Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
haqqlberry

#4476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by haqqlberry »

Kad jevrej kaže da je Izrael luđačka država...

theTruePath

#4477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Delboy.Trotter wrote:
BarbaDue wrote: Grijesis, u Ankari se na njihovom glavnom trgu, tokom rata a u vrijme pada Srebrenice, napada na Gorazde okupljalo po 100.000-200.000 hiljada protestanata. Kako ja znam, turski predsjednik je tada ostro kritikovao napade i dosta je uticao na odluku Klintona.
Pa ti Turci se samo okupljaju.
Gledam često vijesti, šta ko radi, oni se okupljaju. Pa barem jedno desetak-petnaest puta godišnje imaju neko jače okupljanje protiv nekoga.

Pa hvala im sto barem tako daju do znanja da im je stalo,,,turci su defiunitvno glavni u ummetu,kad se turci dignu dizu se i ostali...po prvi put vidjam arape da nose turske zastave,i skandiraju zivjela turska,,mislim da je to ekskluziva,jer su inace jako omrzeni ti turci medju arapima
BarbaDue

#4478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

greys wrote:osa je rekao da gdje god su muslimani u svijetu,tu su problemi.Sta diskutujete uopste sa tim likom..
Nije on puno pogrijesio, u pravu je, gdje god na svijetu ima muslimana tu je i konflikt. Samo sto nije bio posten i nastavio sa istinom do kraja pa rekao, da se vodi globalna politika ugnjetavanja muslimana i islama. Ima li igdje na svijetu da su muslimani napadali, ne, uvjek su napadnuti!
Pitajte_me

#4479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

BarbaDue wrote:
@Bošnjak wrote: Nije problem tekbir ni prosvjed. Problem je, "uvlačenje pod skute" Turcima, a za šta? Jesu li Bosnu podržali u predhodnom ratu , koliko su mogli? Nisu !Ti "veliki" opet će izgladiti svoje odnose, a mi trebamo biti "budale" i zamjerati se !!!
Grijesis, u Ankari se na njihovom glavnom trgu, tokom rata a u vrijme pada Srebrenice, napada na Gorazde okupljalo po 100.000-200.000 hiljada protestanata. Kako ja znam, turski predsjednik je tada ostro kritikovao napade i dosta je uticao na odluku Klintona.
U Istambulu zivi 1,3 miliona Bosnjaka. Samo ou kvartu """Nova Bosna" zivi 300.000 Bosnjaka koji za sebe do duse kazu da su Turci ali u vecini tih kuca bar jedan stariji clan porodice zna da prica bosanski. To je druga stvar.

I u Ankari zivi isto oko 600.000 takvih Bosnjaka. Prosjecan Turcin nije dolazio na te proteste. To su bili ti nasi Bosnjaci iz Turske zajedno sa Turcima Islamistima. Ovim istim sto su jucer protestovali sa zastavama hezbollaha i hamasa i Saudijske Arabije. Uglavnom su to siromasni Turci kloji nisu emanicipovani i skolovani. Zene su im pokrivene kao sto smo mogli jucer vidijeti na tv-u.

Uzmi npr. izjavu minsitra vanjskih poslova za vrijeme rata u Bosni:

"Mi smo sekularna drzava i duznost nasih vojnih snaga je da odbrane iskljucivo Tursku i Turski narod. Mi nemozemo biti branitelji svakakvih muslimana na svijetu."

To je izjavio u intervjuwu za bbc- tada i citav clanak imas jos uvijek negdje na netu kao PDF.
callmethebreeeze

#4480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

BarbaDue wrote:
greys wrote:osa je rekao da gdje god su muslimani u svijetu,tu su problemi.Sta diskutujete uopste sa tim likom..
Nije on puno pogrijesio, u pravu je, gdje god na svijetu ima muslimana tu je i konflikt. Samo sto nije bio posten i nastavio sa istinom do kraja pa rekao, da se vodi globalna politika ugnjetavanja muslimana i islama. Ima li igdje na svijetu da su muslimani napadali, ne, uvjek su napadnuti!
nisu bas muslimani tako nevini, kako ti zelis predstaviti. i teorija o muslimanima kao zrtvama je kontraproduktivna. svaki konflit treba analizirati i izvuci zakljucke. nista nije crno ni bijelo.
vs84sa

#4481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vs84sa »

BarbaDue wrote:
jel to Osmanlije vise nisu muslimani? hajd da i to cujem...
osa

#4482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:jebe se nekome sta osa i callmethebreeeze misle. i ja smatram da je embargo bio neprevadan, ali je po vazecim medjunarodnim zakonima bio legitiman. i radilo se o oruzju. ovdje se radi o humanitarnom konvoju. koji je imao podrsku citavog svijeta osim izraela. radi se o napadu izraelske vojske izvan izraelskih voda. to je to. to sti ti imas svoje drotovske teorije mozda pije vode na forumskoj diskusiji i to je okej. ja razumijem sto je izrael ovo uradio. ali i dalje ne mislim da je u redu. presli su sve mjere. to skontaj.
a o čemu ja drugom pričam cijelo vrijeme, postupak nije po međunarodnom pravu, ali mi je razumljiv, i ja bih ga učinio da sam na njihovom mjestu, prešli su oni odavno sve granice a preijeći će ih još puno puta, učinit će sve da zaštite svoju državu i svoj narod, idući brod navodno treba krenuti u srijedu, vidjet ćemo reakciju.
vidiš meni se .ebe za međunarodno pravo ako je tim ugrožen moja narod, moja zemlja i ja kao pojedinac, to za mene nije legitimno. vidiš za konvoj bi bilo puno bolje da je imao dozvolu izraela nego podršku cijelog svijeta, nitko tada ne bi stradao, jer u ovom slučaju su zainteresirane strane palestinci i izrael, svijet samo glumi da je zainteresiran i da mu je stalo, kad dođe do zla, ostat će stanovnici gaze, sami na svijetu....
osa

#4483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Pitajte_me wrote:
callmethebreeeze wrote:osa sve vise postoji da lici na drota na iz vica. da nisam prije godinu i par mjeseci sjedio u kancelariji ujedinjenih nacija u jerusalemu i slusao predavanje o tome kako izraelci na svake nacine otezavaju i mjenjaju pravila sta smije, a sta ne uci u gazu, mozda bih mu i povjeravao. evo jutros u svedskim novinama pise lik da nekada znaju, bez objasnjenja zabraniti uvoz mineralne vode, ali dozvole uvoz vocnog soka. i slicne bedastoce. 7

isto kao sto mnogi ovaj konflikt koriste da malo izluftaju svoj anitsemitizam, tako raznorazne ose koriste priliku da pokazu svoj prezir prema muslimanima i da pokazu kako isti arsini ne vaze za sve.

njegovo poredjenje humanitarnog konvoja sa uvozom oruzja na teritorij koji je pod embarog ujedinjenih nacija bi trebao uci u antologiju greatest shits ovog foruma.

Ma pusti osu. Obicni troll. Ali ono sto je istina je to da su Arapi bezmocni. Arapima moze svako sve raditi njihova pamet i inteligencija ne dopire dalje od tekbiranje i buljenje u kuran. Allah ce im pomoci a svijet oko njih koraca 21. vijekom; oni se nalaze u 13. vijeku jos uvijek samo sto su premijeli neke luksuze sa zapada.

Nikakva reakcija iz Arapskog svijeta ne dolazi. To ponavlaju i na CNN-u. Svako se cudi ali i svako zna da je svaka reakcija Arapa samo prazna prica jer iza te reakcije nema nikakvog pokrica.

Sa Turcima je druga stvar. Poznajuci Turke; one desnicare i ljevicare, nacionaliste i Islamiste; svi oni kada poginu negdje Turci su toliko emotivni da meni to ne bude jasno. Ostanem zbunjen i nije mi jasno dali glume ili su te suze u njihovim ocima stvarne? I znajuci Turke mogu samo reci da bi oni zbog ovoga poceli rat da se NAROD pita. Ne zato sto ti brodovi nisu stigli (za to prosjecnog Turcina stvarno boli kura* manje vise) nego zato sto je jedna strana vojska ubila Tursku nejac. Na to su Turci osjetljivi uzasno. I nema vecih nacionlista od Turaka. To mi povjrujet kada vam kazem jer je istina! Kakvi su to nacionlisti i kako oni sa pasijom vole svoju zemlju i narod.... ccc...
kakvo oduševljenje nacionalistima u turskoj, kad bi takvo bilo prema nacionalistina u bih, ne bi više bili bauk.....
Pitajte_me

#4484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

osa wrote:
Pitajte_me wrote:
callmethebreeeze wrote:osa sve vise postoji da lici na drota na iz vica. da nisam prije godinu i par mjeseci sjedio u kancelariji ujedinjenih nacija u jerusalemu i slusao predavanje o tome kako izraelci na svake nacine otezavaju i mjenjaju pravila sta smije, a sta ne uci u gazu, mozda bih mu i povjeravao. evo jutros u svedskim novinama pise lik da nekada znaju, bez objasnjenja zabraniti uvoz mineralne vode, ali dozvole uvoz vocnog soka. i slicne bedastoce. 7

isto kao sto mnogi ovaj konflikt koriste da malo izluftaju svoj anitsemitizam, tako raznorazne ose koriste priliku da pokazu svoj prezir prema muslimanima i da pokazu kako isti arsini ne vaze za sve.

njegovo poredjenje humanitarnog konvoja sa uvozom oruzja na teritorij koji je pod embarog ujedinjenih nacija bi trebao uci u antologiju greatest shits ovog foruma.

Ma pusti osu. Obicni troll. Ali ono sto je istina je to da su Arapi bezmocni. Arapima moze svako sve raditi njihova pamet i inteligencija ne dopire dalje od tekbiranje i buljenje u kuran. Allah ce im pomoci a svijet oko njih koraca 21. vijekom; oni se nalaze u 13. vijeku jos uvijek samo sto su premijeli neke luksuze sa zapada.

Nikakva reakcija iz Arapskog svijeta ne dolazi. To ponavlaju i na CNN-u. Svako se cudi ali i svako zna da je svaka reakcija Arapa samo prazna prica jer iza te reakcije nema nikakvog pokrica.

Sa Turcima je druga stvar. Poznajuci Turke; one desnicare i ljevicare, nacionaliste i Islamiste; svi oni kada poginu negdje Turci su toliko emotivni da meni to ne bude jasno. Ostanem zbunjen i nije mi jasno dali glume ili su te suze u njihovim ocima stvarne? I znajuci Turke mogu samo reci da bi oni zbog ovoga poceli rat da se NAROD pita. Ne zato sto ti brodovi nisu stigli (za to prosjecnog Turcina stvarno boli kura* manje vise) nego zato sto je jedna strana vojska ubila Tursku nejac. Na to su Turci osjetljivi uzasno. I nema vecih nacionlista od Turaka. To mi povjrujet kada vam kazem jer je istina! Kakvi su to nacionlisti i kako oni sa pasijom vole svoju zemlju i narod.... ccc...
kakvo oduševljenje nacionalistima u turskoj, kad bi takvo bilo prema nacionalistina u bih, ne bi više bili bauk.....
Ma nacionlisti bosanski imaju mnogo skromije ciljevi. Turskim nacionlistima je stalo da Turska postane vodeca vojna i ekonomska sila u evropi. Bosanskim nacionlistima, koliko ja znam, je dovoljno da se katolici vrate pod krila Bosnjastva i da se smanji uticaj Islamista na politicki zivot u Bosni. Turski nacionalisti su nekoliko svjetlecih godina dalje od ovih nasih bosanskih u ideoloskom smislu.
zemo_online

#4485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zemo_online »

dali je izrael nudio cca 92% teritorija palestincima da stvore svoju drzavu ,a oni to glat odbili?
theTruePath

#4486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Ma nacionlisti bosanski imaju mnogo skromije ciljevi. Turskim nacionlistima je stalo da Turska postane vodeca vojna i ekonomska sila u evropi. Bosanskim nacionlistima, koliko ja znam, je dovoljno da se katolici vrate pod krila Bosnjastva i da se smanji uticaj Islamista na politicki zivot u Bosni. Turski nacionalisti su nekoliko svjetlecih godina dalje od ovih nasih bosanskih.

Hmm ovi sa bosnjastva nisu bosnjacki nacionalisti jer njih i nema osim par budala koje se skupljaju na bosnjastvo.com

bosnjacki nacionalisti su ono sto bi u turskoj nazvali islamistima,a trenutno su na vlasti takvi i u turskoj
osa

#4487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

test01 wrote:dali je izrael nudio cca 92% teritorija palestincima da stvore svoju drzavu ,a oni to glat odbili?
ma oni hoće "100% palestina"....
Pitajte_me

#4488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Pitajte_me »

theTruePath wrote:

Ma nacionlisti bosanski imaju mnogo skromije ciljevi. Turskim nacionlistima je stalo da Turska postane vodeca vojna i ekonomska sila u evropi. Bosanskim nacionlistima, koliko ja znam, je dovoljno da se katolici vrate pod krila Bosnjastva i da se smanji uticaj Islamista na politicki zivot u Bosni. Turski nacionalisti su nekoliko svjetlecih godina dalje od ovih nasih bosanskih.

Hmm ovi sa bosnjastva nisu bosnjacki nacionalisti jer njih i nema osim par budala koje se skupljaju na bosnjastvo.com

bosnjacki nacionalisti su ono sto bi u turskoj nazvali islamistima,a trenutno su na vlasti takvi i u turskoj
Na vlasti u Turskoj je vojska. Ako nisi znao? A vojskom upravljaju ateisti i nacionalisti. U Turskoj je vojska i Allah i Muhamed. Tobe jarabi... Ali je tako. To ces shvatiti kada se budes udubio u Tursku i kada budes upoznao tu drzavu i taj narod.
greys

#4489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

osa wrote:
callmethebreeeze wrote:jebe se nekome sta osa i callmethebreeeze misle. i ja smatram da je embargo bio neprevadan, ali je po vazecim medjunarodnim zakonima bio legitiman. i radilo se o oruzju. ovdje se radi o humanitarnom konvoju. koji je imao podrsku citavog svijeta osim izraela. radi se o napadu izraelske vojske izvan izraelskih voda. to je to. to sti ti imas svoje drotovske teorije mozda pije vode na forumskoj diskusiji i to je okej. ja razumijem sto je izrael ovo uradio. ali i dalje ne mislim da je u redu. presli su sve mjere. to skontaj.
a o čemu ja drugom pričam cijelo vrijeme, postupak nije po međunarodnom pravu, ali mi je razumljiv, i ja bih ga učinio da sam na njihovom mjestu, prešli su oni odavno sve granice a preijeći će ih još puno puta, učinit će sve da zaštite svoju državu i svoj narod, idući brod navodno treba krenuti u srijedu, vidjet ćemo reakciju.
vidiš meni se .ebe za međunarodno pravo ako je tim ugrožen moja narod, moja zemlja i ja kao pojedinac, to za mene nije legitimno. vidiš za konvoj bi bilo puno bolje da je imao dozvolu izraela nego podršku cijelog svijeta, nitko tada ne bi stradao, jer u ovom slučaju su zainteresirane strane palestinci i izrael, svijet samo glumi da je zainteresiran i da mu je stalo, kad dođe do zla, ostat će stanovnici gaze, sami na svijetu....

Izgleda umovima kao sto si ti,a vjerujem da tako razmisljaju i ekstremni cionisti,samo postojanje Palestinskog naroda je ugrozavanje njihovog naroda.Zato i napad na humanitarni konvoj.Kad vidim kakvi likovi sjede u policiji,poput tebe,nije ni cudo da smo imali ovoliko zlocina tokom rata.
"Ako ugrozava moj narod,boli me briga za ljudska prava".Pojam sta ugrozava tvoj narod je zlocinackom umu vrlo rastegljiv.
Last edited by greys on 01/06/2010 12:03, edited 1 time in total.
citroen

#4490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by citroen »

Osa,vs84sa,nexo,callmethebreeeze i ostali slicni ovim,vas kao da je napravio Sharon,sa dodatkom karadzica i seselja...Stoko jedna,gadite mi se :x
haqqlberry

#4491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by haqqlberry »

greys wrote:
osa wrote:

Izgleda umovima kao sto si ti,a vjerujem da tako razmisljaju i ekstremni cionisti,samo postojanje Palestinskog naroda je ugrozavanje njihovog naroda.Zato i napad na humanitarni konvoj.Kad vidimkakvi likovi sjede u policiji,poput tebe,nije ni cudo da smo imali ovoliko zlocina tokom rata.
"Ako ugrozava moj narod,boli me briga za ljudska prava".Pojam sta ugrozava tvoj narod je zlocinackom umu vrlo rastegljiv.
U kakvoj policiji on sjedi? Reci da se šališ.
osa

#4492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

greys wrote:
osa wrote:

Izgleda umovima kao sto si ti,a vjerujem da tako razmisljaju i ekstremni cionisti,samo postojanje Palestinskog naroda je ugrozavanje njihovog naroda.Zato i napad na humanitarni konvoj.Kad vidimkakvi likovi sjede u policiji,poput tebe,nije ni cudo da smo imali ovoliko zlocina tokom rata.
kako razmišljaju cionisti, ne znam, za to bi trebao kontaktirati s nekim od takvih, vidiš embargo je ugrožavao moj narod i kršili smo ga, embargo je ugrožavao i tvoj narod, i kršili ste ga, znači li to da smo zločinački umovi, ja smatram da nismo, nego uparvo suprotno, zločinački umovi su oni koji su donijeli taj embargo, ali to je samo moje mišljenje, mišljenje kako ti kažeš "zločinačkoh uma", sva sreća po tvoje sunarodnjake a bogami i po tebe što je o kod vas bilo takvih "zločinačkih umova", da nisu svi "humanitarci" kao ti....
Qler

#4493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Qler »

Ma neko je rekao, Izrael ne treba postojati. Kad vidim sta rade sa onom Gazom, fakat mi nije jasna svrha ni EU ni UN ni NATO-a. Samo sjede i palamude. Umjesto da ih opale po usima. I kako je to dozvoljeno da Izrael ima nuklerake, i to je OK, a ako iko drugi i pomisli da ima bilo sta, pa i poster sa nacrtanom nuklearkom, onda je prijetnja za mir i stabilnost?

Da me ne shvatite pogresno, nemam nista protiv jevreja, ali imam protv Izraela.
azdralovic

#4494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by azdralovic »

ma sve je to ok , sto govorite...
nije crno i bijelo... ali vratimo se na pocetak

LJUDI SU IZGUBILI ZIVOTE I TO ZATO STO SU NEKOME VOZILI HRANU !!!

bez obzira bili oni ovi ili oni , ovakvi onakvi...

LJUDI SU!!!
greys

#4495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by greys »

Ja ne znam je li se ti pravis lud,vjerujem da pravis,jer toliko glup valjda nisi...Nikakav embargo ne postoji nad Gazom! Postoji samo nasilna opsada sa svih strana od strane Izraela koju niko u svijetu ne priznaje! Samo zlocinacki umovi mogu umisliti da humanitarni brodovi ugrozavaju njihov narod.
osa

#4496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

najava daljnjih akcija...

Izraelska mornarica će zaustaviti još jedan brod

Komandant izraelske mornarice izjavio je jutros da je ona spremna da zaustavi još jedan brod koji plovi prema pojasu Gaze, dan nakon što su izraelske snage napale konvoj brodova koji je nosio humanitarnu pomoć za Palestince.
Izraelski vojni radio je javio da će brod "Rejčel Kori" stići u vode Gaze do srede.
Mornarički oficir, čije ime se ne pominje, rekao je da se očekuje brzo preuzimanje kontrole nad brodom.
Istovremeno je najavio istrage kako bi se doneli zaključci, očito aludirajući na krvavi sukob u kome je juče poginulo devet međunarodnih aktivista na feribotu koji je nosio tursku zastavu.
U međuvremenu je Pokret za slobodnu Gazu, jedan od organizatora pomoći, rekao da je broj žrtava veći nego što je naveo Izrael, ali nije dao konačan broj.
Izraelska strana je saopštila da je na šest brodova bilo 679 putnika i da ih se 50 dobrovoljno prijavilo da ode iz Izraela prošle noći preko međunarodnog aerodroma Ben Gurion, da ih je 34 u bolnici i da je oko 600 preostalih u pritvoru, na jugu zemlje.
Izraelski ministar unutrašnje bezbednosti Jicak Aharonovič kazao je da policija skuplja dokaze da optuži aktiviste koji su napali komandose palicama, noževima i koji su pucali.
"Svi oni koji su digli ruke protiv vojnika će biti kažnjeni," rekao je on izraelskom radiju. Šest izraelskih komandosa ranjenih u sukobu zadržano je u bolnici.
Bodkin

#4497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bodkin »

je li moguce da svakoga ko ne napise da na Izrael treba baciti nuklearnu i da treba popaliti sve Izraelske ambasade i da su istovremeno turci nasa braca na forumu nazovu fasistom,cetnikom,stokom i ostalim pridjevima
osa

#4498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Bodkin wrote:je li moguce da svakoga ko ne napise da na Izrael treba baciti nuklearnu i da treba popaliti sve Izraelske ambasade i da su istovremeno turci nasa braca na forumu nazovu fasistom,cetnikom,stokom i ostalim pridjevima
stara praksa.....
theTruePath

#4499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

evo krece im i novi brod,11 malezijanaca,daj Boze da ne bude novog haosa :shock:
escobar_

#4500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by escobar_ »

Nije valjda da još uvijek vrijeme trošite na raspravljanje sa zagađenim umovima (tipa @osa i slični)? Možete vi tu iznijeti milion i jedan dokaz protiv njegovih baljezgarija, taj će uvijek imati svoje viđenje situacije jer je obični paćenik.

PS: @osa: Da, Turci su mi braća (po vjeri). Da, volim Tursku kao prijateljsku državu. Šta sad?
Locked