Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
todd_smith

#4476 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by todd_smith »

Avetinho wrote:
Simply_Red wrote:bogami ih ja volim i koristim. Taksisti Sarajevo Taksija imaju čudnu i meni zanimljivu sarajevsku narav i sa njima mi se najlakše voziti. Bilo je pokušaja zavrtanja ali meni je najmanji problem se posvađati i na kraju bude kako treba i tog izbjegavam ( a takvih je 3%). Ostali taksisti SA taksija rade decenijama taj posao i sigurno mu se ne isplati da te zavrće (naravno osim na stanici i aerodromu). Ovi Žuti i ovi i oni su rizični
Naravno osim na stanici i aerodromu? Pazi sljedeci put kad budes kupovao hljeb, da ne bude na stanici ili aerodromu.

Koji je ovo lopovski mentalitet u svim porama drustva, to je nevjerovatno.
Pa lik je napisao da mu se isplati zavrtati na stanici i aerodromu tj turiste jer je tu je 1x voznja i zdravo. Nije niko rekao to je sasvim ok i aferim.
Avetinho

#4477 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Avetinho »

todd_smith wrote:
Avetinho wrote:
Simply_Red wrote:bogami ih ja volim i koristim. Taksisti Sarajevo Taksija imaju čudnu i meni zanimljivu sarajevsku narav i sa njima mi se najlakše voziti. Bilo je pokušaja zavrtanja ali meni je najmanji problem se posvađati i na kraju bude kako treba i tog izbjegavam ( a takvih je 3%). Ostali taksisti SA taksija rade decenijama taj posao i sigurno mu se ne isplati da te zavrće (naravno osim na stanici i aerodromu). Ovi Žuti i ovi i oni su rizični
Naravno osim na stanici i aerodromu? Pazi sljedeci put kad budes kupovao hljeb, da ne bude na stanici ili aerodromu.

Pa lik je napisao da mu se isplati zavrtati na stanici i aerodromu tj turiste jer je tu je 1x voznja i zdravo. Nije niko rekao to je sasvim ok i aferim.
Pa lik je napisao kako su SA taksiji fini, kradu samo kad mogu. Ama i meni se isplati otimati turistima novcanike u mraku, naravno ne na stanici i aerodromu, ima policije, mogli bi me ufatit.
Last edited by Avetinho on 21/11/2014 18:57, edited 1 time in total.
todd_smith

#4478 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#4479 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

SpiritCrusher wrote:Zna li iko šta fakat bi ono na Koševskom? Vozam se sa njima prilično često al ne mogu da skontam ko je ovaj Biber nikako.
Meni taj broj 441 nikako nije poznat, koristim usluge taxista sa tog standa, ali taj broj ne pamtim da je ikada dosao na poziv. Da su bar naveli marku auta i boju.
dječak sa šibicama

#4480 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

todd_smith wrote:
Adriatic wrote:Tradicija se nastavlja.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /141119018
Ko zna sta je tu bilo, eto premlatio ga jer mu je rekao izlazi mu iz auta i ovaj ga poslusao i izasao. Daj ba

:-)
Kako god, ja Dadi ne vjerujem ni kad zine.

Koji je to jalijas nepismeni... i ko je njima predsjednik udruzenja.

Burazer mu je jos i raja, bar ga ja znam takvog, ali Dado, katastrofa. Lik je sav konfliktan, ko da je vodja ulicne bande a ne predsjednik udruzenja taxista.
Mario979

#4481 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mario979 »

_BataZiv_0809 wrote:Juce citam jedno Rjesenje kantonalnog ministarstva saobracaja. KS i Jusuf Bubica naravno :lol:

Uglavnom firma trazila licencu za taxi vozila, oni iz ministarstva ih unaprijed odbijaju, jer kao puno je taxija u kantonu tamo vamo, pa slijedi legendardni dio: "ALI UKOLIKO ZELITE NASTAVITI POSTUPAK IAKO UNAPRIJED ZNATE ISHOD (dakle necete dobiti) PODNESITE SLIJEDECE DOKUMENTE..." i sad spisak 10-tak dokumenata, cija ovjera samo kosta 50-60 KM+takse+ostalo. :D
Kome su dali licence od prijeratnih taksista, koji su otišli iz Sarajeva ili poginuli u ratu ?
bombašica

#4482 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bombašica »

Avetinho wrote:

Da, nadaleko je poznat taj mentalitet taxista sa štanda na Autobuskoj stanici. Prvo te pitaju dokle ćeš, pa ako nafataju dovoljno mušterija za taj dio grada, onda voze sve putnike, onako đuture, k'o u javnom gradskom prevozu.

Rano jutros stigoh na Autobusku stanicu, uđoh u vozilo, kad taxista uvede još dvojicu putnika. Pošto sam ranije iskusila tu vrstu bezobrazluka, znala sam da bi svaka rasprava sa taksistom bila luksuz, gubljenje živaca, stoga sam samo izašla iz vozila uz: "Ciao ragazzi!"
quarterback

#4483 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

isto se desilo i meni, uveo jos neke djevojke i krenuo daljim putem, kaze prvo da njih odbacim pa cete platiti po pola, elem na kraju voznja bila recimo 7 maraka a on naplatio po 5 meni i njima...

nije mi se dalo raspravljati
sheilak

#4484 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

bombašica wrote: Da, nadaleko je poznat taj mentalitet taxista sa štanda na Autobuskoj stanici. Prvo te pitaju dokle ćeš, pa ako nafataju dovoljno mušterija za taj dio grada, onda voze sve putnike, onako đuture, k'o u javnom gradskom prevozu.

Rano jutros stigoh na Autobusku stanicu, uđoh u vozilo, kad taxista uvede još dvojicu putnika. Pošto sam ranije iskusila tu vrstu bezobrazluka, znala sam da bi svaka rasprava sa taksistom bila luksuz, gubljenje živaca, stoga sam samo izašla iz vozila uz: "Ciao ragazzi!"
o da. fakat mi se gade taj njihov placarski mentalitet. i ovo, sto quarterback kaze, naplate ti cak i vise.

meni nije jasno kako niko iz udruzenja SA taxi ili kako se vec zovu, niti bilo ko drugi ne reagira na bezobrazluk ovih sa stanice i aerodroma.
Ommadawn

#4485 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Sta ce majke ti reagovati kad ovi imaju monopol nad tim standovima i boli ih briga a sve po mentalitetu "ja cu tebi - ti ces meni". Sa aerodroma nema ni autobuske linije pa je covjek primoran (ako bas nema nikakve druge solucije) da uzme taksi. A ovi ko vukovi cekaju i trljaju ruke.
šatirana_ljubičica

#4486 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by šatirana_ljubičica »

sheilak wrote:
bombašica wrote: Da, nadaleko je poznat taj mentalitet taxista sa štanda na Autobuskoj stanici. Prvo te pitaju dokle ćeš, pa ako nafataju dovoljno mušterija za taj dio grada, onda voze sve putnike, onako đuture, k'o u javnom gradskom prevozu.

o da. fakat mi se gade taj njihov placarski mentalitet. i ovo, sto quarterback kaze, naplate ti cak i vise.

meni nije jasno kako niko iz udruzenja SA taxi ili kako se vec zovu, niti bilo ko drugi ne reagira na bezobrazluk ovih sa stanice i aerodroma.

naravno desilo mi se to o čemu govorite.nas troje i svi ćemo do Čobanije, ustvari žena će izaći na Skenderiji.I potrpo taxista nas (nismo imali čak ni kofera, ništa)i lijepo na Čobaniji mi mu platimo koliko je po taximetru :-) Kaže on, pa ne može to takoooooooooooo, a ja ću na to: a zašto, molim lijepo?jesmo li platili koliko je na taximetru?zašutio ko zaliven.
a da, na Skenderiji je žena izašla i sad ono hoće da plati taxisti kao iznos koji je na taximetru (što bi značilo da gospodin i ja koji idemo do Čobanije plaćamo 30 pf.) i ja joj kažem: ma nemojte gospođo, dajte samo vaš dio meni pa ćemo mi na kraju sve, taxista se tad već počeo svađati sa mnom :)
Benny Lava

#4487 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Benny Lava »

Image
bull21

#4488 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Otkud njima (Sa-T) pravo da se poreĐaju na bus/trololo stanici? Gledam maloprije, stalo ih 2-3 i čekaju na stanici. Nit može trola prići nit može stati na sred ulice :-?
mirzet87sa

#4489 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Gledam ovu sliku i nikako mi nije jasno koja je ovo ulica :?
Nisrin

#4490 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nisrin »

-
Last edited by Nisrin on 28/12/2014 19:02, edited 1 time in total.
direstraits0078

#4491 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by direstraits0078 »

Ako neće da te odvuku, pitaj slijedeći put da te odvezu, možda upali. A kad stane da primi putnika, ti iz auta i zaustaviš drugi taxi.
Ommadawn

#4492 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

@Mirzet: ulica je zasigurno u Sarajevu, mada ja sam se vise upitao koliki kreten covjek mora biti pa da parkira nasred pjesackog prelaza.
@Nasrin: poslusaj savjet dire_straitsa i izadji i uzmi drugi taksi.
Ned071

#4493 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ned071 »

na ovoj slici, a rijec je o ulici kod katedrale, nisu taskisti problem. nego ostala vozila parkirana na szand pa nemaju gdje stati.
Ommadawn

#4494 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Pa zovnes brate pauk i rijesi se problem. Naplatis socnu kaznu pa ce moodo-mariyanowo ikada vise parkirati.
mirzet87sa

#4495 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Ommadawn wrote:Pa zovnes brate pauk i rijesi se problem. Naplatis socnu kaznu pa ce moodo-mariyanowo ikada vise parkirati.
Ne pomaze pauk, odnosno ne smije dizati auta koja su usko parkirana jedan do drugog.
Shon Phon

#4496 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Shon Phon »

Ova slika je ulici Dženetića čikma kod Muzičke škole, odnosno štand Katedrala. Naravno da jesu taksisti problem, obzirom da uopšte ne žele da stoje na štandu, već se naguraju skroz dole na semafor i stoje na ulici (obratiti pažnju gdje stoji znak i počinje taxi štand). Da stoje na svom štandu, ne bi se mogao niko parkirati na dijelu ulice Dženetića čikma, koja je predviđena za štand i ne bi bilo problema. Ali valjda im to ne odgovara jer su tu zavučeni.
mirzet87sa

#4497 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Shon Phon wrote:Ova slika je ulici Dženetića čikma kod Muzičke škole, odnosno štand Katedrala. Naravno da jesu taksisti problem, obzirom da uopšte ne žele da stoje na štandu, već se naguraju skroz dole na semafor i stoje na ulici (obratiti pažnju gdje stoji znak i počinje taxi štand). Da stoje na svom štandu, ne bi se mogao niko parkirati na dijelu ulice Dženetića čikma, koja je predviđena za štand i ne bi bilo problema. Ali valjda im to ne odgovara jer su tu zavučeni.
Ako cemo gledat znak, stand onda pocinje od haman samog semafora pa skroz do nazad. Nema tu toliko taksista da popune onoliki prostor, zato su uvijek i parkirana 'normalna' auta. Meni jednom napisa na samom kraju standa, nigdje ziva roba +00;00h kaznu za parkiranje na istom :D
phillie

#4498 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by phillie »

Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademija :D hvala
razonoda

#4499 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by razonoda »

phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademija :D hvala
:-D Jesi li ti to buduci policajac?
phillie

#4500 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by phillie »

gluho i daleko bilo :D al sila natjerala :D
Post Reply