BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Kuki30

#4476 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Kuki30 »

dove wrote:kako do wireless-a preko ZTE ZXV10 W300 modema!

prilikom uvođenja mojeTV, instaliran mi je onaj crni (čini mi se da je to siemens-ov) modem. pošto imam dva računara, laptop i povremeno se spajam mobitelom na wifi, a taj telecomov modem ima mapiran samo 1 izlaz za adsl (prvi port) - kupio sam TP-LINK wireless router (50 KM) i tako rješio problem. sve je radilo kako treba.

prije sedmicu-dvije, kad je u sarajevu bila ona velika grmljavina, grom mi je spržio sve! i modem i wireless router i onaj bijeli Planet splitter za telefon. iz telecoma su došli i zamjenili stari za taj ZTE ZXV10 W300 modem koji ima integrisan wireless.

i imao sam problem kao i većina ovdje. konekcija (preko porta 1) na komp mi radi, ali wireless ne. odnosno wifi mrežu vidim (defaultno se zove ZTE) ali nemam internet konecije. zvao sam 1444, ali odgovor je bio da oni nemaju podršku za wireless iako je to njihov modem....

uglavnom, rješenje je slijedeće: šifra za ZTE wirelles mrežu je ustvari naziv modela: zxv10w300 . da bi dobili izlaz na internet, potrebno je ručno kreirati konekciju sa svojim bhtelecom username-om i passwordom. znači, klasično, preko control panela. i onda se prvo kačite na ZTE wirelles, a onda pokrečete koneciju i - eto interneta!

to je sve što sam ja lično mogao učiniti. mobitelom ne mogu na wifi intenet, možda postoji zaobilazni put i za to, ali nisam znao i smio petljati po konfiguraciji ZTE modema. možda neko zna, pa neka podjeli sa nama. ulaz u njegov cpanel je preko: 192.168.1.1.

username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55

eto, nadam se da sam nekom pomogao!
Pogledaj na strani 85 moj post sa stalnom konekciom koju podesiš u modemu. Meni već mjesec dana sve odlično funkcioniše: Istovremeno PC, laptop wireless i WiFi mobilni. Zaista nemam nikakvih proglema sa štopanjem slike ili IP telefonom, a i brzina ADSL je odlična (koliko je i obecana ugovorom)
iceman2010

#4477 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

ala7 wrote:
zateznistub wrote:
DoradO wrote:raja ima li neko da zna sto je meni nemoguce uvesti mojuTV na kosevsko brdo, u zgradu... rodzaku mi na bistriku uveli haman planina jbt meni doslo pismo-odbijenica kaze nema tehnoloskih mogucnosti :shock: :?
Mislim da sa uprnoscu ipak dobijes, meni su par ptua na dobrinji rekli da ne postoje tehnicke mogucnosti ali ja bio dosadan i jedan dan dosli i uveli.
Upravo ovako kako @zateznistub kaze, budi uporan sa zahtjevima i dobices prikljucak mojaTV.. Ako ti nisu mjerili propusnost tvoje telefonske parice ne mogu te odbiti... Pozdrav

Paricu su mogli mjeriti i iz Telecom-a ukoliko imas ADSL. A i ako nemas mogli su mjeriti na izvodu da ti ne dolaze kuci. Kosevsko brdo vjerovatno dobija signal sa Obale tako da je to jako velika duzina zbog cega su sanse za ne postojanje tehnicke mogucnosti za korektan rad usluge velike.
zateznistub

#4478 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

43522541N18243114E wrote:Jeste li imali problema sa štopanjem\trzanjem slike, i kako riješiti taj problem. Doveo sam UTP kabal sa kutije do rutera al' djaba. Any one ?
Na samom pocetku imao sam takvih problemcica i naravnodosađivao dok me nisu preebacili na nekakav drugi profil (sta god to znacilo) i od tada no problemo. doduse izgleda da su na dobrinji uraili optiku do zgrade pa je i to doprinijelo kvaliteti usluge.
barneyy

#4479 Re: MojaTV BHtelecom

Post by barneyy »

Takodjer i ja imam problem sa ledjenjem slike, koristim full paket sa 2 stb uredjaja i evo informacija za one koji se razumiju, molio bih da mi pojasne malo...

Downstream Upstream
SNR Margin: 6.9 30.6 db
Line Attenuation: 29.4 19.1 db
Data Rate: 11263 509 kbps

P.S. prijavio sam smetnje ali sve sto su rekli je da su proslijedili nalog.
Phosphorus

#4480 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Phosphorus »

Da li je moguće na jedan STB prikljuciti 2 televizora ?
neki

#4481 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

BuckScrotum wrote:Da li je moguće na jedan STB prikljuciti 2 televizora ?
to pitanje je postavljano vec bar 5 puta.
moguce je ali ces na oba tv-a gledati isti program
savez_napolje

#4482 Re: MojaTV BHtelecom

Post by savez_napolje »

"kanala , gospođo , kanalaa?! " :) :) :)
ima li kakvih insidera , jel iko ista nacuo , (sportklub,hbo itd.) ili je i dalje samo ono "USKORO" ? :-D :-D
motachjointa

#4483 Re: MojaTV BHtelecom

Post by motachjointa »

ja cuo mahalsku od uposlenika bht da su postigli dogovor sa sportklubom, eh sad sto se to nista zvanicno ne objavljuje ne znam :-) moguce da bude poseban sportski paket sa sportklubom, arenom i eurosportom sto bi bilo mrak i po cemu bi mozda bili najjaci u regionu :thumbup:
ala7

#4484 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Nebi zelio vidjeti arenasport kanale u paketu tako ni oni nebi zeljeli imati korisnika manje..
Hayat i cetvrti kanal ce poceti emitovati, dok bhtelecom se muci ubaciti hayat music u ponudu mojatv, a vec odavno primaju signal, vec je u mojaWebTV ponudi..
Muflon

#4485 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

Ja bih od usta odvajao za taj paket (6 SK kanala+ 4 Arene + 3 Eurosporta), ne treba mi ništa više u životu, nek gasi sve ostalo...
Rimad

#4486 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

dove wrote:kako do wireless-a preko ZTE ZXV10 W300 modema!

prilikom uvođenja mojeTV, instaliran mi je onaj crni (čini mi se da je to siemens-ov) modem. pošto imam dva računara, laptop i povremeno se spajam mobitelom na wifi, a taj telecomov modem ima mapiran samo 1 izlaz za adsl (prvi port) - kupio sam TP-LINK wireless router (50 KM) i tako rješio problem. sve je radilo kako treba.

prije sedmicu-dvije, kad je u sarajevu bila ona velika grmljavina, grom mi je spržio sve! i modem i wireless router i onaj bijeli Planet splitter za telefon. iz telecoma su došli i zamjenili stari za taj ZTE ZXV10 W300 modem koji ima integrisan wireless.

i imao sam problem kao i većina ovdje. konekcija (preko porta 1) na komp mi radi, ali wireless ne. odnosno wifi mrežu vidim (defaultno se zove ZTE) ali nemam internet konecije. zvao sam 1444, ali odgovor je bio da oni nemaju podršku za wireless iako je to njihov modem....

uglavnom, rješenje je slijedeće: šifra za ZTE wirelles mrežu je ustvari naziv modela: zxv10w300 . da bi dobili izlaz na internet, potrebno je ručno kreirati konekciju sa svojim bhtelecom username-om i passwordom. znači, klasično, preko control panela. i onda se prvo kačite na ZTE wirelles, a onda pokrečete koneciju i - eto interneta!

to je sve što sam ja lično mogao učiniti. mobitelom ne mogu na wifi intenet, možda postoji zaobilazni put i za to, ali nisam znao i smio petljati po konfiguraciji ZTE modema. možda neko zna, pa neka podjeli sa nama. ulaz u njegov cpanel je preko: 192.168.1.1.

username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55

eto, nadam se da sam nekom pomogao!
Znači li ovo da se neki komšija može, prateći ova uputstva, konektovati na moju mrežu?
cappy_tempo

#4487 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

mogu li traziti u telekoma da i kuci koristim adsl koji mi je u firmi tacnije da kod kuce ukucam user name i pasword i da se konektujem?
neo7

#4488 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Pa to mozes uraditi bez da trazis ikakvu dozvolu. Samo u firmi treba biti diskonektovan i to je to...
Dendrlix

#4489 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

... i moras imati dsl liniju na fiksnom!
--usnee--

#4490 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by --usnee-- »

cappy_tempo wrote:mogu li traziti u telekoma da i kuci koristim adsl koji mi je u firmi tacnije da kod kuce ukucam user name i pasword i da se konektujem?
moras imati u stanu prijavljen adsl tj. neovisno od firme ( to koristenje je imalo svrhe kada je postojao limit, jer kada bi svoj potrosio nakacis se na firmin i gotovo a sada nema bas nekog efekta )
Animal

#4491 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Animal »

Jučer sam dobio info od tehničara Moje TV (prilikom instalacije usluge) da je realno da se vrlo brzo SK kanali dodaju u listu ponuđenih kanala.. Prema njima, još uvijek se testiraju (mada ne znam šta se toliko testira)..

Inače, koristim HS i Telemach na dvije lokacije, i mogu reci da Moja TV ima odlicnu sliku, i u poređenju sa digitalnim kanalima spomenuta dva operatera, vjerovatno i za nijansu bolju.. Pozitivno sam bio iznenađen izgledom menija, EPG-a i ostalog..
sumirprimus

#4492 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sumirprimus »

Animal wrote:Jučer sam dobio info od tehničara Moje TV (prilikom instalacije usluge) da je realno da se vrlo brzo SK kanali dodaju u listu ponuđenih kanala.. Prema njima, još uvijek se testiraju (mada ne znam šta se toliko testira)..

Inače, koristim HS i Telemach na dvije lokacije, i mogu reci da Moja TV ima odlicnu sliku, i u poređenju sa digitalnim kanalima spomenuta dva operatera, vjerovatno i za nijansu bolju.. Pozitivno sam bio iznenađen izgledom menija, EPG-a i ostalog..
to realno i vrlo berzo i meni je reko prije 3 mjeseca...znaci nije bas toliko brzo...nazalost...
butterfly_01

#4493 Re: MojaTV BHtelecom

Post by butterfly_01 »

nema vise BBC...
hoce li dodati ijedan novi strani kanal?
iceman2010

#4494 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

barneyy wrote:Takodjer i ja imam problem sa ledjenjem slike, koristim full paket sa 2 stb uredjaja i evo informacija za one koji se razumiju, molio bih da mi pojasne malo...

Downstream Upstream
SNR Margin: 6.9 30.6 db
Line Attenuation: 29.4 19.1 db
Data Rate: 11263 509 kbps

P.S. prijavio sam smetnje ali sve sto su rekli je da su proslijedili nalog.

Ne valja ti ovaj SNR Margin u downstream-u. Morao bi biti najmanje 8 dB, a pozeljno preko 10 dB. 6,9 je malo za kvalitetan prenos video signala zbog cega dolazi do "ledjenja" slike. Usluga bi ti vjerovatno uredno radila da imas usluugu sa jednim STB-om (nije dovoljno da ti samo iskljucis jedan STB nego ti moraju smanjiti i brzinu). Ovako je potrebna detaljna analiza da bi se utvrdio uzrok problema. Monter ce morati napraviti mjerenje na uticnici kod tebe u stanu i na izvodu da bi detaljno utvrdio gdje je problem.
severin

#4495 Re: MojaTV BHtelecom

Post by severin »

da hoce ubaciti hbo paket hd i eurosport hd :-D jel se moze pustiti HD kanali kroz njihu infrastrukturu fercera li?
neo7

#4496 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

moze bez problema :)
severin

#4497 Re: MojaTV BHtelecom

Post by severin »

Premier League HD sportski
Discovery HD Showcase dokumentarni
History HD dokumentarni
National Geographic HD dokumentarni
Eurosport HD sportski
Eurosport 2 HD sportski
Fashion TV HD zabavni
Food Network HD dokumentarni
Travel HD 309 dokumentarni
Animal Planet HD dokumentarni
MTV Live HD muzički
ESPN America sportski
HBO HD
filmski

ponuda hd kanala na telemach :) samo ih gledam i nadam se kad ce ovo pustiti u bhtelecomu ili da cekam da mi sprovedu telemach kablovsku u zgradu 8-)
prototype

#4498 Re: MojaTV BHtelecom

Post by prototype »

severin wrote:Premier League HD sportski
Discovery HD Showcase dokumentarni
History HD dokumentarni
National Geographic HD dokumentarni
Eurosport HD sportski
Eurosport 2 HD sportski
Fashion TV HD zabavni
Food Network HD dokumentarni
Travel HD 309 dokumentarni
Animal Planet HD dokumentarni
MTV Live HD muzički
ESPN America sportski
HBO HD
filmski

ponuda hd kanala na telemach :) samo ih gledam i nadam se kad ce ovo pustiti u bhtelecomu ili da cekam da mi sprovedu telemach kablovsku u zgradu 8-)
Telemach je jedna velika hrpa nesposobnjakovica i seljaka. Nakon mjesec i po "ganjanja" cuvenih Telemach usluga odjebo sam ih i odlucio se za MojaTv. Naravno, uz pretpostavku da ispunjavam tehnicke mogucnosti za prikljucak :D molim Boga da ispunjavam :(
severin

#4499 Re: MojaTV BHtelecom

Post by severin »

Telemach je jedna velika hrpa nesposobnjakovica i seljaka. Nakon mjesec i po "ganjanja" cuvenih Telemach usluga odjebo sam ih i odlucio se za MojaTv. Naravno, uz pretpostavku da ispunjavam tehnicke mogucnosti za prikljucak :D molim Boga da ispunjavam :(
pa zato bas i govorim sto nasi to ne mogu isto napraviti bolju ponudu kanala ako vec imaju bolju opremu od telemacha
Tiger 033

#4500 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Tiger 033 »

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M555c8d7d762.html

"Nove, niže cijene razgovora sa fiksnih telefona BH Telecoma!"

BH Telecom od 1.decembra ove godine omogućava svojim korisnicima niže cijene za međumjesne pozive između mrežnih grupa i to, prema brojevima fiksne mreže BH Telecoma, kao i prema brojevima drugih fiksnih operatora u BiH.
Pravo na niže cijene razgovora imaju svi korisnici analognog i ISDN priključka, Lnet, TopTim i IP Centrex korisnici, te korisnici usluga MojaTV i Moja porodica sa uključenim fiksnim telefonskim priključkom. :thumbup:
Locked