleda da su tigar i onaj debeli guverner Idleba stvarno zapeli tamo, isto tako pro-loyalisticki izvori prenose informacije o sukobu unutar SAA/NDF jedinica na području Arihe, jedni su za bježaniju dok se drugi žele nastaviti boriti, definitivno taj krak u Idlebu nema smisla, tako da bi logično bilo povlačenje i utvrđivanje linija na nekim "branjivim" pozicijama, samo mi nije jasno kako su tako dugo branili Arihu dok je JS pao za dan-dva :-) , očito je netko podcijenio mogucnosti rebela i njihove vojne planove
Last edited by RepublikanskaGarda on 21/05/2015 10:32, edited 1 time in total.
Fantassin

#44788 Re: Sirija

Post by Fantassin »

insomnia78 wrote:To SAA gubi na skoro svim frontovima pa ste se okrenuli pljuvati po Americi?
Da je Assad na vrijeme malo preusmjerio avijaciju sa ubijanja civila mozda bi nesto i uspjeli
Moje misljenje je da se nije dovoljno radilo na mobilizaciji i obuci ljudi dok su teroristicke skupine to konstantno forsirale.Ljudi na podrucijima koje vlada kontrolise su se uljuljali u laznu sigurnost jer dosta stvari funkcionise kao da nije rat ( posebno u Damasku i Latakiji) i zivot ide prilicno notmalno.. samo da se ne probude kasno kada im neprijatelj zakuca na vrata....
dječak sa šibicama

#44789 Re: Sirija

ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni :oops:

Ne razumijem, gdje su se to oni obucavali, u kampovima za obuku? ma nije moguce, pa zar americki slobodaraski avioni ne bombarduju ISIS-ove kampove, konvoje, infrastrukturu :oops:
insomnia78

#44790 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni :oops:

Ne razumijem, gdje su se to oni obucavali, u kampovima za obuku? ma nije moguce, pa zar americki slobodaraski avioni ne bombarduju ISIS-ove kampove, konvoje, infrastrukturu :oops:
Zar Assad nema svoju avijaciju?
arman1

#44791 Re: Sirija

Post by arman1 »

Aerodrom napušten. Nešto malo minirano. Zalihe goriva upropaštene.
dječak sa šibicama

#44792 Re: Sirija

Assad je saveznik sa ISIS-om by Vijesti govneta i Put bijednika.

Ali pitanje svih pitanja, kako je to ISIS sada jaci nego ikada, nakon visemjesecnog bjesomucnog bombardovanja od strane "medjunarodne koalicije" :oops: :oops: pitanje svih pitanja na Bliskom istoku.

Kako???
ioannes

#44793 Re: Sirija

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:
dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni :oops:

Znaš li ti koliko djelovanje avijacije košta?
A o krntijama MiG-ovima da i ne pričamo
BIP Sirije je negdje prije rata sa 12 milijardi pao negdje trenutno malo više od milijarde.
Mene dosad čudi kako se uopće ovaj rat finansira od strane vlade... Neznamo u čemu se pomoć Irana, Rusije točno sastoji
Fantassin

#44794 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Ja sam ti naveo podatke o pogodjenim ciljevima i steti nanesenoj ISISu.Sa druge strane svi takticki napadi se vrse na podrucijima gdje se Assad nema koristi.. a strateski neminovno i Assad ima koristi.Sad ima i faktor FSA koje naoruzava i podrzava zapad i na koje Assad usmjerava vecinu snaga.Tako da su razvuceni na vise frontova a broj novih regruta kao i kvalitet njihove obuke je tanak.
insomnia78

#44795 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:
insomnia78 wrote:

Znaš li ti koliko djelovanje avijacije košta?
A o krntijama MiG-ovima da i ne pričamo
BIP Sirije je negdje prije rata sa 12 milijardi pao negdje trenutno malo više od milijarde.
Mene dosad čudi kako se uopće ovaj rat finansira od strane vlade... Neznamo u čemu se pomoć Irana, Rusije točno sastoji
'ajde?
Djelovanje po civilima je jeftinije?
dječak sa šibicama

#44796 Re: Sirija

Fantassin wrote:

Ja sam ti naveo podatke o pogodjenim ciljevima i steti nanesenoj ISISu.Sa druge strane svi takticki napadi se vrse na podrucijima gdje se Assad nema koristi.. a strateski neminovno i Assad ima koristi.Sad ima i faktor FSA koje naoruzava i podrzava zapad i na koje Assad usmjerava vecinu snaga.Tako da su razvuceni na vise frontova a broj novih regruta kao i kvalitet njihove obuke je tanak.
Ma kakve podatke, kakva steta, oni se vrate jos jaci.

Daj covjece, "bombardovanje ISIS-a" je jos jedna ubleha koja se servira vama naivnima, ili se samo pravite naivni. Zapravo, servira se zatupljenim gradjanima USA i ostalih zemalja, kao eto "mi nesto radimo protiv terorista, znate". Obumbina dimna zavjesa.

Kada oni nekoga bombarduju, onda on zavrsi kao Gadafi, ili Sadam.

Pusti suplju, kakav ISIS, kakvo bombardovanje. Bacali bombe na nekakve silose i napustene hangare, a ovamo im cusnu oruzje padobranima.

Govna zapadnjacka, ne odustaju od unistenja Sirije. Unistice ako treba i cijeli bliski istok, a nisu daleko od toga, uz pomoc ovih poremecenih bradatih manijaka.
ioannes

#44797 Re: Sirija

Post by ioannes »

Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
insomnia78

#44798 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
Pa bolan, svakodnevno dejstvuju po civilima
arman1

#44799 Re: Sirija

Post by arman1 »

U borbama oko Palmire oko 100 branilaca je dalo živote. Gubici terorističke gamadi višestruko veći. Sve što se može iznijeti vlada sklonila na sigurnu lokaciju, ostalo napravili fotodokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju.
asurbanipal

#44800 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote: Zar Assad nema svoju avijaciju?

Šta kažu u Charlie Hebdou na ovu situaciju ?
Locked