Nokian808 wrote:Bio na ketogenoj 15 dana i izgubio 8 kg ali bilo mi muka od silnih masnoća...pošto sam pročitao da se totalni post lakše podnosi ako si već na ketogenoj samo se prešaltao na post (samo voda, zeleni čaj bez šećera i meneralna voda - dozvoljeno znači 0 kalorija). Evo 7 dan ništa nisam jeo i lakše podnosim nego što sam mislio. Pogotovo ujutro sam super, onda tokom dana (navečer pogotovo) mala kriza kad vidim hranu ili kako drugi jedu ali fizički sam OK i čak imam snage i ne manta mi se - znači mentalna borba fizičkih problema nema osim pojačanog vonja iz usta i znoja (mora se pojačati higijena kad postiš ili kad si na strogoj Keto dijeti). Prednost je što nemaš brige šta ćeš jesti, nema računanja kalorija, a naravno gubiš i više masti...Inače za 7 dana 100% posta izgubio sam još 5 kg. Nemam fiksan datum koliko ću još postiti ideja je istrajati koliko mentalno i fizički mogu ali vjerujte kod posta su zeznutiji prvi i drugi dan nego ostali...ukratko ko ima imalo samokontrole i snage volje (i naravno viška masti) može postiti desetak dana bez problema...
Ja sam prvi put izgurala 15 dana. I da ja sam osim caja, vode, i mineralne, nekim danima i jabukovo sirce sa limunom ( samo kasiku jednog i drugog na 1 casu vode) pila i kafu, logicno bez secera..i onda mi dosadilo. Izgubila 15kg, vratila 5..Da mi je neko vjerovao da cu izdurati 15 dana da nista ne jedem, rekla bi mu da je lud. Pijem multivitamin sumeci svaki dan, magnezijum. Pauzirala sam 20tak dana. Sad opet planiram jos 15 dana, pa onda preci na OMAD (jedan obrok na dan)i tri puta sedmicno ne jesti..
@Omarlittle, ja sam uzaasno lijena kad je vjezbanje u pitanju, ali vjeruj mi da sam poslije cetvrtog dana imala nekako vise energije i volje i da setam, i cak odnekud i volju da vjezbam. Ovi neki koji su izdrzali puno duze tvrde da je vjezbanje u stanju "posta na vodi", posebno iskustvo. Covjek ima malo manje snage ali nije nemoguce..