BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- denimb
#4476 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dzeki i Spahicu ide naklon do poda, ovaj bi nam hairlija jos dugo zivce hebavao sto svojim izjavama, sto izmisljenim intervjuima nasih novinara.
- splend
#4477 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
kad smo vec kod sergeja. ne znam koja je utakmica bila u zenici, uglavnom nasi pobjedili, a navecer dosli u kafanu u kojoj sam se potrefio s drustvom.
sedmicu prije te utakmice je mislim prebio onog placentea iz leverkusena (kad je ovaj bio sav krvav)
uglavnom, kad je sergej prolazio pored nas, jaran ga ustine strava jako i pozdravi ga
hvala mu sto nas nije istukao
veliki igrac i veliki covjek 
sedmicu prije te utakmice je mislim prebio onog placentea iz leverkusena (kad je ovaj bio sav krvav)
uglavnom, kad je sergej prolazio pored nas, jaran ga ustine strava jako i pozdravi ga
-
zlajapravaraja
#4478 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mushtuluk!
Kolašinac: Igrat ću za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine
http://scsport.ba/vijest/46020
Tj., igraces ako celnici saveza opet nesto ne useru
Ovog ne smijemo izgubiti

Ovog ne smijemo izgubiti
-
BHF80
#4479 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kolašinac je u razgovoru za naš portal istakao da se prvo morao konsultovati sa čelnicima Schalkea...
U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o Alenu Haliloviću i Seadu Kolašincu. Vlado Jagodić danas je saopštio vijest da je mladi stoper Schalkea odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovnu, nakon čega smo odmah kontaktirali nekadašnjeg kapitena juniorske reprezentacije Njemačke.
Mnogo se diglo prašine nakon što se Kolašinac nije javljao na pozive Safeta Sušića, selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Vlade Jagodića, selektora našeg mladog nacionalnog tima.
Kolašinac je u razgovoru za naš portal istakao da se prvo morao konsultovati sa čelnicima Schalkea, koji su mu poručili da će ga pustiti da igra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
"Jeste, istina je da sam se odučio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Mlad sam. Morao sam se prvo konsultovati sa ljudima iz Schalkea. Pričao sam s njima, rekli su mi da će me pustiti da igram za BiH, ali za A reprezentaciju", rekao je Kolašinac za SCsport.ba, dodavši:
"Svakako se sada i ne bih mogao odazvati za mladu reprezentaciju BiH, jer nemam bosanskohercegovački pasoš. Moram prvo to srediti, pa onda da mogu igrati za reprezentaciju BiH. Bit će mi čast što ću nositi dres BiH".
Mladi stoper već je odigrao tri utakmice za prvi tim Schalkea, a skoro svaki susret je na klupi, tako da uskoro možemo očekivati da se Kolašinac izbori za standardno mjesto u prvoj postavi Rudara.
"Odigrao sam nekoliko utakmica, a skoro uvijek sjedim na klupi. Čekam svoju priliku kako bih je na najbolji način iskoristio. Svaki dan se borim i trudim na treninzima. Nadam se da ću uskoro uspjeti u svojoj namjeri", dodao je Kolašinac za kraj razgovora za naš portal.
U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o Alenu Haliloviću i Seadu Kolašincu. Vlado Jagodić danas je saopštio vijest da je mladi stoper Schalkea odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovnu, nakon čega smo odmah kontaktirali nekadašnjeg kapitena juniorske reprezentacije Njemačke.
Mnogo se diglo prašine nakon što se Kolašinac nije javljao na pozive Safeta Sušića, selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Vlade Jagodića, selektora našeg mladog nacionalnog tima.
Kolašinac je u razgovoru za naš portal istakao da se prvo morao konsultovati sa čelnicima Schalkea, koji su mu poručili da će ga pustiti da igra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
"Jeste, istina je da sam se odučio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Mlad sam. Morao sam se prvo konsultovati sa ljudima iz Schalkea. Pričao sam s njima, rekli su mi da će me pustiti da igram za BiH, ali za A reprezentaciju", rekao je Kolašinac za SCsport.ba, dodavši:
"Svakako se sada i ne bih mogao odazvati za mladu reprezentaciju BiH, jer nemam bosanskohercegovački pasoš. Moram prvo to srediti, pa onda da mogu igrati za reprezentaciju BiH. Bit će mi čast što ću nositi dres BiH".
Mladi stoper već je odigrao tri utakmice za prvi tim Schalkea, a skoro svaki susret je na klupi, tako da uskoro možemo očekivati da se Kolašinac izbori za standardno mjesto u prvoj postavi Rudara.
"Odigrao sam nekoliko utakmica, a skoro uvijek sjedim na klupi. Čekam svoju priliku kako bih je na najbolji način iskoristio. Svaki dan se borim i trudim na treninzima. Nadam se da ću uskoro uspjeti u svojoj namjeri", dodao je Kolašinac za kraj razgovora za naš portal.
-
marschall
#4480 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
zlajapravaraja wrote:Mushtuluk!
Ovog ne smijemo izgubiti![]()
vise ovakvih primjera.
jos mu samo pomoc oko papira i to je to.
-
zlajapravaraja
#4481 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Naravno da ce mu SAVEZ pomoci, tj. odraditi ama bas sve sto mogu bez da "dijete" petljaju u te gluposti. Valjda je "slucaj Hajrovic" bio dovoljna opomenamarschall wrote:zlajapravaraja wrote:Mushtuluk!
vise ovakvih primjera.
- and
#4482 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne kontam u šta dijete petljaju?upoznati su da se na njih računa i znaju šta od papira trebaju srediti.zlajapravaraja wrote:Naravno da ce mu SAVEZ pomoci, tj. odraditi ama bas sve sto mogu bez da "dijete" petljaju u te gluposti. Valjda je "slucaj Hajrovic" bio dovoljna opomenamarschall wrote:zlajapravaraja wrote:Mushtuluk!
vise ovakvih primjera.
bitna je samo volja i želja da se igra.znaju oni sve oko sređivanja papira bolje nego mi jer im je život prošao u sređivanju papira.nije im niko ni boravišne ni ostale dozvole po njemačkoj sređivao.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4483 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
zlajapravaraja wrote:Mushtuluk!
-
Eborg
#4484 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma šta i ovaj Kolašinac sere? Baš eto morao pitati Schalke. Baš zaboli Schalke hoće li on igrati za U-21 ili A reprezentaciju ove ili one zemlje. Nisu ga stavili u ekipu da bude u izlogu kao u Dinamu već da vide mogu li od njega napraviti igrača za svoje potrebe.
Uostalom, Schalke ima garant 20-tak reprezentativaca u raznim kategorijama, moraju pustiti svakoga kada se pozove i za U-14 a kamo li U-21.
Malo i on ucjenjuje. Ne treba ga u A reprezentaciju, ako ništa iz principa.
Uostalom, Schalke ima garant 20-tak reprezentativaca u raznim kategorijama, moraju pustiti svakoga kada se pozove i za U-14 a kamo li U-21.
- JoseMujica
#4485 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma Eborg...Spaha nam vjerovatno nakon brazila ode u pemziju...ovaj mali djeluje kao odličan potencijal a stoper...ja bih ga odmah u A gurno samo da mu ukineš opciju biranja....a nakon toga lako ga je šaltati iz A u U-21
-
marschall
#4486 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
vise ovakvih primjera.
jos mu samo pomoc oko papira i to je to.[/quote]
Naravno da ce mu SAVEZ pomoci, tj. odraditi ama bas sve sto mogu bez da "dijete" petljaju u te gluposti. Valjda je "slucaj Hajrovic" bio dovoljna opomena
[/quote]
ne kontam u šta dijete petljaju?upoznati su da se na njih računa i znaju šta od papira trebaju srediti.
bitna je samo volja i želja da se igra.znaju oni sve oko sređivanja papira bolje nego mi jer im je život prošao u sređivanju papira.nije im niko ni boravišne ni ostale dozvole po njemačkoj sređivao.[/quote]
pa iz razloga da nam se ovo ne ponovi. treba dat nekom u savezu platu da te stvari rjesava. ako se procjeni da nam taj neko tamo moze pomoc, onda taj iz saveza nek mu bajke prica i za ruku ga voda dok za nas ne potpise. kasnije nek se bora sam za svoje mjesto u ekipi. i sve tako dok se stvari ne okrenu u nasu korist.
jos mu samo pomoc oko papira i to je to.[/quote]
Naravno da ce mu SAVEZ pomoci, tj. odraditi ama bas sve sto mogu bez da "dijete" petljaju u te gluposti. Valjda je "slucaj Hajrovic" bio dovoljna opomena
ne kontam u šta dijete petljaju?upoznati su da se na njih računa i znaju šta od papira trebaju srediti.
bitna je samo volja i želja da se igra.znaju oni sve oko sređivanja papira bolje nego mi jer im je život prošao u sređivanju papira.nije im niko ni boravišne ni ostale dozvole po njemačkoj sređivao.[/quote]
pa iz razloga da nam se ovo ne ponovi. treba dat nekom u savezu platu da te stvari rjesava. ako se procjeni da nam taj neko tamo moze pomoc, onda taj iz saveza nek mu bajke prica i za ruku ga voda dok za nas ne potpise. kasnije nek se bora sam za svoje mjesto u ekipi. i sve tako dok se stvari ne okrenu u nasu korist.
-
BHF80
#4487 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ali iz teksta kao što vidite neće ga pustiti na u21 nego samo na utakmice A repke.Znači da je za mlade "izgubljen".Pa evo mi forumaši možemo ako niko neće da SAVEZ POKRENE ODJEL ZA KAKO BI VAM REKAO "PREREGISTRACIJU" igrača.Zaposli se nekoliko mladih ljudi advokati,plate im se pare za let ili kako već i eto ti igrača.Možda igrači hoće ali nemaju vremena,a bogami sam razmišljao o ovom A VI?
-
zlajapravaraja
#4488 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Samo da ga ne unistimo ovim, kao sto smo Besica - mali se ufurao sa 18 godina da je igracina, i onda je dobio probleme u Hamburgu, zbog kojih danas igra u Ferencvarosu.
Ali treba ga zvati odmah u A repku, to bez pogovora. Jer ako stasa vec ove sezone, mozda se nadje na radaru za njemacku U-21, a to vec ne valja...tada je Svabi tesko reci NE. Mnogi drugi nisu smjeli
Ali treba ga zvati odmah u A repku, to bez pogovora. Jer ako stasa vec ove sezone, mozda se nadje na radaru za njemacku U-21, a to vec ne valja...tada je Svabi tesko reci NE. Mnogi drugi nisu smjeli
-
zlajapravaraja
- PapeSusic
#4490 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ljudi ostavite te principe pa englezi vade igrace iz U-21 samo da bi osigurali talente a mi necemo iz ponosa.Eborg wrote:Ma šta i ovaj Kolašinac sere? Baš eto morao pitati Schalke. Baš zaboli Schalke hoće li on igrati za U-21 ili A reprezentaciju ove ili one zemlje. Nisu ga stavili u ekipu da bude u izlogu kao u Dinamu već da vide mogu li od njega napraviti igrača za svoje potrebe.
- Point.
#4491 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Takav stav mi se svidja. Odmah u A da mu se iskljuci opcija biranja.JoseMujica wrote:ma Eborg...Spaha nam vjerovatno nakon brazila ode u pemziju...ovaj mali djeluje kao odličan potencijal a stoper...ja bih ga odmah u A gurno samo da mu ukineš opciju biranja....a nakon toga lako ga je šaltati iz A u U-21
-
Eborg
#4492 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma on ako promijeni reprezentaciju (što ima pravo samo jednom) naš je za sve vremena ha igrao za U-21 ili A.
- Charuga
- Globalni moderator
#4493 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Izet Hajrović je izabrao Švicu i samim tim vise nije dio ove teme! Bio je potencijalni reprezentativac BiH ali je odlucio drugacije i to je to sto se njega tice. Ako se nekad desi neka promjena bujrum opet o njemu a do tada, neka momka tamo gdje jeste ali ne na ovoj temi!
One bljuvotine, vrijedjanja i svasta nesto sam obrisao, ne treba se spustati na taj nivo.
One bljuvotine, vrijedjanja i svasta nesto sam obrisao, ne treba se spustati na taj nivo.
- soccerfan88
#4494 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Izvini brate ali nije tako davno bilo kad je 18-godisnji momak odbio da zaigra za jednu velesilu Francusku da bi mogao igrati za svoju zemlju i svoj narod. Sve to zavisi od odgoja i koga gdje srce vuce. Mali Pjanic je muke mucio dok nije sve sredio da bi mogao nastupati za svoju domovinu!marschall wrote:Kaćunak wrote:Neko je ranije rekao; reprezentacija nije isto sto i klubovi, za svoju domovinu igras srcem, igras s ponosom i uvijek se rado odazivas pozivu, igras s emocijama..U klupskom nogometu je to drugacije, to ti je posao kao i bilo koji u bilo kojoj drugoj bransi.Tu si pod ugovorom, igras za platu, igras za novac..kad ti ugovor istekne tu prestaju tvoje obaveze prema tom klubu.Profesionalno odradis svoj posao i nastavljas dalje.
Nema potrebe da Izetu BiH bude u srcu...On je nama stranac isto kao i Barneta, Šapujza ili Šaćiri.
Hvala Bogu, ima dovoljno Bosanca kojima Bosna zapravo jeste u srcu i kojima ona nije prvi prioritet nego i jedini.
Njemu njegovo, nama naše.
I za kraj, da se malo sjetimo čovjeka koji je pokazao kako se voli i kako se brani Bosna.Njega bar nije trebalo ubjeđivati u nesto kad je on uvijek znao ko je i gdje pripada.
ama sve to stoji, samo sto fudbal nije vise fudbal od prije 30 godina.
danas imas manekene i sminkere koju trce samo za slavom i lovom.
-
Eborg
#4495 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije Pjanić nikad mogao igrati za Francusku i to je više fakat deplasirana priča.
- PapeSusic
#4496 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ivio je tamo 5-6 godina sto je dovoljno za sportsko drzavljanstvoEborg wrote:Nije Pjanić nikad mogao igrati za Francusku i to je više fakat deplasirana priča.
- ultima_palabra
#4497 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jbg, ne može svako imati srce kao Serginho
Ja ne bih zamjerao tom malom Hajroviću ništa, osim što nas je bezveze zavlačio.
Ja ne bih zamjerao tom malom Hajroviću ništa, osim što nas je bezveze zavlačio.
-
Eborg
#4498 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kao što rekoh, nije.PapeSusic wrote:ivio je tamo 5-6 godina sto je dovoljno za sportsko drzavljanstvoEborg wrote:Nije Pjanić nikad mogao igrati za Francusku i to je više fakat deplasirana priča.
"Sportsko državljanstvo" ne postoji i to je samo kovanica naših neinformisanih medija i navijača.
Pravilo je da igrač mora imati pravo na državljanstvo zemlje za koju želi igrati u momentu kada je igrao za prvi nacionalni tim. S obzirom da je Pjanić imao pravo na BH-pasoš u momentu kada je igrao za Luksemburg mogao je igrati za nas a nikako nije mogao igrati za Francusku (igrao je za Luksemburg prije nego je prešao u Lyon). Mogao je igrati za Francusku da nikad nije zaigrao za Luksemburg, odnosno da je zaigrao za Luksemburg nakon što je stekao pravo na francusko državljanstvo.
- Arteta
#4499 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Najbolji nas igrac svih vremena.Kaćunak wrote:Neko je ranije rekao; reprezentacija nije isto sto i klubovi, za svoju domovinu igras srcem, igras s ponosom i uvijek se rado odazivas pozivu, igras s emocijama..U klupskom nogometu je to drugacije, to ti je posao kao i bilo koji u bilo kojoj drugoj bransi.Tu si pod ugovorom, igras za platu, igras za novac..kad ti ugovor istekne tu prestaju tvoje obaveze prema tom klubu.Profesionalno odradis svoj posao i nastavljas dalje.
Nema potrebe da Izetu BiH bude u srcu...On je nama stranac isto kao i Barneta, Šapujza ili Šaćiri.
Hvala Bogu, ima dovoljno Bosanca kojima Bosna zapravo jeste u srcu i kojima ona nije prvi prioritet nego i jedini.
Njemu njegovo, nama naše.
I za kraj, da se malo sjetimo čovjeka koji je pokazao kako se voli i kako se brani Bosna.Njega bar nije trebalo ubjeđivati u nesto kad je on uvijek znao ko je i gdje pripada.
Ljudska i fudbalska gromada.
- JoseMujica
#4500 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
vidiš to nisam znao...da samo jednom ima pravo mijenjati sportsko državljanstvo...poštenoEborg wrote:Ma on ako promijeni reprezentaciju (što ima pravo samo jednom) naš je za sve vremena ha igrao za U-21 ili A.