Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#4476 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

@max- Ja bih sačekala ako nema temperaturu. Ima dosta prehlada bezveznih, s kojom se može sam izboriti. Neće mu dati vakcinu dok god je šmrkljav, a može usput još šta pokupiti.
relevantan

#4477 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Imal koja da je budna :? , meni se sada skroz poremetilo :oops: ....ne dižem se prije podne a navečer nikad oka sastavit :oops: :roll:
Veliko Stopalo

#4478 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

relevantan wrote:Imal koja da je budna :? , meni se sada skroz poremetilo :oops: ....ne dižem se prije podne a navečer nikad oka sastavit :oops: :roll:
nisam trudnica ali mogu pogledati. :D
relevantan

#4479 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Veliko Stopalo wrote:
relevantan wrote:Imal koja da je budna :? , meni se sada skroz poremetilo :oops: ....ne dižem se prije podne a navečer nikad oka sastavit :oops: :roll:
nisam trudnica ali mogu pogledati. :D

Ho'š opet da te Riža naruži :x ....idi ba i 'kani se nas udatih i trudnih :-) 8-)
Veliko Stopalo

#4480 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

relevantan wrote: Ho'š opet da te Riža naruži :x ....idi ba i 'kani se nas udatih i trudnih :-) 8-)
:roll: nemoj da si preozbiljna. :)
acinoc

#4481 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by acinoc »

Gdje li sam ja isla doktoru :-), meni dr.nikad nije izmjerila duzinu grlica a evo me u 39-oj sedmici, kad sam bila na zadnji put na ctg-u, prije dva dana, doktor mi rekao da ce me pred termin pregledati ginekoloski i da dodem za 7 dana, zar taj ctg ne ide svakih 2-3 dana :?
bizet

#4482 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

ama ja nemam pojma o kakavoj duzini grlica vi pricate...osjecam se kao neka neuka seljancica :(
otherside

#4483 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

aman zena, tito dragi :lol:
grlic se skracuje za vrijeme poroda.
skracenje grlica znaci da dolazi do otvaranja (ali neko ceka hand :lol: )
ovo skracenje oliti otvaranje moze trajati duze a nekad se sve desi odjednom kad dodje vrijeme da beba izadje napolje.
ako se grlic pocne skracivati prije termina, ginekolozi preporucuju strogo mirovanje i eventualno neku terapiju.
neki ginekolozi mjere grlic vaginalnom sondom a neki starinski-ubace ruku pa pipaju :D
hvala na paznji 8)
acinoc

#4484 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by acinoc »

:lol: :lol: :lol:
@bizet - ja i ti izgleda totalno neupucene :-D :-D
mi smo poceli da peglamo i slazemo stvarcice, kako je to samo sve slatko :), postala sam pravo nestrpljiva ne mogu docekati :D :D
bizet

#4485 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

@otherside, thank you very much :)
@acinoc, sta bi sad, evo uputise nas :-D
hajde mila neka vam je sretno :kiss: ja se nadam da cemo dogurati do istog
Nisrin

#4486 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Nisrin »

LieToMe wrote:Kratak izvjestaj sa danasnjeg pregleda :D
Beba teska 3200 gr oko 50 cm, protoci dobri, sve je po ps-u, pregurali smo onaj kriticni period ali kako je beba prraaavooo nisko Nakas mi pomjerio termin za 31.12. Novogodisnje dijete :)
Kako je krenuo pomjerati moglo bi i ranije :lol: Za 10 dana imamo opet pregled, uradice ctg, briseve i pregled a kako je prije 3 sedmice grlic bio svega 1 cm kaze ne bi se cudio da mu dodjem otvorena (ukoliko se ne porodim do tad) :lol: uglavnom meni se eto primaklo pravo. Jos da uganjam one uloske pa da rahat mogu na porod :)
Rekla sam danas i kumi i mami ne primam u kucu bez paketa crvenih vir ulozaka pa nek vide :D
Pa vidi uloske u nekom DMu, recimo u onom na Otoci...

A tih VIR ulozaka je bilo i po apotekama! :D
krompir i riza

#4487 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Znači..nuhalni nabor Imagevir ulošci Image , nešto se grlić skraćuje Image aham..pregled Image
doktoressa

#4488 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by doktoressa »

ja sam ljudi definitivno skontala citajuci forume i net, te na svom primjeru da je ovaj double test cista glupost koja je cesto netacna i da je najbolje ne raditi! ja sam jucer bila luda i u kombinacijama od biopsije horionskih resica u bg a na kraju sam se odlucila za ranu amnio u zg koja se moze raditi u 14 sedmici.

i da ne znam ko je gore pitao, meni je kucni test prvo bio negativan!
safran

#4489 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

krompir i riza wrote:Znači..nuhalni nabor Imagevir ulošci Image , nešto se grlić skraćuje Image aham..pregled Image
za sada pamti samo nuhalni nabor - 12 sedmica - za sve ostalo navrati ovdje kasnije
rizo - da prostiš koliko si mlada?
otherside

#4490 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

doktoressa wrote:ja sam ljudi definitivno skontala citajuci forume i net, te na svom primjeru da je ovaj double test cista glupost koja je cesto netacna i da je najbolje ne raditi! ja sam jucer bila luda i u kombinacijama od biopsije horionskih resica u bg a na kraju sam se odlucila za ranu amnio u zg koja se moze raditi u 14 sedmici.

i da ne znam ko je gore pitao, meni je kucni test prvo bio negativan!
ja sam u zg radila kombinovani probir prvog trimestra u 11+1 sedmici - prije skoro 3 godine, tj. u prvoj trudnoci.
ljepota od organizacije fakat. nalaz gotov isti dan popodne, posalju ti ga na mail sa interpretacijom rezultata.
doktoressa

#4491 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by doktoressa »

ja sam isto odusevljena profesionalnoscu i ljubaznoscu, covjece kod nas sam bila kod tri ginekologa i svaki je potpuno razlicito misljenje dao, a da ne govorim kako te malo i naruze usput ako nedajboze postavis koje pitanje vise ili pitanje koje se njima ne dopada! odoh fino u zg pa sta bog da
krompir i riza

#4492 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

safran wrote: za sada pamti samo nuhalni nabor - 12 sedmica - za sve ostalo navrati ovdje kasnije
30 :D

Sad sam u jedanaestoj, imam zakazan uzv za 12. sedmicu, pa ću pitati za nuhalni. :)
Not My Idea

#4493 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Not My Idea »

Samo da :kiss: ovu jednu.
krompir i riza

#4494 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Ccc :-D bona :kiss: :kiss: :kiss:
safran

#4495 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

krompir i riza wrote:
safran wrote: za sada pamti samo nuhalni nabor - 12 sedmica - za sve ostalo navrati ovdje kasnije

Sad sam u jedanaestoj, imam zakazan uzv za 12. sedmicu, pa ću pitati za nuhalni. :)
Puter :lol:
Pusti hećima da odradi svoje s mirom pa onda ospi sa pitanjima.
seyo_84

#4496 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by seyo_84 »

E sad,ja upadam onako iz vedra neba
Molila bih vas da mi pomognete ako mozete...
Trudna sam 3 mjeseca,na birou nikad nisam bila prijavljena,niti sam bila zaposlena,zdravstveno osiguranje imam preko supruga.
E sad mene interesuje,ako se sad prijavim na biro da li cu imati pravo na porodiljsku naknadu kao nezaposlena majka kad se porodim?Da li postoji neki zakonski period koliko moras prije biti na birou da bi stekao pravo na porodiljsku naknadu?
krompir i riza

#4497 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

safran wrote:
krompir i riza wrote:

Puter :lol:
Pusti hećima da odradi svoje s mirom pa onda ospi sa pitanjima.
Mlada ka rosa :oops: :lol:
Dobro si, da je ne iznerviram odmah s pitanjima, neka završi sve, pa ću onda osuti paljbu. 8-)
otherside

#4498 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

krompir i riza wrote:Ccc :-D bona :kiss: :kiss: :kiss:
sta se ti utrpavas :oops: mene je poljubila :D
otherside

#4499 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

seyo_84 wrote:E sad,ja upadam onako iz vedra neba
Molila bih vas da mi pomognete ako mozete...
Trudna sam 3 mjeseca,na birou nikad nisam bila prijavljena,niti sam bila zaposlena,zdravstveno osiguranje imam preko supruga.
E sad mene interesuje,ako se sad prijavim na biro da li cu imati pravo na porodiljsku naknadu kao nezaposlena majka kad se porodim?Da li postoji neki zakonski period koliko moras prije biti na birou da bi stekao pravo na porodiljsku naknadu?
ja bih se na tvom mjestu svakako prijavila na biro odmah.
ako ces time dobiti kakve beneficije, dobro i jest. a mislim da imas pravo na 50% naknade u odnosu na zene koje su u radnom odnosu ali provjeri opet :wink:
i sretno! :-D
krompir i riza

#4500 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

otherside wrote:
krompir i riza wrote:Ccc :-D bona :kiss: :kiss: :kiss:
sta se ti utrpavas :oops: mene je poljubila :D
Tebe? :shock: Mora da si je onom svojom sutlijom podmitila :D :lol: :run:
Post Reply