Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#4476 Re: Avio kompanije all about

Post by Edin H. »

Koshpa wrote:Image
A je li ti plate smjestaj u Istambulu ili to moras sam snositi?
GaRGa

#4477 Re: Avio kompanije all about

Post by GaRGa »

Edin H. wrote:

uplate ti penzinog 12 godina...
4zr4

#4478 Re: Avio kompanije all about

Post by 4zr4 »

GaRGa wrote:
Edin H. wrote:

uplate ti penzinog 12 godina...
hahahahahhahahahha :thumbup:
Morales

#4479 Re: Avio kompanije all about

Post by Morales »

Zna li neko kako doci do aerodroma Tuzla sa autobusne stanice?
drndalo

#4480 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Podaleko su autobuska stanica TZ i aerodrom TZL... Centar Zivinica je geografski dosta blizi... Pa vidi da izadjes u Zivinicama, a taxi do aerodroma odatle neko rece da ne bi trebao biti >5-6 KM...
Franjo Kluz

#4481 Re: Avio kompanije all about

Post by Franjo Kluz »

Jucer sam dosao iz Berlina u Rijeku Ryan Air-om i na moje veliko cudjenje zatekao avion B&H Airlinesa na Krku ???
O cemu se tu radi , da nije proradila linija Sarajevo - Rijeka ??? Cestom je 610 km iliti 7 i po sati kolima.
Pozz
Rudi
drndalo

#4482 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Samo se ti nadaj... :lol:
baxul

#4483 Re: Avio kompanije all about

Post by baxul »

Franjo Kluz wrote:Jucer sam dosao iz Berlina u Rijeku Ryan Air-om i na moje veliko cudjenje zatekao avion B&H Airlinesa na Krku ???
O cemu se tu radi , da nije proradila linija Sarajevo - Rijeka ??? Cestom je 610 km iliti 7 i po sati kolima.
Pozz
Rudi
da nisu ovi http://en.wikipedia.org/wiki/BH_Air
Koshpa

#4484 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

Franjo Kluz wrote:Jucer sam dosao iz Berlina u Rijeku Ryan Air-om i na moje veliko cudjenje zatekao avion B&H Airlinesa na Krku ???
Pozz
Rudi

Kolega, radimo neke cartere za jednu firmu po Hrvatskoj
drndalo

#4485 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Izgleda da su "uletili" na DanubeWings linije za HR, vjerovatno je Danube-ov ATR "ispao" sa nekim kvarom pa im je valjalo "zakrpiti" ugovorene letove, a sezona je u jeku... Nadam se da su to bar pristojno naplatili... :wink:
novi.dan.nova.nafaka

#4486 Re: Avio kompanije all about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Recimo da čovjek hoće da redovno leti u Munchen, svakih mjesec dana. Jel najbolje u tom slučaju rezervisati karte unaprijed na nekoliko mjeseci (ako zna otprilike u kojem dijelu mjeseca putuje) ? Imaju li neki folovi po tom pitanju koji nude edreams, kayak i slični ?
staradis

#4487 Re: Avio kompanije all about

Post by staradis »

Aerodromske takse su uzas

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
drndalo

#4488 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Recimo da čovjek hoće da redovno leti u Munchen, svakih mjesec dana. Jel najbolje u tom slučaju rezervisati karte unaprijed na nekoliko mjeseci (ako zna otprilike u kojem dijelu mjeseca putuje) ? Imaju li neki folovi po tom pitanju koji nude edreams, kayak i slični ?
U principu ti to za tu liniju za MUC zavisi prvenstveno od LH, koliko planiraju sjedista u kojoj sezoni, prema ocekivanom saobracaju, pa porede planirano punjenje sjedista sa aktuelnim, pa ubacuju "akcije" ako ima potrebe, ili pocinju "derati" skupljim tarifama ukoliko im je punjenje bolje od ocekivanog... Kod vecine starih kompanija, povratna karta koja ukljucuje min. 3 noci ili subotu navecer na destinaciji su osjetno jeftinije od onih kojima se "poslovnjaci" vracaju kuci sa sluzbenog puta, isti dan, ili sutra... Dakle uvijek pokusaj planirati da ukljucis subotu navecer, ne skodi...

Svi ostali web-site-ovi koji prodaju karte u startu zavise od kompanije od koje sve startuje... Ne mogu ti jeftinije prodati nesto nego sto prevoznik hoce prodati njima/preko njih...

U zadnje vrijeme je trend da i neki stari mrezni prevoznici pocinju prodavati karte kao sto to odavno rade LCC kompanije, povratnu kartu kao jednostavan zbir 2 odvojena jednosmjerna leta... Bez dodatnih doplata za raniji povratak (<3 dana)... Nemoj mijesati ovo "bez doplata" sa cinjenicom da ako hoces da mijenjas datum letenja/let nakon kupovine karte, moras doplatiti neki fixan trosak, plus razliku u tarifi karte....
smolsvoje

#4489 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

Svaka cast BH Airlines . Profesionalno odradjeno . Mozda bi bolje bilo da su stjuardese zenske osobe a ne bilderi ali to utice samo na pogled ali nema veze sa profesionalnim zadacama.
Nadamo se da ce ovoga jos biti .

Jos jednom :thumbup:
drndalo

#4490 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

??? BH Airlines, odradjeno, profesionalno, bilderi, stjuardese ? Sta je odradjeno, da ih i mi pohvalimo ???
skenderija04

#4491 Re: Avio kompanije all about

Post by skenderija04 »

Da li neko zna da li Adria Airwais ima neki plan sa bobama ili nesto slicno? Da li imaju akcije za Sarajevo? Jaran mi je rekao da postoje firme iz ljubljane koje jeftino vrse transfer izmedju Ljubljanskog aerodroma i aerodroma u Trstu,Veneciji,Trevizu Klagenfurtu i Grazu odakle se moze hvatati kvalitetna veza za skoro svugdje. Nikada nisam isao Adriom pa ne znam cijene SJJ- LJubljana.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4492 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Da li neko zna da li Adria Airwais ima neki plan sa bobama ili nesto slicno? Da li imaju akcije za Sarajevo? Jaran mi je rekao da postoje firme iz ljubljane koje jeftino vrse transfer izmedju Ljubljanskog aerodroma i aerodroma u Trstu,Veneciji,Trevizu Klagenfurtu i Grazu odakle se moze hvatati kvalitetna veza za skoro svugdje. Nikada nisam isao Adriom pa ne znam cijene SJJ- LJubljana.
Imali su nedavno veliku akciju... mogla se uzeti karta SJJ - LJU za 50-60 eura. Ali to je završeno i sad su cijene "normalne", osim ako ne uzimaš više mjeseci unaprijed (ali ni tad nisu jeftine).
skenderija04

#4493 Re: Avio kompanije all about

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:
skenderija04 wrote:Da li neko zna da li Adria Airwais ima neki plan sa bobama ili nesto slicno? Da li imaju akcije za Sarajevo? Jaran mi je rekao da postoje firme iz ljubljane koje jeftino vrse transfer izmedju Ljubljanskog aerodroma i aerodroma u Trstu,Veneciji,Trevizu Klagenfurtu i Grazu odakle se moze hvatati kvalitetna veza za skoro svugdje. Nikada nisam isao Adriom pa ne znam cijene SJJ- LJubljana.
Imali su nedavno veliku akciju... mogla se uzeti karta SJJ - LJU za 50-60 eura. Ali to je završeno i sad su cijene "normalne", osim ako ne uzimaš više mjeseci unaprijed (ali ni tad nisu jeftine).
Hvala puno. Vidio sam na sajtu od 120 pa na vise. Kad sve saberes i nije neka pljacka.
smolsvoje

#4494 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

drndalo wrote:??? BH Airlines, odradjeno, profesionalno, bilderi, stjuardese ? Sta je odradjeno, da ih i mi pohvalimo ???

Ti u prethodnom postu rece da su ''izgleda uhvatili'' nesto od Danube wingsa prema HR,pa mi to govori da znas o cemu se radi. Ja sam samo dodao da je posao profesionalno odradjen , ne znajuci da ce ugovor biti produzen za jos 2 dana. I nisu samo linije prema Hrvatskoj nego ima i Ciriha i domacih linija unutar Ceske i Slovacke a i izmedju gradova u Poljskoj.
A ako te interesuje detaljnije , nema nijednog pokvarenog DW aviona nego su uzeli malo vise nego sto mogu progutati pa onda traze pomoc sa strane. Posao nije isao direktno nego preko brokera.
Valjda se proculo za onih 7******* zvjezdica iz Sigurnosti letenja, ko zna ???
drndalo

#4495 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Ah to, pa nisam bio siguran na sta mislis, oni bilderi u tekstu su me totalno na pogresan put naveli... Nemam nista protiv da rade i zarade sta i "sa strane"... Cak i podrzavam...
drndalo

#4497 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Ma da, giganti, jos malo pa kao Qantas... :-)
karanana

#4498 Re: Avio kompanije all about

Post by karanana »

air serbia.
oni bi mogli nesto i uraditi sada kad su se udruzili sa bracom arapima.
drndalo

#4499 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Vidicemo na sta ce to na kraju izaci, ozbiljan igrac ih je uzeo, doduse po naredjenju "onogakojidrzisvekeseuAbudhabiju", pa bumo videli... Potreban, ali ne i dovoljan uslov imaju... I Turkish je ozbiljan igrac u svijetu, i on je po naredjenju "nekogaodozgo" morao uzeti BH Airlines, pa smo vidjeli da od te "ljubavi" ne bi nista na kraju... Nije da sam ptica zloslutnica, ali svasta tu moze poci po zlu, puno je para u pitanju, a dovoljna je i jedna dobro pozicionirana budala da to minira...
ganjeta

#4500 Re: Avio kompanije all about

Post by ganjeta »

Najjeftinije karte za Barcelonu, preko koje agencije? Inače trebaju mi dvije za odrasle osobe i za dijete od 2.5 godine i to za ljeto sljedeće godine?
Post Reply