jefferson wrote:Lobiranje korupcija i mito? Izvini jaro, za 263 miliona ja nisam porekao, ja sma ti cak rekao da je cifra veca, a to nije korupcija i mito jer proces lobiranja ne ide na takav nacin.
Korupcija i mito podrazumjevaju stavljanje para u dzep politicara, nesto sto se u americi itekako gleda pod lupom medija.
medjutim, kako rade lobisticke grupe je prekomplikovano da objasnjavam sada jer mi je stvarno mrsko.
Nadji bilo koju knjigu koja ti objasnjava americki sistem, vladu i ustav pa ces vidjeti da lobiranje nije ono sto nasi ljudi misle. Te pare prvenstveno idu ljudima koji su bili na visokim pozicijama prije i koji imaju pristup ljudima koji odlucuju, advokatima, itd, itd.
Korupcija i mito? Bez uvrede, ali profulo si poentu lobiranja jer lobiranje ima drugacije znacenje!
Nisi ti problem kao pojedinac, jesil uplatio ili ne, drzava je problem jer nema odgovora na takvo nesto. Mi ocekujemo uvijek tudju pomoc, ali ako je neko drugi u pitanju onda moze do smrti iskrvariti cekajuci nas drzavu! E to je razlika izmedju nase i americke drzave ili kine!
nasmijao bi se sa onim glupim smajlijima,ali ....
moj prijatelju,ti smatras lobiranje ok i to nije korupcija po tvom shvatanju
vrlo,vrlo interesantno
ti definitivno nisi glup frajer,ali je interesantno kako je moguce da covjek poput tebe popusi foru i da povjeruje u taj supljak
recimo blackwater intenzivno ,,lobira,, i kao sasvim slucajno dobijaju multimilonske ugovore u iraku i afganistanu,i onako bezeveze u new orleansu se pojave,ali zaro klepe ekstra lovu
to radi i dikov haliburton i sasvim,sasvim slucajno oni su uboli mulitmilijrderske ugovore u iraku i afganistanu
tako je i farmaceutske industrija ,,lobirala,, preko sentora koji je svojim angazmanom izborio se da ta kompanija dobije neke ugovore od vlade
i sasvim slucajno taj tip poslije postaje jedan od direktora te kompanije,detaljnije o tome mozes da pogledas u moorovom ,,sicko,,
pa da sad ne nabrajam sve ostale industrijske grane koje ,,lobiraju,,
usput oko 10 000 lobistickih firmi djeluje u washingotnu
ali kod nas se to kaze sasvim,sasvim drugacije i tako npr kad neka firma ili pojedinac ,,lobiraju,, neke nase parlamentarce to najednom postaje mito i korpucija
hmmmmm,zbunio si me sad skroz,moracemo da pojasnimo bakiru,pecaninu i ostalima da ipak je brankovic nevin,jer on sve radi po zakonu i zbog lobiranja
tako da je sada sve ok