Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lab3352

#4476 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Morbilly: Drago mi je pravo da sam napokon otkrio jedan blog, a da ti nisi to vidio prije :mrgreen: ... Ima veoma fin izbor psychobilly albuma ...

Chico is left the building!

Slazem se da tema koju je poceo ima mjesta, ali ne zelim onakve tonove, onakvu pricu, koja vodi na nacionalno. Sve je to mogao uraditi i bez posljednje recenice (koja je nebitna), ali ne zelim da se iko ovdje osjeca nelagodno ili bilo sta drugo. Nadam se da me svi razumiju ... Sto se tice drugih tema ovdje, mislim da je to normalan slijed naseg poznastva iz Medulina i ne vidim tu nista lose iskreno ... Na ovaj topic su svi dobro došli ko želi da raspravlja o kulturi pedesetih godina i svim njenim pod žanrovima i nastavcima.

Jednostavno, tema ima mjesta, ali po tome je cijela scena opskurna, jer da budemo realni, ko prodaje vise od 1000 albuma od A liste rockabilly / psychobilly grupa sem The Stray Cats ili Matchbox? Onda cemo doci do zaključka da je sve ovo sto ovdje smo pricali ili ono sto voliko veoma opskurno i beskorisno! Sto nije tacno, naravno? Ja nedjelim grupe po nacionalnoj pripadnosti, vec po vrsti muzike i po kvaliteti. MQ ne slusam uvijek (čak za moj ukus previse auth, sto sam prije naveo), ali Karlova muzika pronađe svoje mjesto kod mene u određenom trenutku. I ovo isto vazi i za Med Man, Nick, Lucky, Voodoo ... Ja ako zelim rockabilly volim da cujem jak zvuk, volim neo, volim dobre primjese psychobilly zvuka (zato mi se svidilo ono sto Fitz radi s svojom grupom). Znaci prica i tema oko toga je dobra, ali na normalan nacin, ne provokacijama, jer smo svi ovdje u jednom velikom "tunelu balkanskog ništavila", gdje nas nesto sto se javljamo ovdje i pisemo, pokusavamo da održimo (na kraju to su sve lijepe uspomene)
CharlieMemphisMafia

#4477 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

Nikola nedostupan si na mobilni, pročitaj privatnu poruku i javi se...što pre to bolje.
morbilly

#4478 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

@lab: nisam skužio da je bilo nacionalnih provokacija kod Čike, ali stilskih definitivno je
dobro, ajde, zaslužio je da ga baniraš na dan-dva, čisto kao upozorenje ;-)
CharlieMemphisMafia

#4479 Re: Rockabilly - Psychobilly

Važan info za ljude iz BG-a:

Zahvaljujući dobrim ljudima iz Gracelanda :D , Povetarca, Nikolinom bendu i meni,

Ulaz za Elvisovu žurku na Povetarac u nedelju 16.08 od 17-24h je BESPLATAN! :dance:

Over and out.

:-)
Nick Drag

#4480 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

CharlieMemphisMafia wrote:Važan info za ljude iz BG-a:

Zahvaljujući dobrim ljudima iz Gracelanda :D , Povetarca, Nikolinom bendu i meni,

Ulaz za Elvisovu žurku na Povetarac u nedelju 16.08 od 17-24h je BESPLATAN! :dance:

Over and out.

Image
Nice Guy Eddie

#4481 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

CharlieMemphisMafia wrote:Važan info za ljude iz BG-a:

Over and out.

Jel to "free entrance" za sve goste na Povetarcu ili za "forumašku BG podružnicu".

Okačio sam Nickov flajer na par foruma pa da znam da ga "apdejtujem" na vreme
Last edited by Nice Guy Eddie on 10/08/2009 12:26, edited 1 time in total.
Nick Drag

#4482 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

ZA SVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nice Guy Eddie

#4483 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Matori brz si kao fuckin lightnin'... :dance:
sun56

#4484 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

preobskurna smo scena, da bi olako isključivali ljude koji vole R-a-B i sajko
ja nisam za baniranje, barem ne kad netko prvi put pređe granicu dobrog ukusa
svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ga treba iznijeti bez da nekog vrijeđa

jedino kad bi se to ponavljalo ...

zato bi mi bilo draže da je dotični ovdje, da se predstavi, tako da znamo tko stoji iza nicka
onda se ako treba uvijek može žučljivije raspravljat i negdje na kavi/pivi kako je rekao Divlji
Nick Drag

#4485 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

NEGO!!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nice Guy Eddie

#4486 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Matorac dobar ti taj "airbrush" :lol: :lol:
CharlieMemphisMafia

#4487 Re: Rockabilly - Psychobilly

sun56 wrote: se ako treba uvijek može ŽUČLJIVIJE RASPRAVLJAT ..... kako je rekao DIVLJI
:D :D :D :D
HAHAHAHAHHA!!!
Nek proba ko sme.
lab3352

#4488 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ja iskreno sumnjam u Chicovu iskrenu diskusiju ovdje, jer da je to htio, imao je priliku, koju je veoma brzo, nakon veoma fine dobrodošlice od sviju, upropastio. I sumnjam da bi se nakon onoga posta ikada predstavio (znam da ovo sada cita)?!

Kao sto sam rekao, da je drugacije nastupio, bilo bi OK, onako ne ide (nezelim da se iko osjeca uvrijeđen i tome slicno) ... Sem toga nismo mi jedini i poslati da ovdje raspravljamo oko rockabilly kulture, vec smo s ciljem da nas bude sto vise i da vidimo gdje je scena, sta ima novo, kakva su misljenja?

Na ovaj topic je svako dobrodosao i nije samo prica oko rockabilly striktno, imamo mi i drugih stvari za pričati ... kao npr (nikako da se kanim ove slike):

Image

;-) ;-) :mrgreen: :mrgreen:

:thumbup:
morbilly

#4489 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

nije ništa upropašteno, vrati nam ga nazad! :dance:
sun56

#4490 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:Image
ako je ovo on, može vas i vrijeđat što se mene tiće :lol:
CharlieMemphisMafia

#4491 Re: Rockabilly - Psychobilly

Image

Jeste da je ova slika iznad bolja, ali jbg ....trenutno sam u marketingu za Elvisovu godišnjicu. :D

The 'New Gladiators' DVD will be released in PAL format on August 25 and is now available to pre-order. This DVD contains the long awaited footage of Elvis taking part in Karate demonstrations. The DVD will feature extra's including a voice-over option from one of Elvis' Karate associates, Wayne Carmon who was there when much of the footage was filmed. Pre-order, go inside the dojo with Elvis Presley, the greatest
Last edited by CharlieMemphisMafia on 10/08/2009 13:40, edited 1 time in total.
sun56

#4492 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Čarli, ovo ti je offtopic. Kralj 70-ih nije sviral ni r-a-b a ni sajko :lol:
lab3352

#4493 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:mrgreen: ... interesantno ... i neka bude:

Chico, znam da ovo sve citas i javi se na [email protected]
@Charlie: ovo izgleda opako, samo jos jedan mali dodir Nicka na ovu sliku i sve ce biti rijeseno!
Last edited by lab3352 on 10/08/2009 13:17, edited 1 time in total.
morbilly

#4494 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

thx, labe
nadam se da ga sad nismo zastrašili i smekšali, taman mu je krenulo :D
CharlieMemphisMafia

#4495 Re: Rockabilly - Psychobilly

sun56 wrote: Kralj 70-ih nije sviral ni r-a-b a ni sajko :lol:
Ovo je jedna od predrasuda koju ćemo razbiti u nedelju.
Ali ozbiljno. Čak je i zadnjih godina pred smrt promenio produkciju i aranžmane
i na koncertima svirao sa country/blues zvukom, a nije da nije i pre toga (70-ih) snimao regularne ploče
sa country & blues pesmama. Jedino što mu je falilo su dobre rock pesme, koje nije imao u ponudi,
sem Burning Love. A štos je bio u tome što su mu iza ledja, kada bi dobio ponudu da snimi nečiju pesmu,
ljudi iz RCA zvali autora pesme i tražili da im proda autorska prava jer 'to tako mora sa Elvisom'.
On to nije znao dugi niz godina, niko nije imao hrabrosti da mu kaže.
Zato je uglavaom svirao na koncertima klasike, jer je publika uvek tražila iste pesme.
Probao je 1974 da promeni repertoar na koncertima i ta turneja je bila mlako dočekana od publike,
pa se vratio na 'bubble gum rock and roll' - po njegovim rečima.

@Omar - hehehehe, da sam je ranije našao, bila bi na Nikolinom plakatu... :thumbup:
sun56

#4496 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

samo razbijaj predrasude stari,
meni su 70-e, nakon Suna, njegov najdraži period, pogotovo koncertni albumi, pa zvalo se to i bubble gum r'n'r
lab3352

#4497 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Elvis '70ih = :thumbup: :thumbup: :thumbup:
CharlieMemphisMafia

#4498 Re: Rockabilly - Psychobilly

sun56 wrote:samo razbijaj predrasude stari,
meni su 70-e, nakon Suna, njegov najdraži period, pogotovo koncertni albumi, pa zvalo se to i bubble gum r'n'r
Sve 5, razumemo se....bubble gum r'n'r - to je čak i on počeo da zove tako neke njegove pesme(one mekane)
valjda mu se smučilo, koliko puta ih je otpevao.
Inače zanimljivo je šta je on imao od ploča i slušao kući, u ogromnoj kolekciji su pored ostalih bili i neočekivano:
Dave Edmunds, Animals, James Brown, i očekivano: Sam Cook, Jerry Lee i mnogi drugi,
uglavnom jako puno soula i RNB -ja na primer..(da je znao svaku country i gospel pesmu od pre 50-ih to se zna)
Zaboravio sam neke zanimljive sigurno....

Inače dobra anegdota, kad su ga upoznali sa Kleptonom, rekli mu da je perspektivan muzičar. A on već poznat po EU.
Ovaj ga pita koji instrument svira, Kaže Klepton gitaru...kaže Elvis, 'ako hoćeš upoznaću te sa mojim gitaristom
James Burtonom, da ti pokaže neke fore' ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U stvari, ovaj ga iznervirao u startu, trebali su se naći u bioskopu i Elvis došao pravo sa svog ranča u kaubojskoj
opremi i pick-up-u...i on uvek parkira na odredjenom mestu. Kad tamo stoji Kleptonova limuzina. Ovaj se nervira:
'Who the fuck is Eric Clepton?!!!! ' Ulazi u bioskop, Elvis uvek sedi na sredini sale a ostali IZA NJEGA.
KAd eto ga Klepton, seo na njegovo mesto na sredini sale.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Još je dobro i prošao...

Joj, kako će tek da bude kad budemo radili svirku u oktobru, kad imamo ovoliko posla sada...
Nick Drag

#4499 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

Pre tretmana................
Image

..........i posle
Image
CharlieMemphisMafia

#4500 Re: Rockabilly - Psychobilly

Nikola....za tebe će biti posebno blok repertoara iz 70-ih!
Post Reply