Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dileja

#4476 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by dileja »

nemoj da bi mijenjo bobe s kojima se drogiraš
pravo te dobro drže
supercali wrote:
johntra wrote:da, to si u pravu...ali baš da su najskuplje mišelinke 115, nije baš tako, nego 145...uglavnom, ovo je isplativo, jer opet je valjda Yokohama kvalitetnija od matadora, petlasa, tigrova i slično...
u ovoj dimenziji je 115 najskuplji miselin bar na njihovoj stranici
Mišelin apsolutno ne vrijedi više para, jer je isti kao yokohama, prosječna sredina...preporučljive
i ko da više para za Mišelin gume samo je obična budala

Image
Dzontra_Volta

#4477 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

dileja wrote:
Mišelin apsolutno ne vrijedi više para, jer je isti kao yokohama, prosječna sredina...preporučljive
Ne znam jesam li ispao budala, ali danas legle Michelinke. Istina, po vrlo povoljnoj cijeni, a vidjećemo šta će "moj lični test" narednih zima pokazati. :D

Image
jefferson

#4478 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

dileja wrote:pokrij se ušima bolan,da ti si taj koji je juče zajedno sa ovim gore prdio i tvrdio to što navodim prethodno, da ne bi ponavljo
veze vi nemate s vezom
Ja ipak mislim da si se zajebao sto nisi negdje iskopao one All Season gume. Imao bi sigurno najbrzi Golf na ledu i snijegu :lol:
Last edited by jefferson on 05/11/2015 18:04, edited 1 time in total.
jefferson

#4479 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

Dzontra_Volta wrote:
dileja wrote:
Ne znam jesam li ispao budala, ali danas legle Michelinke. Istina, po vrlo povoljnoj cijeni, a vidjećemo šta će "moj lični test" narednih zima pokazati. :D

Image
Od svih proizvodjaca oni ubjedljivo najduze zadrzavaju ujednacene performanse.
dileja

#4480 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by dileja »

jefferson wrote:
dileja wrote:pokrij se ušima bolan,da ti si taj koji je juče zajedno sa ovim gore prdio i tvrdio to što navodim prethodno, da ne bi ponavljo
veze vi nemate s vezom
Ja ipak mislim da si se zajebao sto nisi negdje iskopao one All Season gume. Imao bi sigurno najbrzi Golf na ledu i snijegu :lol:
Pokrij se ušima "stručnjak"
Nego kako indexi brzine, tabire li se
Jebes dimenziju index je vazan, rece strucnjak sav važan i pametan zajedno sa onim drugim bezveznjakovicem
boshniak

#4481 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by boshniak »

konektovan wrote:
boshniak wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Trebaju mi dvije gume zimske 185/60 R15, do 90 KM, tj. da su kvalitetne a jeftine :D
Ima li ko kakva iskustva ili preporuke? Gledao sam Dayton, Barum...
Barum Polaris 3 definitivno, vidim da nisu kod nas nesto popularne jer Sava drzi taj primat jos uvijek, a sigurno su bolje i novije su generacije od Save, i kao slag na tortu cjenovno su +-2-3KM u odnosu na savu. Barum spada u srednju ili drugu kategoriju ispod premium proizvodjaca, a sava, dayton, tigar... u ekonomsku klasu
Ja sam imao barum polaris 3 u dimenziji 205/55 R16, u stvari jos uvijek imam, al' sad ce na zadnje tockove nakon dvije zime. Nije losa guma, al' sam ubijedjen da je sava S3+ bolja na snijegom pokrivenom putu, trakcija je dosta bolja, u poredjenju sa barumom. I barum ima neke prednosti, al' meni bolje lezi sava. Prije baruma koristio savu, i opet sam se vratio savi, to je moje iskustvo s tim gumama, al' ne mora znaciti da je u drugim, manjim dimenzijama ista situacija, kad su u pitanju njihove performanse:mrgreen:

Po meni, najbolja zimska guma, koju sam do sad koristio u ovoj dimenziji, je dunlop wintersort 3 D. Guma bez greske. :mrgreen:
Meni je Barum bio definitivno bolja guma od Save nisam ih direktno upoređivao jer koristio sam Savu pa Debicu pa Barum, cak se i Debica bolje pokazala na snijegu od Save, za mene je Barum bestbuy u dimenziji 196/65/15 , a evo cak je jeftiniji 1KM od Save :D
jefferson

#4482 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

dileja wrote:
jefferson wrote:
veze vi nemate s vezom
Jebes dimenziju index je vazan, rece strucnjak sav važan i pametan zajedno sa onim drugim bezveznjakovicem
Ja dok en vidim an tvom Golfu All Season gume uopste te ne smatram vozacem. Takav kalibar vozaca da kupi zimsku gumu a moze uzeti All Season, pa to je bacanje talenta niz vodu :lol: :lol: :lol:
Izdao si svoje principe, a mozda je i tata rekao: ne sine :D
supercali

#4483 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by supercali »

dileja wrote:
jefferson wrote:
veze vi nemate s vezom
al ej ti bridgestone kupio zadnji na ukupnom test
dileja

#4484 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by dileja »

Nemam pojma o čemu prdiš, ni o tati ni o golfu, ali si očigledno očajan kao obična dokazana neznalica koja treba da se pokrije usima i kojoj nista drugo nije ocigledno ostalo u ocaju nego da valja nebulozne gluposti
began

#4485 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by began »

A u Zenici nidje nisam naso bridgestone i continental al sam naso michelin alpin cjena nesto manje od 100km 2014 godina mozda i nju kupim opet je bolji od save i ovih nekih manje popularnih.
supercali

#4486 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by supercali »

dileja wrote:
supercali wrote: al ej ti bridgestone kupio zadnji na ukupnom test
Drogirani jesil to prirodno panglu iili si išo na kakve kurseve
U tom testu je LM32 kao prvo, a kao drugo to je bio samo segment kočenja u ukupnom rezultatu tog testa lm32 je prosječna na sredini tabele, tako da ni taj model koji veze nema sa LM001 koju sam ja uzeo, nije za odbacit, u svakom slucaju bolja od save koju ti i ovaj ti pajdos vozate
ej kupio si bridgestone umjesto allseason alo bridgestone koji je na dnu testa
jefferson

#4487 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

dileja wrote:
supercali wrote: al ej ti bridgestone kupio zadnji na ukupnom test
Drogirani jesil to prirodno panglu iili si išo na kakve kurseve
U tom testu je LM32 kao prvo, a kao drugo to je bio samo segment kočenja u ukupnom rezultatu tog testa lm32 je prosječna na sredini tabele, tako da ni taj model koji veze nema sa LM001 koju sam ja uzeo, nije za odbacit, u svakom slucaju bolja od save koju ti i ovaj ti pajdos vozate
Pa zar je Bridgestone LM001 bolja od GY All Season?
Ja znam jednu stvar, niti jedna pera nemoze odbiti Savi Eskimo S3, a o S3+ necu ni da pricam :lol:
thekupus

#4488 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by thekupus »

jeste ikada punili dusikom gume?
johntra

#4489 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by johntra »

supercali wrote:
johntra wrote:da, to si u pravu...ali baš da su najskuplje mišelinke 115, nije baš tako, nego 145...uglavnom, ovo je isplativo, jer opet je valjda Yokohama kvalitetnija od matadora, petlasa, tigrova i slično...
ne znam fakat gdje si to našao, ali u dimenziji 195/65 najjeftinija mišelinka je 142 KM:

http://www.cijenaguma.ba/auto-gume?a=195&b=65&c=15
Dzontra_Volta

#4490 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

thekupus wrote:jeste ikada punili dusikom gume?
Jesam ja danas. 3 KM po gumi.
supercali

#4491 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by supercali »

johntra wrote:
supercali wrote:
ne znam fakat gdje si to našao, ali u dimenziji 195/65 najjeftinija mišelinka je 142 KM:

http://www.cijenaguma.ba/auto-gume?a=195&b=65&c=15
http://www.cijenaguma.ba/auto-gume?d=1& ... &b=65&c=15
jebem te ja ne gledaj placanje karticom nego gotovinom
530i

#4492 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 530i »

Uvijek punim određenim procentom dušika :mrgreen:
thekupus

#4493 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by thekupus »

530i wrote:
Uvijek punim određenim procentom dušika :mrgreen:
haha, cistim dusikom*
vidio sam tu ponudu, i malo istrazivao, ispada da ima mnoge prednosti
ElRe

#4494 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ElRe »

Sta znaci DOT - HWTW W29J? Do sada sam gledao DOT u formatu 3215, a slovne oznake nisam.
ElRe

#4495 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ElRe »

Na Doblu Maxi montirane 195 60 R16C Nokian WR Van, 165 KM po komadu. Prethodne 3 zime odradio je Kumho Power Grip KC11.
Dzontra_Volta

#4496 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

ElRe wrote:Sta znaci DOT - HWTW W29J? Do sada sam gledao DOT u formatu 3215, a slovne oznake nisam.
Jesi li gledao s druge strane auta DOT oznaku ili samo sa jedne? S druge strane bi trebala biti klasična oznaka (4 broja).
530i

#4497 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 530i »

ElRe wrote:Sta znaci DOT - HWTW W29J? Do sada sam gledao DOT u formatu 3215, a slovne oznake nisam.
To su valjda neke interne oznake proizvođača gume, pogledaj s druge strane gume, trebalo bi da imaju klasične četiri cifre.
johntra

#4498 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by johntra »

supercali wrote: http://www.cijenaguma.ba/auto-gume?d=1& ... &b=65&c=15
gledam kad ću ih vjerovatno uzeti karticom...a i kešom je razlika 80 KM...
Dzontra_Volta

#4499 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

johntra wrote:
supercali wrote: http://www.cijenaguma.ba/auto-gume?d=1& ... &b=65&c=15
gledam kad ću ih vjerovatno uzeti karticom...a i kešom je razlika 80 KM...
Ako ćeš plaćati karticom, onda ti je povoljnije u Makbelu: 123 KM

http://www.makbel.ba/autogume/listings/ ... 5/65/1062/
skafiskafsnjak

#4500 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

530i wrote:
To su valjda neke interne oznake proizvođača gume, pogledaj s druge strane gume, trebalo bi da imaju klasične četiri cifre.
Upravo to, na drugoj strani ti je cetverocifren broj
Post Reply