AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mendoza

#4476 Re: AC Milan

Post by Mendoza »

Tvrdim nepobjedivi smo :-D :-D :-D
bosnianidiot

#4477 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Krenulo je...red je vise da nekom utrpamo 3-4 komada, unisti mi zivce strahovanje hocemo li primiti neki glup gol, sto se desavalo previse puta ove sezone..
burgundy

#4478 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Trebalo je ranije povest bilo je sansi za to,ali 2 komada u prvom not bad :D U svim segmentima igre smo bolji,i dok su laziali bili kompletni,poslije iskljucenja Candreve gol je visio u zraku.Imamo bekova za izvoz :lol: De Sciglio me podsjeca na Beckhama kakva elegancija kakvi centarsutevi,steta sto ono ne udje u go.Lula ima problema sa Abateom, ispada Senad lahko.U drugom samo nastaviti ovako i biti precizniji i smireniji u zavrsnici.I da Flamini se vratio i odlicno igra.
bosnianidiot

#4479 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Poludio Pazzini 8-)
fatality

#4480 Re: AC Milan

Post by fatality »

a sto nije igrao balo ?
burgundy

#4481 Re: AC Milan

Post by burgundy »

fatality wrote:a sto nije igrao balo ?
Povreda.

Super igramo i u uzlaznoj smo formi .Moramo biti bolji pred golom jer stvaramo dosta sansi.Shaarawy je trebao bar jedan pospremit veceras,ali dobar posao je odradio.Olaksao je posao iskljucenjem Candreve.Trica legla za trece mjesto,mora se i moze se nastaviti ovako i lovit Napoli.Raduje povratak Flaminija,puno bolji igrac od Nocerina.
forzamilan

#4482 Re: AC Milan

Post by forzamilan »

ImageImage
ganjeta

#4483 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Odlična forma pred revanš :thumbup: . Nisam uspio cijelu pogledati, nego samo drugo pa zanima je li bio crveni ili je sudija gurao kao po običaju :D .?
ganjeta

#4484 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Nadam se da je bio vani :wink: :dance: .
burgundy

#4485 Re: AC Milan

Post by burgundy »

ganjeta wrote:Odlična forma pred revanš :thumbup: . Nisam uspio cijelu pogledati, nego samo drugo pa zanima je li bio crveni ili je sudija gurao kao po običaju :D .?
Faraon je bio slomio Biavu i imao je otvoren put prema golu,u tim slucajevima dovoljan je i mali kontakt da se svira faul jos ako je s ledja i zadnji igrac nema tu puno price.Sudije su vijecale dobre 3 minute,jer je bilo takodje diskutabilno da li je faul bio u 16 ili ne.Znaci alternativa penal i zuti ili slobodnjak i crveni.Na kraju zasluzen crveni za Candrevu.
Atticus Finch

#4486 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Ajmo redom:

1. ne postoje nikakve alternative penal ili ne pošto je faul napravljen van šesnasterca. da je svirao penal, napravio bi grešku, isto kao što je napravio zbog crvenog kartona.

2. pravila kažu da je crveni ako faul napravi zadnji igrač, pa i na snimku koji si ti postavio se vidi da nije zadnji igrač, dakle žuti karton i slobodan udarac.

3. današnja moviola u svim sportskim listovima je jasno potvrdila ovo što sam ja rekao.

4. činjenica je da sudije šilje Milanu ove sezone i to je teško osporiti, dovoljno je imati konekciju i jutjub.
Atticus Finch

#4487 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Moguće da sam neozbiljan, kao i 10ak sportskih listova (moviola) u Italiji, koji su jednoglasno utvrdili već rečeno, dakle grešku Rizzolija. Slika kao statični medij može zavarati, situacija je mnogo jasnija na videu iznad, gdje su kretnje igrača od krucijalne važnosti za pravilnu odluku.

Da razjasnim do kraja, u situaciji borbe za Ligu prvaka, ja kao ljubitelj Seria A, uvijek ću navijati za Milan, jer imaju ozbiljnu ekipu i uvijek jaku ambiciju da naprave nešto više, ali nećemo sad poricati očigledno. Milan je dobrano poguran ove sezone, na štetu, prvenstveno, Lazia i Intera, kao konkurenata za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.
Atticus Finch

#4488 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Ne tvrdim ja nego pravila. Ali da se ne ponavljam, već sam napisao u dva posta svoj stav, toliko od mene.
burgundy

#4489 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Opet se moram vratiti na igru Milana posljednjih sedmica.Ova ekipa mi je puno uzbudljivija za gledat nego ona sa Ibrom.Sa vracanjem u formu igraca kao sto su Boateng,Abate,Flamini i Milanova igra je pocela da ima stil i daje rezultate.Allegri je nasao pravu formaciju,dao je sansu mladim igracima.Jako mi je drago da su B&G vjerovali u Allegrija.Odlicno sa Tassottijem radi sa mladim igracima,ni najveci optimisti se nisu mogli nadati ovakvom uzletu Shaarawy-ja.De Sciglio ce biti jedan od najboljih bekova u Evropi,izdanak Milanove skole.Montolivo je jedan od najboljih veznih igraca u Italiji i Milan mu je trebao da se svijet malo bolje upozna sa njim.U svim bitnim i velikim utakmicama je sjajio.Imamo jako fin balans jako mladih,mladih i veterana u ekipi.Odlazak glavnih igraca iz prosle godine je uticao na start ove sezone,ali to nije bilo mjerilo i pokazatelj stvarne snage ovog tima."Staracki dom" je stvar proslosti.Shaarawy,Balotelli,Niang,De Sciglio od sljedece godine Cristante koji ce biti prekomandovan u prvi tim Saponara koji odlicno igra u Seriji B,Salomon koji tek treba pokazati sta moze,uz igrace kao sto su Boateng,Montolivo Abate ovaj tim ima svijetlu buducnost.Prioritet je jak odbrambeni igrac,mislim da su toga svjesni i u upravi i da ce se za trazenjem istog krenuti zavrsetkom ove sezone.Finansijska situacija je konsolidovana i spremno se docekuje nadolazeci FFP.Bitno je da je fokus stavljen na stvaranje radije nego na kupovinu igraca.Omladinska skola je kljuc i tu se pocelo veoma kvalitetno raditi.
Partijaner

#4490 Re: AC Milan

Post by Partijaner »

Ovaj isti Adilovic. :mrgreen:
Image
burgundy

#4491 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Super vazna pobjeda za mirnocu u prvenstvu.Ne tako lagana utakmica,lose sudjenje na stetu Genoe gdje im nije dosudjen bar jedan penal,takodje jako gruba igra đenovljana gdje je sudija morao bar jedan direktan crveni pokazat.Krvnicki start Bova nad Constantom,kung fu start Bertolacija nad Muntarijem i napadi na Baloteliju koji postaju pravilo.
Pazzini odlican go,nadam se da nije ozbiljinija povreda i da ce biti na Camp Nou,Flamini lavovski dio posla odradio nije mu trebala ona simulacija,Niang najlosiji i da su penali dosudjeni to bi sve bilo njegovo maslo.Faraon tih i neprimjetan,Siljo vrlo dobar,prvi go potece od njega.Allegri dvije glavne rijeci Dai Dai i Calma Calma, i Mariooooo :)
burgundy

#4492 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Utorak Camp Nou hmm.

Izuzetno vazna utakmica za obje ekipe.Barca nakon serije losih rezultata u zadnje vrijeme,trazit ce sve da joj ova utakmica spere te lose rezultate,realno gledajuci za njih je ovo mec sezone.S druge strane Milan ima lijepu prednost,a istorija nas uci da nista nije sigurno ili lako u Milanovom slucaju.Deportivo,Arsenal,Liverpool to su utakmice koje potvrdjuju da su preokreti itekako moguci.Barca ako misli proci dalje mora igrati kao Milan na San Siru tj perfektno.Milan je ranjiv,kao sto je i Barca ranjiva.Respekt svakako,ali i hrabrost se treba pokazati.Nadam se lijepoj utakmici,i nadam se da sudije nece unistiti utakmicu kao prosle godine i sramno dosudjenog penala.
oridjidji

#4493 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Image
oridjidji

#4494 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Atticus Finch wrote:Ajmo redom:

1. ne postoje nikakve alternative penal ili ne pošto je faul napravljen van šesnasterca. da je svirao penal, napravio bi grešku, isto kao što je napravio zbog crvenog kartona.

2. pravila kažu da je crveni ako faul napravi zadnji igrač, pa i na snimku koji si ti postavio se vidi da nije zadnji igrač, dakle žuti karton i slobodan udarac.

3. današnja moviola u svim sportskim listovima je jasno potvrdila ovo što sam ja rekao.

4. činjenica je da sudije šilje Milanu ove sezone i to je teško osporiti, dovoljno je imati konekciju i jutjub.
Šilje li nam u ligi prvaka?
Zmijuga loma

#4495 Re: AC Milan

Post by Zmijuga loma »

Atticus Finch wrote: 2. pravila kažu da je crveni ako faul napravi zadnji igrač, pa i na snimku koji si ti postavio se vidi da nije zadnji igrač, dakle žuti karton i slobodan udarac.
Kažu, što jest jest. :lol:

LAW 12 - FOULS AND MISCONDUCT

Sending-off offences

A player, substitute or substituted player is sent off if he commits any of the following seven offences:
[...]
- denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick
[...]
burgundy

#4496 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Image
I povrijedjen zna zabijat,jasno se na snimku vidi.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/milan- ... /130310083
Falit ce nam Pazzo protiv Barce.Bio je poceo igrati kao kad je bio u Sampdoriji,pravi je borac ,steta.

The tests confirmed heavy bruising and a micro-fracture to the head of the right fibula.
Atticus Finch

#4497 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

oridjidji wrote:
Ne. Ali ne vidim kakve to veze ima sa utakmicom Milan-Lazio?
Zmijuga loma wrote:- denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick
[...]
Ne vidim razliku od onoga što sam ja napisao. Dias ide u blok, Candreva nije posljednji igrač odbrane. Dakle, daleko od obvious goalscoring opportunity. Ne znam zašto spominješ situaciju iz prošlog kola, evo, sinoć je Genoa oštećena za bar jedan penal. Daj nam to malo obrazloži? :zzzz:
burgundy

#4498 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Atticus Finch wrote:
oridjidji wrote:
Ne. Ali ne vidim kakve to veze ima sa utakmicom Milan-Lazio?
Zmijuga loma wrote:- denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick
[...]
Ne vidim razliku od onoga što sam ja napisao. Dias ide u blok, Candreva nije posljednji igrač odbrane. Dakle, daleko od obvious goalscoring opportunity. Ne znam zašto spominješ situaciju iz prošlog kola, evo, sinoć je Genoa oštećena za bar jedan penal. Daj nam to malo obrazloži? :zzzz:
Atticus smatram te normalnim forumasem tj covjekom,cak sta vise sa zadovoljstvom procitam neke tvoje postove,samo molim te probaj drzati neki balans izmedju biti normalan i biti dosadan forumas.Sta je bilo bilo je,jer niti ja niti ti ne mozemo ispraviti krivu Drinu.Ok?Da ne mutimo previse temu jer nicemu ne vodi.
Atticus Finch

#4499 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Samo sam odgovorio ljudima na pitanja. Ali vjerovatno si upravu. :)
Zmijuga loma

#4500 Re: AC Milan

Post by Zmijuga loma »

Atticus Finch wrote:Ne vidim razliku od onoga što sam ja napisao.
"2. pravila kažu da je crveni ako faul napravi zadnji igrač, pa i na snimku koji si ti postavio se vidi da nije zadnji igrač, dakle žuti karton i slobodan udarac."

Jok, nema nikakve razlike. Osim što u pravilima uopšte nema termina 'zadnji igrač odbrane'.
Atticus Finch wrote:Dias ide u blok, Candreva nije posljednji igrač odbrane. Dakle, daleko od obvious goalscoring opportunity. Ne znam zašto spominješ situaciju iz prošlog kola, evo, sinoć je Genoa oštećena za bar jedan penal. Daj nam to malo obrazloži? :zzzz:
Image

Ovaj što će uklizati bi mogao samo mahati ušima da Shaarawy nije fauliran. 1-na-1 sa golmanom, idealna pozicija za dešnjaka, sasvim dovoljno vremena i prostora da uputi udarac kakav želi - očita gol šansa da ne može biti očitija. Marko, kašnjenje, Kosovo. Znaš priču.
Last edited by Zmijuga loma on 10/03/2013 22:16, edited 1 time in total.
Post Reply