Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cracked wrote:Pa ne znam sta da ti kazem. Kod mene i jos dva prijatelja konekcija vise puta dnevno prekida. Lokacije su grbavica, hrasno i malta tako da nije samo na nekim lokacijama. Sto se samih para i ponude tice mislim da su ih sustigli pa cak i prestigli neki.
Telemach nudi za 50 km: tv (samo 70 kanala) 15mbit konekciju i telefon koji je 3feninga prema svim fiksnim mrezama
Logosoft u toj cijeni (46.80) ima duo+ tv (120 kanala) i net od 12mbit
Ja sam korisnik alpha paketa(6mbit) 23.40km i duo paketa sa telemacha (tv i tel) za 24.90km. Tako da cu sacekati da vidim sta ce biti sa logosoftom do daljnjeg pa mozda se komplet prebacim na telemach
Slažem se da bi Logosoft trebao poraditi malo na paketima i ponudi, jer ionako vrijede za najbolje pa nek nam i ponude najbolje!
Cracked wrote:Pa ne znam sta da ti kazem. Kod mene i jos dva prijatelja konekcija vise puta dnevno prekida. Lokacije su grbavica, hrasno i malta tako da nije samo na nekim lokacijama. Sto se samih para i ponude tice mislim da su ih sustigli pa cak i prestigli neki.
Telemach nudi za 50 km: tv (samo 70 kanala) 15mbit konekciju i telefon koji je 3feninga prema svim fiksnim mrezama
Logosoft u toj cijeni (46.80) ima duo+ tv (120 kanala) i net od 12mbit
Ja sam korisnik alpha paketa(6mbit) 23.40km i duo paketa sa telemacha (tv i tel) za 24.90km. Tako da cu sacekati da vidim sta ce biti sa logosoftom do daljnjeg pa mozda se komplet prebacim na telemach
LOL za 50 KM + PDV ima Trio paket u kojem je 15 KM telefona (moze i prema mobilnim) + sav saobracaj unutar LOL mreze potpuno besplatan, 139 TV kanala, HD STB i HD kanali, Arene i SK ukljuceni, snimalica...
Vidi se da nisi koristio SuperTV, cim poredis to i ono sto nudi TM.
Kod TM moras potpisati na 24 mjeseca, pa se onda hvataj za glavu i skidaj gace naredne 2 godine.
dugo sam koristio superTV cak u dva navrata. Prekinuo sam ga iz dva razloga: imam vise televizora + pored prekidanja konekcija se umrtvi pa moras manuelno svaki put resetovati. Nadao sam se da ce skroz prestati sa ukidanjem superTV-a, ali nije slucaj. Bolje je jedino sto se sam rekonektuje nakon par minuta.
Moze li mi neko reci da li je kod Logosofta automatska konekcija na net kada se pali racunar ili treba kucati username i pasword ? Ako je ovo drugo, moze li se napraviti automatska konekcija kad se upali racunar, bez kucanja username-a i pasworda ? Hvala
Treba se ukucati. Imas dva rjesenja. Router i on se sam konektuje, ili napravis konekciju na win, u postavkama podesis da zapanmti usrnm i pass i ne trazi ponovni unos, tako se sam odmah konektuje kada pokrenes "ikonu" ili ti hoces da se konektujes, i onda to fino prebacis u start up folder. Tako sam ja nekada davno radio ne znam ima li sad neki jednostavniji nacin..
Ja sam stavio programčić za konektovanje na ADSL, radi za sve dial-up konekcije. Preuzima postavke kreiranih konekcija pa ne trebam ništa dodatno raditi, ima autostart, čim se Win digne i konektovan sam, a brine se i za reconnect ako se (gluho i ćoravo bilo) konekcija prekine
Kada si ovo postao u 6:29 i da je LOL bio na backup-u, a nije, nebi ti pala brzina.
Vidim ja jutros kada sam ustao, upalio TV, kompjuter...
Kockice na ekranu, znači garant ni konekcija nije dobra.
Provjerim na Speedtest-u i to je to.
E sada, nije mi jasno šta si mislio reći ovim boldiranim?!
zilog wrote:Kada si ovo postao u 6:29 i da je LOL bio na backup-u, a nije, nebi ti pala brzina.
Backup link je na zlu glasu samo zato sto ima manji kapacitet od glavnog linka. To dolazi do izrazaja u periodu punog opterecenja od 10 ujutro do 1 iza ponoci (za provajdere koji imaju i poslovne korisnike). Ujutro u 6:29 je period minimalne upotrebe, sto, kao primjer, mozes pogledati na linku ispod: http://www.de-cix.net/about/statistics/
zilog wrote:Kada si ovo postao u 6:29 i da je LOL bio na backup-u, a nije, nebi ti pala brzina.
Backup link je na zlu glasu samo zato sto ima manji kapacitet od glavnog linka. To dolazi do izrazaja u periodu punog opterecenja od 10 ujutro do 1 iza ponoci (za provajdere koji imaju i poslovne korisnike). Ujutro u 6:29 je period minimalne upotrebe, sto, kao primjer, mozes pogledati na linku ispod: http://www.de-cix.net/about/statistics/
Meni taj link što si ga postavio ništa ne predstavlja u životu.
Ja sam uradio Speedtest i pokazao mi je to što mi je pokazao. Kao i kockice na ekranu.
Ako je slagao Speedtest, lažem i ja.
Što se tiče backup linka, rekao sam, doslovno:
Izgleda da smo opet na backup-u.
Ne mora značiti da smo bili na backupu.
Izgleda da je opet samo individualno?
Manager19sa wrote:Moze li mi neko reci da li je kod Logosofta automatska konekcija na net kada se pali racunar ili treba kucati username i pasword ? Ako je ovo drugo, moze li se napraviti automatska konekcija kad se upali racunar, bez kucanja username-a i pasworda ? Hvala
Najjednostavnije je da uneseš postavke u internet explorer i nakon svakog paljenja on ti sam konektuje računar na internet. Internet explorer ne moraš ni koristiti ako ga ne voliš, koristi neki drugi firefox, chrome, ali bitno ti je da te konektuuje na net.
Došao kući, konekcija još uvijek katastrofa, telefon ne može da radi.
Nema druge nego uraditi famozni restart...
Poslije toga brzina konekcije odlična, više nego po ugovoru.
Upalim STB (nakon što je konačno prošao famozni "no middleware detected"), i download odmah ide dole.
Mistery!
Došao kući, konekcija još uvijek katastrofa, telefon ne može da radi.
Upalim STB (nakon što je konačno prošao famozni "no middleware detected"), i download odmah ide dole.
Mistery!
koji modem imas?
ako je plavi billion, on se ne slaze dobro sa amino 110, trazi da ti daju bijeli, ili predji na airties stb.
ako imas bijeli, ne znam do cega moze biti, mozda ti je ipak individualno
Naslovnica wrote:Došao kući, konekcija još uvijek katastrofa, telefon ne može da radi.
Mistery!
Sta ocekujes sada?
Jesi li zavrsio drill sa podrskom?
Zasto ovo radis?
Naslovnica wrote:Došao kući, konekcija još uvijek katastrofa, telefon ne može da radi.
Mistery!
Sta ocekujes sada?
Zasto ovo radis?
Mistery!
Sta ocekujes sada?
Zasto ovo radis?
Sakazulu wrote:Danima tišina pa da nešto napišem i dodam koji
U cilju solidarisanja sa radnicima KJKP Gras, Logosoft je odlučio da se pridruži štrajku i tim povodom, 06. 04. 2013. godine, Logosoft će isključiti sve usluge svojim korinicima. Također, Logosoft je predložio Vodovodu, Toplanama, BH Gasu, BH Telecomu, Elektropirvredi i Temeachu da učine isto.
Vaš LOL tim
Last edited by Asiklar on 05/04/2013 16:35, edited 1 time in total.