Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Saian

#4476 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

omar little wrote:
Fidel_Sa wrote:Zasto je ljudima mrsko pregledati 2-3 pa i 4 strane unazad.....fakat nikad mi nece biti jasno!? :evil: :evil:
i da dodam :D, meni nikad nece biti jasno zasto ljudi dodju i preporucuju only fools and horses, monty python i slicno? jedino da si zivio u sibirskoj tundri, izgubljen i odsjecen 40 godina, to bi masio pa ti takva preporuka dodje od koristi.
koliko god se slazhem s digresijom, imaj na umu da ovdje ima (i) djece :P, putevi sub-kulturoloshkog prosvijetljenja su se promijenili, sad ne ovisimo vishe o starijem bratu/sestri/rodjaku da nas uputi u grupu Sudar, u bracu Ramiche i Pishtolje Sexualce, koliko god sam empatichan prema tvojoj reakciji opet kontam bolje da preporucuju pajtona nego zhikinu dinastiju, iako kao sto rekoh digresija svakako dijelom stoji

p.s. momak je boldir'o suits i scrubs, a seinfelda i fawlty towers ostavio pleJn, neoprostivo! :D
Saian

#4477 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

omar little wrote: i da dodam :D, meni nikad nece biti jasno zasto ljudi dodju i preporucuju only fools and horses, monty python i slicno? jedino da si zivio u sibirskoj tundri, izgubljen i odsjecen 40 godina, to bi masio pa ti takva preporuka dodje od koristi.
znas ono kad si ti proporuchivala Zhicu jedno 3, 4 mjeseca, a mi ni da se pocheshemo :D eh sad nesto kontam na ovoj temi sam preporuchio (pored ovih omni-preporuchljivih, jerbo pregledam sta su ljudi vec po 6 puta izdvojili :D) skromnih 3 do 4 serije, daleko od toga da me nocu drzhi budnim, al je sa samog aspekta vjerovatnoce zanimljivo kako relativno nikako nema nekog fidbeka :D e bacio sam oko, serija je klonirani kua od ovce dolly ili serija se moze gledat, pitam se da li je i nachin preporuke bitan, malo cu pregledati ambalazhe u koje ovi uspjeshni serijski preporuchitelji stavljaju svoje favorite :D, mozda oni orname(n)tnu mashnu na vrh :D
Irm@

#4478 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Irm@ »

Bodkin wrote:
Irm@ wrote:
mleetavi wrote:
I ti čekaš Rejčel i Majka u akciji? :per:
pa bili su u akciji u posljednjoj epizodi i to kakvoj akciji :-D :-D (onih nekoliko minuta bolje nego bila koja seks scena ikad na filmu ili seriji!) :-D :-D
:thumbup: :thumbup: :D
pffff... :D :-D
Image
MedenoSrce

#4479 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MedenoSrce »

Bodkin

#4480 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

Irm@ wrote:
Bodkin wrote:
Irm@ wrote: pa bili su u akciji u posljednjoj epizodi i to kakvoj akciji :-D :-D (onih nekoliko minuta bolje nego bila koja seks scena ikad na filmu ili seriji!) :-D :-D
:thumbup: :thumbup: :D
pffff... :D :-D
Image
Nemoj, prerano je za to, a i ima ljudi oko mene :)
horion_bosona

#4481 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

MedenoSrce wrote:Image

http://www.imdb.com/title/tt2183404/

ima potencijala :thumbup:
cu da skinem ovo :)
MedenoSrce

#4482 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MedenoSrce »

ce da ti se dopadne :wink:

za svakog ponesto

Image

Image
haluga

#4483 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by haluga »

prati li tko seriju SHAMELESS?
http://www.sho.com/sho/shameless/home
mene odusevila, a gledao sam i gledam (pratim) svasta
MedenoSrce

#4484 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MedenoSrce »

haluga wrote:prati li tko seriju SHAMELESS?

pratio je horion al' kaze da se razvodni
horion_bosona

#4485 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

MedenoSrce wrote:

jesam... prva sezona je zabavna, druga dosta slabija (nju sam na preskok), a treca ima svojih momenata

uglavnom solidna serija za razbribrigu
haluga

#4486 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by haluga »

horion_bosona wrote:
MedenoSrce wrote:

jesam... prva sezona je zabavna, druga dosta slabija (nju sam na preskok), a treca ima svojih momenata

uglavnom solidna serija za razbribrigu
ja upravo kod trece sezone
nije losa, dosta budalestine
zamzija

#4487 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Zanimljiv članak,
Pisci TV serija su napravili listu 100 najboljih TV serija ikad napisanih. Na prvom mjestu su Sopranosi :)

http://omg.yahoo.com/news/exclusive-tv- ... 00875.html

1. The Sopranos
2. Seinfeld
3. The Twilight Zone (1959)
4. All in the Family
5. M*A*S*H
6. The Mary Tyler Moore Show
7. Mad Men
8. Cheers
9. The Wire
10. The West Wing
11. The Simpsons
12. I Love Lucy
13. Breaking Bad
14. The Dick Van Dyke Show
15. Hill Street Blues
16. Arrested Development
17. The Daily Show with Jon Stewart
18. Six Feet Under
19. Taxi
20. The Larry Sanders Show
21. 30 Rock
22. Friday Night Lights
23. Frasier
24. Friends
25. Saturday Night Live
26. The X-Files
27. Lost
28. ER
29. The Cosby Show
30. Curb Your Enthusiasm
...
dowydyenya

#4488 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dowydyenya »

,
vee-jay

#4489 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

Zasto je Boardwalk Empire tek na 93. mjestu :?
Ajant

#4490 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ajant »

Čuj 30 Rock 21. :-) . Infantilan humor, jedino ih možda aspekt političkog humora vadi, i Tracy Jordan.
U svakom slučaju debilno da bude ispred Friendsa.
omar little

#4491 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Sherlock_Holmes wrote: Vjerovatno se ovo odnosi na mene, pa da odgovorim.
Ja sam samo sastavio svoje preporuke, u skladu sa nazivom teme, pa svaka serija se pojavljuje bar 50 puta.

Također znam dosta ljudi što u životu nisu čuli a kamoli pogledali Monty Pyton, tako da ti je ta konstatacija suvišna.
Možda se ti krećeš u intelektualnim krugovima pa svi volite i gledate Monty Pyton, kod mene nažalost nije tako.
Za Mućke se slažem, njim sam čisto reda radi dodao, da ne padnu u zaborav :mrgreen: .
ma jok ti, nista osobno, prika. meni je samo kontraproduktivno, za temu jel', preporucivati istu seriju sest puta na zadnje dvije strane, kao sto komentator prije mene spomenu. pa sam se onda nadovezala i sa preporucivanjem tih nekih "staples". no, to je do mene, nadrkana i dzangrizava. :D samo ti gledaj :) i prihvatam da ima ljudi koji mozda nisu culi za monty pyhton, u pravu si.
omar little

#4492 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Saian wrote:
omar little wrote: i da dodam :D, meni nikad nece biti jasno zasto ljudi dodju i preporucuju only fools and horses, monty python i slicno? jedino da si zivio u sibirskoj tundri, izgubljen i odsjecen 40 godina, to bi masio pa ti takva preporuka dodje od koristi.
znas ono kad si ti proporuchivala Zhicu jedno 3, 4 mjeseca, a mi ni da se pocheshemo :D eh sad nesto kontam na ovoj temi sam preporuchio (pored ovih omni-preporuchljivih, jerbo pregledam sta su ljudi vec po 6 puta izdvojili :D) skromnih 3 do 4 serije, daleko od toga da me nocu drzhi budnim, al je sa samog aspekta vjerovatnoce zanimljivo kako relativno nikako nema nekog fidbeka :D e bacio sam oko, serija je klonirani kua od ovce dolly ili serija se moze gledat, pitam se da li je i nachin preporuke bitan, malo cu pregledati ambalazhe u koje ovi uspjeshni serijski preporuchitelji stavljaju svoje favorite :D, mozda oni orname(n)tnu mashnu na vrh :D
to nije moj rat :D

ne drzi te budnog nocu ali izgleda da ti nije svejedno, cim se oglasavas tako. :D
Sherlock_Holmes

#4493 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sherlock_Holmes »

omar little wrote:
Sherlock_Holmes wrote: Vjerovatno se ovo odnosi na mene, pa da odgovorim.
Ja sam samo sastavio svoje preporuke, u skladu sa nazivom teme, pa svaka serija se pojavljuje bar 50 puta.

Također znam dosta ljudi što u životu nisu čuli a kamoli pogledali Monty Pyton, tako da ti je ta konstatacija suvišna.
Možda se ti krećeš u intelektualnim krugovima pa svi volite i gledate Monty Pyton, kod mene nažalost nije tako.
Za Mućke se slažem, njim sam čisto reda radi dodao, da ne padnu u zaborav :mrgreen: .
ma jok ti, nista osobno, prika. meni je samo kontraproduktivno, za temu jel', preporucivati istu seriju sest puta na zadnje dvije strane, kao sto komentator prije mene spomenu. pa sam se onda nadovezala i sa preporucivanjem tih nekih "staples". no, to je do mene, nadrkana i dzangrizava. :D samo ti gledaj :) i prihvatam da ima ljudi koji mozda nisu culi za monty pyhton, u pravu si.
Nema tu ništa kontraproduktivno.
Evo ja naprimjer kad vidim neku seriju koja se pominje dosta puta, a nisam je gledao, onda znam da imam preporuke više ljudi/forumaša.
Valjda je to i bio smisao ove teme, da nije, neko je mogao sastaviti listu od 100 serija i zaključati temu :)
NeenaSa

#4494 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by NeenaSa »

Zasto ne, za mladje generacije. :roll:

ili @omarka misli - sve poslije nje potop :roll:

Koliko mladjih nikad nije vidjelo Montijevce.

P.s.
Neg' osobno, sve sto prelazi preko 10-ak epizoda , gdje kontinurirana fabula ide u nedogled (uskrsnuce likova , itd. itb.)
negledljivo.
MedenoSrce

#4495 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MedenoSrce »

NeenaSa wrote: Koliko mladjih nikad nije vidjelo Montijevce.
a i da su vidjeli k'o da bi skontali

NeenaSa wrote: Neg' osobno, sve sto prelazi preko 10-ak epizoda , gdje kontinurirana fabula ide u nedogled (uskrsnuce likova , itd. itb.)
negledljivo.
kako rekoh nije to za osobe slabije koncentracije :D pa i nema smisla preporucivati
omar little

#4496 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Sherlock_Holmes wrote: Nema tu ništa kontraproduktivno.
Evo ja naprimjer kad vidim neku seriju koja se pominje dosta puta, a nisam je gledao, onda znam da imam preporuke više ljudi/forumaša.
Valjda je to i bio smisao ove teme, da nije, neko je mogao sastaviti listu od 100 serija i zaključati temu :)
to je vec stvar pristupa i filozofije :D foruma. ima ljudi koji nadju, po ukusu, srodne forumase/ice i njihove prijedloge prate i uzimaju za ozbiljno. ostalo je just noise. :)
Saian

#4497 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

omar little wrote:
to je vec stvar pristupa i filozofije :D foruma. ima ljudi koji nadju, po ukusu, srodne forumase/ice i njihove prijedloge prate i uzimaju za ozbiljno. ostalo je just noise. :)
ne odaji polozaje :novine:
NeenaSa

#4498 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by NeenaSa »

MedenoSrce wrote:
NeenaSa wrote: Koliko mladjih nikad nije vidjelo Montijevce.
a i da su vidjeli k'o da bi skontali

NeenaSa wrote: Neg' osobno, sve sto prelazi preko 10-ak epizoda , gdje kontinurirana fabula ide u nedogled (uskrsnuce likova , itd. itb.)
negledljivo.
kako rekoh nije to za osobe slabije koncentracije :D pa i nema smisla preporucivati
Pod:
a) zar nije na nama da upuchejmo.

b) ti, ..... k'o relevantna osoba. :mrgreen:

P.s.
Shto ne volEm ovo tapshkanje po ramenu :mrgreen:
BJB

#4499 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Image
Ova serija nije skroz losa, ili skroz nije losa..Odgledajte jednu pa protumacite sami :D
Jesam li jedina kojoj ide na nerve glavni lik, ima on sharma, al' svako malo predje u Chuck Norris mode i
dobije batine..Nekako bi mi bio drazi da malo vise koristi mozak.
Image
Sherlock_Holmes

#4500 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sherlock_Holmes »

omar little wrote:
Sherlock_Holmes wrote: Nema tu ništa kontraproduktivno.
A mi novopečeni forumaši :mrgreen: ?
Mi se ipak služimo ovom filozofijom, dok ne uđemo u dublje forumaške vode. :)
Post Reply