z1xter wrote:"Ko putuje sam,putuje brže"
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- hieveryone
#4476 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- hieveryone
#4477 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
'One today is worth two tomorrows'
Franklin
Franklin
- hieveryone
#4478 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“I was gifted, am gifted. Sometimes I looked at my hands and realized that I could have been a great pianist or something. But what have my hands done? Scratched my balls, written checks, tied shoes, pushed toilet levers, etc. I have wasted my hands. And my mind.”
Bukowski
Bukowski
- Peace of mind
#4479 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Brini se više za svoju savjest, nego za svoj ugled. Jer, savjest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi... To je već njihov problem."
Meša Selimović
Meša Selimović
- Peace of mind
#4480 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Naklonost svijeta ćes steći samo ako budeš raspolagao sa četri osobine:
Da oprostis ljudima njihovo neznanje i pređeš preko toga, da ih poštediš svog neznanja, da im daš ono sto oni od tebe traže i da od njih ne tražiš nista."
El Hatim
Da oprostis ljudima njihovo neznanje i pređeš preko toga, da ih poštediš svog neznanja, da im daš ono sto oni od tebe traže i da od njih ne tražiš nista."
El Hatim
- Peace of mind
#4481 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da i meni je omiljen i uvjek aktuelan i nije lako danas živjeti u skladu s njim ali vrijedi, uvjek i iznovapoticaj wrote:Jedan od omiljenih citataPeace of mind wrote:"Brini se više za svoju savjest, nego za svoj ugled. Jer, savjest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi... To je već njihov problem."
Meša Selimović.
- Pro
#4482 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Zar sam doista osuđen da uvijek stignem tako daleko, ali da nikada ne pređem crtu…”
Paulo Coelho
"Jedina stvar koja može pokvariti dan su ljudi. Ljudi su uvijek bili ograničenje sreće osim jako malog broja koji su dobri kao samo proljeće"
Ernest Hemingway
Paulo Coelho
"Jedina stvar koja može pokvariti dan su ljudi. Ljudi su uvijek bili ograničenje sreće osim jako malog broja koji su dobri kao samo proljeće"
Ernest Hemingway
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4483 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kad ti voz ode, sakrij pod pazuh smotuljak moga duha.
Biće mi lakše da sve zaboravim ako znam da me se neko seća.
Biće mi lakše ako znam da smo skuplje plaćeni tamo gde smo se besplatno delili, nego gde smo se pogađali i prodavali.
Inače, ako misliš da se ova stanica zove: sreća, izvini, uopšte se ne zove: sreća.
Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, izvini, mi smo se divno poznavali.
Mika Antić
Biće mi lakše ako znam da smo skuplje plaćeni tamo gde smo se besplatno delili, nego gde smo se pogađali i prodavali.
Inače, ako misliš da se ova stanica zove: sreća, izvini, uopšte se ne zove: sreća.
Mika Antić
- lavorpunvode
#4484 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:Kad ti voz ode, sakrij pod pazuh smotuljak moga duha.
Mika Antić
- Pro
#4485 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ništa nije zanimljivo kao strast, zato što je sve u njoj nepredviđeno i zato što je onaj koji u njoj učestvuje njena žrtva. Ništa nije tako plitko kao ljubav – ukus, u kojoj se sve računa, kao u svim prozaičnim poslovima života.”
Stendhal
Stendhal
- Zena_drugog_sistema
#4486 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I nisam bio usamljen...Biti usamljen znači zapravo da vam je neko potreban.Meni nije.Sve što mi je trebalo je da me ne guše."
"Bilo je skoro razočaravajuće. Činilo se da kada stres i ludilo nestanu iz mog života, neću imati više na koga da se oslonim.''
O CINIZMU:
Uvek sam bio optuživan da sam cinik. Ja mislim da je cinizam kiselo grožde. Mislim da je cinizam slabost. On kaže, "Sve je pogrešno. Sve je pogrešno!” Znaš? "Ovo nije dobro! Ono nije dobro!” Cinizam je slabost koja nas udaljava od prilagođavanja onome što nam trenutna situacija nalaže. Da, cinizam je definitivno slabost, baš kao što je to i optimizam. "Sunce sija, ptice pevaju, smejmo se.” To je sranje takođe. ISTINA LEŽI NEGDE IZMEĐU. Što je, to je. Pa ako nisi spreman da se s tim nosiš... JEBIGA!
Bukowski
"Bilo je skoro razočaravajuće. Činilo se da kada stres i ludilo nestanu iz mog života, neću imati više na koga da se oslonim.''
O CINIZMU:
Uvek sam bio optuživan da sam cinik. Ja mislim da je cinizam kiselo grožde. Mislim da je cinizam slabost. On kaže, "Sve je pogrešno. Sve je pogrešno!” Znaš? "Ovo nije dobro! Ono nije dobro!” Cinizam je slabost koja nas udaljava od prilagođavanja onome što nam trenutna situacija nalaže. Da, cinizam je definitivno slabost, baš kao što je to i optimizam. "Sunce sija, ptice pevaju, smejmo se.” To je sranje takođe. ISTINA LEŽI NEGDE IZMEĐU. Što je, to je. Pa ako nisi spreman da se s tim nosiš... JEBIGA!
Bukowski
- Pro
#4487 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ljudi žele da budu prva ljubav jedne žene. Žene su pametnije, one žele da budu poslednji roman jednog čoveka."
Perl Bak
Perl Bak
- lavorpunvode
#4488 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Pravi su prijatelji uz nas kada nam se dogode lijepe stvari. Drze nam palceve, raduju se nasim uspjesima. Lazni prijatelji se javljaju samo kada nam je tesko, tuzna lica, "solidarni", a zapravo ih nasa patnja tjesi u njihovim bijednim zivotima."
Paulo Koelho
Paulo Koelho
- Čudna sorta
#4489 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Između nas je uvijek bilo tako: kad je nema, onda je nema kao da se zaista više neće pojaviti, a kad je tu, onda je prisutna tako kao da je najprirodnija stvar na svijetu i kao da će dovijeka ostati i bez promjene ostati tu." Ivo Andrić
- Pro
#4490 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Nikad ne zaboravite koliko je važno da vam ljudi gledaju u oči... ne znate kakav ste srećković. Zapravo, nema to veze sa srećom, niste svjesni koliko je važno da vas ljudi dožive čak i ako vam pritom upute bijesni pogled. Trebate se početi brinuti kad vas ljudi ne vide, kad gledaju kroz vas.''
Cecelia Ahern
Cecelia Ahern
-
Hedg
#4491 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da bi postigao ono što nisi, moraš ići putem kojim nisi.
- shmizlica
#4492 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pro wrote:''Nikad ne zaboravite koliko je važno da vam ljudi gledaju u oči... ne znate kakav ste srećković. Zapravo, nema to veze sa srećom, niste svjesni koliko je važno da vas ljudi dožive čak i ako vam pritom upute bijesni pogled. Trebate se početi brinuti kad vas ljudi ne vide, kad gledaju kroz vas.''
Cecelia Ahern
- Pro
#4493 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ostaće mnogo zaljubljene djece koja će odrastajući, postati razočarani ljudi. Odrastaju u pogrešnom vremenu, među pogrešnim ljudima, gdje je sve manje ljubavi a sve više interesa. Samo rijetki će naći rijetke, a ostali će biti prepušteni sudbini i čekanju.
- Pisistratus
#4494 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Champions are not made in gyms. Champions are made from something they have deep inside; a desire, a dream, a vision. They have to have the will and the skill. But will must be stronger than the skill." (Muhammed Ali)
- Cherry-Cherry
#4495 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Rekla sam da ću uvijek prelaziti preko svega i to sam i mislila. Ne mogu podnijeti ni jedan glas osim njegovog. Vrijeme sporo prolazi. Kako dočekati prekosutra? Znam da sam idiot i ne mogu si pomoći. Ako ovako nastavim, neće me više ni biti. Ako ode, živjet ću od uspomena.
- Pro
#4496 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Djevojke i pored trošenja bogatstva na odjeću hodaju gole.
Last edited by Pro on 25/08/2013 00:17, edited 1 time in total.
- Afanasi_94
#4497 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Odlučio sam se za ljubav. Manje je istinito, i manje vjerovatno, ali je plemenitije. I ljepše: tako sve ima više smisla. I smrt. I život."
Meša Selimović
- Zatamnjena stakla
#4498 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
.
Last edited by Zatamnjena stakla on 13/09/2013 22:24, edited 1 time in total.
- Afanasi_94
#4499 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nisi ovo očekivao od mene ?
Last edited by Afanasi_94 on 13/09/2013 21:47, edited 1 time in total.
- Zatamnjena stakla
#4500 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Naprosto sam zadivljen, na 
Last edited by Zatamnjena stakla on 13/09/2013 22:25, edited 1 time in total.