Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

ExNihilo

#44776 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

BS plejer. Možeš i VLC podesiti.
karanana

#44777 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

markioni wrote:solidan ovaj Extinction (2018) ..bezveze ga neki pljuvase. pogledah i Tully...precijenjen iako moze proc.
Reci mi, kod extinctiona, kako objasnjavas to da AI nisu znali ko su i sta su iako ne stare kao sto bi normalni ljudi starili?
beni-bu-man

#44778 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

karanana wrote:
markioni wrote:solidan ovaj Extinction (2018) ..bezveze ga neki pljuvase. pogledah i Tully...precijenjen iako moze proc.
Reci mi, kod extinctiona, kako objasnjavas to da AI nisu znali ko su i sta su iako ne stare kao sto bi normalni ljudi starili?
Film sam sinoc pregledo i nije sad za neke preporuke a ni za popljuvati ga, ono gledas ga i ko neki twist i toeto
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#44779 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

karanana wrote:
vjeruj da nisam nesto analizirao nit sam vau ono bio poslije filma pa da dumam...pride gledo sam sa starom zajedno kojoj je sf spansko selo al joj se svidjeo (znaci dobra zabava prije svega je film ) ...al u vezi tvog pitanja ja sam upratio da su samo nekim AI ostavili sjecanja sto onaj crnjo i kaze u jednom momentu a i na kraju se spominje (i nema veze sa starenjem) a ovima su obrisali kao da bi nastavili "normal life" ..elem nis specijalno. imas ovdje link neko se sjetio da objasni (Ending Explained + Mind Blowing Twist Ending Breakdown ukucaj da ne rokam linkove bezveze) a siguran sam da do asd ima i foruma bruka koji analiziraju do besvjesti...
karanana

#44780 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

markioni wrote:
karanana wrote:
vjeruj da nisam nesto analizirao nit sam vau ono bio poslije filma pa da dumam...pride gledo sam sa starom zajedno kojoj je sf spansko selo al joj se svidjeo (znaci dobra zabava prije svega je film ) ...al u vezi tvog pitanja ja sam upratio da su samo nekim AI ostavili sjecanja sto onaj crnjo i kaze u jednom momentu a i na kraju se spominje (i nema veze sa starenjem) a ovima su obrisali kao da bi nastavili "normal life" ..elem nis specijalno. imas ovdje link neko se sjetio da objasni (Ending Explained + Mind Blowing Twist Ending Breakdown ukucaj da ne rokam linkove bezveze) a siguran sam da do asd ima i foruma bruka koji analiziraju do besvjesti...
spolieri za vas koji niste a planirate gledati:

ma ja mislim da kontam kraj, iako mi je i to puno rupa. recimo kao pruga se rusi za njima da im se zametne trag. da li ce im se zaista zametnuti trag zato sto su stubovi i pruga sletili u rijeku i sto se planina za njima obrucila?

ali kad smo kod starenja, jasno mi je i to da im je prije 50 godina kad su pobijedili bitku i otjerali ljude na mars, vecini izbrisano sjecanje. i kad su se probudili mislili su da su oni obicni ljudi od krvi i mesa. ali kako su tako kontali kad recimo one njihove curice (koje bih btw kroz prozor zgrade bacio) su godinama i godinama curice a i oni su isti? kako se radjaju? kako umiru? ima dosta rupa, tona rupa, to mi nekad smeta a nekad ne smeta u filmovima. u ovom mi je smetalo.
Ramzess Veliki

#44782 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Ramzess Veliki »

klosar pravi wrote:Zašto se pljuvalo po Deadpool-u 2?

Ako ti je dobar prvi bice i drugi..
Ko dira Daedpoola ??? :twisted:
I drugi je odlican, ali dosta raje ne konta da je Deadpool kontra superjunak pa ocekuju da se ponasa kao Superman ili Thor, ne mogu da svare da se radi o idiotu sa idiotskim supermocima. :lol:
Ne kontam ono kad se raznio, da mu tijelo nije izraslo iz glave ??? :lol:
A pokusaj da ga ukljuce u X-Mene je vrh! :lol:
klosar pravi

#44783 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

Ramzess Veliki wrote:
klosar pravi wrote:Zašto se pljuvalo po Deadpool-u 2?

Ako ti je dobar prvi bice i drugi..
Ko dira Daedpoola ??? :twisted:
I drugi je odlican, ali dosta raje ne konta da je Deadpool kontra superjunak pa ocekuju da se ponasa kao Superman ili Thor, ne mogu da svare da se radi o idiotu sa idiotskim supermocima. :lol:
Ne kontam ono kad se raznio, da mu tijelo nije izraslo iz glave ??? :lol:
A pokusaj da ga ukljuce u X-Mene je vrh! :lol:

Ma nije do toga da ocekuju da se ponaša tako vec jednostavno nisu svarili ovaj drugi dio, meni licno jeste slabiji samo to su baš ono malo nijanse..

Inace https://www.imdb.com/title/tt2053425/?ref_=tt_urv

Ne mogu da vjerujem da nisam ovo pogledao ranije da sam znao da je od istog lika koji je uradio Prophet 2009 sigurno bi ga ranije ovako stalno nešto preskakao.
Film jedan od boljih evropskih.
Haris033

#44785 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Haris033 »

Image

https://www.imdb.com/title/tt1758810/

Solidan triler. Zaslužio je malo bolju ocjenu od ove na IMDB.
klosar pravi

#44786 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

Svojevremeno se i pricalo o tome, film zaslužuje minimum 6,5 samo zbog vizuelnog dijela. :D
Haris033

#44787 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Haris033 »

klosar pravi wrote:Svojevremeno se i pricalo o tome, film zaslužuje minimum 6,5 samo zbog vizuelnog dijela. :D
Slažem se. Snijeg, Oslo,... :-D
triconja

#44788 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

E raja, ima li kakav dobar film da je ono bas dobar a da je novijeg datuma, ono da kad ga pregledam da kazem sam sebi vau i tako to? Moze biti bilo kojeg zanra sto se mene tice, samo da je dobar. :D
johnnykola

#44789 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

triconja wrote:E raja, ima li kakav dobar film da je ono bas dobar a da je novijeg datuma, ono da kad ga pregledam da kazem sam sebi vau i tako to? Moze biti bilo kojeg zanra sto se mene tice, samo da je dobar. :D
Bab yDriver je ok, garant si gledao, odličan je Mad Max: Fury Road.
triconja

#44790 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

johnnykola wrote:
triconja wrote:E raja, ima li kakav dobar film da je ono bas dobar a da je novijeg datuma, ono da kad ga pregledam da kazem sam sebi vau i tako to? Moze biti bilo kojeg zanra sto se mene tice, samo da je dobar. :D
Pa dobro, mogu oni sutra.

Gledo sam Annihilation, nije los. Imam par zamjerki na samu ideju nametanja monopola nad postavom i tako tim i reprezentacijom manjina i vecina a ostalo je u dure sve :D
johnnykola

#44791 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

triconja wrote:
johnnykola wrote:
Pa dobro, mogu oni sutra.

Gledo sam Annihilation, nije los. Imam par zamjerki na samu ideju nametanja monopola nad postavom i tako tim i reprezentacijom manjina i vecina a ostalo je u dure sve :D
Nisi gledao Fury Road?! Auuuuuuuu!!!
:)
commendatore

#44792 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

meni je Fury Road smece.... ako hoce pravog mad maxa da pogleda neka pogleda Mad Max 2 - u full HD modu....

pogotovo ona dramaticnoapokalipticna muzika.... straota i danas dan se najezim.....
johnnykola

#44793 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Fury Road je razaranje totalno, kao uostalom i sva kvadrilogija.
ExNihilo

#44794 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Fury Road je izvrstan.

Originali su loše ostarili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44795 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

gledo Drive i fenomenalan je
ali kakav je taj Baby driver
jel ok
johnnykola

#44796 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Black swan wrote:gledo Drive i fenomenalan je
ali kakav je taj Baby driver
jel ok

Baby Driver je dobar, ali u odnosu na Drive je karina surinami.:)
klosar pravi

#44797 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

baby je bolji od drive surinami gay ss :D
naravno drive je vrh
johnnykola

#44798 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

I tako se klošar oda da je dio stare peobučene ekipe. Neka neka, najs. :-D
johnnykola

#44799 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Dan odlaska čistačice jedne škole u penziju poklapa se sa dolaskom mladog inspektora, koji bi trebao provjeriti prijavu jedne nastavnice protiv zamjenika direktora škole. Odlazak čistačice predstavlja idealnu priliku za još jednu sjedeljku, naravno, o društvenom trošku. Dok se veselje priprema, ambiciozni inspektor otkriva da je spolja sjajna škola, iznutra izjedena netrpeljivošću. Čistačica, udešena i našminkana, i mladi inspektor, nošen žarom istrage, dospijevaju na isto mjesto: na banket, koji prijeti da postane sve osim "dostojnog oproštaja".

Film na TV-u
shape of despair

#44800 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by shape of despair »

Kov voli sci-fi nije los
https://www.imdb.com/title/tt3201640

Kažem nije loš, moglo je to i bolje ali se definitivno može pogledati
Post Reply