Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#4476 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by palermo »

505sCrtom wrote: 0:0 nije dovoljno Madridu u Clasicu (ako na kraju budu imali isti broj bodova). Barcelona je pobjedila u Madridu. Znaci, pobjeda i nerijeseno za Barcelonu. Bolji rezultat od Madrida. Madrid mora pobjediti najmanje 3:0 (ili 3:1 ali onda se gleda gol razlika, cini mi se i broj pobjeda, nisam siguran). Sjeca li se iko zadnje utakmice u kojoj je Barcelona primila 3 gola na CN?
Pa znam to, ali govorimo o hipotetičkoj varijanti da obadvije ekipe dobiju do kraja sve svoje protivnike,u tom slučaju Real još uvijek ima ta tri boda prednosti i onda mu je dovoljno 0:0

Mislim, nebitno potpuno...ne vejrujem da može biti bez kiksa
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4477 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Marcelo je uvijek bio papak.

http://www.youtube.com/watch?v=ZNPEKhvInts
5 0 5

#4478 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Entropio wrote:Marcelo je uvijek bio papak.

Ma dobar je sad od kad je poceo davati golove za Barcelonu.
Baudelaire

#4479 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

Isto se to može reći i za Dani Alvesa, ali ne vidim da nešto njega kritikuješ. Inače, oba igrača su mi odvratna do kraja.
East_side

#4480 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by East_side »

505sCrtom wrote:@East_side:

Ima jos 20 utakmica da se odigra (60 bodova). Ne mogu da vjerujem da ce ih Barcelona (ili Madrid) sve osvojiti
Ma naravno da ne mogu, nisam ni rekao da mogu. Podsjećanja radi:
...Ali sam siguran da će ti kiksevi biti jako rijetki (rjeđi nego do sada) i kao maksimalan iznos kojeg do kraja mogu prosuti i jedni i drugi (nevezano za el-classico), ne vidim veću cifru od nekih 5-6, eventualno 7 bodova. Recimo po 2 remija i 1 poraz, ili 3 remija, ili (mada sumnjam u ovo) po 2 poraza i 1 remi...
505sCrtom wrote:A ako dodje do toga onda ce Clasico odluciti. Tesko bi mi bilo zamisliti Madrid koji uzima Barcelonu 3:0 na CN, koliko im je potrebno za prednost u uzajamnim susretima (pola boda, to zovu u Spaniji).

Jos jedna stvar iz "statistike". Tim koji je pobjedio u zimskom clasicu je na kraju i osvajao titulu (2004-10).
Ta statistika stoji ali je u tim sezonama uglavnom pobjeđivala ekipa koja je imala prednost na tabeli, što ove sezone, evo vidimo, nije slučaj.
505sCrtom wrote:Sjeca li se iko zadnje utakmice u kojoj je Barcelona primila 3 gola na CN?
Koliko se ja sjećam, to se nije desilo od onog el-classica završenog rezultatom 3-3 kada je Capello vodio Real.
shuma.ispod.pazuha

#4481 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by shuma.ispod.pazuha »

nekako je Busquets ipak veci papak
5 0 5

#4482 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Image
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4483 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by odesveuhonduras »

sumLjiv mi je ovaj Iniesta :D
Charuga
Globalni moderator

#4484 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Charuga »

Paralele 18.12.2011 (Real Madrid - klub generala Franka-fašiste)

http://www.youtube.com/watch?v=U8IXuuP2 ... e=youtu.be

Otkud bas ovo na Paralelama .. :?
erik2

#4485 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by erik2 »

Plavih_11 wrote:Paralele 18.12.2011 (Real Madrid - klub generala Franka-fašiste)

http://www.youtube.com/watch?v=U8IXuuP2 ... e=youtu.be

Otkud bas ovo na Paralelama .. :?
Šta ima veze ? Prezentovanje istine i svaka čast Mladenu Mariću !
Baudelaire

#4486 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

Jako jednostrano i dosta netačno. Prije svega, Franco nije prvenstveno bio navijač Reala. A mržnju prema Barceloni nikako ne opravdam, ali razumijem, jer Katalonija odavno traži nezavisnost od Španije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4487 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Velkoski »

Covjek navija za Barsu. :D
Johnny_x

#4488 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Johnny_x »

shuma.ispod.pazuha wrote:
Dr. Octagon wrote:Bespredmetno je polemisati ovdje o liku i djelu Josepha Guardiole.Svi koji minimiziraju njegov učinak i njegov udio u priči o ovoj Barceloni nisu realni i nemaju čak ni teorijskog znanja o fudbalu kojim se ovdje razbacuju,mlateći praznu slamu o rotacijama,formacijama,taktikama.Većinom barataju praznim floskulama prožvakanim u našem dnevnopolitičkom smeću od medija.Svi pljuvači ove nevjerovatne Katalonske ekipe će s ponosom za par decenija maltretirati svoje unuke i praunuke drobeći o ekipi koja je bila najbolja svih vremena i nabrajati im sastave,vraćajući slike iz izhlapljelih zidova lobanje o genijalnim pasovima xavi-ja i Inieste i malog vanzemaljca Messi-ja.

DEF

Pljuvači nisu navijači,oni nisu simpatizeri ni poznavaoci.To je jedna specifična odvratna subkultura posebno emancipovana i etablirana u našem društvu.Mali,mizerni i beznačajni,skretači pažnje vječnim antagonizmom i negativnim automatizmom,misleći da su u životu učinili dovoljno bacivši mrlju na sve ono pozitivno što se oko njih dešava.Naravno ne nudeći adekvatno objašnjenje zašto je to tako, ni bilo kakvo čvrsto uporište svojim stavovima.Radi se o rudimentiranim humanoidima koje imaju nevjerovatno mali fundus znanja o bilo čemu ali se u svakoj socijalnoj interakciji trude biti prvi i biti vođe.Karakteriše ih nevjerovatno lažno samopouzdanje hiper ego.Manjak opšteg znanja i osnovnih bihejvioralnih i kognitivnih sposobnosti vješto kompenziraju mahanjem rukama,podizanjem tona,urlanjem na sugovornika i udaranjem istog da bi s istim intenzitetom mogao pratiti mantru. i Živeći u Bosni upoznao sam cijelu plejadu takvih nihilističkih energetskih pijavica,nažalost su involvirani u sve sfere društva i multipliciraju se poput virusa.Jedini lijek za kolektivnu epidemiju je besplatno obrazovanje.
ne znam šta bi Ibra rekao na ovo :mrgreen:
Pogledaj Milan sa kraja 80-tih i pocetkom 90-tih, pa Real Madrid 50-tih, Bajern u drugoj polovini 70-tih, Ajax u prvoj polovini 70-tih, pa reci jel Barselona najbolji tim svih vremena.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champ ... statistics
Charuga
Globalni moderator

#4489 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Charuga »

@šime.sparina

Ono sto si napisao nas vec vodi u politicke rasprave a za to ima drugi dio foruma!
mrtva kokoš

#4490 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

:thumbup:
Melodicni

#4491 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Melodicni »

Trenitno je barca vrh sto se tice fudbala.sigurno i najbolja ekipa svih vremena. Isto sto je bio real 50-ih godina. Za 30 godina ce biti neka druga ekipa.real 50ih bayern 70ih itd danasnjim modernim ekipama pa cak i nekim prosjecnim do gola prisli ne bi i to mora valjda svima jasno biti.nemoguce je uporediti sportasa sada i prije 50 godina. Sad da odigra ajaxova zlatna generacija protiv stoke-a bubreg bi ulozio na stoke :D
Baudelaire

#4492 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Baudelaire »

Melodicni wrote:Trenitno je barca vrh sto se tice fudbala.sigurno i najbolja ekipa svih vremena. Isto sto je bio real 50-ih godina. Za 30 godina ce biti neka druga ekipa.real 50ih bayern 70ih itd danasnjim modernim ekipama pa cak i nekim prosjecnim do gola prisli ne bi i to mora valjda svima jasno biti.nemoguce je uporediti sportasa sada i prije 50 godina. Sad da odigra ajaxova zlatna generacija protiv stoke-a bubreg bi ulozio na stoke :D
Ta su poređenja niđe veze, prije svega jer nisu trenirali ljudi u istim uslovima.
Melodicni

#4493 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Melodicni »

Baudelaire wrote:
Melodicni wrote:Trenitno je barca vrh sto se tice fudbala.sigurno i najbolja ekipa svih vremena. Isto sto je bio real 50-ih godina. Za 30 godina ce biti neka druga ekipa.real 50ih bayern 70ih itd danasnjim modernim ekipama pa cak i nekim prosjecnim do gola prisli ne bi i to mora valjda svima jasno biti.nemoguce je uporediti sportasa sada i prije 50 godina. Sad da odigra ajaxova zlatna generacija protiv stoke-a bubreg bi ulozio na stoke :D
Ta su poređenja niđe veze, prije svega jer nisu trenirali ljudi u istim uslovima.
To je i meni smijesno jer je neuporedivo. Beckenbauer igro u drvenim kopackama Messiu kopacke prave po mjeri. Danasnji fudbaleri trce 100m 10 sekundi prije nisu mogli ni za 15 :) danas trava ko tepih prije ko Bilino polje. I jos 1000 drugih faktora
just principe

#4494 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by just principe »

Cetvrtfinale Kupa kralja 18 i 25 januar u 22 sata

Real Madrid vs Barcelona

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4495 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Kakve su to najave, a Barcelona još nije odigrala revanš protiv Osasune?
Manic Psycho

#4496 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Manic Psycho »

eto bas ce s osasuna pobijediti 5-0 ili vise. al jest da ne treba letiti pred rudu
missko

#4497 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by missko »

Entropio wrote:Kakve su to najave, a Barcelona još nije odigrala revanš protiv Osasune?
Izglednije je da ce se zaratit u Spaniji nego da Barca nece proci Osasunu a ima toliku prednost jos.
just principe

#4498 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by just principe »

ne krivite mene za najavu 1/4finala..krivite fudbalski savez Spanije sto je namjestio da se rano sastanu dva giganta..Garant im ne odgovara eventualno finale i jedna utakmica koja bi se igrala jer nema zarade..Ovako dvije utakmice su tu, citav svijet je na nogama, borba za tv prava, sponzori, ima se para na bacanje..Vazno je da ce se opet imati o cemu pisati
lelan

#4499 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by lelan »

na kojem kanalu kod nas će biti prenos arene sportklub ili neki drugi...
BHF_Manijak

#4500 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by BHF_Manijak »

lelan wrote:na kojem kanalu kod nas će biti prenos arene sportklub ili neki drugi...
SportKlub.
Locked