Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
rizo

#4476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by rizo »

Easternborder wrote: Dodik je u RS neupitan autoritet a u BIH možda ključni faktor
Da li ti je palo na pamet da bi on ubrzo mogao biti neupitan autoritet ili kljucni faktor samo u jednom od BH zatvora?? :D :D :D Zbog svog kriminala naravno....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Easternborder wrote:
pici wrote:opcija B ce bitnut preskoĆena.....ide se na opšn C...... :dance:

Odluke: Valentin Inzko poništava zaključke NSRS
Zemlje Zapada dale podršku • Neuspjela misija Solaninog izaslanika • Čelnici RS iznevjerili vlastita obećanja...

tatatatiraaaaaaa :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Vi u Rajvosa vazda u nekom paralelnom svemiru :-)

Dodik je u RS neupitan autoritet a u BIH možda ključni faktor, ni Hare ni Sejdo Komšić ni Bakir ni Ajatolah Cerić mu ne mogu ništa i tu je razlog mržnje spram Dodika. Dodik je lider jedne tranparentne potpuno zaokružene i uoblićene vizije koja se zove RS a dio je smiješnog protektorata BIH te susjed invalidne Federacije. Dok je Dodik lider jedne općeprihvaćene opcije u RS, Hare i mladi Izetbegović su Scila i Haribda Muslimanskog naroda koji če vas svaki na svoj način i svaki sa svoje strane pokušat dograbit. Dodik to ne mora radit jer je svojom jasnoćom stavova okupio cijeli Srpski i dio Hrvatskog naroda oko projekta federalizacije koji on gura jačanjem Srpske. Da Hrvati imaju barem jednog Dodika, Herceg Bosna bi danas već imala svoje putovnice.
Image
"May the force be with you"

:thumbup: :bih:
nuernberg

#4478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nuernberg »

Easternborder wrote:
pici wrote:opcija B ce bitnut preskoĆena.....ide se na opšn C...... :dance:

Odluke: Valentin Inzko poništava zaključke NSRS
Zemlje Zapada dale podršku • Neuspjela misija Solaninog izaslanika • Čelnici RS iznevjerili vlastita obećanja...

tatatatiraaaaaaa :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Vi u Rajvosa vazda u nekom paralelnom svemiru :-)

Dodik je u RS neupitan autoritet a u BIH možda ključni faktor, ni Hare ni Sejdo Komšić ni
Bakir ni Ajatolah Cerić mu ne mogu ništa i tu je razlog mržnje spram Dodika. Dodik je lider jedne tranparentne potpuno zaokružene i uoblićene vizije koja se zove RS a dio je smiješnog protektorata BIH te susjed invalidne Federacije. Dok je Dodik lider jedne općeprihvaćene opcije u RS, Hare i mladi Izetbegović su Scila i Haribda Muslimanskog naroda koji če vas svaki na svoj način i svaki sa svoje strane pokušat dograbit. Dodik to ne mora radit jer je svojom jasnoćom stavova okupio cijeli Srpski i dio Hrvatskog naroda oko projekta federalizacije koji on gura jačanjem Srpske. Da Hrvati imaju barem jednog Dodika, Herceg Bosna bi danas već imala svoje putovnice.
Ah da nana ima testise bile bi did.... ;)
bingov buraz

#4479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Znam da smo mi u federaciji u qurcu ali ja bar iskoristim svaku priliku da spomenem familiju lopovima na vlasti :sax:

U genocidnoj ih ovaj piljar svakodnevno :dance: a oni se pritom blago telece osmjehuju.
Mazohizam...sta li :mrgreen:
Prirodni

#4480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Prirodni »

Ljudi imal sta novo.Jeli Incko poduzei neke korake u vezi Zakljucaka koji nemaju Pravne moći, u biti?

Sad se Dodiku tresu gaće!
Frankyee

#4481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

koliko je vec proslo nekakvih prijetnji i zahtjeva na koje su se oglusili iz RS. Pa ovo je njima samo jos jedan isti potez koa i mnogo puta do danas. Sve ove krize samo jos vise ojacanju velikosrbe i fasiste. Pa kad su mogli nekaznjeno da naprave Srebrenicu sto nebi mogla da prodje ova rezolucija?

Jedino ce drug Klempo poklopiti usima i ponovo otici Dodiku na noge. Klempo je i smislio taj Prud koji nista dobro nece donijeti a zbog Pruda Dodik je jaci nego ikad.
pici

#4482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

NATO-ova VJEŽBA "ZDRUŽENI NAPOR" VODI BiH JEDAN KORAK BLIŽE ČLANSTVU U ALIJANSI

BANJA LUKA, 19.juna (FENA) - Činjenica da će se od 4. do 17. septembra u Kasarni "Kozara" u Banjoj Luci održati vježba „Združeni napor 2009.“ na kojoj će učestvovati vojnici zemalja članica NATO-a i zemalja partnera, predstavlja veliki doprinos u unapređenju odbrambene reforme u BiH i jedan korak više da bi se utjecalo da Oružane snage BiH postanu dio te alijanse, ocijenio je danas u Banjoj Luci glasnogovornik NATO-ovog štaba Derek Chappell.

Ukazujući da se prvi put ta vježba NATO-a održava u državi koja nije članica te alijanse, Chappell je precizirao da će za vrijeme vježbe u BiH, konkretno u Banjoj Luci, biti vojnici iz više zemalja zemalja, te da NATO i Sjedinjene Američke Države imaju veliko povjerenje u Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH da će vježbe biti urađena vrlo efikasno.

„Doživjeli smo nekoliko puta političke krize u BiH, ali bi ljudi trebali biti ponosni onim što je postignuto u okviru Oružanih snaga. To nisu samo prazne riječi pohvale jer su se vaši vojnici upravo vratili s vježbe u Gruziji i zaslužili su veliko poštovanje“, naglasio je glasnogovornik NATO-ovog štaba u Sarajevu u izjavi novinarima u Banjoj Luci, gdje se danas održava okrugli sto o temi "Združeni napor 2009. - značaj i ciljevi održavanja vježbe".

Iako je naveo da je teško reći kada bi BiH mogla postati i članica NATO-a, Chappell je naveo da je to politička odluka te da se NATO može da potrudi da Oružane snage BiH postanu potpuno integrirane sa snagama te alijanse.

Pomoćnik ministra odbrane BiH za telekomunikacije Hajrudin Salihović ukazao je na značaj održavanja NATO-ove vježbe za samu u cjelini BiH i njen ulazak u evroatlantske integracije.

Rekao je da su sve neophodne pripreme za uspješno održavanje vježbe pri kraju i očekuje se da će koncem jula sav posao biti okončan, a u augustu izvršile još samo završne radnje.

Salihović, koji je i šef tima resornog ministarstva za pripremu vježbe, rekao je da se pripremama za održavanje vježbe pristupilo veoma ozbiljno još prošle godine, kada je i formiran taj tim.

Rukovodilac za pripremu vježbe "Združeni napor 2009." brigadni general Dragan Vuković još jednom napominje da je suština vježbe, koju izvodi američka komanda NATO-a za Evropu, provjera komunikacijskih radiouređaja.

„U 13 godina ova vježba se održavala na tlu Njemačke, a prije godinu i po organizaciju je dobila BiH kao do sada jedina država kojoj je to dodijeljeno, a koja nije članica alijanse“,
navodi general Vuković i ističe da Oružane snage BiH time postižu određenu kompatibilnost s NATO-ovim strukturama o mnogim pitanjima, posebno komunikacijskim.

„Ovo nas vodi jedan korak bliže ka NATO-u“, rekao je general Vuković, koji vjeruje da se u dogledno vrijeme može očekivati i da naša zemlja bude članica alijanse.

Tokom održavanja vježbe, na sajtu, koji će biti u BiH, predstavnici 15 država NATO-a i „Partnerstva za mir“, te još nekih organizacija i same BiH će testirati kompatibilnost komunikacijskih uređaja. :mrgreen:

Brojne pripreme vrše se u Kasarni „Kozara“ za smještaj vojnika, sredstava veza te svega drugog, sve u cilju da Oružane snage, sama BiH, te Banja Luka kao domaćin osigura uvjete za boravak NATO-ovih vojnika. :mrgreen:

Paralelno s glavnim sajtom koji će biti u Kasarni „Kozara“, gdje će biti oko 500 učesnika vježbe, dva pomoćna sajta za vježbu komunikacijskih uređaja bit će u Holandiji i Danskoj.

Tako će u nju biti uključeni veći broj pripadnika iz oko 40 država.

(Fena)

Kako Će BanjaluČani primit mrskog neprijatelja i ugostit :shock: ........nadam se na Će MeHini BanjaluČki Ćevapi dobro uslužit NATO snage :mrgreen: :bih:
trofej

#4483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trofej »

Za razliku od njegovih koalicionih uzdanica, Miloradu Dodiku je najmanje bila potrebna politička histerija. Naprotiv, bio je na dobrom putu da BiH šapatom padne. Međutim, njegova sklonost i drugim vrstama kriminala, te promjena administracije u USA tjera ga u onu vrstu histerije koja će, po svemu sudeći, svrstati Milorada Dodika među najjače generatore evropske budućnosti BiH.
palermo

#4484 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

pici wrote:

Kako Će BanjaluČani primit mrskog neprijatelja i ugostit :shock: ........nadam se na Će MeHini BanjaluČki Ćevapi dobro uslužit NATO snage :mrgreen: :bih:
Ma men se čini da su Mujini........nemoj da dezinformacije širiš :D
Klodovik

#4485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Klodovik »

@pici

Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.

"Ja sam mu rekao - dajte papir da potpišem da smo mi za NATO savez, jer smo mi već tamo. Nepotrebna je bilo kakva politika koja bi nas konfrontirala i time je stvar riješena", naveo je Dodik.
pici

#4486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

palermo wrote:
pici wrote:

Ma men se čini da su Mujini........nemoj da dezinformacije širiš :D

Ma joj Ja to zbog da neuvrjedim BanjaluČane ....znam da se na Muje dižu dlakice ispodpazuha pa mi MeHo ono blaŽe zvuĆi :mrgreen: :bih:
behavac

#4487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

pici wrote:NATO-ova VJEŽBA "ZDRUŽENI NAPOR" VODI BiH JEDAN KORAK BLIŽE ČLANSTVU U ALIJANSI

BANJA LUKA, 19.juna (FENA) - Činjenica da će se od 4. do 17. septembra u Kasarni "Kozara" u Banjoj Luci održati vježba „Združeni napor 2009.“ na kojoj će...
...
Tako će u nju biti uključeni veći broj pripadnika iz oko 40 država.

(Fena)

Veoma ugodno...
Banjaluka je otvorena za sve...a sto se tice 40 drzava taman imamo iskustvo od WRC(rafting).
Ja sam licno ukljucen u ovu vjezbu i organizaciju...
Sad se zezamo...eto saradjujemo sa okupatorom, al nam ne smeta jer dobro placa....:)
Salu na stranu nama sad NATO ne predstavlja neki problem...

PS
A sta ce ovo na temi M.D.
Last edited by behavac on 19/06/2009 20:49, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zlatiborka wrote:
zoom66 wrote:
pici wrote:jebi ga nema druge........il podjela il NATO i EU...trečeg nejma.......ene se i predCednik s desnu stranu od Drine javio i jopet mlati praznu slamu......još uvjek se Taji o odlukama Incka al ako neko može da opstruiše Mirovni Sporazum a drugi ta šute i gledaju....malo se je prejebo,Dodiju je upalilo ovo isto sa Policijom i Lepim 2007 ......ovaj put :dance: :mrgreen: ...ako mu sad ovo DoDiju prodje...podjela i RAT.... :bih:
ne podcEnjuj lepog :D nije jos taj rekao zadnju :D nazalost :oops: :D

:bih:
Lepi je puno zasluzan za ovakvog Dodija, jako puno, njegova 100% BiH predizborna ubleha je dala krila Dodi da se povampiri. Smatram da je najveca greska Lepog sto je pristao na entitetske policije tako lako.

Nesto se Lepi Hare u zadnje vrijeme ne cuje, da nije zbrisao u Tursku. Ili sprema novu 150 % ublehu za maloumne glasace!

:x
Vec sam na nekoj temi foruma rekao zasto se Hare usutio. Dobio prijateljski savjet od Bidena da malo ucuti i pusti Mileta da zavrsi svoj monolog. Mile je sada sam na vjetrometini i samo je pitanje dana kada ce biti oduvan.
I zaista ne razumijem Mileta. Ili je zaista politica neznalica, ili ima neke jake adute, za koje ni mi ni MZ ne znamo, a koji bi mu na kraju ove halabuke donijeli pobjedu. Malo me podsjeca na onog mula-Omara (ako se imena sjecam), vodju talibana, i njegove retorike prije americkih udara, mada su situacije i retorika istih diametralno suprotne da se mogu porediti.
Iako se omca oko Miletovog debelog vrata polako steze, on ima daleko vece sanse da se izvuce i cak ostane tu gdje jeste. Cini mi se da ameri i cekaju da Mile napravi taj zadnji spasonosni potez koji bi olaksao i njima, i EU, i Bosni, ali bogami i Miletu. Ako to uskoro ne ucini nece mu "koza ni za reseto valjati", sto bi nas narod rekao.
Mislim da ameri na stolu imaju i ogranicenu opciju koju pici-jev garonja zagovara. :D
Frankyee

#4489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

I poslije Dodika dolazi Dodik
kiky

#4490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

dodo i srbija plačaju oli rhenu, solani i još nekim uticajnim političarima ogromne honorare na tajne račune ...
tu je i rusija ...
( skoro je u zgradi ek-e izbio požar i pored najsavremenijih protivpožarnih uređaja, šta li je izgorilo ?? prije toga se šuškalo o velikoj istrazi ogromnog špijunskog skandala. i sve se odjednom utiša ) ...
ameri neče da lome krhko prijateljstvo sa eu ali eu više nije partner nego rival amerima i što prije to shvate prije če ispravno reagovat ...
eu se sada okreče rusiji jer su evropski hohštapleri ludi za lovom koju im putin tura u đepove ...
a ni gas i nafta nisu za bacat ...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Frankyee wrote:I poslije Dodika dolazi Dodik
Moze mu se, za razliku od tebe i tvog sina. Dobio od taje tri miliona za par stabala jabuka. :D
Tomislav

#4492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomislav »

kiky wrote:dodo i srbija plačaju oli rhenu, solani i još nekim uticajnim političarima ogromne honorare na tajne račune ...
tu je i rusija ...
( skoro je u zgradi ek-e izbio požar i pored najsavremenijih protivpožarnih uređaja, šta li je izgorilo ?? prije toga se šuškalo o velikoj istrazi ogromnog špijunskog skandala. i sve se odjednom utiša ) ...
ameri neče da lome krhko prijateljstvo sa eu ali eu više nije partner nego rival amerima i što prije to shvate prije če ispravno reagovat ...
eu se sada okreče rusiji jer su evropski hohštapleri ludi za lovom koju im putin tura u đepove ...
a ni gas i nafta nisu za bacat ...
Jeli ti radiš u Briselu? :-)
Tomislav

#4493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomislav »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Moze mu se, za razliku od tebe i tvog sina. Dobio od taje tri miliona za par stabala jabuka. :D
Ko ne zna svome ne zna ni drugome,ha ja :mrgreen:
behavac

#4494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Al kad ce onda potop ??? :D
Ima Bosne_Bice Bosne

#4495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Tomislav wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Ko ne zna svome ne zna ni drugome,ha ja :mrgreen:
U pravu si, samo sto on daje svome uzimajuci od ovih drugih. :D
A oni misle da je to isto. :lol: :lol: :lol: :lol:
Frankyee

#4496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Dodik nemoze da potone on jednostavno pluta jer je laksi od vode a jaci od kamena
pici

#4497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

behavac wrote:
Veoma ugodno...
Banjaluka je otvorena za sve...a sto se tice 40 drzava taman imamo iskustvo od WRC(rafting).
Sad se zezamo...eto saradjujemo sa okupatorom, al nam ne smeta jer dobro placa....:)

PS

Vidjet Ćemo kad dodju NATO Žandarmi jel otvorena il zatvorena :skoljka: .....pa ne dolaze Kanuisti veĆ mrski NATO Soldateri :shock: .........e sad pošto si osobno ukljuČen u to nadam se da ti neČe teško padat kad budeš od sunarodnjaka proglašen kolibri....kolab.....ma izdajnikom :( ........zezamo se,et dobro plaĆaju al okupiraše nas i smeta :mrgreen: .....na stranu zezanje,NATO predstavlja Vojnu Silu a ne problem......il predstavlja....problem :shock: :mrgreen:

P.S

Pa zar nije u DoDiLendu pokazna vježba :mrgreen: :bih:
Ima Bosne_Bice Bosne

#4498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Frankyee wrote:Dodik nemoze da potone on jednostavno pluta jer je laksi od vode a jaci od kamena
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bas me nasmija. :lol:
Pocetak serbskog mita o Miletu Laktasenku. :D
nuernberg

#4499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nuernberg »

Frankyee wrote:Dodik nemoze da potone on jednostavno pluta jer je laksi od vode a jaci od kamena
da da jednom kada sam se kupo na moru !!! Pazi ovo .... nesto je pored proplutalo u obliku goFna..... jeli zelis time reci da je milje goFno`???
behavac

#4500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

pici wrote:
behavac wrote:
Veoma ugodno...

PS

Vidjet Ćemo kad dodju NATO Žandarmi jel otvorena il zatvorena :skoljka: .....pa ne dolaze Kanuisti veĆ mrski NATO Soldateri :shock: .........e sad pošto si osobno ukljuČen u to nadam se da ti neČe teško padat kad budeš od sunarodnjaka proglašen kolibri....kolab.....ma izdajnikom :( ........zezamo se,et dobro plaĆaju al okupiraše nas i smeta :mrgreen: .....na stranu zezanje,NATO predstavlja Vojnu Silu a ne problem......il predstavlja....problem :shock: :mrgreen:

P.S

Pa zar nije u DoDiLendu pokazna vježba :mrgreen: :bih:
Dodji pa gledaj...a te NATO Soldate cemo izmedju ostalog voditi i na rafting...
S tim da nece to bili klasicna vojna vjezba...tipa trcanje po polju sa puskom i tenk iza njega vec vezana za NATO telekomunikacija i saradnju.
Ko moze mene proglasiti izdajnikom...pa tesko da ces naci veceg Srbina od mene...koji zaista brine za interese Srba...ali u sirem aspektu...uz to nemati nikakvih problema sa drugim nacijama.
A ovo je samo zeza...ne smatram uopste ja da smo sad okupirani, i pored VPa...
A NATO jest vojna sila a kad kazem da nije problem mislim da nisu nama pretnja vise...
Locked