TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Ledenko
#4477 Re: TENIS
Nije me bilo, ali je Ivo u Zagrebu i DC-u dominir´o 
- shake69
#4478 Re: TENIS
@Ledeni, Let's talk about - Delpo! Oni koji su Argentinca gledali jucer u Rotterdamu gdje mu je onaj smijesni Trojki uzeo jedan gem, nevazno sta danas uradi protiv Federera, najavio je pohod na najvece titule ove godine. Samo da ga povrede zaobidju. Protiv Berdycha sam se trudio pobrojati mu unforced errors, ne znam je li bilo 3-4. S onakvom igrom protiv njega ni Rafa ne bi mogao osvojiti set a Djoko bi morao igrati najbolji tenis da ga pobijedi.Ledenko wrote:Nije me bilo, ali je Ivo u Zagrebu i DC-u dominir´o
-
Ledenko
#4479 Re: TENIS
Gledao sam ga protiv Troickog, ali budući da je taj Rus najveća prevara u TOP 20 ikad, onda taj meč ne mogu ozbiljno shvatiti. Nisam gledao jučer, ali vidim da je bilo razvaljivanje, no Delpo nikad neće biti favorit protiv Rogera (8-2 u međusobnim) jer Švicarac sa lakoćom izlazi na kraj sa takvim. Puno više problema je u stanju napraviti Nadalu ili Đokoviću.shake69 wrote:@Ledeni, Let's talk about - Delpo! Oni koji su Argentinca gledali jucer u Rotterdamu gdje mu je onaj smijesni Trojki uzeo jedan gem, nevazno sta danas uradi protiv Federera, najavio je pohod na najvece titule ove godine. Samo da ga povrede zaobidju. Protiv Berdycha sam se trudio pobrojati mu unforced errors, ne znam je li bilo 3-4. S onakvom igrom protiv njega ni Rafa ne bi mogao osvojiti set a Djoko bi morao igrati najbolji tenis da ga pobijedi.Ledenko wrote:Nije me bilo, ali je Ivo u Zagrebu i DC-u dominir´o
- perfect_guy
#4480 Re: TENIS
ovo ću smatrati lapsusomLedenko wrote: Gledao sam ga protiv Troickog, ali budući da je taj Rus najveća prevara u TOP 20 ikad, onda taj meč ne mogu ozbiljno shvatiti. Nisam gledao jučer, ali vidim da je bilo razvaljivanje, no Delpo nikad neće biti favorit protiv Rogera (8-2 u međusobnim) jer Švicarac sa lakoćom izlazi na kraj sa takvim. Puno više problema je u stanju napraviti Nadalu ili Đokoviću.
Federer svakako zna da i nema previše šansi protiv Nadala i Đokovića u trenutnom odnosu snaga, tako da "mora" loviti ovakve turnire i titule i igrati za statistiku
- nellington
#4481 Re: TENIS
Pa jeste napola ruski, dovoljno za prozivanjeperfect_guy wrote:ovo ću smatrati lapsusomLedenko wrote: Gledao sam ga protiv Troickog, ali budući da je taj Rus najveća prevara u TOP 20 ikad, onda taj meč ne mogu ozbiljno shvatiti. Nisam gledao jučer, ali vidim da je bilo razvaljivanje, no Delpo nikad neće biti favorit protiv Rogera (8-2 u međusobnim) jer Švicarac sa lakoćom izlazi na kraj sa takvim. Puno više problema je u stanju napraviti Nadalu ili Đokoviću.![]()
Federer svakako zna da i nema previše šansi protiv Nadala i Đokovića u trenutnom odnosu snaga, tako da "mora" loviti ovakve turnire i titule i igrati za statistiku
- shake69
#4482 Re: TENIS
De, ziv bio prvo se informiraj pa tipkaj. Prije tri i po mjeseca na zavrsnom mastersu Spanjolac je osvojio samo tri gema protiv Federera (jedan set cak s 'nulom'), dakle nije bila egzibicija i neka 250-ica. Jeste i do podloge, ali i tempirane forme. Zasto to Djoko nema snage skoro nikad na kraju godine? O Spanjolcu da ne govorim, jer on bi dao 'struku dukata' za pehar sa zavrsnoga mastersa, ali ne ide i ne ide!perfect_guy wrote:ovo ću smatrati lapsusomLedenko wrote: Gledao sam ga protiv Troickog, ali budući da je taj Rus najveća prevara u TOP 20 ikad, onda taj meč ne mogu ozbiljno shvatiti. Nisam gledao jučer, ali vidim da je bilo razvaljivanje, no Delpo nikad neće biti favorit protiv Rogera (8-2 u međusobnim) jer Švicarac sa lakoćom izlazi na kraj sa takvim. Puno više problema je u stanju napraviti Nadalu ili Đokoviću.![]()
- perfect_guy
#4483 Re: TENIS
uzimajući u obzir ko tipka, ne bi me iznenadilo i da je krajnje ozbiljannellington wrote:Pa jeste napola ruski, dovoljno za prozivanjeperfect_guy wrote:ovo ću smatrati lapsusomLedenko wrote: Gledao sam ga protiv Troickog, ali budući da je taj Rus najveća prevara u TOP 20 ikad, onda taj meč ne mogu ozbiljno shvatiti. Nisam gledao jučer, ali vidim da je bilo razvaljivanje, no Delpo nikad neće biti favorit protiv Rogera (8-2 u međusobnim) jer Švicarac sa lakoćom izlazi na kraj sa takvim. Puno više problema je u stanju napraviti Nadalu ili Đokoviću.![]()
- perfect_guy
#4484 Re: TENIS
ali je Nadal dobio meč na AO, a Federer je nakon toga poražen i u Davis kupu tako da i to ulazi u trenutni odnos snagashake69 wrote: De, ziv bio prvo se informiraj pa tipkaj. Prije tri i po mjeseca na zavrsnom mastersu Spanjolac je osvojio samo tri gema protiv Federera (jedan set cak s 'nulom'), dakle nije bila egzibicija i neka 250-ica. Jeste i do podloge, ali i tempirane forme. Zasto to Djoko nema snage skoro nikad na kraju godine? O Spanjolcu da ne govorim, jer on bi dao 'struku dukata' za pehar sa zavrsnoga mastersa, ali ne ide i ne ide!
- shake69
#4485 Re: TENIS
Sve je to tacno, ali reci da ganja statistiku i kao male turnire da bi nesto osvojio jednostavno ne stoji. Roger, koliko znam sedam godina nije dolazio u Rotterdam, iako je jak turnir (serija 500), dobra lova i podloga koja mu odgovara jer mu se jednostavno nije uklapalo u termine. Mislio sma da sinoc nece pobijediti Njikalaja, kako je ovaj igrao, ali lik izvuce nevjerovatne poene bas kad treba i slomi ti volju naprosto. On ce tesko izlaziti na kraj s Rafaelom i Novakom, ali daleko od toga da ce ga ovi dobijati bez problema. Sad odoh gledati Delpo-Roger.perfect_guy wrote:ali je Nadal dobio meč na AO, a Federer je nakon toga poražen i u Davis kupu tako da i to ulazi u trenutni odnos snagashake69 wrote: De, ziv bio prvo se informiraj pa tipkaj. Prije tri i po mjeseca na zavrsnom mastersu Spanjolac je osvojio samo tri gema protiv Federera (jedan set cak s 'nulom'), dakle nije bila egzibicija i neka 250-ica. Jeste i do podloge, ali i tempirane forme. Zasto to Djoko nema snage skoro nikad na kraju godine? O Spanjolcu da ne govorim, jer on bi dao 'struku dukata' za pehar sa zavrsnoga mastersa, ali ne ide i ne ide!
- perfect_guy
#4486 Re: TENIS
ne baš u bukvalnom smislu ganjanja statistike, ali pošto mora debelo zapeti da dobije Nadala ili Đokovića (kao u Londonu) ostaju mu ovakvi turniri gdje nema njih dvojice da bi se bodovno držao koliko je moguće blizu i nadoknadio ono što izgubi u direktnim duelimashake69 wrote: Sve je to tacno, ali reci da ganja statistiku i kao male turnire da bi nesto osvojio jednostavno ne stoji. Roger, koliko znam sedam godina nije dolazio u Rotterdam, iako je jak turnir (serija 500), dobra lova i podloga koja mu odgovara jer mu se jednostavno nije uklapalo u termine. Mislio sma da sinoc nece pobijediti Njikalaja, kako je ovaj igrao, ali lik izvuce nevjerovatne poene bas kad treba i slomi ti volju naprosto. On ce tesko izlaziti na kraj s Rafaelom i Novakom, ali daleko od toga da ce ga ovi dobijati bez problema.
- vox-populi
#4487 Re: TENIS
Logican potez ostarjelog Rogera. Kada vise ne moze osvajati Mastere i Grand Slamove, vrijeme je da se koncentrise na seriju 500 i 250. Ne bi li jos koju godinu opstao u top 10.
- shake69
#4488 Re: TENIS
A zavrsni masters u Londonu (u novembru) je turnir iz serije 500 ili 250, je li? Dobro, narodni covjece.vox-populi wrote:Logican potez ostarjelog Rogera. Kada vise ne moze osvajati Mastere i Grand Slamove, vrijeme je da se koncentrise na seriju 500 i 250. Ne bi li jos koju godinu opstao u top 10.
p.s.
Zao mi je da Delpo danas u finalu nije pokazao ni 50% od jucer i prekjuce. Mislim da ce na amerckoj turneji u martu vec pomrsiti racune nekome iz Top 4.
- necko_hz
#4489 Re: TENIS
Dobar meč. Odvijao se baš onako kako sam i očekivao. Roger ušao maksimalno skoncentrisan sa jednim ciljem - da pobijedi i osvoji 71 titulu u svojoj karijeri. Golemo brate, golemo.
Prvi set je odigrao perfektno, kao nekada. Podsjetio nas je na najbolje dane u svojoj karijeri. Bekend je funkcionisao, forhend također, puno je miksao, malo slajsovi, malo ravno, malo spin, sa tim se Delpo nije mogao izboriti.
Jednostavno, te varijacije u Rogerovim udarcima su za klasu-dvije ispred svih ostalih igrača na touru. Nevjerovatna tehnika i gracioznost. Fascinantno je kako snagu Delpovih udaraca kontroliše i stvara prednost pomoću njih, zaista fascinantno. Delpo je ubacivao prvi, ali taj osjećaj koji Federer ima na ovakvim podlogama i sa takvim servisima i udarcima je bio presudan. Bez problema je ukrotio Delpove servise, riternirao pod noge, jednostavno, bio je previše dobar.
Malo šta je Delpo mogao uraditi, mada je imao svoje šanse. Nije iskoristio nijednu brejk loptu, a dosta ih je imao.
Roger je u tim trenucima igrao strpljivo i čekao grešku ili pravu priliku za napad, što se ispostavilo pametnim potezom. To je dobra stvar za njega, pokazao je mentalnu stabilnost u najbitnijim trenucima. Jučer protiv Kolje također. To je itekako bitna i pozitivna stvar.
Delpo je igrao sjajno ove sedmice. Puca od samopouzdanja i želi da se vrati u sam teniski vrh. Drag mi je igrač i nadam se da će uspjeti u svojim namjerama, te da će ga povrede zaobići. Bliže se IW i Miami, tako da tu ima šansu da nešto više napravi. Istina, beton je sporiji što mu ne odgovara, ali ima igru da ugrozi trenutno najbolje igrače na touru (Novak, Nadal) tako da je sve otvoreno.
O Rogeru je sve rečeno. Institucija.
Prvi set je odigrao perfektno, kao nekada. Podsjetio nas je na najbolje dane u svojoj karijeri. Bekend je funkcionisao, forhend također, puno je miksao, malo slajsovi, malo ravno, malo spin, sa tim se Delpo nije mogao izboriti.
Jednostavno, te varijacije u Rogerovim udarcima su za klasu-dvije ispred svih ostalih igrača na touru. Nevjerovatna tehnika i gracioznost. Fascinantno je kako snagu Delpovih udaraca kontroliše i stvara prednost pomoću njih, zaista fascinantno. Delpo je ubacivao prvi, ali taj osjećaj koji Federer ima na ovakvim podlogama i sa takvim servisima i udarcima je bio presudan. Bez problema je ukrotio Delpove servise, riternirao pod noge, jednostavno, bio je previše dobar.
Malo šta je Delpo mogao uraditi, mada je imao svoje šanse. Nije iskoristio nijednu brejk loptu, a dosta ih je imao.
Roger je u tim trenucima igrao strpljivo i čekao grešku ili pravu priliku za napad, što se ispostavilo pametnim potezom. To je dobra stvar za njega, pokazao je mentalnu stabilnost u najbitnijim trenucima. Jučer protiv Kolje također. To je itekako bitna i pozitivna stvar.
Delpo je igrao sjajno ove sedmice. Puca od samopouzdanja i želi da se vrati u sam teniski vrh. Drag mi je igrač i nadam se da će uspjeti u svojim namjerama, te da će ga povrede zaobići. Bliže se IW i Miami, tako da tu ima šansu da nešto više napravi. Istina, beton je sporiji što mu ne odgovara, ali ima igru da ugrozi trenutno najbolje igrače na touru (Novak, Nadal) tako da je sve otvoreno.
O Rogeru je sve rečeno. Institucija.
- vox-populi
#4490 Re: TENIS
Prvo, to je bilo u novembru, sada je kraj februara. U medjuvremenu se desio AO i Davis kup na kojima je Roger briljirao. Posebno protiv Isnerashake69 wrote: A zavrsni masters u Londonu (u novembru) je turnir iz serije 500 ili 250, je li? Dobro, narodni covjece.
Drugo, u Londonu No1e nije igrao a Rafa se oprovljao od poraza tokom 2011. Sto potvrdjuje ono sto sam ranije rekao, Roger i ako sta osvoji ove godine, to ce prije svega zavisiti od No1eta i od Rafe, a ne od njega.
I tu ne racunam 500 i 250 turnire.
- shake69
#4491 Re: TENIS
Opet izvrces cinjenice. Tvoj miljenik je dobio u Londonu po turu i od Ferrera i onog zalutalog Tipsarevica, a o novembru govoris kao da je bio prije pet godina. Da si danas gledao prvi set Federera, vidio bi igru iz najboljih dana tog igraca, ali samo ti nastavi da dezinformiras ovdje zbog navijacke pristrasnosti!vox-populi wrote:Prvo, to je bilo u novembru, sada je kraj februara. U medjuvremenu se desio AO i Davis kup na kojima je Roger briljirao. Posebno protiv Isnerashake69 wrote: A zavrsni masters u Londonu (u novembru) je turnir iz serije 500 ili 250, je li? Dobro, narodni covjece..
Drugo, u Londonu No1e nije igrao a Rafa se oprovljao od poraza tokom 2011. Sto potvrdjuje ono sto sam ranije rekao, Roger i ako sta osvoji ove godine, to ce prije svega zavisiti od No1eta i od Rafe, a ne od njega.
I tu ne racunam 500 i 250 turnire.
- vox-populi
#4492 Re: TENIS
Bumo vidjelishake69 wrote: Opet izvrces cinjenice. Tvoj miljenik je dobio u Londonu po turu i od Ferrera i onog zalutalog Tipsarevica, a o novembru govoris kao da je bio prije pet godina. Da si danas gledao prvi set Federera, vidio bi igru iz najboljih dana tog igraca, ali samo ti nastavi da dezinformiras ovdje zbog navijacke pristrasnosti!
Mada nisu ni turniri serije 250 losi
- shake69
#4493 Re: TENIS
Nemamo sta vidjeti, kad si spreman toliko navijacki izvrtati i opet neosnovano podbadati s turnirima serije 250-nemamo sta vise razgovarati. Idi ti na tribine, okani se foruma!vox-populi wrote:Bumo vidjelishake69 wrote: Opet izvrces cinjenice. Tvoj miljenik je dobio u Londonu po turu i od Ferrera i onog zalutalog Tipsarevica, a o novembru govoris kao da je bio prije pet godina. Da si danas gledao prvi set Federera, vidio bi igru iz najboljih dana tog igraca, ali samo ti nastavi da dezinformiras ovdje zbog navijacke pristrasnosti!
Mada nisu ni turniri serije 250 losi
- ultima_palabra
#4494 Re: TENIS
Kad gledam mečeve između Rogera i Delpa, skontam da je Federer MORAO imati bar 17 slamova... ono finale u NY 2009. nije nikako smio izgubiti protiv igrača koji mu toliko odgovara.
Imao je i danas Delpo šansi, ali Fed je još uvijek neprikosnoven u dvoranama... nizak i pravilan odskok je ono što treba njegovom bekhendu.
Imao je i danas Delpo šansi, ali Fed je još uvijek neprikosnoven u dvoranama... nizak i pravilan odskok je ono što treba njegovom bekhendu.
-
radostan dan
#4495 Re: TENIS
Jos me boli jedna stara ranaLedenko wrote: Gledao sam ga protiv Troickog, ali budući da je taj Rus najveća prevara u TOP 20 ikad, onda taj meč ne mogu ozbiljno shvatiti. Nisam gledao jučer, ali vidim da je bilo razvaljivanje, no Delpo nikad neće biti favorit protiv Rogera (8-2 u međusobnim) jer Švicarac sa lakoćom izlazi na kraj sa takvim. Puno više problema je u stanju napraviti Nadalu ili Đokoviću.
jedna rana iz minulih dana
zaboljese neke davne noci
nikad, nikad prezaljene oci
Jos me bole neke stare rane
sviraci ti pomenuse ime
jos me boli sjecanje na srecu
nikad tako ja voljeti necu
-
radostan dan
#4496 Re: TENIS
ja koliko se sjećam tog meča, nije imao šansi.ultima_palabra wrote:Kad gledam mečeve između Rogera i Delpa, skontam da je Federer MORAO imati bar 17 slamova... ono finale u NY 2009. nije nikako smio izgubiti protiv igrača koji mu toliko odgovara.
- ultima_palabra
#4497 Re: TENIS
Imao je 6-3 5-4 i 30-0 na svoj servis. Pa je kasnije imao i 2-1 u setovima. Ali nije miksovao igru, nego se takmičio sa Delpom ko će jače udariti forhend... i izgubio. Navijao sam tad za Juana, ali realno mu je Roger poklonio to finale.radostan dan wrote:ja koliko se sjećam tog meča, nije imao šansi.ultima_palabra wrote:Kad gledam mečeve između Rogera i Delpa, skontam da je Federer MORAO imati bar 17 slamova... ono finale u NY 2009. nije nikako smio izgubiti protiv igrača koji mu toliko odgovara.
- vox-populi
#4498 Re: TENIS
radostan dan wrote: Jos me boli jedna stara rana
sviraci ti pomenuse ime
-
radostan dan
#4499 Re: TENIS
izgleda da sam ja upamtio drugo poluvrijeme, ili me je toliko impresioniralo da sam prvo zanemario.ultima_palabra wrote:Imao je 6-3 5-4 i 30-0 na svoj servis. Pa je kasnije imao i 2-1 u setovima. Ali nije miksovao igru, nego se takmičio sa Delpom ko će jače udariti forhend... i izgubio. Navijao sam tad za Juana, ali realno mu je Roger poklonio to finale.radostan dan wrote:ja koliko se sjećam tog meča, nije imao šansi.ultima_palabra wrote:Kad gledam mečeve između Rogera i Delpa, skontam da je Federer MORAO imati bar 17 slamova... ono finale u NY 2009. nije nikako smio izgubiti protiv igrača koji mu toliko odgovara.
-
Ledenko
#4500 Re: TENIS
http://www.atpworldtour.com/Share/Match ... r=4&p=D643radostan dan wrote:
Jos me boli jedna stara rana
sviraci ti pomenuse ime