Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#4476 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Besmisleno je pričati o promjeni selektora, Marković otkaz nije dobio kada nas nije dobijao samo onaj ko nije i igrao protiv nas, a da ga dobije sada.

I treba ga zadržati, nije se ni Rim izgradio za jedan dan, pa neće ni naša reprezentacija koja je ne tako davno igrala nekakve predpredkvalifikacije, ono prvo moraš izbaciti nekoga u dvomeču da bi ti dali da uopće igraš prave kvalifikacije.

Slijedi nam dvomeč protiv Litvanije i direktan duel za plasman na EP protiv današnjeg protivnika na našem terenu, to će biti važnija utakmica od ijedne na ovom prvenstvu. Te tri utakmice se moraju dobiti, ako ne iskoriste ovu situaciju i ne plasiraju se na EP, prosuti će sve dobro što su do sada uradili.

Nadam se samo da će Marković nastaviti sa pomacima u našoj igri, a ne sleći ramenima i da već ima viziju za EP: Prce od 36 godina udarni lijevi bek, mijenja ga Čelica, a malo ću i Terzića oprobat.
limeni

#4477 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by limeni »

momcima kapa do poda, velika je stvar prvi plasman i nadajmo se da ce ih biti jos.
za ove sto kritikuju nemate sta kritikovati kada su ostavili srca i grla na terenu, druga je stvar sto smo mi realno nekvalitetna reprezentacija. ekipa sa tahirovicem i sumanom je bila bolja od ove danasnje ali nisu imali srce, srecu i uslove koje imaju danas. hvala vam momci, velika stvar je odlazak na svijetsko!
Charuga
Globalni moderator

#4478 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Charuga »

Brat wrote:
channel10 wrote:
Brat wrote:Joj bošnjaka prokletog, sve će popljuvati u pičku materinu. Utakmica koja nema značaj, igračima se ne igra sekunde nakon krađe protiv Tunisa, to i slijepac vidi. Al' ne, bošnjak vidi da treba čistka poslije tekme, čistka onih istih momaka koji su nas i odveli na prvenstvo.
Mrš u pičku materinu bezobraznu napaćeni bošnjače. :bih:
Danas te ima, sutra te nema. Vrlo jasno. Pokazali su sto su pokazali i treba to nagraditi malim udaljavanjem iz repke dok se ne dodje na pravi nivo. Dotad imaju i drugi pravo na ovu repku, da pokazu sta znaju.
Mrš u kurac pačeniče, ne citiraj me!
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Brat

14 dana
Dead Man Walking

#4479 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

Markovic zasluzuje da ostane. Daleko je to od idealnog selektora i vodjenja, ali realno, daleko smo i mi od vrhunske ekipe. Mislim da je izvukao maksimum iz onoga sto je imao na raspolaganju, i to treba biti mjerilo. Jbga, ako on treba uciti igraca kako da baci loptu u kontru, ili kako da je uhvati, pishaj ga onda. Stoji da igramo bezidejan napad, to sam i ja stalno govorio, i to je jedna stvar koja mu se moze staviti na dusu, ali bez barem solidnih krila te bar jednog igraca sa vrhunskim sutem iz vana, ne znam koliko to bolje uopste i moze.
SkyLimit

#4480 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Već vidim ponašanje naših novinara.

Ni jedno pitanje selektoru s dozom kritike, ni jedan kritičan osvrt. Sve će se svoditi na laskave tekstiće koje bi mogao napisati i desetogodišnjak sa naglaskom da se "Zmajevi nisu osramotili", a možda se i "pljuvači" koji put prozovu.

I to je meni sasvim uredu. Ono, hajdemo da zauzmemo taj princip da nećemo nikad kritikovati ništa, zbog atmosfere ili šta već.

Ali ono što meni ide živce je što će ti isti novinari ako zijanimo od Bjelorusije u junu objavljivati tekstove koji će počinjati sa: "Vidjelo se još u Kataru da nešto ne štima u našem timu...".

To baš zna da izvadi živac.

A sutra slijedi šesti uzastopni poraz, jer nemamo bekove koji mogu nadvisiti visoki ruski blok. Odnosno imamo, ali jedan nije dobar čovjek, a drugi je morao otpasti da povrijeđen(a sada i suspendovan) igrač ima mjesta. Ali mi smo moralni pobjednici, tj. imamo najveće moralne standarde ko može u reprezentaciju, valjda ima kakva medalja i za to. Uz to smo i najviše merhametli, žao nam da povrijeđeni igrači ne osjete žar prvenstva. Bio bi red da nam IHF dodijeli zlatnu datulu.

O savezu koji dobije 20 besplatnih mjesta od domaćina za navijače, obezbjeđen hotel, karte, ma sve, i hinjski nečujno ih raspodjeli svojoj familiji pa se tako otac direktora reprezentacije našao u Kataru, ne vrijedi ni govoriti. Istovremeno mlada reprezentacija nije ni prijavljena da nastupa u kvalifikacijama a jesu jedni Kosovo i San Marino.
Dead Man Walking

#4481 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Realno, nas rukomet je u qrcu, i zbog toga ja nesto ne kritikujem previse ni Markovica, a ni igrace. Ovi koji su bili tu dali su maksimum, ali je problem sto je njihov maksimum uglavnom skroman, cast pojedincima.
cyprus

#4482 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Već vidim ponašanje naših novinara.

Ni jedno pitanje selektoru s dozom kritike, ni jedan kritičan osvrt. Sve će se svoditi na laskave tekstiće koje bi mogao napisati i desetogodišnjak sa naglaskom da se "Zmajevi nisu osramotili", a možda se i "pljuvači" koji put prozovu.

I to je meni sasvim uredu. Ono, hajdemo da zauzmemo taj princip da nećemo nikad kritikovati ništa, zbog atmosfere ili šta već.

Ali ono što meni ide živce je što će ti isti novinari ako zijanimo od Bjelorusije u junu objavljivati tekstove koji će počinjati sa: "Vidjelo se još u Kataru da nešto ne štima u našem timu...".

To baš zna da izvadi živac.

A sutra slijedi šesti uzastopni poraz, jer nemamo bekove koji mogu nadvisiti visoki ruski blok. Odnosno imamo, ali jedan nije dobar čovjek, a drugi je morao otpasti da povrijeđen(a sada i suspendovan) igrač ima mjesta. Ali mi smo moralni pobjednici, tj. imamo najveće moralne standarde ko može u reprezentaciju, valjda ima kakva medalja i za to. Uz to smo i najviše merhametli, žao nam da povrijeđeni igrači ne osjete žar prvenstva. Bio bi red da nam IHF dodijeli zlatnu datulu.

O savezu koji dobije 20 besplatnih mjesta od domaćina za navijače, obezbjeđen hotel, karte, ma sve, i hinjski nečujno ih raspodjeli svojoj familiji pa se tako otac direktora reprezentacije našao u Kataru, ne vrijedi ni govoriti. Istovremeno mlada reprezentacija nije ni prijavljena da nastupa u kvalifikacijama a jesu jedni Kosovo i San Marino.
Nije baš da pratim rukomet ko ti, ali dobro znam mentalitet i principe koji se mogu uklopiti u raznorazne primjere, tako da mi se ovakva hipotetska situacija mi se čini prilično realnom: OK, vratimo vrijeme malo unatrag... Marković zove Halilbegovića umjesto Prcea... Javnost mu složi sve na kamaru... U Kataru Halilbegović ima šut recimo 7/20 (ali neee, mi 100% znamo da bi njegov doprinos bio nemjerljivo veći od postojećih bekova)... Izgubimo utakmice koje smo i ovako izgubili... I onda ti (ili neko drugi) dođeš ovdje govoriti govorit kako je sramotno što legenda BH rukometa Nikola Prce nije zovnut na prvenstvo... On bi sigurno svojim iskustvom doprinio da pobjedimo bar još nekog pored Irana...
SkyLimit

#4483 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nema se tu niko buniti, povrijeđen frajer, kvalitet je tu nebitan, svi povrijeđeni igrači su jednako neupotrebljivi.

Zdrav i spreman Milas koji igra istu poziciju otpao sa spiska.

Marković se kockao - izgubio.

Od Prce je na prvenstvu dobio 3 gola, jedan promašen sedmerac, nekoliko isključenja i suspenziju na 3 utakmice. Grozan učinak, ali povrijeđen igrač naravno da ima izgovor. Onaj što ga je takvog forsirao nema.
Dead Man Walking

#4484 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Nema tog selektora koji bi Nikolu ostavio kod kuce nakon kvalifikacija.
SkyLimit

#4485 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Pa eto, ništa onda, vodimo se emocijama i sentimentalnošću, sutra ide šesti uzastopni.
cyprus

#4486 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Nema se tu niko buniti, povrijeđen frajer, kvalitet je tu nebitan, svi povrijeđeni igrači su jednako neupotrebljivi.

Zdrav i spreman Milas koji igra istu poziciju otpao sa spiska.

Marković se kockao - izgubio.

Od Prce je na prvenstvu dobio 3 gola, jedan promašen sedmerac, nekoliko isključenja i suspenziju na 3 utakmice. Grozan učinak, ali povrijeđen igrač naravno da ima izgovor. Onaj što ga je takvog forsirao nema.
Ali nije to kockanje... Kockanje bi bilo da nije Prcea poveo... Prije mu se u ovom slučaju može prigovoriti ziheraški pristup nego kockanje... Jer u najmanju ruku se 9 od 10 ljudi i 10 od 10 stručnjaka ne bi usudilo ostaviti oporavljenog junaka kvalifikacija kod kuće... U bilo kom sportu... Ja recimo u historiji sporta nisam vidio takav slučaj još...

Al dozvoljavam da postoji šansa da i ja griješim...
It_is_a_Leclerc

#4487 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Halilbegović neće igrati dok god je govno od čovjeka. Get over it. Ovo je kolektivan sport, gdje igraju ekipe, a ne imena i procenti iz lige.

Ne znam čemu su ovi momci zaslužili tu pasivnu agresiju, da ih se tretira kao zadnje smeće. Imam osjećaj da bi sad išao šamarati i Markovića i igrače jer tobože nisu ispunili ono što ti misliš da bi trebalo uraditi.
Dead Man Walking

#4488 Re: Rukometna reprezentacija BiH

SkyLimit wrote:Pa eto, ništa onda, vodimo se emocijama i sentimentalnošću, sutra ide šesti uzastopni.
Pa jbga, kad su svi kvalitetniji od nas. Meni bi do kraja igrali samo ovi mladji, sad je svakako nebitno koji cemo zavrsiti. Ne mogu ja sad pricati Markovicu sto je Prce tu kad bi ga i ja vodio, jedino mu mogu zamjeriti Halilbegovica, ali tu ne znam citavu pricu, mada sam po nekom defaultu uvijek na strani igraca.
cyprus

#4489 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Dead Man Walking wrote:...mada sam po nekom defaultu uvijek na strani igraca.
Zašto je ovo čest slučaj? Puno se češće ustanovi neodgovornost kod igrača, nego kod trenera... Logično - mlađi su, a mnogi od njih nisu dovoljno sazreli... A teško je zamisliti da se neki trener odriče kvalitetnog igrača samo zato što mu je to eto hir, bez nekog valjanog razloga...

Moja logika je suprotna tvojoj - ne baš po defaultu, ali sam obično na strani trenera :mrgreen:
Dead Man Walking

#4490 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ma na strani sam toga da svi trebaju biti pozvani, pa disciplinovani kad dodju ako se vec mora disciplinovati, a ne unaprijed prekrizeni. Mislim da je to u najboljem interesu reprezentacije. Cisto zbog toga.
thekupus

#4491 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by thekupus »

kako sam ja cuo iz jako pouzdanog izvora ni Terza nije u dobrim odnosima sa Markovicem, zamjera mu niz stvari (o kojim ne bih ipak pisao)
It_is_a_Leclerc

#4492 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Nije to istina.

Al' navikli smo da s vremena na vrijeme pukne nešto "iz provjerenog" izvora, tako da... go ahead !
thekupus

#4493 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by thekupus »

It_is_a_Leclerc wrote:Nije to istina.

Al' navikli smo da s vremena na vrijeme pukne nešto "iz provjerenog" izvora, tako da... go ahead !
vjeruj ti ili ne vjeruj, ja ne lazem niti je informacija netacna, ali sigurno ti imas preciznije informacije ;)
It_is_a_Leclerc

#4494 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Imam. I informacija je jedna od većih budalaština koje su ovdje iznesene.

Čuj Terzić, čovjek koji je sa Markom kućni prijatelj, nešto nije u dobrim odnosima... Pa dajte ljudi..Stvarno ?!
cvrčak_na_hedonizmu

#4495 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Važno je učestvovati. Taman sve utakmice izgubio. Ah, nismo izgubili od Irana :thumbup:

Samo, zanimljiv je jedan detalj, odnosno dva detalja. Protiv Makedonije, lomi se utakmica, imamo dva igrača više i postignemo 0 golova, a primimo jedan. Protiv Tunisa, lomi se utakmica ( sudije, slažem se ), imamo dva igrača manje primimo tri gola, a postignemo nijedan. Nađimo zajednički sadržilac :D

Porazi od Hrvatske, Bjelorusije, a vjerovatno i sutrašnji su očekivani. Pali psihički, opet. Po stoti put. U svim sportovima. Haleluja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4496 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Mojne tako, trudili smo se.

I borili.

Najotrcanije fraze u sportu.
Logovan

#4497 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Velkoski wrote:Mojne tako, trudili smo se.

I borili.

Najotrcanije fraze u sportu.
Ma brate možeš ti pričati koliko god hoćeš da je postalo otrcano, ali u ovom stanju u kakvom se mi nalazimo (ne samo rukomet, već i drugi sportovi), te fraze će se uvijek izgovarati. Ne sviđa se ni meni ovo, ali sam prihvatio realnost. Sve dok ne počnemo napredovati k'o normalna država, mi ćemo govoriti "makar smo se trudili", "igrači su se borili" i slično. Ne možemo očekivati napredak, ako ništa ne radimo.
Pogledaj samo kako su neke države u sportovima napredovale, a prije 5, 8, 10, godina su bili iza nas. Ljudi su ulagali i ulažu i konstantno napreduju. A šta mi radimo, stojimo u mjestu i seremo. Rijetko kada napravimo koji korak unaprijed, ali to je prava rijetkost.
SSemir

#4498 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SSemir »

jeste li smijenili selektora i sve najvaznije igrace u ekipi?
nisam ni otvarao ni citao ovu temu od bjelorusije, ali pretpostavjam da su mnogi zakljucili kako se igraci ne trude, ne bore za ovu drzavu, kako im nije stalo do pobjede, kako treba praviti rezove u ekipi, promjene uvesti, da nam ovaki igraci ne trebaju, da je bolje dovesti duplo losije ali koji ce se boriti i ginuti....jesam li pogodio 80% postova?
agnostic_front

#4499 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by agnostic_front »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Samo, zanimljiv je jedan detalj, odnosno dva detalja. Protiv Makedonije, lomi se utakmica, imamo dva igrača više i postignemo 0 golova, a primimo jedan. Protiv Tunisa, lomi se utakmica ( sudije, slažem se ), imamo dva igrača manje primimo tri gola, a postignemo nijedan. Nađimo zajednički sadržilac :D
I zbog čega se to desilo?
Pismonosa

#4500 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

Sad Rusi vjerovatno razmišljaju, "jebote, vidi nas, na šta smo spali" :D

Danas će proraditi bosanski inat i sigurno nećemo izgubiti sa više od 5 razlike 8)
Post Reply