Chico is left the building!
Slazem se da tema koju je poceo ima mjesta, ali ne zelim onakve tonove, onakvu pricu, koja vodi na nacionalno. Sve je to mogao uraditi i bez posljednje recenice (koja je nebitna), ali ne zelim da se iko ovdje osjeca nelagodno ili bilo sta drugo. Nadam se da me svi razumiju ... Sto se tice drugih tema ovdje, mislim da je to normalan slijed naseg poznastva iz Medulina i ne vidim tu nista lose iskreno ... Na ovaj topic su svi dobro došli ko želi da raspravlja o kulturi pedesetih godina i svim njenim pod žanrovima i nastavcima.
Jednostavno, tema ima mjesta, ali po tome je cijela scena opskurna, jer da budemo realni, ko prodaje vise od 1000 albuma od A liste rockabilly / psychobilly grupa sem The Stray Cats ili Matchbox? Onda cemo doci do zaključka da je sve ovo sto ovdje smo pricali ili ono sto voliko veoma opskurno i beskorisno! Sto nije tacno, naravno? Ja nedjelim grupe po nacionalnoj pripadnosti, vec po vrsti muzike i po kvaliteti. MQ ne slusam uvijek (čak za moj ukus previse auth, sto sam prije naveo), ali Karlova muzika pronađe svoje mjesto kod mene u određenom trenutku. I ovo isto vazi i za Med Man, Nick, Lucky, Voodoo ... Ja ako zelim rockabilly volim da cujem jak zvuk, volim neo, volim dobre primjese psychobilly zvuka (zato mi se svidilo ono sto Fitz radi s svojom grupom). Znaci prica i tema oko toga je dobra, ali na normalan nacin, ne provokacijama, jer smo svi ovdje u jednom velikom "tunelu balkanskog ništavila", gdje nas nesto sto se javljamo ovdje i pisemo, pokusavamo da održimo (na kraju to su sve lijepe uspomene)