Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
seln

#4476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
Evo ja dvaput razmislio,
Cime?
Corto Maltese

#4477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote:
Alfons Kauders wrote: sto se tice tvoje konstatacije da je sdp nacionalisticka stranka zato jer je podrzavaju pojedini desnicari na forumu... to je druga prica...
O.K. jasno je da se SDP ne može optuživati za nacionalizam zbog forumske podrške, ali svaka socijaldemokratska partija kojoj desničari počnu iskazivati naklonost ima razloga za zabrinutost.
Ili je lažna podrška. ili je lažna socijaldemokratija.
ok, to ne sporim, ima razloga za zabrinutost... ali...

ljudi moji, po ko zna koji put moram postaviti krajnje banalno pitanje...

ako se opozicione stranke ne trebaju boriti za glasove ljudi koji su u proslosti glasali za nacionaliste, koji ce nam onda kurac majke ti? hajmo fino prepisati drzavu vladajucim strankama i ustediti 100 miliona koje svake dvije godine bacimo na izbore...

sdp i ns ne mogu dobiti izbore na glasovima apstinenata, to su price za malu djecu - i jedni i drugi mogu dobiti glasove iskljucivo na ljudima koji su glasali za nacionaliste, pa skontali da su pojeli govno... ili je mozda bolje da ti ljudi nastave glasati za ove koji su na vlasti 20 godina, da ne "prljaju" izbornu bazu sdp-a i ns?
Upravo tako. O ublehi sa apstinentima sam već pisao na drugim temama. Upravo u potrebi da se privuku glasovi (i)onih koji su ranije glasali za nacionalne stranke vidim prostor za NS. Do sada su (uz brojne mane) pokazali da bar tu posjeduju širinu. S druge strane, SDP se formalno digao na neki utopijski nadnacionalni nivo, a suštinski se, ispod stola, igra realpolitike. Ako meni koji pojma nemam kojem narodu (genetski) pripadam ta nadnacionalna arogancija bode oči, mogu samo zamišljati koliko ona smeta nekome kome je njegova nacija, narodnost, ili regija jedno od važnijih pitanja u životu.
NKVD

#4478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

seln wrote: I tacno je da nisu svi klali. Zene i djeca nisu...samo su navijali.
Ja, naravno, poslije ovoga ultra šovinističkog nastupa sa tobom završavam komunikaciju.

Znam da te nisam nasekirao jer tebi do rasprave očigledno nije ni stalo. A vidim ni do društva u kojem su svi ravnopravni.

Uživaj u svom nazi toru, neka ti je sa srećom u fildžanu. Siguran sam da ćeš usrećiti svaku sredinu u koju sa ovakvim stavom kročiš.
seln

#4479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

doktor78 wrote:
Adriatic wrote:Nikad manje i beznačajne stranke a veće galame.
Napadajući SDP nećete dobiti više glasova.
Zar vam primjeri Tokića, Lazovića, Durakovića i ostalih ne govore dovoljno.
E moj Peđa, ovo što si napisao upoređujući SDP i vas je dno dna.
Ovim si se definitivno eliminisao kod svakog ko "ne fercera".
Zanimljivo, 180 i kusur stranica zbog "beznacajne" stranke. Od toga je sigurno preko 50% od forumasa koji su zakleti SDP-ovci. I onda kazu: ovi iz NS-a napadaju SDP.
Sretna vam SDP-SBB postizborna koalicija!
SDP-NS nece biti garant.
Banksy

#4480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
sdp i ns ne mogu dobiti izbore na glasovima apstinenata, to su price za malu djecu - i jedni i drugi mogu dobiti glasove iskljucivo na ljudima koji su glasali za nacionaliste, pa skontali da su pojeli govno...
Ne mislim tako.
I nacionalisti i SDP dobijaju i dobijaće stalno isti procenat, +-5%. To su stabilni brojevi, a formiran stav i izbor nosiš iz kuće. Promjene mogu nastupiti tek kad se definitivno riješe ustavne promjene i zakuca državno uređenje, kad nam skroje nacionalne državice, podjelu ili jedinstvenu BiH. Tek tad se može očekivati ozbiljno političko ustrojstvo, profiliranje desnice, ljevice i centra. Ali, sve dok lebdimo u bezvazdušnom prostoru, sve dok biramo narode i predstavnike naroda, ne očekuj građane, probuđenu svijest i savjest. Niti imamo kapaciteta, ni znanja, ni tradicije, niti to ustav od nas traži.
Corto Maltese

#4481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:
Evo ja dvaput razmislio,
Cime?
Šta te briga, to je moja intima. Idi odgovaraj na Nosarina pitanja. Ona nisu lične prirode i prilagođena su tvojim mogućnostima.
Suti i trpi

#4482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders
Nije to uvreda za tvoje sugradjane. Neki moji dobri prijatelji glasaju za SDP, pa o njima ne mislim nista lose. Svako ima pravo na misljenje, nema potrebe za vrijedjanjem :) .
to jeste uvreda za moj grad, barem ja tako gledam na to...[/quote]

Ja ne gledam... 90% BH stanovnista je do neke mjere nacionalisticki ostrasceno... Jebi ga, rat i postratna desavanja nam olupali mozgove. Ne krivim te ljude, na neki nacin ih razumijem. Sve dok nacionalizam ne predje u sovinizam, za mene je prihvatljivo.
seln

#4483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

DepraUbiVepra wrote:
Corto Maltese wrote:
Adriatic wrote:
Voliš ali ti nešto ne ide.
I ne traži povod u drugima.
Za to treba talenat i znanje. :D
Valja mi progutati knedlu i pomiriti se sa tim da me baš svako čita. Čak i oni jednoumni.
Nemoj tako, navikni se na kreativnu prikraćenost i nedostatak talenta, svojstven Našoj stranci. Tu i tamo sijevne koji Oskar ili MESS, ali stvarna kreativnost je biti na čelu stranke 20 godina.
Onda bi najbolji predsjednik neke partije bio Tom Hanks.
seln

#4484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Adriatic wrote: Čak je i debeli Pećanin popušio fol. :lol: :lol:
Gledaj mu naslovnice u novom broju, da se ispišaš.
Fakat...izgleda da je to do sanzackog zraka i vode.
Alfons Kauders

#4485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote: Upravo tako. O ublehi sa apstinentima sam već pisao na drugim temama. Upravo u potrebi da se privuku glasovi (i)onih koji su ranije glasali za nacionalne stranke vidim prostor za NS. Do sada su (uz brojne mane) pokazali da bar tu posjeduju širinu. S druge strane, SDP se formalno digao na neki utopijski nadnacionalni nivo, a suštinski se, ispod stola, igra realpolitike. Ako meni koji pojma nemam kojem narodu (genetski) pripadam ta nadnacionalna arogancija bode oči, mogu samo zamišljati koliko ona smeta nekome kome je njegova nacija, narodnost, ili regija jedno od važnijih pitanja u životu.
meni se npr. to kod sdp-a svidja... jer ljudi furaju nadnacionalni (zapravo bilo bi pravilnije reci nad-etnicki) nivo i okrecu se individualnim pravima a ne kolektivnim... jebes ga, ja sam prvo gradjanin ove drzave, pa tek onda sve ostalo... :D fazon je sto to nije stvar izbora, vec obaveze... svi smo prije svega gradjani bih, a ne srbi, bosnjaci, hrvati... :D

a s druge strane kad pitam simpatizere ns-a kako ce se rijesiti to i to pitanje nerijetko dobijem odgovor "onako kako se narodi dogovore"... drugim rijecima, bez mene, jer se ja identifikujem samo kao drzavljanin bih, a sve ostalo mi je nebitno... :D al eto, haman je bolje da nam drzavu cine narodi a ne gradjani - vidimo kako je to super islo zadnjih 20 godina... :D
seln

#4486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
Alfons Kauders wrote: sto se tice tvoje konstatacije da je sdp nacionalisticka stranka zato jer je podrzavaju pojedini desnicari na forumu... to je druga prica...
O.K. jasno je da se SDP ne može optuživati za nacionalizam zbog forumske podrške, ali svaka socijaldemokratska partija kojoj desničari počnu iskazivati naklonost ima razloga za zabrinutost.
Ili je lažna podrška. ili je lažna socijaldemokratija.
Ja ti sad mogu nabrojiti deset drzava u kojima su socijaldemokrate bili ili su jos uvijek u koaliciji sa desnim strankama.
ex_libres

#4487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Banksy wrote:
Suti i trpi wrote: Ako bolje razmislite, vidjet ce te da se vas nacin razmisljanja puno vise podudara sa Fahrinim simpatizerima, nego li sa simpatizera Nase stranke. Tuzno, ali istinito.
Ako bolje razmislite, vidjet ćete da se vas način razmišljanja puno više podudara sa velikosrpskim simpatizerima, nego li sa simpatizerima socijaldemokratije. Tužno, ali istinito.
Velikosrpsskog simpatizera imate za nosioca liste SDP u Banjaluci (bez RS) Milutina Pejica. Ma znate sta, pojedinci koji podrzavaju SDP na ovom forumu su veoma blizu ideologije SNSD-a, mislim da je na pomolu nova velika proevrospka koalicija SDP/SNSD.
Kako bi ovo lijepo zvucalo 2000. godine. Ali, nazalost danas je 2010. i svasta se u medjuvremenu izdesavalo. Samo su njih dvojica ISTI.
Jadni mi sa ovakvom naprednom socijaldemokratijom.
veljaca

#4488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Mislim da mi kao drustvo moramo uciniti sve kako se uzasi rata ne bi zaboravili.
(Jedna od najtuznijih stvari za mene je sto su ubice, de facto, celebrity, a zrtve samo brojke. Recimo u izvjestajima sa sudjenje vi citate kako je taj i taj (Ime i prezime i slika) ubio 100 ljudi. Zrtve su svedene na anonimni broj)

Apsolutno sam protiv politizacije zrtava rata.
Mislim da je nacin na koji je uradjen spomenik poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva primjer kako ne treba raditi i zato sam se i bunio zbog nacina na koji je to radjeno.

p.k.
Hvala na komentaru ....

Moze li malo detaljnije pojasnjenje ovoga podvucenog ...

Hvala

veljaca s.r.
Alfons Kauders

#4489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
sdp i ns ne mogu dobiti izbore na glasovima apstinenata, to su price za malu djecu - i jedni i drugi mogu dobiti glasove iskljucivo na ljudima koji su glasali za nacionaliste, pa skontali da su pojeli govno...
Ne mislim tako.
I nacionalisti i SDP dobijaju i dobijaće stalno isti procenat, +-5%. To su stabilni brojevi, a formiran stav i izbor nosiš iz kuće. Promjene mogu nastupiti tek kad se definitivno riješe ustavne promjene i zakuca državno uređenje, kad nam skroje nacionalne državice, podjelu ili jedinstvenu BiH. Tek tad se može očekivati ozbiljno političko ustrojstvo, profiliranje desnice, ljevice i centra. Ali, sve dok lebdimo u bezvazdušnom prostoru, sve dok biramo narode i predstavnike naroda, ne očekuj građane, probuđenu svijest i savjest. Niti imamo kapaciteta, ni znanja, ni tradicije, niti to ustav od nas traži.
ni ja ne ocekujem da ce se raditi od 25%, ali upravo tih 5% moze biti presudno... fol je sto i stranke desnice nerijetko mijenjaju pricu, tako da npr. sda cas ide lijevo, ka sdpu, a sbih i sbb desno... ka bog zna cemu... isto vazi i za hdz 1990/bih ili u rs-u, gdje sad radikali i sds glume stranke centra, a socijaldemokrati desnicu...
Banksy

#4490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

ex_libres wrote:
Banksy wrote:
Suti i trpi wrote: Ako bolje razmislite, vidjet ce te da se vas nacin razmisljanja puno vise podudara sa Fahrinim simpatizerima, nego li sa simpatizera Nase stranke. Tuzno, ali istinito.
Ako bolje razmislite, vidjet ćete da se vas način razmišljanja puno više podudara sa velikosrpskim simpatizerima, nego li sa simpatizerima socijaldemokratije. Tužno, ali istinito.
Velikosrpsskog simpatizera imate za nosioca liste SDP u Banjaluci (bez RS) Milutina Pejica. Ma znate sta, pojedinci koji podrzavaju SDP na ovom forumu su veoma blizu ideologije SNSD-a, mislim da je na pomolu nova velika proevrospka koalicija SDP/SNSD.
Kako bi ovo lijepo zvucalo 2000. godine. Ali, nazalost danas je 2010. i svasta se u medjuvremenu izdesavalo. Samo su njih dvojica ISTI.
Jadni mi sa ovakvom naprednom socijaldemokratijom.
Jadni mi s naprednim socijaldemokratima koji za koalicione partnere uzimaju ohrndane SDS kadrove ...
seln

#4491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Vi ste vec dugo na ovoj temi i vrlo ste aktivni i jako dobro znate da su "pitanja" koja postavljate vec odavno i po nekoliko puta odgovorena na ovom forumu. Prema tome, razlog da ih, ovako maliciozno formulisana, ponovo postavljate nije vasa potreba za informacijom.
Vi vjerovatno dolazite na ovu temu s namjerom da znatizeljne forumase-koje eventualno zanima program Nase stranke - odvratite i od posjete ovoj temi i osvjestite ih i preusmjerite prema nekoj drugoj stranci.
Cinjenicu da se u tom vasem forumskom aktivizmu i partijskom radu koristite lazima, poluinformacijama i drugim podmetanjima vi sami sebi vjerovatno opravdate motom da cilj opravdava sredstva.
Vi svoj krajnji cilj - dolazak te stranke za koju se zalazete na vlast - smatrate pozitivnim, u moralnom smislu, ciljem i mislite da je do njega moguce doci moralno degutantnim metodama.
Ja u to ne vjerujem.

p.k.
Momak, sad si se stvarno poceo prosipati.
ono copy/paste pamfleta NS jos i mogu shvatiti, ali ovo... :D :D :D
cuj, degutantni @nosara.
A sta kojeg vraga ti ovdje radis i svi ostali NS kompleksasi?
haman dobrovoljni rad za Caritas.
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote: Upravo tako. O ublehi sa apstinentima sam već pisao na drugim temama. Upravo u potrebi da se privuku glasovi (i)onih koji su ranije glasali za nacionalne stranke vidim prostor za NS. Do sada su (uz brojne mane) pokazali da bar tu posjeduju širinu. S druge strane, SDP se formalno digao na neki utopijski nadnacionalni nivo, a suštinski se, ispod stola, igra realpolitike. Ako meni koji pojma nemam kojem narodu (genetski) pripadam ta nadnacionalna arogancija bode oči, mogu samo zamišljati koliko ona smeta nekome kome je njegova nacija, narodnost, ili regija jedno od važnijih pitanja u životu.
meni se npr. to kod sdp-a svidja... jer ljudi furaju nadnacionalni (zapravo bilo bi pravilnije reci nad-etnicki) nivo i okrecu se individualnim pravima a ne kolektivnim... jebes ga, ja sam prvo gradjanin ove drzave, pa tek onda sve ostalo... :D fazon je sto to nije stvar izbora, vec obaveze... svi smo prije svega gradjani bih, a ne srbi, bosnjaci, hrvati... :D

a s druge strane kad pitam simpatizere ns-a kako ce se rijesiti to i to pitanje nerijetko dobijem odgovor "onako kako se narodi dogovore"... drugim rijecima, bez mene, jer se ja identifikujem samo kao drzavljanin bih, a sve ostalo mi je nebitno... :D al eto, haman je bolje da nam drzavu cine narodi a ne gradjani - vidimo kako je to super islo zadnjih 20 godina... :D
E, hebi ga sad, ispade SDP stranka liberalizma. Socijaldemokratija je ipak ideologija kolektiva, doduše klasnog, ne nacionalnog... Individualizam je svojstven (samo) političkom centru.
Corto Maltese

#4493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote:

I meni se to sviđalo kod SDP-a, jer pripadam tom nad-nacionalnom miljeu. Nakon 15 godina nemogućnosti da ta politika dobije širu podršku počeo sam da je preispitujem. A kada sam uvidio da pretežna većina mojih, hajd da kažem- saboraca, počinju na one kojima je jako bitno što su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, gledati na isti način na koji Latić gleda djecu iz mješanih brakova, ispisao sam se iz te priče.
Last edited by Corto Maltese on 24/09/2010 11:55, edited 1 time in total.
seln

#4494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

NKVD wrote:
seln wrote: I tacno je da nisu svi klali. Zene i djeca nisu...samo su navijali.
Ja, naravno, poslije ovoga ultra šovinističkog nastupa sa tobom završavam komunikaciju.

Znam da te nisam nasekirao jer tebi do rasprave očigledno nije ni stalo. A vidim ni do društva u kojem su svi ravnopravni.

Uživaj u svom nazi toru, neka ti je sa srećom u fildžanu. Siguran sam da ćeš usrećiti svaku sredinu u koju sa ovakvim stavom kročiš.
Ja zarad necije naklonosti necu zrtvovati istinu. A tebi od volje.
felipe kajetano

#4495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Alfons Kauders wrote:
sdp i ns ne mogu dobiti izbore na glasovima apstinenata, to su price za malu djecu - i jedni i drugi mogu dobiti glasove iskljucivo na ljudima koji su glasali za nacionaliste, pa skontali da su pojeli govno... ili je mozda bolje da ti ljudi nastave glasati za ove koji su na vlasti 20 godina, da ne "prljaju" izbornu bazu sdp-a i ns?
Jeste, ali NS moze da pridobije glasove ovih koji su konzumirali kaku pa im se vise ne jedu govna, dok kako vidim SDP pridobija i to masovno one koji bi i dalje nastavili jesti kaku samo sa aditivima da se ljepse moze progutat tj.frustrirane Haretovce.
ex_libres

#4496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

DepraUbiVepra wrote:

Nece niko da mi odgovori :( . Evo neces ni ti. Ja te ne pitam za simpatizere, nego te pitam za konkretno djelovanje tri nabrojane stranke. Zbog cega je SDP ljevica, SDA i SzBiH desnica? Zbog cega je SDP antinacionalisticka, a SDA i SzBiH nacionalisticka stranka? Ako zaista postoji razlika izmedju ta 'dva bloka' mogo bi ko od sale nabrojati makar 10 ideoloski razlika. Majke mi rodjene, ja ne vidim niti jednu ideolosku razliku. Dakle, ne pitam iz provokacije, stvarno me zanima. Mozda ne vidim nesto sto vi vidite.
Pokojni Vlado Gotovac je stanje u kojem se mi nalazimo nazvao pretpolitičko doba. Ne postoji jasno definisan centar, ljevica i desnica, tako da većina stranaka nije jasno profilisana. Tako je moguće i da se SZaBiH samonaziva strankom centra.[/quote]

Ma kod nas postoji samo fasisticko-radikalna desnica, umjerena desnica i lazna ljevica koja po pojedinim pitanjima ima stavove desnice.
Pa u Evropi svaka desna stranka je vise lijevo orjentisana od ovih nasih stranka.
O cemu pricamo?
Nasa stranka je nada u novo budjene ljevice na ovim prostorima. Sta ce biti od toga, vidjecemo.
Mozda bi trebalo im dati sansu. Ja sigurno hocu!
Alfons Kauders

#4497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Suti i trpi wrote:
Nije to uvreda za tvoje sugradjane. Neki moji dobri prijatelji glasaju za SDP, pa o njima ne mislim nista lose. Svako ima pravo na misljenje, nema potrebe za vrijedjanjem :) .
to jeste uvreda za moj grad, barem ja tako gledam na to...
Ja ne gledam... 90% BH stanovnista je do neke mjere nacionalisticki ostrasceno... Jebi ga, rat i postratna desavanja nam olupali mozgove. Ne krivim te ljude, na neki nacin ih razumijem. Sve dok nacionalizam ne predje u sovinizam, za mene je prihvatljivo.
ti bi s tom svojom demagogijom mogao daleko dogurati u politici... samo ja nisam politicar, vec privrednik, tako da kod mene ta sranja ne pale...

ti neces da ti neko odgovori, ti hoces da ti neko odgovori onako kako bi ti odgovorio na to pitanje... pluralizam na djelu...

lijepo ti kazem da takve kvalifikacije smatram uvredom, a ti kazes "ja ne gledam na to tako"... pa onda fino na ulici nekom jebi mater u lice, pa kad te stane sutat nogama, fino mu reci "ja ne gledam na to tako, 90% BH stanovnistva zasluzuje da im se jebe mater" (sto je najgore, i to stoji)
Last edited by Alfons Kauders on 24/09/2010 11:57, edited 1 time in total.
seln

#4498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Suti i trpi wrote:Alfons Kauders
to jeste uvreda za moj grad, barem ja tako gledam na to...
Ja ne gledam... 90% BH stanovnista je do neke mjere nacionalisticki ostrasceno... Jebi ga, rat i postratna desavanja nam olupali mozgove. Ne krivim te ljude, na neki nacin ih razumijem. Sve dok nacionalizam ne predje u sovinizam, za mene je prihvatljivo.[/quote]
Jah, nacionalisticka Tuzla...naspram kosmopolitske Banjaluke.
Idi, pokrij se.
Pedja Kojovic

#4499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

O tome sam vec pisao, ali evo ukratko.
Spomenik je, po nama, trebao biti za svu poginulu djecu Sarajeva,
a ne samo onu koja su poginula na teritoriji koju je kontrolisala ABiH.

p.k.
nosara

#4500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Vi ste vec dugo na ovoj temi i vrlo ste aktivni i jako dobro znate da su "pitanja" koja postavljate vec odavno i po nekoliko puta odgovorena na ovom forumu. Prema tome, razlog da ih, ovako maliciozno formulisana, ponovo postavljate nije vasa potreba za informacijom.
Vi vjerovatno dolazite na ovu temu s namjerom da znatizeljne forumase-koje eventualno zanima program Nase stranke - odvratite i od posjete ovoj temi i osvjestite ih i preusmjerite prema nekoj drugoj stranci.
Cinjenicu da se u tom vasem forumskom aktivizmu i partijskom radu koristite lazima, poluinformacijama i drugim podmetanjima vi sami sebi vjerovatno opravdate motom da cilj opravdava sredstva.
Vi svoj krajnji cilj - dolazak te stranke za koju se zalazete na vlast - smatrate pozitivnim, u moralnom smislu, ciljem i mislite da je do njega moguce doci moralno degutantnim metodama.
Ja u to ne vjerujem.

p.k.
Nemoj me persirat, iako sam stariji od tebe... prvo me persiras, onda me diskreditujes, nije to u redu...

Moja pozicija u odnosu na SDP i vas je ista, jedina razlika je ta da za vas nikada nisam glasao, a obzirom na odredjene, blago receno, nedosljednosti koje manifestujete, vjerovatno i necu... Moja pitanja su se odnosila na te nedosljednosti... Vrijeme ce pokazati da li sam ja neinformisan ili vi neke odgovore krijete k'o zmija noge...

Sve partije osnovane od strane, ili uz aktivno ucesce, bivsih SDP-ovih foteljasa mi se gade, to ne krijem... Njihovo blamiranje na izborima mi godi... Posebno ako zagrizu pruzenu ruku, a neprestano palamude o moralu i svojoj besprjekornosti...

Jos cekam objasnjenje oko ns-nsrs i nesto decidno u vezi podrske nps-a tadicu...
"Преговори теку, и у њима се разматра да тај такозвани трећи блок подржи кандидате СДС и ПДП, Огњена Тадића и Младена Иванића за мјеста предсједника РС члана предсједништва БиХ. Заузврат, уколико наш блок освоји барем 10 мјеста у парламенту, тражићемо да добијемо мандат за предсједника Владе РС" рекао је Крсмановић, додајући да мисли да је то реална понуда.
Locked