Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Utakmice s Atleticom su mi uvijek bile trauma. Sezona 08/09. Jedna od nasih boljih u zadnjih 20+ godina i onaj dvomec sa njima u grupnoj fazi lige prvaka. 1-1 oba puta bilo cini mi se. Stevie G cupao bod na Anfieldu nakon dislutabilnog penala.
Onda ona sezona kad smo ispali u polufinalu od njih evropa lige na Anfieldu. 1-0 tamo izgubili. Rastavili nas ljudi. Ovdje dobili 1-0. Aqilani dao gol. Otislo se u produzetke zabija ga Benayoun kontam gotovo. Finale evo ga.
Onda razocarenje Kun prolazi po lijevoj strani cini mi se i centrira za Forlana i mi ispadamo. To je bila prva sezona Kup UEFA pod nazivom evropa liga btw.
Bas me zanima kako cemo se sutra postaviti. Bit ce i atmosfera paklena. Oni spasavaju sezonu al budimo realno da smo veliki favoriti.
Robertson je pod kartonom, znači sutra se mora paziti. Provokacija neće faliti sigurno, a i on je kurčevit lik. Trebaće pametno ući u utakmicu sa 1000 strana.
Gledao sam mozda 2 tekme Atletica ove godine, daleko su miljama od one agresivnosti i cvrstoce nazad. Mada, protiv nas i najgori igraju kao na 3 exera.
Bez obzira na sve, ja bih ovu kod njih probao izvuci na prepade po 15ak minuta, a u medjuvremenu ih sekirati dodavanjem u zadnjoj liniji. A kad kuce ih natamburat posteno.
Nije to više taj Atletico, ali svejedno treba ih respektovati. Siguran sam da je analiika odrađena i da igrači znaju šta im je činiti. Ne treba očekivati pobjedu, ali ništa nije nemoguće. Samo da ne bude povreda u madridskoj mesari, a ostalo bi trebalo biti ok.
Felix, Herrera i Trippier propuštaju sigurno, za Diega Costu se još ne zna. Bilo bi dobro da i on odsustvuje, iako ne liči ni na šta neko vrijeme znamo svi ko je i šta je, izmisliće nešto iz ničega.
Znamo šta i kako će Atletico, duplanje bekova, provociranje, pritisak od prve minute, kako na terenu tako sa klupe i tribina. Nema tu nekih noviteta. Oni se sigurno neće zalijetati, prioritet im je sačuvati mrežu i ganjati taj gol na Anfieldu, što znači da će Kloppova garda morati biti strpljiva i oprezna.
Oba beka će imati jako tešku noć mislim. Neće im dati da centriraju ni da šaltaju strane (dodaju jedan drugom). Gadna i prljava utakmica nas čeka, nadam se kakvom ranom našem golu, to bi učinilo stvari dosta dosta lakšim.
U globalu je ovaj Atletico daleko od nekog "idealnog" u očima Simeonea. Ono, jedan sam od rijetkih koji nije fan Atletica a usudim se gledati često i pratiti ih jer mi je Simeone u suštini simpa lik i cijenim ono što radi ali ovo trenutno nije ni blizu nečega što je zafrkano za proći. Ekipa u tranziciji, ukratko.
Naravno, ono što donosi Liga Prvaka uvijek utiče na igrače, trenera, drugačiji je pristup, pa i u underdog su poziciji a to je Simeoneu omiljeno. Daleko od šetnje kroz park, ali imam dobar feeling za ovaj dvomeč u kompletu.
----------------
2. Virgil van Dijk - 81b
3. Jordan Henderson - 72b
----------------
Lista najboljih igrača mjeseca:
- August - Roberto Firmino - 82b
- Septembar - Sadio Mane - 50b
- Oktobar - Trent Alexander-Arnold - 64b
- Novembar - Sadio Mane - 80b
- Decembar - Naby Keita - 87b
- Januar - Alisson Becker - 82b
Spoiler
Show
Oprostite mojoj mladosti što je tek sad objavljeno, ali u svoju odbranu mogu reći da je i zvanična tek neki dan objavila
Ma znamo da nisu top topova sad Amiđa, ali uvijek su opasni, pogotovo kad je LP u pitanju. I Napoli je dao ko god je tražio pa su nas opet namučili 2 sezone zaredom.
Sigurno bi Simeone lično volio zagorčati život Kloppu, nadmudriti ga pa makar imati samo taj uspjeh ove sezone. U nekom smislu on je za mene Mourinho sa Alibabe i zato me malo strah. U svakom slučaju, oni su ti koji se trebaju više bojati, ali eto
edit: i još sam se sjetio da je Kloppov Liverpool ekipa koja još nije izgubila u knock-out fazi na dvije utakmice, so...