Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pooll

#4476 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pooll »

merimas wrote:Pooll, kako ide? Ipak je vikend i znam da se ima potreba za gustati, al ne daj se. Podrska. :)

Hej! Hvala, hvala...Ide dobro, drzim se... gledam da budem sto manje u kuci, hodam li hodam :D
shmizlica

#4477 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ugledah danas u prodavnici one bombonice fisherman's friend....i kupim...a ne volim ih....i sad kad mi cigar padne na pamet uzmem tu bombonicu....zanimljiva zahebancija....u konačnici ili ću prestati misliti na cigare ili ću zavoljeti ove bombonice (treće nije u opciji :wink: ) :D
shandrprcSA

#4478 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:ugledah danas u prodavnici one bombonice fisherman's friend....i kupim...a ne volim ih....i sad kad mi cigar padne na pamet uzmem tu bombonicu....zanimljiva zahebancija....u konačnici ili ću prestati misliti na cigare ili ću zavoljeti ove bombonice (treće nije u opciji :wink: ) :D
ja sam se bio navadio na ove :D

Image

a vidim da ti dobro ide :thumbup: jos sherbett da ih ostavi :D :D :D
drug_profi

#4479 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Ljuti mentol je navodno dobar za ublazavanje krize. Ja sam se ubijao Kavabonom. Ne znam zasto, ali mi je nekako zamjenjivao cigaru. Naravno secer je problem pa sam malo nakvasao. Oko 8 kila sam dobio prestankom pusenja, a kad sam prestao mesti sve pred sobom i poceo se normalno hraniti, otisle su tri. Nisam debeo, malo pivske tibe imam, ali za svoje vrsnjake sam atleticar.... :D (bacac kugle :lol: )
Sala, stanem bez problema u farmerice 33 ili 34.

Neka vas strah od kila ne pokoleba. To je lakse rjesiti nego duhan.

Eh, da, trosio sam i one Fishermans Friend bobe, bijela kesica, smedje bobe unutra, ljute ko djavo... otvaraju sinuse, ubijaju i MRSA.. :D

Image
SportLux

#4480 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by SportLux »

Da ukratko i ja :)
Prestao godinu dana i vec se bio navikao,a sto je najvaznije ljudi oko mene takodje,pa me vise nisu ni nudili...i sjedi malo sa rajom haj jedna sad,pa za koji dan jedna opet,zadnja 4 mjeseca opet po starom,znaci prevarilo me :roll:
Al eto tjesim se ko ne pusim ko i prije,jer evo cetvrti dan nisam zapalio nije sto necu,nego ne znam ni ja sto,a znam da cu sutra zbog tekme.Tako da ne treba nikako,nema te jedne,to samo sebe lazemo.
graue_maus

#4481 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

Image :D
ove zvake sam tamanila na pocetku , i ono zvacem dok me vilice ne zabole ...... u svakom dzepu i torbi jedno pakovanje , nedaj boze da ne nestane ........mislila sam da cu se navuci na zvake .......sad mi nekad naumpadne jednom u sedmici dana mozda ,ili kad pojedem nesto sa bijelim lukom pa da kamufliram dah :D ..........
kad sam ostavila cigare , treci dan skontala da sve drugacije mirise , i sad mi je zao da to pokavrim cigarama .......a kad odem u kupovinu odma znam ovi su pusaci a ovi ne pusaci ............ :roll: i onda se pitam jesam li i ja ovako zaudarala ko ovi pusaci ..........moji poznanici puse u mom prisustvu ali mi ne smeta........posto se u kaficima i restoranima se ne pusi to mi je super , ne moram ici pred vrata svaki 20-tak minuta .......... :D zimi je to bas bez veze ....
drug_profi

#4482 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Danas je treci novembar.

Sta mislite zasto je treci novembar meni jako bitan, a da to pominjem na ovoj temi?

Donesite odluku danas, mozda je to bas dobar dan.
Aethaercyn

#4483 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Aethaercyn »

drugi profil wrote:Danas je treci novembar.

Sta mislite zasto je treci novembar meni jako bitan, a da to pominjem na ovoj temi?

Da nisi nekada dobio na LOTU/Bingu?
:D :mrgreen:

Vjeruj ja sam poceo da zaboravljam na to kad sam prestao. Jednostavno ne racunam vise. Nemam neku "svrhu" to da brojim dane i sate. Bitno je da je bačeno.
shmizlica

#4484 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

drugi profil wrote:
Eh, da, trosio sam i one Fishermans Friend bobe, bijela kesica, smedje bobe unutra, ljute ko djavo... otvaraju sinuse, ubijaju i MRSA.. :D

Image
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

suze frcaju na sve strane.....došlo je do ''neka poslije ću'' :D
Zoya

#4485 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Ovo ko neka reklama pred izbore :lol:

Ide li to omladino?

Jos malo pa tri mjeseca kod mene. Sinoc sam sanjala da me je neko prevario da zapalim, trznem se ja tako u snu i odlucim da cu kad zaspim tu istu cigaru baciti u shahtu :lol: Tako i bi :sretan:
mali_balon

#4486 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mali_balon »

Zoya wrote:

Ide li to omladino?

Jos malo pa tri mjeseca kod mene. Sinoc sam sanjala da me je neko prevario da zapalim, trznem se ja tako u snu i odlucim da cu kad zaspim tu istu cigaru baciti u shahtu :lol: Tako i bi :sretan:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I ja sam isto sanjao da sam zapalio koja je to mora bila, meni bilo kriiiiiiiivo sto sam zapalio, ono govorim si (u snu) konju jedan ne pusis godinu i sad si zapalio :lol: :lol: :lol: :lol: . Joj moje radosti kad sam skontao da je to samo san, i zaspim uz osmijeh tipa "hahahah ne pusim"
Zox

#4487 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Već sam jednom bio prestao na dvije godine (dokumentovao i ovdje :) ) uz pomoć Carrove knjige. U jednom posebnom momentu stresa na poslu, mislio sam da jednostavno neće biti ŠANSE da se izborim s problemom bez cigare. Zapalio sam i osjetio sam se "opet onaj stari", prema kojem sam osjećao nostalgiju.
Problem je što se meni, u stvari, taj "stari" više uopšte ne sviđa. Letargičan je, samodopadan i previše sebi gleda kroz prste. I svejedno, i s cigarama, nije ništa spremniji da se bori sa problemima na poslu. Barem, sad više nije.
Zato sam, evo, prije 20 minuta zgužvao kutiju. Više stvarno nemam šta da izgubim, u najgorem slučaju više nikad neću uspjeti naslikati niti jednu sliku, ili napisati niti jedan članak, ali možda i hoću, ko zna. Ono što je sigurno je da, ako nastavim pušiti, tu sliku VIŠE NEĆE IMATI KO DA NASLIKA.
Teško ću se koncentrisati? Činjenica je da se i sad prilično teško koncentrišem, a razlog bi vrlo lako mogao biti smanjen dotok kisika u mozak. Zbog cigareta.
Dosada? U stvari, meni nikad i nije dosadno, obaveza imam čak i previše, a mislim da sa cigarama čak i gubim vrijeme. Ono, zapaliću jednu pa na posao. I tako nekoliko puta uzastopno, sve dok mi ne prođe pola dana pa onda sve na vrat - na nos.
Znam da vjerovatno neću osjetiti tu euforiju zbog prestanka pušenja o kojoj Carr govori, ali se i dok pušim osjećam jadno, pa teško da ću se, sad kad sam prestao, osjećati jadnije.
U još jednom prethodnom pokušaju, koji je trajao šest mjeseci, sam neslavno propao zbog alkohola. Napio sam se i "racionalni ja" je jednostavno popustio. S tim problemom ne znam još kako ću se izboriti, osim, naravno, tako što ću za početak morati odustati i od alkohola.
S apstinencijom ću se izboriti, to znam jer mi je već dvaput uspjelo, i to u stvari i nije ništa strašno, sve dok je stvar fizičke prirode. Ono zbog čega padam je jednostavno nostalgija, a to je apsurdan razlog da se opet počne.
Ovo sve pišem najviše zbog sebe, ali se nadam da će ova razmišljanja, možda, moći pomoći još nekom.
shmizlica

#4488 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

hej zoxsi, otprilike tako svi i zglajzamo.....ono nešto bezzze povuče i hajd jednu ću...al se poslije ne osjećaš ništa bolje, već naprotiv.....zato, čisto, juriš u nešto pametno zvano prestanak pušenja :wink:

a to što se osjećaš jadno.....cigare ti nisu prijatelj ionako....nađi zbog čega se osjećaš tako i usmjeri se na rješavanje tog problema :pasamoj:
Zox

#4489 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

:) Osjećam se jadno JER pušim. Zato sam se i usmjerio na rješavanje problema :)
shmizlica

#4490 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Zox wrote::) Osjećam se jadno JER pušim. Zato sam se i usmjerio na rješavanje problema :)
:D hebajiga, do mene.....al ako se osjećaš jadno JER pušiš, zašto bi se osjećao jadnije kad prestaneš :-) udari kontrafelš svojim razmišljanjima :roll: ovo ti čisto serendam jer je meni lakše kad nekom serendam.....ne zamjeri :) :kiss:
Zox

#4491 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Samo naprijed, ovdje smo da serendamo :) To su dva različita "jada", ali mislim da je onaj pušački gori :)
shmizlica

#4492 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

jašta je zoxi, zato smo odlučili da od dva jada izaberemo ''bolji'' ..... znaš ono pouka priče ''ovdje smo da istrajemo u tom junačkom poduhvatu :oops: '' al me krenulo večeras
Pooll

#4493 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pooll »

Meni je prvi dan bilo strašno iskušenje provesti nekih 10ak minuta u zbornici odnosno 'pušioni', al preživjeh :D

Onaj kikiriki u ljusci je odličan, zabaviš i ruke i usta :D

Uglavnom, još uvijek se držim, glad za cigs je još tu, najbolje mi je kad spavam ali i pranje suđa i pospremanje pomažu :D
Zox

#4494 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Kod mene je situacija malo specifična, radim od kuće pa bih mogao, teoretski, da u idućih 6 mjeseci ne sretnem ni jednog pušača, ali s druge strane i samoća zna biti pomalo crnjak... vidjećemo.
Zoya

#4495 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Zox wrote:Kod mene je situacija malo specifična, radim od kuće pa bih mogao, teoretski, da u idućih 6 mjeseci ne sretnem ni jednog pušača, ali s druge strane i samoća zna biti pomalo crnjak... vidjećemo.
Super je ono sto si ovdje sa nama podjelio :thumbup: Sve znas i opet se vrtis u krug. Neka bude ovo jedna od stvari kojima se vise neces vracati i neces im davati shansu. Znas ono kao kad nekog iskljucis iz zivota, nekad te nesto podsjeti na tu osobu, pozelis je mozda vidjeti, ali recimo ako znas da ti ta osoba nije nista dobro donjela samo zamahnes glavom par puta cisto da pretreses i rastjeras tu misao o njoj i opet nastavis po svome.
To izolovanje sebe od drustva ti nije nikako pametno, druzi se i budi ponosan svaki put kada odbijes ako te neko ponudi cigarom. Tesko je, uzasno tesko, ali ako si odlucio da mozes, ako duboko u sebi imas vise razloga za prestati onda ne odustaj. Jesi li citao knjigu "moc podsvjesti"? Svakome je preporucujem pa evo i tebi.
Zoya

#4496 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

mali_balon wrote:
Zoya wrote:

Ide li to omladino?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I ja sam isto sanjao da sam zapalio koja je to mora bila, meni bilo kriiiiiiiivo sto sam zapalio, ono govorim si (u snu) konju jedan ne pusis godinu i sad si zapalio :lol: :lol: :lol: :lol: . Joj moje radosti kad sam skontao da je to samo san, i zaspim uz osmijeh tipa "hahahah ne pusim"
:lol: super! Nije li to prelijepo? :D
Zox

#4497 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Zoya wrote:
Zox wrote:Kod mene je situacija malo specifična, radim od kuće pa bih mogao, teoretski, da u idućih 6 mjeseci ne sretnem ni jednog pušača, ali s druge strane i samoća zna biti pomalo crnjak... vidjećemo.
Super je ono sto si ovdje sa nama podjelio :thumbup: Sve znas i opet se vrtis u krug. Neka bude ovo jedna od stvari kojima se vise neces vracati i neces im davati shansu. Znas ono kao kad nekog iskljucis iz zivota, nekad te nesto podsjeti na tu osobu, pozelis je mozda vidjeti, ali recimo ako znas da ti ta osoba nije nista dobro donjela samo zamahnes glavom par puta cisto da pretreses i rastjeras tu misao o njoj i opet nastavis po svome.
To izolovanje sebe od drustva ti nije nikako pametno, druzi se i budi ponosan svaki put kada odbijes ako te neko ponudi cigarom. Tesko je, uzasno tesko, ali ako si odlucio da mozes, ako duboko u sebi imas vise razloga za prestati onda ne odustaj. Jesi li citao knjigu "moc podsvjesti"? Svakome je preporucujem pa evo i tebi.
Hvala na savjetima :) Čitao sam moć podsvijesti nekad davno, i sa podsmijehom, ali mi je već dosta ljudi preporučilo, mislim da ću je morati pročitati kako spada.
Sad mi je malo glupo, ovdje ljudi ne puše po tri godine, a ja bih kao trebao napisati kako se osjećam nakon tri sata, ali moram priznati da mi je itekako zabavno. Ako je ovo apstinencija, volio bih da potraje cijeli moj život :) Osjećam neku napetost koja kao da mi je izoštrila čula, nekad sam morao plaćati droge da bih se ovako osjećao :D
Zoya

#4498 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

:lol: dvije muhe jednim udarcem :thumbup:
Nema te sta biti stid, svi smo u istom koshu. Mozes recimo nabijati na nos krivicu ovima sa nikakvim karakterom kad se jave i kazu da im se jedna "omakla", umije biti zabavno :D Samo upamti da ti neces biti jedan od njih.
Zivim za dan kad ce ovo uvesti svuda :D

[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .png[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/url]
Zox

#4499 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zox »

Ovako sam se već jednom osjećao na aerodromu. haj što smrdi onaj sobičak za pušače, haj što su se svi nakrcali, nego su još i zidovi stakleni, pa isto zološki vrt.
Pooll

#4500 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pooll »

Zox wrote: Sad mi je malo glupo, ovdje ljudi ne puše po tri godine, a ja bih kao trebao napisati kako se osjećam nakon tri sata, ali moram priznati da mi je itekako zabavno. Ako je ovo apstinencija, volio bih da potraje cijeli moj život :) Osjećam neku napetost koja kao da mi je izoštrila čula, nekad sam morao plaćati droge da bih se ovako osjećao :D
Tačno te razumijem :D Danas sam u jednom trenutku pomislio da se osjecam isto kao da sam napušen i to ne cigareta :D :D :D
Post Reply