FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

5 0 5

#44751 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Most GOALS in 2015 (top5 lgs)

Barcelona 115

MSN 87

PSG 84
Madrid 84
Sevilla 79
Bayern 73
Wolfsburg 70
Juve 64
Napoli 64
supercali

#44752 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Zadnjih 25 godina 15 trofeja vise???
Impresivno posto se real kao smatra za najbolji klub na svijetu po dosta strucnjaka
5 0 5

#44753 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

supercali wrote:Zadnjih 25 godina 15 trofeja vise???
Impresivno posto se real kao smatra za najbolji klub na svijetu po dosta strucnjaka
ocito da je dosta takvih prestalo pratiti moderni fudbal 1989. :lol:

cámara, gumbau (a-lista), samper, grimaldo, j.a.suárez i babunski (B-lista) su registrovani za ligu sampiona.
tufahija12345

#44754 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Po meni jeste Real, ne bolji, nego historijski veci klub od barce, al manje vise....nebitno

Mislim da ugovor sa nikeom istice 2018, a tu ce se ocekivati oko 800 miliona za 10 godina ugovor, podjelis i dobijes po sezoni
To je strasna cifra, rijesit ce skoro sve probleme za financije, a transferi uvijek ovise od milion faktora. Po meni barca ubjedljivo najbolje posluje od velikih klubova. Albu dovest za 14 miliona, pa to je transfer cudo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44755 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
supercali wrote:Zadnjih 25 godina 15 trofeja vise???
ocito da je dosta takvih prestalo pratiti moderni fudbal 1989. :lol:

cámara, gumbau (a-lista), samper, grimaldo, j.a.suárez i babunski (B-lista) su registrovani za ligu sampiona.
E jbg sad, a u LP 5-4 za Barcu od '90. pa ovamo :mrgreen:
Madrid je proglasen najboljim klubom 20. stoljeca. Ne znam sta je nejasno.
Kad bude proglasenje za 21 vijek, bice i Barca u konkurenciji :D
5 0 5

#44756 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: E jbg sad, a u LP 5-4 za Barcu od '90. pa ovamo :mrgreen:
pa ja gledam fudbal danas. ne gledam ga u 1969. godini. u zadnjih 10 godina barcelona je osvojila 4 trofeja ls. nijedan drugi tim nije osvojio vise od jednom. to valjda govori koliko je uopste tesko osvojiti to takmicenje. ako tebi nesto znace trofeji koje je madrid osvojio prije nego sto ti se i otac rodio, to je tvoja stvar. uzivaj u njima kada posjetis muzej na bernabeu. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#44757 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: E jbg sad, a u LP 5-4 za Barcu od '90. pa ovamo :mrgreen:
pa ja gledam fudbal danas. ne gledam ga u 1969. godini. u zadnjih 10 godina barcelona je osvojila 4 trofeja ls. nijedan drugi tim nije osvojio vise od jednom. to valjda govori koliko je uopste tesko osvojiti to takmicenje. ako tebi nesto znace trofeji koje je madrid osvojio prije nego sto ti se i otac rodio, to je tvoja stvar. uzivaj u njima kada posjetis muzej na bernabeu. :D
Cekaj, pricamo li o tome koliko pratimo klubove ili globalno? Meni se ucinilo da je prokomentarisano uopsteno, al hajd.
I sto zadnjih 10 godina? To nisi prije pratio Barcu :D
Real 1998.-2002. tri puta 8-) Nije sad da je to '69. :)
5 0 5

#44758 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Cekaj, pricamo li o tome koliko pratimo klubove ili globalno? Meni se ucinilo da je prokomentarisano uopsteno, al hajd.
I sto zadnjih 10 godina? To nisi prije pratio Barcu :D
Real 1998.-2002. tri puta 8-) Nije sad da je to '69. :)
pa ok. ko kaze da je real los danas. samo sto je barcelona superiorna u danasnjem modernom fudbalu. sto ih naravno izdvaja iznad ostalih. a sjecam se ja i sezona kada je barcelona zavrsavala na petom mjestu sa 20 bodova iza madrida. :D

no, kada se gleda globalno. barcelona je presisala i madrid i sve ostale. kao sto tabela pokazuje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44759 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Kad gledas zadnjih 10 godina - jeste.
Kad gledas ukupnu historiju klubova - ako gledas ukupan broj trofeja, onda da, ako gledas vaznost trofeja, onda ne.
Sto rece tufahija, Real historijski bolje stoji od Barce.
Da je Barca zadnju desetinu top hit - to samo lud moze osporiti.
Da se Realu rijesiti egomanijaka Pereza, mislim da bi prodisali. Jednostavno se klub treba zvati Perez CF dok ne ode s mjesta predsjednika.
5 0 5

#44760 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:Kad gledas zadnjih 10 godina - jeste.
Kad gledas ukupnu historiju klubova - ako gledas ukupan broj trofeja, onda da, ako gledas vaznost trofeja, onda ne.
Sto rece tufahija, Real historijski bolje stoji od Barce.
Da je Barca zadnju desetinu top hit - to samo lud moze osporiti.
Da se Realu rijesiti egomanijaka Pereza, mislim da bi prodisali. Jednostavno se klub treba zvati Perez CF dok ne ode s mjesta predsjednika.
vaznost trofeja? de mi to molim te malo pojasni. i real i barcelona igraju u istim takmicenjima. cak su i liga i kup isti. jedino mozes tvrditi da je 5 trofeja ls (koji se tako nije ni zvao kada ga je madrid osvajao) bitniji nego recimo ligaski trofej kojeg barcelona osvaja svake druge godine. u kojoj btw. igra i madrid.

ja mislim da se fudbal kao sport uveliko promijenio u zadnjih par decenija. i jos jedna stvar koja barcelona ima a drugi klubovi ne mogu ni sanjati. igrace koji izlaze iz svoje skole i koji osvajaju te trofeje. mozda ajax prije 20-30 godina i bayern do nekog nivoa. sve ostalo, nada de nada.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44761 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Ne mozes porediti nekakav liga kup koji se igrao prije sto godina i koji je izumro ili ovaj nekakav latin kup sa kupom kralja, ligom ili LP.
Vaznost trofeja - LP, liga, kup, superkupovi.
To sa skolom Barce, cini mi se da vise nemaju strpljenja. Svaka cast ekipi Messi, Xavi, Iniesta, Puyol i ostali, to je bila ekipa koju je Barca stvorila i koja je ostavila neizbrisiv trag. Ova sad politika koju vode, to je uglavnom kupovina gotovih igraca, zvijezda, isto ono sto Madrid radi. Igraci iz Barcine skole se prodaju ili posudjuju, jednostavno nemaju mjesta pored jednog Neymara, Suareza, Rakitica...
Last edited by Tomahawk11 on 02/09/2015 12:35, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#44762 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Historija se i sada odvija i po mojem skromnom mišljenju mnogo je važnija sada nego u onom vremenu kada su Real Madrid, Benfica, Inter i drugi osrednji klubovi godinama zaredom osvajali Kup prvaka.

Što znači da ne mora značiti da je Real Madrid "historijski" veći klub.

Edit: Što ne mora značiti da Real Madrid, Benfica, Astana ili bilo koji drugi klub u budućnosti neće postati veliki. Jer historija fudbala se neprestano odvija i ne staje i ne možemo uspostaviti konačan račun.
5 0 5

#44763 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: To sa skolom Barce, cini mi se da vise nemaju strpljenja. Svaka cast ekipi Messi, Xavi, Iniesta, Puyol i ostali, to je bila ekipa koju je Barca stvorila i koja je ostavila neizbrisiv trag. Ova sad politika koju vode, to je uglavnom kupovina gotovih igraca, zvijezda, isto ono sto Madrid radi. Igraci iz Barcine skole se prodaju ili posudjuju, jednostavno nemaju mjesta pored jednog Neymara, Suareza, Rakitica...
kako bolan. naveo si 3 igraca.

evo ti postava za finale ls. 9 ljudi iz barcine skole. toliko madrid nije vidio svojih igraca u zadnjih 10 godina.

ter Stegen, Alves, Mascherano, Piqué, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymaiño, Bravo, Bartra, Mathieu, Adriano, Xavi, Rafinha, Pedro
Tomahawk11
Globalni moderator

#44764 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: To sa skolom Barce, cini mi se da vise nemaju strpljenja. Svaka cast ekipi Messi, Xavi, Iniesta, Puyol i ostali, to je bila ekipa koju je Barca stvorila i koja je ostavila neizbrisiv trag. Ova sad politika koju vode, to je uglavnom kupovina gotovih igraca, zvijezda, isto ono sto Madrid radi. Igraci iz Barcine skole se prodaju ili posudjuju, jednostavno nemaju mjesta pored jednog Neymara, Suareza, Rakitica...
kako bolan. naveo si 3 igraca.

evo ti postava za finale ls. 9 ljudi iz barcine skole. toliko madrid nije vidio svojih igraca u zadnjih 10 godina.

ter Stegen, Alves, Mascherano, Piqué, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymaiño, Bravo, Bartra, Mathieu, Adriano, Xavi, Rafinha, Pedro
Bilo prosle sezone. Ove godine nema Xavija, Bartra je izgleda vec prekrizen....govorim o tendenciji da je iz godine u godinu sve manje igraca iz Barcine skole koji ostaju u prvoj ekipi. Koliko je velikih talenata bilo pred vratima Barce, pa su prodati drugim klubovima? Zasto? Upravo zato sto nemaju mjesta pored zvijezda, a nije da nisu odlicni igraci (vidi se po igrama u drugim klubovima).
Zadnja postava Barce - 6 igraca iz skole.
skenderija04

#44765 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Ne mozes porediti nekakav liga kup koji se igrao prije sto godina i koji je izumro ili ovaj nekakav latin kup sa kupom kralja, ligom ili LP.
Vaznost trofeja - LP, liga, kup, superkupovi.
To sa skolom Barce, cini mi se da vise nemaju strpljenja. Svaka cast ekipi Messi, Xavi, Iniesta, Puyol i ostali, to je bila ekipa koju je Barca stvorila i koja je ostavila neizbrisiv trag. Ova sad politika koju vode, to je uglavnom kupovina gotovih igraca, zvijezda, isto ono sto Madrid radi. Igraci iz Barcine skole se prodaju ili posudjuju, jednostavno nemaju mjesta pored jednog Neymara, Suareza, Rakitica...
Image

Upravo prijavljena ekipa za ligu sampiona 17/28 !!!!

Druga stvar je sto smo prvo mi a onda i ostali pokusali Masiu predstaviti kao na ovoj slici

Image

Nije realno.
5 0 5

#44766 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Bilo prosle sezone. Ove godine nema Xavija, Bartra je izgleda vec prekrizen....govorim o tendenciji da je iz godine u godinu sve manje igraca iz Barcine skole koji ostaju u prvoj ekipi. Koliko je velikih talenata bilo pred vratima Barce, pa su prodati drugim klubovima? Zasto? Upravo zato sto nemaju mjesta pored zvijezda, a nije da nisu odlicni igraci (vidi se po igrama u drugim klubovima).
prosle godine. pa to je bilo prije 3 mjeseca. ali nema veze. daj nam spisak igraca koji su izasli iz madridske skole a koji igraju danas za prvi tim,pa da usporedimo sa ovom slikom koju je kolega skenderija upravo zakacio. ako ti madrid nije dovoljno dobar, daj bilo koji evropski klub iz liga petice. evo da dodam jos plus portugal i holandija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44767 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Bilo prosle sezone. Ove godine nema Xavija, Bartra je izgleda vec prekrizen....govorim o tendenciji da je iz godine u godinu sve manje igraca iz Barcine skole koji ostaju u prvoj ekipi. Koliko je velikih talenata bilo pred vratima Barce, pa su prodati drugim klubovima? Zasto? Upravo zato sto nemaju mjesta pored zvijezda, a nije da nisu odlicni igraci (vidi se po igrama u drugim klubovima).
prosle godine. pa to je bilo prije 3 mjeseca. ali nema veze. daj nam spisak igraca koji su izasli iz madridske skole a koji igraju danas za prvi tim,pa da usporedimo sa ovom slikom koju je kolega skenderija upravo zakacio. ak oti madrid nije dovoljno dobar, daj bilo koji evropski klub iz liga petice.
Cekaj, pa ja nisam ni pricao o madridskoj skoli, ja sam rekao da Barca sve vise ide putem kojim Madrid ide odavno. Vrati se na pocetak ove price, pa ces vidjeti da je tako.
Da Barca nema strpljenja za nove nade - pa o tome se i ovdje diskutovalo, sad kad tacno ne znam, ali prica o slanju igraca u druge klubove, a koji su puno obecavali, ali nemaju mjesta.
Gledam onu sliku sto je skenderija stavio, sta mislis koliko njih nece uopste dobiti priliku da igraju. To sto su prijavljeni, treba cuda da se desi, da se trojica koji igraju na njegovoj poziciji povrijede, pa da on dobije priliku.
5 0 5

#44768 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Cekaj, pa ja nisam ni pricao o madridskoj skoli, ja sam rekao da Barca sve vise ide putem kojim Madrid ide odavno. Vrati se na pocetak ove price, pa ces vidjeti da je tako.
Da Barca nema strpljenja za nove nade - pa o tome se i ovdje diskutovalo, sad kad tacno ne znam, ali prica o slanju igraca u druge klubove, a koji su puno obecavali, ali nemaju mjesta.
Gledam onu sliku sto je skenderija stavio, sta mislis koliko njih nece uopste dobiti priliku da igraju. To sto su prijavljeni, treba cuda da se desi, da se trojica koji igraju na njegovoj poziciji povrijede, pa da on dobije priliku.
drug, nemojmo pricati sta bi bilo kad bi bilo. ako cemo usporedjivati, onda da to napravimo kako jeste. veliki broj prijavljenih igraca za ls meni znaci da klub jos uvijek stavlja akcenat na svoju akademiju.

ono sto je zidane bio za svjetski fudbal 90tih, to je danas busqets. a usput, madrid je zidana kupio. barcelona busquetsa odgojila. opet, nadji mi jedan evropski klub koji uopste ima toliko svojih akademaca u timu. a da ne kazem, tim koji je osvojio sve sto se moze osvojiti, i to ne prije 30 godina, i to ne samo prije 5 godina, nego prije 3 mjeseca. pa kad to usporedimo, ici cemo dalje. eno, na spisku igraca koji su pobijedili zadnje finale ls, 8 od 14 igraca koji su igrali su iz te akademije. ne razumijem sta hoces da kazes. da su neymar, rakitic i suarez zasjenili sve ostalo. smijesno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44769 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Opet ti o Madridu i njihovoj skoli, a ja ti opet kazem da to nigdje ne sporim, to nije politika Madrida.
Sto, to se lahko nekom junioru Barce probiti pored zvijezda kao sto su Suarez, Neymar, Rakitic?!
Zasto Bartra, koji je najavljivan ko velika nada, gubi mjesto u ekipi? Jasno, nalazi se na spisku igraca, ali sad kad je i Varmaelen zdrav, tesko ce dobiti priliku.
5 0 5

#44770 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:Opet ti o Madridu i njihovoj skoli, a ja ti opet kazem da to nigdje ne sporim, to nije politika Madrida.
Sto, to se lahko nekom junioru Barce probiti pored zvijezda kao sto su Suarez, Neymar, Rakitic?!
Zasto Bartra, koji je najavljivan ko velika nada, gubi mjesto u ekipi? Jasno, nalazi se na spisku igraca, ali sad kad je i Varmaelen zdrav, tesko ce dobiti priliku.
ocito da bartra nije dovoljno dobar. bar je dobio priliku, i covjek je u a timu vec 3-4 sezone. ima i drugih koji zasijaju, pa se ugase. ali barcelona ne ide po svijetu da nadje trenutno najboljeg na toj poziciji i za njega istresu 100m. iako ti zelis prikazati da to jeste tako, jer su kupili 2 skupa igraca. poenta je da je glavnica tima iz akademije, i da novi igraci stalno dobijaju sansu. sad, neka jedan opstane od 10, dobro je.

opet, nema drugog velikog kluba u evropi koji ima slicnu filozofiju. osim mozda ajaxa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44771 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote:Opet ti o Madridu i njihovoj skoli, a ja ti opet kazem da to nigdje ne sporim, to nije politika Madrida.
ocito da bartra nije dovoljno dobar. bar je dobio priliku, i covjek je u a timu vec 3-4 sezone. ima i drugih koji zasijaju, pa se ugase. ali barcelona ne ide po svijetu da nadje trenutno najboljeg na toj poziciji i za njega istresu 100m. iako ti zelis prikazati da to jeste tako, jer su kupili 2 skupa igraca. poenta je da je glavnica tima iz akademije, i da novi igraci stalno dobijaju sansu. sad, neka jedan opstane od 10, dobro je.

opet, nema drugog velikog kluba u evropi koji ima slicnu filozofiju. osim mozda ajaxa.
Jeste, i Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo, svi su oni skola Barce. Hajde, nemoj me zezati :D
Ne zelim ja nista prikazati, fakt je da Barca kupuje zvijezde i istresa velike cifre, upravo onako kako si napisao da ne radi.
Da, sto se tice velikih klubova, Barca tu jeste jedinstvena. Al da zive samo od svog krompira, to ne stoji.
omar little

#44772 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

glupa prica. nisam znala da postoji rok trajanja za trofeje. trofej je trofej.

da, barcelona dominira europskim nogometom sada kao sto su neki drugi timovi nekim drugim periodima. i sta sad? treba pljuvat po milanu koji ima 7 titula lp zato sto je trenutno u krizi. :-) isto djeca.

fala bogu pa se potrefilo da klub za koji navijamo igra dobro i uspjesan je u vrijeme u koje ga pratimo. to je sve. i sto nam se svima posrecilo da smo tu u vrijeme messija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44773 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:glupa prica. nisam znala da postoji rok trajanja za trofeje. trofej je trofej.

da, barcelona dominira europskim nogometom sada kao sto su neki drugi timovi nekim drugim periodima. i sta sad? treba pljuvat po milanu koji ima 7 titula lp zato sto je trenutno u krizi. :-) isto djeca.

fala bogu pa se potrefilo da klub za koji navijamo igra dobro i uspjesan je u vrijeme u koje ga pratimo. to je sve. i sto nam se svima posrecilo da smo tu u vrijeme messija.
Omarko, svaka na mjestu :thumbup:
Prvenstveno mislim na prva dva pasusa. Nesto cime se svi klubovi ponose je rok trajanja, svi stavljaju na grb datum osnivanja, sto si stariji, to si ponosniji. Tako i ova historija trofeja.
Naravno, moze se posmatrati odredjeni period, sta znam, zadnjih 10 godina, zadnjih 20, 50, kao takav u kontekstu, i analizirati kakav je ko bio u tom periodu, ali opet na kraju se sve gleda u ukupnom zbiru.
5 0 5

#44774 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:glupa prica. nisam znala da postoji rok trajanja za trofeje. trofej je trofej.

Omarko, svaka na mjestu :thumbup:
Prvenstveno mislim na prva dva pasusa. Nesto cime se svi klubovi ponose je rok trajanja, svi stavljaju na grb datum osnivanja, sto si stariji, to si ponosniji. Tako i ova historija trofeja.
Naravno, moze se posmatrati odredjeni period, sta znam, zadnjih 10 godina, zadnjih 20, 50, kao takav u kontekstu, i analizirati kakav je ko bio u tom periodu, ali opet na kraju se sve gleda u ukupnom zbiru.
cekaj ba. kako sad u ukupnom zbiru? pa u ukupnom zbiru barcelona ima najvise trofeja. u zadnjih 10 godina, ili u zadnjih 110 godina. u spaniji, u evropi, u svijetu. ti si taj koji je poceo vagati trofeje.
supercali

#44775 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Pa i ukupnom zbiru ako pogledamo trofeje opet je real bolji ma koliko se trudio reci da je barca bolja
Post Reply