cyprus wrote:Može... Sve to stane u jedan akronim - GSAlfons Kauders wrote:Pa ne mogu biti radikal, liberal, fasista i komunjara odjednom.cyprus wrote:Pa ne mo'š furat NVZ i tvrdit da nisi radikal
Odaberite jedno.
SDP
- cadburry
#44751 Re: SDP
- Alfons Kauders
#44752 Re: SDP
Dobro, necu prognozirati ishod, ali evo ti jedna prognoza koja je 100% sigurna: 2018 necu glasati za SDPjohntra wrote: u redu, nađem, nije frka...i ja te ne zovem pogrdnim imenima, nego me samo nervira kako ljude pokušavaš ubijediti u nešto što i ti ne znaš šta će biti...niko to ne zna, pa ni ja..ali eto, ti si baš siguran u svoje prognoze...
- cyprus
#44753 Re: SDP
Pa ne vidim razlog zašto ne biAlfons Kauders wrote:Dobro, onda cu glasati za njih umjesto za SDA.cyprus wrote:Može... Sve to stane u jedan akronim - GSAlfons Kauders wrote:Pa ne mogu biti radikal, liberal, fasista i komunjara odjednom.
Odaberite jedno.
To mi je kriterij pri izboru. Ako ti i Banksy pizdite na nekog - taj ima moj glas.
- Alfons Kauders
#44754 Re: SDP
Ah u tom grmu lezi zec? Pa stani malo, jesu li Suljagic i Bajrovic bili radikali 2010? Jer se sjecam da su bili medju zasluznijim za rezultat SDP-a, i da je Emir otisao za ministra ili zamjenika. Napisao i knjigu u cast Lagumdzije.cadburry wrote:Drug, žao mi je ako si se uvrijedio, nisam na tebe mislio pod isfrustriranim i propalim radikalima, nego na Suljagića i Bajrovića. Ne mislim da ti iz ideoloških pobuda agitiraš za njih, već iz oportunistiških ili nekih ličnih koje imaš protiv SDP-a. Ali naravno, ne mora značiti da je to stvarno tako niti da sam ja upravu (ne poznajem te, pa jel), ali eto tako to meni izgleda.Alfons Kauders wrote:
Svi ste to? Jesam li ja "svi" ili ja?
E pa necemo tako. Trazi ih, nadji ih, pokazi nam ih. Nemoj biti lazov i nemoj mi stavljati tudje rijeci u usta.
"Svi ste"
Sve go fasista i neprijatelj SDP-a, sve neprijatelji i izdajice, samo SDP zna sta valja... Vise od pola ljudi zbog kojih sam glasao za SDP nisu u stranci, ostao go kreten, i jos imaju obraza nazivati ove koji su se isfurali nekim pogrdim imenima?
Bijedno i zalosno.
Ne, tad nisu bili "radikali" niti su bili "propali", vec su bili mlade nade SDP-a koje su redovno predstavljale partiju u debatama i TV emisijama. Tad su valjali partiji. Valjali su i kad su partijske kolege krenule uhljebljivati zene i svalerke, u isto vrijeme kad su ih tjerali iz stranke (kasnije i ono DF krilo).
A ja po obicaju agitujem za koga ja hocu i zivo me zaboli kurac i za njih dvojicu i za SDP. Svi ovdje vrlo dobro znate da nemam nikakvog dodira s politikom, a svakih par mjeseci krenete kmechati kako sam negdje ili za nekog. Ako je vjerovati forumu, promijenio sam 10 stranaka - a nikad nisam bio clan nijedne.
Zato ne smarajte tim pricama, jer se fakat provaljujete.
- Alfons Kauders
#44755 Re: SDP
Kad neko bukvalno dokaze ono sto sam napisao u postu... Dok sam pisao postcyprus wrote:Pa ne vidim razlog zašto ne biAlfons Kauders wrote: To mi je kriterij pri izboru. Ako ti i Banksy pizdite na nekog - taj ima moj glas.Kad čitam tvoje postove, sve imam osjećaj da je sa druge strane tastature Emir Suljagić glavom i bradom
Kakav bolan Suljagic... On je suvise mekan i nedovoljno bahat za NVZ
Ali imas pravo da smo obojica suvise "radikalni" za SDP danas. Tvoja mjera bi bila neki ex-SNSD-ovac, je l' tako?
-
Hafis
#44756 Re: SDP
Nije mi jasno po kojem osnovu svrstavate SDP u lijevu opciju. Koliko sam primjetio ta se njegova ''lijeva orjentacija'' samo od sebe podrazumijeva činjenicom da su oni ''baštinici'' ideja bivše SKJ (BiH) i gotova priča.
U suštini radi se o interesnoj skupini koja se samo služi drugim ideološkim marketingom (sviranje na emotivnoj žici i folkloru prošlih bajkovitih vremena) za razliku od nacionalnih stranaka koj imaju drugačiju taktiku (ugroženost), a sama suština njenog postojanja je identična drugim političkim strankama u BiH - udruženi financijski projekt za stjecanje položaja i imovine. To je najočitije kada dođu na vlast...
Slučajno poznajem većinu vrhuške SDP-a u Hercegovini, točnije u Mostaru. Manje-više mostarska raja, i s nekima od njih sam i odrastao. Ovako kad analiziram, nije da sam neka cvećka bio u životu, a za neke od njih sam Majka Tereza. Ali jebat ga, ja sam nacionalist a oni su multikultura i multietnika, a pijemo istu Radobolju cijeli život.
U suštini radi se o interesnoj skupini koja se samo služi drugim ideološkim marketingom (sviranje na emotivnoj žici i folkloru prošlih bajkovitih vremena) za razliku od nacionalnih stranaka koj imaju drugačiju taktiku (ugroženost), a sama suština njenog postojanja je identična drugim političkim strankama u BiH - udruženi financijski projekt za stjecanje položaja i imovine. To je najočitije kada dođu na vlast...
Slučajno poznajem većinu vrhuške SDP-a u Hercegovini, točnije u Mostaru. Manje-više mostarska raja, i s nekima od njih sam i odrastao. Ovako kad analiziram, nije da sam neka cvećka bio u životu, a za neke od njih sam Majka Tereza. Ali jebat ga, ja sam nacionalist a oni su multikultura i multietnika, a pijemo istu Radobolju cijeli život.
- arzuhal
#44757 Re: SDP
Ja ću možda glasat za SDP jer imam više nekih zajedničkih interesa s njima nego s SDA, recimo stvaranje od BiH Islamske države i sl.
- Alfons Kauders
#44758 Re: SDP
Apsolutno tacno. Svo ljevicarenje SDP-a stane u nosanje Titinih slika i mahanje crvenim zastavama.Hafis wrote:Nije mi jasno po kojem osnovu svrstavate SDP u lijevu opciju. Koliko sam primjetio ta se njegova ''lijeva orjentacija'' samo od sebe podrazumijeva činjenicom da su oni ''baštinici'' ideja bivše SKJ (BiH) i gotova priča.
SDA i HDZ su KPJ upakovan u novu ambalazu, SDP je KPJ u staroj ambalazi. Sve razlike pocinju i zavrsavaju tu.U suštini radi se o interesnoj skupini koja se samo služi drugim ideološkim marketingom (sviranje na emotivnoj žici i folkloru prošlih bajkovitih vremena) za razliku od nacionalnih stranaka koj imaju drugačiju taktiku (ugroženost), a sama suština njenog postojanja je identična drugim političkim strankama u BiH - udruženi financijski projekt za stjecanje položaja i imovine. To je najočitije kada dođu na vlast...
Dobrodosao u klub. I ja sam radikal.Slučajno poznajem većinu vrhuške SDP-a u Hercegovini, točnije u Mostaru. Manje-više mostarska raja, i s nekima od njih sam i odrastao. Ovako kad analiziram, nije da sam neka cvećka bio u životu, a za neke od njih sam Majka Tereza. Ali jebat ga, ja sam nacionalist a oni su multikultura i multietnika, a pijemo istu Radobolju cijeli život.
- cadburry
#44759 Re: SDP
Koliko sam samo puta cuo ovu tezu od Suljagica i Bajrovica u zadnje 4 godine. Ja sam, da ti budem iskren, za Suljagica cuo tek kad je postao ministar obrazovanja KS, a za Bajrovica ne znam uopste kad sam cuo. Vjerovatno nekad poslije toga. A 2010. sam (djelomicno) glasao za SDP, tako da sto se mene tice, njih dvojica nisu imali puno veze s tim.Alfons Kauders wrote:Ah u tom grmu lezi zec? Pa stani malo, jesu li Suljagic i Bajrovic bili radikali 2010? Jer se sjecam da su bili medju zasluznijim za rezultat SDP-a, i da je Emir otisao za ministra ili zamjenika. Napisao i knjigu u cast Lagumdzije.cadburry wrote:Drug, žao mi je ako si se uvrijedio, nisam na tebe mislio pod isfrustriranim i propalim radikalima, nego na Suljagića i Bajrovića. Ne mislim da ti iz ideoloških pobuda agitiraš za njih, već iz oportunistiških ili nekih ličnih koje imaš protiv SDP-a. Ali naravno, ne mora značiti da je to stvarno tako niti da sam ja upravu (ne poznajem te, pa jel), ali eto tako to meni izgleda.Alfons Kauders wrote:
Svi ste to? Jesam li ja "svi" ili ja?
E pa necemo tako. Trazi ih, nadji ih, pokazi nam ih. Nemoj biti lazov i nemoj mi stavljati tudje rijeci u usta.
"Svi ste"
Sve go fasista i neprijatelj SDP-a, sve neprijatelji i izdajice, samo SDP zna sta valja... Vise od pola ljudi zbog kojih sam glasao za SDP nisu u stranci, ostao go kreten, i jos imaju obraza nazivati ove koji su se isfurali nekim pogrdim imenima?
Bijedno i zalosno.
Ne, tad nisu bili "radikali" niti su bili "propali", vec su bili mlade nade SDP-a koje su redovno predstavljale partiju u debatama i TV emisijama. Tad su valjali partiji. Valjali su i kad su partijske kolege krenule uhljebljivati zene i svalerke, u isto vrijeme kad su ih tjerali iz stranke (kasnije i ono DF krilo).
A ja po obicaju agitujem za koga ja hocu i zivo me zaboli kurac i za njih dvojicu i za SDP. Svi ovdje vrlo dobro znate da nemam nikakvog dodira s politikom, a svakih par mjeseci krenete kmechati kako sam negdje ili za nekog. Ako je vjerovati forumu, promijenio sam 10 stranaka - a nikad nisam bio clan nijedne.
Zato ne smarajte tim pricama, jer se fakat provaljujete.
A opet, otkad znam za njih, ne znam bas da su uradili i rekli nesto s cim bi se ja slozio. Obicno je to nesto ili vrlo radikalno i agresivno ili nesto sto rade iz cisto licnih frustracija ili nesto sto mirise na koruptivne, sitnooportunističke radnje (kao što je kupovina iPhonea iz budžeta). GS koji su osnovali im služi da bi svoju agresivnu i ogorčenu retoriku mogli plasirati u medije. Kako bi svoje stavove i pljuvanje po ljevici mogli potpisati sa nekom organizacijom, a ne svojim ličnim imenima. To je jedna šaćica sitnih seoskih varalica poput Ekrema Kaljanca ili Samira Arnautovića, sa tek pokojim zalutalim čovjekom sa kredibilitetom (po pravilu, bivšim SDP-ovcima) kao što su Nuko Grebović ili Šuhret Fazlić. Jad i bijeda naše političke scene.
A tvoje razloge zašto agitiraš za GS ne bih komentarisao, to je nešto što ti moraš rasčistiti sam sa sobom.
- Alfons Kauders
#44760 Re: SDP
Morao bi i ti rascistiti sam sa sobom zasto smatras da je svaka kritika SDP-a agitacija za GS ili DF ili SDA.cadburry wrote:A tvoje razloge zašto agitiraš za GS ne bih komentarisao, to je nešto što ti moraš rasčistiti sam sa sobom.
Ja mislio to samo kritika, forum, dodjemo i seremo o politici - sloboda govora, pluralizam ovo ono.
Ah da, u 1947 jos uvijek ne znaju sta to znaci...
- madner
#44761 Re: SDP
Reuf dobar skroz, realno SDP nema vise takvog ideologa u svojim redovima sa jasnom vizijom drustva.
- cadburry
#44763 Re: SDP
Ne mislim da je svaka kritika SDP-a agitacija za drugu stranku, ali u tvom slučaju jeste.Alfons Kauders wrote:Morao bi i ti rascistiti sam sa sobom zasto smatras da je svaka kritika SDP-a agitacija za GS ili DF ili SDA.cadburry wrote:A tvoje razloge zašto agitiraš za GS ne bih komentarisao, to je nešto što ti moraš rasčistiti sam sa sobom.
Ja mislio to samo kritika, forum, dodjemo i seremo o politici - sloboda govora, pluralizam ovo ono.
Vjerovatno nisi upratio, ali sam samo 3 posta ranije kritikovao SDP. I mnogo puta prije toga. Uđi i na temu NS-a, još jedne stranke koju podržavam, pa ćeš vidjeti da i nju često kritikujem.
- Alfons Kauders
#44764 Re: SDP
Sve jasno: kad ti kritikujes SDP, onda je to kritika, a kad ja cinim isto, onda je agitacija.cadburry wrote:Ne mislim da je svaka kritika SDP-a agitacija za drugu stranku, ali u tvom slučaju jeste.Alfons Kauders wrote:Morao bi i ti rascistiti sam sa sobom zasto smatras da je svaka kritika SDP-a agitacija za GS ili DF ili SDA.cadburry wrote:A tvoje razloge zašto agitiraš za GS ne bih komentarisao, to je nešto što ti moraš rasčistiti sam sa sobom.
Vjerovatno nisi upratio, ali sam samo 3 posta ranije kritikovao SDP. I mnogo puta prije toga. Uđi i na temu NS-a, još jedne stranke koju podržavam, pa ćeš vidjeti da i nju često kritikujem.
- Roccohljup
#44765 Re: SDP
Vala ako je Reufu jedini i najveći grijeh Iphone, onda definitivno ima moj glasHeartbeats wrote:Eto, opet Reuf i Emir krivi.
Sad malo oko SDPa. Meni je drago sto se sire i na RS mada skeptik u meni misli da je to i dalje dio nekog plana da se na mala vrata uđe u skupštinu RS kao klub a onda da po potrebi i podrzavaju dodika. ja fakat ne mogu svariti da je nikšić eto tek tako otišao do dodika da ga "kao covjeka upozna sa planovima SDPa u RS". Mislim da je tu sigurno bilo nekih dogovora, jer realno miletu odgovara da Sdp uđe na scenu RS jer ce mahom pokupiuti glasače SzP te njemu olakšati posao.
Generalno, meni se SDP ogadio jos od vremena alijanse kad (po meni) zaista nisu ispunili očekivanja te su se počeli ponašati isto kao i ostali na vlasti....samo u se i za se. A onda zlajino jednoumlje i bahatost kako njega tako i ulizica koje je oko sebe okupio. Međutim, najvise im zamjeram uvijek prisutno građenje kulta velikog vođe koje ne vidim da je išta oslabilo i u nikšićevo vrijeme. Po meni, daleko su oni od prave socijal demokratije te mi najviše liče na neku moderniju verziju Socijalista.
- JThomas
#44766 Re: SDP
sda je već dodikovoj većini omogućavala kvorum za rad kod svađe sa opozicijom, i javno podržala snsd kandidata za lokalne izbore u trnovu. oni smiju i to, i niko od njihovih otvorenih i prikrivenih simpatizera ništa ne kaže.
ako ovi stvarno kandiduju kandidata za predsjedništvo iz srpskog naroda, to je baš preočito, baš jasno iz aviona šta je to i izgubiće ovdje i ono što mogu očekivati. ako. ali sda bi najhladnije mogla i to i ništa ne bi bilo. isti ovi koji seru bi ti rekli - politika je umijeće mogućeg, s dodikom se mora.
ako ovi stvarno kandiduju kandidata za predsjedništvo iz srpskog naroda, to je baš preočito, baš jasno iz aviona šta je to i izgubiće ovdje i ono što mogu očekivati. ako. ali sda bi najhladnije mogla i to i ništa ne bi bilo. isti ovi koji seru bi ti rekli - politika je umijeće mogućeg, s dodikom se mora.
- Alfons Kauders
#44767 Re: SDP
Daleko od toga da ja zamjeram nesto po tom pitanju, jer smatram da je najbolja moguca opcija ostanak Dodika na vlasti do samog kraja.JThomas wrote:sda je već dodikovoj većini omogućavala kvorum za rad kod svađe sa opozicijom, i javno podržala snsd kandidata za lokalne izbore u trnovu. oni smiju i to, i niko od njihovih otvorenih i prikrivenih simpatizera ništa ne kaže.
A s legitimnim predstavnicima srpskog naroda se mora, kao i s predstavnicima hrvatskog naroda. SDP to zna, i kad kaze da nece koalirati s nacionalnim strankama, to se bas i ne odnosi na sve nacionalne stranke, vec na one bez kojih mogu (SDA recimo).
Medjutim, jedno je kad SDA koalira s SNSD jer mora, a drugo kada SDP godinu dana prije izbora odluci da ce koalirati sa SNSD-om, pa im pocnu praviti usluge poput nominacije kandidata za predsjednistvo iz RS.
SDP smatra da ce na taj nacin osigurati poziciju u NSRS i ucesce u vladi RS, sto bi svakako bilo pozitivno. Negativno bi bilo sto bi im vecina naroda jebala mater radi koaliranja s SNSDom i njegovim trabantima. A zamislite tek kako bi se SDP proveo ukoliko bi formirali vlast s SNSD i HDZ, ali bez SDA?
Jedino se pitam ko bi ih u toj varijanti prvi polio benzinom i zapalio - njihovi glasaci, ili glasaci SDA?
- General War
#44768 Re: SDP
Hafis wrote:Nije mi jasno po kojem osnovu svrstavate SDP u lijevu opciju. Koliko sam primjetio ta se njegova ''lijeva orjentacija'' samo od sebe podrazumijeva činjenicom da su oni ''baštinici'' ideja bivše SKJ (BiH) i gotova priča.
Tako je, hiljadu puta pokazano i dokazano.
- General War
#44769 Re: SDP
JThomas wrote:sda je već dodikovoj većini omogućavala kvorum za rad kod svađe sa opozicijom, i javno podržala snsd kandidata za lokalne izbore u trnovu. oni smiju i to, i niko od njihovih otvorenih i prikrivenih simpatizera ništa ne kaže.
- JThomas
#44770 Re: SDP
ako nominuje tog kandidata sve je jasno. i znaće se na vrijeme je li ili nije, u konačnici se to neće moći spinovati i ako se spinuje sada...
- Roccohljup
#44771 Re: SDP
ja bih rekao da ozbiljno razmišljaju a da je onako sročena Nikšićeva izjava (NERMIN NIKŠIĆ NAJAVIO: Ako SDP bude imao kandidata za sva tri člana Predsjedništva BiH, Draško Aćimović izlazi na megdan Dodiku?!) ustvari teaser za javnost da se ispita malo sta ljudi misle. Ne bi me zacudilo da stranački jurišnici cesljaju forume i gledaju komentare da vide kakva je reakcija javnosti. kasnije je lako se predomisliti (nije GO ili neko tijelo odobrilo). Ja lično smatram da Nikšiću kao osobi nije toliko važno hoce li SDP pobjediti na izborima, koliko muje važno da ga historija upamti kao nekog ko je "probio" SDP u RSu. Nije zajebancija, ali ima jako puno ljudi u opoziciji (ne samo u SDPu) koje intimno boli racku hoce li stranka pobjediti jer lično više vole da su opozicija bez ikakve odgovornosti, samo da kontriraju i krive vladajuće a uzimaju istu pinku.JThomas wrote:ako nominuje tog kandidata sve je jasno. i znaće se na vrijeme je li ili nije, u konačnici se to neće moći spinovati i ako se spinuje sada...
- JThomas
#44772 Re: SDP
realnost takvog eventualnog poteza jeste razvodnjavanje glasova u korist dodiku. to je dovoljno očito da razlike između percepcije i stvarnosti bukvalno neće biti.
- arzuhal
#44773 Re: SDP
Kandiduju Aćimovića u RS-u i time pokažu svoju bosanskohercegovačku sveprisutnost, uđu u postizbornu koaliciju sa nekompromitiranim SBB-om, a onda i SNSD-om i HDZ-om, i tako eliminišu SDA iz vlasti i veselio te Bog! 
- Roccohljup
#44774 Re: SDP
Slažem se 100%. A da li bi to bilo prvi put da SDP (ili bilo koja stranka) gleda svoje ili šefove interese nauštrb države i naroda?JThomas wrote:realnost takvog eventualnog poteza jeste razvodnjavanje glasova u korist dodiku. to je dovoljno očito da razlike između percepcije i stvarnosti bukvalno neće biti.
- JThomas
#44775 Re: SDP
naravno da ne. ali pošto nisu "temeljni" i pošto nemaju većinu kupljenih glasova, njima se takvi potezi mnogo teže praštaju.