Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Imperatore
#4476 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja nemam ništa protiv vas Bošnjaka, čak vas i razumijem kao i vašu situaciju ali jako nervira ta prozivka da ćemo biti manjina ili da ćemo i nestati itd. Čemu to? Zašto takva prozivka?
Jesam li rekao da ste islamisti? Ne
Ne smatram vas pretjerano ni religioznima niti nekim islamistima Činjenica je da ste birali Komšića da nam zapaprite a da Arape dovlačite jer želite ovladati Federacijom. 92 ste bili u nekom drugom moodu mirorubljivom i nosali titove štafete a danas ste sjebani i želite osvetu nakon svega što ste doživili
Ne da mi smetate nego mi vas je nekako i žao...ne žao kao kad nekoga mrziš pa ti ga je žao nego nemate sreće, ne znate voditi politiku i imati ćemo uvijek u takvoj situaciji konfortaciju .To je kao kad te netko tjera na svađu a ti je ne želiš, to je situacija između nas i vas.
To što ste najebali u prošlom ratu ne znači da se možete institucionalno iživljavati na nama, ako mi to smeta ne znači da vas mrzim. Što se tiče Arapa i ja i ti znamo koliko ih ima po Sarajevu a što se tiče Bugojna i naših sela i ja i ti smo svjesni koliko ih ima po Sarajevu ,kako dolaze među Hrvate po Bugojnu i kako koristi SDA fiktivne firme za njihovo naseljavanje. Čemu laganje?
Ne smatram vas pretjerano ni religioznima niti nekim islamistima Činjenica je da ste birali Komšića da nam zapaprite a da Arape dovlačite jer želite ovladati Federacijom. 92 ste bili u nekom drugom moodu mirorubljivom i nosali titove štafete a danas ste sjebani i želite osvetu nakon svega što ste doživili
Ne da mi smetate nego mi vas je nekako i žao...ne žao kao kad nekoga mrziš pa ti ga je žao nego nemate sreće, ne znate voditi politiku i imati ćemo uvijek u takvoj situaciji konfortaciju .To je kao kad te netko tjera na svađu a ti je ne želiš, to je situacija između nas i vas.
To što ste najebali u prošlom ratu ne znači da se možete institucionalno iživljavati na nama, ako mi to smeta ne znači da vas mrzim. Što se tiče Arapa i ja i ti znamo koliko ih ima po Sarajevu a što se tiče Bugojna i naših sela i ja i ti smo svjesni koliko ih ima po Sarajevu ,kako dolaze među Hrvate po Bugojnu i kako koristi SDA fiktivne firme za njihovo naseljavanje. Čemu laganje?
- Kolinda
#4477 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad ja sračunam to ti je ko Sveto Pismo ...Mirza007 wrote:Predsjednice, matematicarko prosvijetli neupuceni puk u tajnu izracuna ovog "vise od 10% drugacijih".Kolinda wrote:Vidi straha čim se pojavi više od 10% drugačijih ,neće vas momci ne bojte se sve će biti ok...zenit dozic wrote:Sta je ovo najezda skripara sa kamenarskog foruma![]()
Zasto ne idete na banja luka forum, oni su vam raja sta cete sa zlim islamistima
- Kolinda
#4478 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U mom kraju nikada drugačijih nije bilo više od 0,5% tako da pogrešnoj osobi upućuješ hipoteze .... Niti smo koga dirali niti se tko trebao sekirati, svi koji su bili tu '89 su i '17 osim ako nisu preminuli od starosti ili bolesti ...ultima_palabra wrote:Vama se tih 10% ne bi moglo desiti, ti drugaciji bi zavrsili u Dretelju i Heliodromu...Kolinda wrote:Vidi straha čim se pojavi više od 10% drugačijih ,neće vas momci ne bojte se sve će biti ok...zenit dozic wrote:Sta je ovo najezda skripara sa kamenarskog foruma![]()
Zasto ne idete na banja luka forum, oni su vam raja sta cete sa zlim islamistima
-
zenit dozic
#4479 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/195208/28022017
Odmah na pocetku videa o cirilicaru i njegovoj ulozi u ratu.
Ima i dio kad trazi odobrenje gojka supka.
Odmah na pocetku videa o cirilicaru i njegovoj ulozi u ratu.
Ima i dio kad trazi odobrenje gojka supka.
- and
#4480 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
naselilo se u bih i 100000 srba koji su protjerani iz hrvatske pa niko nije galamio, čak ste i aplaudiraliImperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas Bošnjaka, čak vas i razumijem kao i vašu situaciju ali jako nervira ta prozivka da ćemo biti manjina ili da ćemo i nestati itd. Čemu to? Zašto takva prozivka?
hinjsku politiku ne znamo voditi,a ko nam je bio neprijatelj 92 i danas je.
-
Imperatore
#4481 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
92 vas je na moru trebalo nagovarati da se vratite u BiH i da se borite, mnogi su bježali u Crnu Goru na more da odmaraju a ono u Sarajevu sa slikama Tita je bilo nešto između tuge i žalosti, Srbi nisu ni imali nikakvog otpora u istočnoj i sjevernoj Bosni plus ste im dopustili da vam se ukopaju na brdima oko Sarajeva itd.and wrote:naselilo se u bih i 100000 srba koji su protjerani iz hrvatske pa niko nije galamio, čak ste i aplaudiraliImperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas Bošnjaka, čak vas i razumijem kao i vašu situaciju ali jako nervira ta prozivka da ćemo biti manjina ili da ćemo i nestati itd. Čemu to? Zašto takva prozivka?
To što ste najebali u prošlom ratu ne znači da se možete institucionalno iživljavati na nama, ako mi to smeta ne znači da vas mrzim. Što se tiče Arapa i ja i ti znamo koliko ih ima po Sarajevu a što se tiče Bugojna i naših sela i ja i ti smo svjesni koliko ih ima po Sarajevu ,kako dolaze među Hrvate po Bugojnu i kako koristi SDA fiktivne firme za njihovo naseljavanje. Čemu laganje?![]()
hinjsku politiku ne znamo voditi,a ko nam je bio neprijatelj 92 i danas je.
Tada ste bili hippie, make love not war sa onim komunjarskim forama. I u Hrvatskoj si ima komunjare koje su predale oružje TO-200 000 pušaka dok su u Sloveniji protjerali JNA sa istima, imao si i Hrvata komunjaru koji je pokušao uvesti samo Hrvatskoj sankcije pa kasnije cijeloj Jugi kad nije uspio(Lončar) i razne spletkaroše i udbaše ali u vas muslimana je to išlo dosta lošije. U Hrvatskoj je narod znao šta ih čeka kao i Hrvati u BiH.
Danas obrnuto s tim Arapima, ovime u Stocu i tim tužbama i prijetnjama, prosto ne znate voditi politiku i postaviti se
- desni
#4482 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas , čak vas i razumijem kao i vašu situaciju
To što ste najebali ne znači da se možete institucionalno iživljavati na nama, ako mi to smeta ne znači da vas mrzim.

-
Mirza007
#4483 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
....rece skromno predsjednica.Kolinda wrote: Kad ja sračunam to ti je ko Sveto Pismo ...
-
Imperatore
#4484 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta sa tim? Vi bi nama ukidali prava jer nas je manje ili? Pa i vi ćete jarane seliti iz BiH kad vam BiH dođe do EU ili mislite čekati?desni wrote:Imperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas , čak vas i razumijem kao i vašu situaciju
To što ste najebali ne znači da se možete institucionalno iživljavati na nama, ako mi to smeta ne znači da vas mrzim.E moj imperatore da se čovjek zamisli nad ovim tvojim postom i podacima katoličke crkve u Bosni i Hercegovini.
Na kraju 2015. u Bosni i Hercegovini 405.735 katolika,godinu kasnije na kraju 2016. 390.241.Podaci katoličke crkve pokazuju da se za samo godinu dana broj katolika u našoj državi smanjio za 15.494.
Po procjenama 13.260 otpada na one koji su iselili.Prednjače Novo Sarajevo 1.214 Vitez 712 Busovača 626.
http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=67602
Zamisli koji će to tek biti red ako uzmemo u obzir da hrvatska područja imaju najbolju ekonomiju
- Alfons Kauders
#4485 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opet krenuli o najezdi Arapa?
Hoce li im iko reci da je prosla sezona? I ljetna i zimska... Nema ih vise ni po Bjelasnici i Jahorini, ni u gradu. Mislim, nije to nesto specificno za BiH, jer ni Dalmacija nije krcata ovih dana.
Ali ocekuje se novi val "naseljavanja" pocetkom juna, kao i stotine clanaka o najezdi Arapa.
Hoce li im iko reci da je prosla sezona? I ljetna i zimska... Nema ih vise ni po Bjelasnici i Jahorini, ni u gradu. Mislim, nije to nesto specificno za BiH, jer ni Dalmacija nije krcata ovih dana.
Ali ocekuje se novi val "naseljavanja" pocetkom juna, kao i stotine clanaka o najezdi Arapa.
- mO k3
#4486 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jok bre ko bi vam ukinuo prava gdje i ko sta pise??Imperatore wrote:Šta sa tim? Vi bi nama ukidali prava jer nas je manje ili? Pa i vi ćete jarane seliti iz BiH kad vam BiH dođe do EU ili mislite čekati?desni wrote:Imperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas , čak vas i razumijem kao i vašu situaciju
To što ste najebali ne znači da se možete institucionalno iživljavati na nama, ako mi to smeta ne znači da vas mrzim.E moj imperatore da se čovjek zamisli nad ovim tvojim postom i podacima katoličke crkve u Bosni i Hercegovini.
Na kraju 2015. u Bosni i Hercegovini 405.735 katolika,godinu kasnije na kraju 2016. 390.241.Podaci katoličke crkve pokazuju da se za samo godinu dana broj katolika u našoj državi smanjio za 15.494.
Po procjenama 13.260 otpada na one koji su iselili.Prednjače Novo Sarajevo 1.214 Vitez 712 Busovača 626.
http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=67602
Zamisli koji će to tek biti red ako uzmemo u obzir da hrvatska područja imaju najbolju ekonomiju
To gdje ste u vecini imate najbolju ekonomiju objesi macku o rep , ako je tako zasto se hrvati iz popmenutih opstina ne sele gdje je "ekonmija" bolja..
-
BAK-eV
#4487 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bas suprotno. Što je vas manje, vi bi nama sad jal ukidali pravo glasa jal bi naše glasove umanjivali. I još neke dodatne teritorijalno administrativno etničke podjele uvodili i nakve koeficijente.Imperatore wrote: Šta sa tim? Vi bi nama ukidali prava jer nas je manje ili? Pa i vi ćete jarane seliti iz BiH kad vam BiH dođe do EU ili mislite čekati?
Vi očito smatrate da je Bosnjaka previše u državi. Sad to treba korigirati aparthejdom kad nije moglo puškom.
-
Hafis
#4488 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šuplja priča za intimno društvo.BAK-eV wrote:Bas suprotno. Što je vas manje, vi bi nama sad jal ukidali pravo glasa jal bi naše glasove umanjivali. I još neke dodatne teritorijalno administrativno etničke podjele uvodili i nakve koeficijente.Imperatore wrote: Šta sa tim? Vi bi nama ukidali prava jer nas je manje ili? Pa i vi ćete jarane seliti iz BiH kad vam BiH dođe do EU ili mislite čekati?
Vi očito smatrate da je Bosnjaka previše u državi. Sad to treba korigirati aparthejdom kad nije moglo puškom.
Ti očito smatraš da je Hrvata još uvijek previše u državi. Bojim se ako se uzdaš u neke brojeve, načekati ćeš se.
Dobro kaže čovjek, ne dao Bog da BiH uđe u EU, to bi stampedo na granici nastao.
- Alfons Kauders
#4489 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije previse, vec premalo.Hafis wrote:Šuplja priča za intimno društvo.BAK-eV wrote:Bas suprotno. Što je vas manje, vi bi nama sad jal ukidali pravo glasa jal bi naše glasove umanjivali. I još neke dodatne teritorijalno administrativno etničke podjele uvodili i nakve koeficijente.Imperatore wrote: Šta sa tim? Vi bi nama ukidali prava jer nas je manje ili? Pa i vi ćete jarane seliti iz BiH kad vam BiH dođe do EU ili mislite čekati?
Ti očito smatraš da je Hrvata još uvijek previše u državi. Bojim se ako se uzdaš u neke brojeve, načekati ćeš se.
Dobro kaže čovjek, ne dao Bog da BiH uđe u EU, to bi stampedo na granici nastao.
Previse je Srba katolicke vjere.
-
Hafis
#4490 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh, nije to ništa koliko je Srba islamske vjere.Alfons Kauders wrote:
Nije previse, vec premalo.
- Alfons Kauders
#4491 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oke, hajmo onda praviti gradjanski sistem, kad smo svi Srbi - jedan Srbin, jedan glas.Hafis wrote:Eh, nije to ništa koliko je Srba islamske vjere.Alfons Kauders wrote:
Jer onda nije ok da npr. Srbi krscani imaju dva clana Predsjednistva, a Srbi muslimani samo jednog.
- Tigar1
#4492 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakvi to arapi dolaze među vas u Bugojnu, i gdje?Imperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas Bošnjaka, čak vas i razumijem kao i vašu situaciju ali jako nervira ta prozivka da ćemo biti manjina ili da ćemo i nestati itd. Čemu to? Zašto takva prozivka?
-
Hafis
#4493 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vidiš, ti se kao Srbin musliman ne razumiješ u kršćanstvo.Alfons Kauders wrote:Oke, hajmo onda praviti gradjanski sistem, kad smo svi Srbi - jedan Srbin, jedan glas.Hafis wrote:Eh, nije to ništa koliko je Srba islamske vjere.Alfons Kauders wrote:
Jer onda nije ok da npr. Srbi krscani imaju dva clana Predsjednistva, a Srbi muslimani samo jednog.
Budući da su Srbi religijski podijeljeni u dvije velike grane kršćanstva, prirodno je da jedan član bude Srbin katolik a drugi Srbin pravoslavac.
Znači trojna razdioba je sasvim ok.
-
Hafis
#4494 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja koliko znam centar njihovog interesa je Sarajevo i prsten oko njega. Jedino ako se ne radi o nekim izviđanjima drugih terena za buduće investicije.Tigar1 wrote:Kakvi to arapi dolaze među vas u Bugojnu, i gdje?Imperatore wrote:Ja nemam ništa protiv vas Bošnjaka, čak vas i razumijem kao i vašu situaciju ali jako nervira ta prozivka da ćemo biti manjina ili da ćemo i nestati itd. Čemu to? Zašto takva prozivka?
- Alfons Kauders
#4495 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na kojoj sam planeti ja musliman svega ti?Hafis wrote:Vidiš, ti se kao Srbin musliman ne razumiješ u kršćanstvo.Alfons Kauders wrote:Oke, hajmo onda praviti gradjanski sistem, kad smo svi Srbi - jedan Srbin, jedan glas.Hafis wrote: Eh, nije to ništa koliko je Srba islamske vjere.
Budući da su Srbi religijski podijeljeni u dvije velike grane kršćanstva, prirodno je da jedan član bude Srbin katolik a drugi Srbin pravoslavac.
-
BAK-eV
#4496 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A šta je sa šiitimaHafis wrote: Vidiš, ti se kao Srbin musliman ne razumiješ u kršćanstvo.
-
Hafis
#4497 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema te vjere dečko u SrbaBAK-eV wrote:A šta je sa šiitimaHafis wrote: Vidiš, ti se kao Srbin musliman ne razumiješ u kršćanstvo.
-
Hafis
#4498 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebat ga, tako si strukturalno postavio problem nazivajući ''nas'' ovdje južnim Srbima katoličke vjere, ne vodeći računa da i ovdje postoje i ateisti.Alfons Kauders wrote:Na kojoj sam planeti ja musliman svega ti?Hafis wrote:Vidiš, ti se kao Srbin musliman ne razumiješ u kršćanstvo.Alfons Kauders wrote:
Oke, hajmo onda praviti gradjanski sistem, kad smo svi Srbi - jedan Srbin, jedan glas.
Tako sam i ja, zbog jasnoće problematike i tebe svrstao u Srbe muslimane. Uostalom, nebitno je jesi li ili nisi. Bitno je da si iz tog kulturološkog kruga a i da te drugi smatraju muslimanom, slagao se ti ili ne. Čisti fašizam.
- Alfons Kauders
#4499 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala ti od srca, trudim se.Hafis wrote:Jebat ga, tako si strukturalno postavio problem nazivajući ''nas'' ovdje južnim Srbima katoličke vjere, ne vodeći računa da i ovdje postoje i ateisti.Alfons Kauders wrote:
Na kojoj sam planeti ja musliman svega ti?
Tako sam i ja, zbog jasnoće problematike i tebe svrstao u Srbe muslimane. Uostalom, nebitno je jesi li ili nisi. Bitno je da si iz tog kulturološkog kruga a i da te drugi smatraju muslimanom, slagao se ti ili ne. Čisti fašizam.
Jer ispada da drugog nacina nema.
- Haris.ba
#4500 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači jedan od vas je musliman ateista sa španskim imenom, a drugi katolik ateista sa lijepim bošnjačkim i muslimanskim imenom.Hafis wrote:Jebat ga, tako si strukturalno postavio problem nazivajući ''nas'' ovdje južnim Srbima katoličke vjere, ne vodeći računa da i ovdje postoje i ateisti. Tako sam i ja, zbog jasnoće problematike i tebe svrstao u Srbe muslimane. Uostalom, nebitno je jesi li ili nisi. Bitno je da si iz tog kulturološkog kruga a i da te drugi smatraju muslimanom, slagao se ti ili ne. Čisti fašizam.
Volim Bosnu i Hercegovinu.
P.S.
I naravno. Obojica ste Srbi.