NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Robben

#4476 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Neelix wrote::lol: sjecam se birvaktile kad je Fisher u podbacivanju skino loptu i Ewingu.

sudije :shock: :shock: fak
Eno sad sudije ne valjaju. :D
Realno, po meni je ovo bila jedina utakmica u kojoj nisu šiljili ni za jedan tim.
Jednostavno Lejkersi ne mogu osvojiti NBA ligu samo sa Kobijem. Nisu zaslužili sinoć da dobiju i to je to, ekipa koja ima cijela tri skoka u trećoj četvrtini ne može pobjediti Celticse. Onaj Artest je stvarno velika krampa, ne može slobodno pogodit', fura se na neku odbranu, Pirs mu ubaci 27 ko malom djetetu. :lol:
Garnett ponovio tekmu br. 3, zaustavio Gasola, dosta zabio, dominirao u skoku, 5 ukradenih. :dance:
Neelix

#4477 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

jelde, kad shilje za tvoj tim onda "ne silje nizakoga" :D

konkretno govorim o ofanzivnom "faulu" odoma, o jednoj od mnogih :D blokada na gasolu kad ga je perkins klepio po ruci. znam da je bilo jos al s obzirom da nisam spavao nikako :D nemrem se sjetit. nadoce.
freedom within

#4478 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by freedom within »

Neelix wrote:jelde, kad shilje za tvoj tim onda "ne silje nizakoga" :D

konkretno govorim o ofanzivnom "faulu" odoma, o jednoj od mnogih :D blokada na gasolu kad ga je perkins klepio po ruci. znam da je bilo jos al s obzirom da nisam spavao nikako :D nemrem se sjetit. nadoce.
Uvjek su sudije krive (kad gubiš, naravno). :zjev:
Haris.ba

#4479 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Haris.ba »

Razlog pobjede Bostona je što im ljudi sa klupe mnogo ozbiljnije igraju nego kod Lejkersa. Najbolje se to vidilo u četvrtoj tekmi. Ovo večeras deja vu.

P.S.
I Fila nisu poslušali na poluvremenu kad im je govorio da se ne boje pucati.
Robben

#4480 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Neelix wrote:jelde, kad shilje za tvoj tim onda "ne silje nizakoga" :D

Pa vala i ona 2 ofanzivna faula što su svirali Allenu, nisu bila za svirati... Al' šta je tu je. :D
ahuseino

#4481 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by ahuseino »

Glede faulova... vjerovatno zavisi za koga navijas vise neg' ko pobjedjuje...

Ja sam se Jope' "osjecho" zakinut iako smo pobijedili... :-) mada zakinut manje nego u prijasnje dvije utakmice.

Kobi skorira 38 i oni Jope ne pobijede... zatvorili se ostali...

Spreman sam na krv do koljena u slijedecoj. Izgube li Lejkersi, bice suza suzu goni kod Kobija... ali bukvalno. Vidjeti to je samo u sebi nagrada... gotovo velika kao prsten...

Samo da ne bude ovoga:

Image
Neelix

#4482 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

a cim je KG bacio pogled na to

Image

:D
Robben

#4483 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

ahuseino wrote:Glede faulova... vjerovatno zavisi za koga navijas vise neg' ko pobjedjuje...

Ja sam se Jope' "osjecho" zakinut iako smo pobijedili... :-) mada zakinut manje nego u prijasnje dvije utakmice.

Spreman sam na krv do koljena u slijedecoj. Izgube li Lejkersi, bice suza suzu goni kod Kobija... ali bukvalno. Vidjeti to je samo u sebi nagrada... gotovo velika kao prsten...

Samo da ne bude ovoga:

Image
Jes' da ih ne volim nikako, ali mislim da Lejkersi uzimaju sutra, ne vidim načina da zijane tri tekme za redom. Kobi će sigurno imati podršku barem Gasola, koji ne može ponoviti onako lošu partiju.

Jedino da kod naših bude velika trojka raspoložena i da klupa odradi svoje u ključnim momentima. Opet ću kritikovati Ronda, koji mora limitirati izgubljene lopte, koliko god toga dobro uradio, i dalje mi djeluje destruktivno na ekipu u nekim trenucima... :thumbup:
shalla

#4484 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by shalla »

Mislim da Phil sad itekako jede muda zbog puštanja Arize i dovođenja Artesta. Onaj je bar znao zabiti nešto a ništa lošiju odbranu nije igrao :x Popišam se ja na specijalistu za odbranu kojem zabijaju i Pierce i Allen, ne znam jel ukupno 10 napada u ovih 5 tekmi odigrao dobru odbranu na nekome... Gasol se MORA probuditi inače Boston hladno uzima...
ahuseino

#4485 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by ahuseino »

Robben wrote:
ahuseino wrote:Glede faulova... vjerovatno zavisi za koga navijas vise neg' ko pobjedjuje...

Samo da ne bude ovoga:

Image
Jes' da ih ne volim nikako, ali mislim da Lejkersi uzimaju sutra, ne vidim načina da zijane tri tekme za redom. Kobi će sigurno imati podršku barem Gasola, koji ne može ponoviti onako lošu partiju.

Jedino da kod naših bude velika trojka raspoložena i da klupa odradi svoje u ključnim momentima. Opet ću kritikovati Ronda, koji mora limitirati izgubljene lopte, koliko god toga dobro uradio, i dalje mi djeluje destruktivno na ekipu u nekim trenucima... :thumbup:
Slazem se, mislim da gubimo sutra... a onda sedma... bice svasta!
wanta23

#4486 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by wanta23 »

http://www.nba-bosnia.com/ <- prvi bosanski nba sajt na balkanu.. ajmooooooo !! :bih:
Robben

#4487 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Opet se Rondo previše pita, ne znam zašto uzima šuteve kad okean ne može da pogodi... :-)
Allen konačno proradio. :dance: Idemo momci!!!
LSD

#4488 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Sve su prilike da ce se igrati sedma utakmica...Lakersi na poluvremenu imaju +20 (51-31) i igraju mnogo bolje u oba pravca od Bostona....konacno se i Gasol malo trznuo i poceo igrati košarku veceras.
Trasimaco

#4489 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Trasimaco »

Celticsi se bas pravo trude da sebi obezbijede utakmicu broj 7. :-) :lol:
LSD

#4490 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Trasimaco wrote:Celticsi se bas pravo trude da sebi obezbijede utakmicu broj 7. :-) :lol:
:lol: :lol: svojski se trude, nema šta :mrgreen:
Robben

#4491 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

15:0 u poenima sa klupe, u tome treba tražiti razlog visokog poraza Bostona... :x
Robben

#4492 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Rone treb'o si ga jače opalit' po glavi, skoro svaki napad je upropastio, debil mali... :x
ahuseino

#4493 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by ahuseino »

Zao mi je Perknsa, ali barem je napolju.

Isto ko da je neko bacio sihre na Boston.

Bore se ali dzaba sve. Isto ko da je zacaran kos.
-Paja

#4494 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by -Paja »

Boston nema srece ali vratice se u sedmoj utakmici. Da je bilo pravde ovo bi trebalo biti davno zavrseno titulom za Kelte!

Rondo dominira!
shalla

#4495 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by shalla »

Celtics coach Doc Rivers confirmed Wednesday that his starting center won't play in the season finale against the Los Angeles Lakers on Thursday night, dealing a blow to Boston's hopes of winning its 18th championship.
Perkins was hurt midway through the first quarter of Boston's 89-67 loss in Game 6 on Tuesday night when he landed awkwardly after battling under the hoop with Lakers center Andrew Bynum. Perkins sprained multiple ligaments in his knee, according to Rivers.
Perkins says he's devastated to miss the game, but expects his teammates to fill in admirably.
Rasheed Wallace or Glen Davis likely will start in Perkins' place.
Trasimaco

#4496 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Trasimaco »

Ako Rondo bude igrao kao u zadnjoj utakmici, nema Boston sta traziti veceras. Rasheed ce dobiti dvije tehnicke, to ste ovdje culi. 8-) :lol: :lol:
Robben

#4497 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Trasimaco wrote:Ako Rondo bude igrao kao u zadnjoj utakmici, nema Boston sta traziti veceras. Rasheed ce dobiti dvije tehnicke, to ste ovdje culi. 8-) :lol: :lol:
Nek' stisne pa nek' se glupira kao u prošloj. Doc je izjavio da Rondo treba više pažnje obratiti na distribuciju lopte prema Allenu i Pirsu.
Ako Boston bude igrao u tranziciji, ako se budu na vrijeme otvarali i izlazili iz blokova, tu je kraj za Lejkerse, ne odgovara im brza igra Celticsa.

'ajmo naši!!! :dance:
Robben

#4498 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Mnogo Perkins fali u skoku... :roll:
Trasimaco

#4499 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Trasimaco »

Na samom pocetku - da, ali zato sad igraju odbranu kao hipnotisani. DEFENCE!!! :D :D
Robben

#4500 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Robben »

Da Bostonu i skok funkcioniše kako treba, glumci iz Holivuda ne bi ni 8 poena zabili.
:dance:
Post Reply