SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sorei

#4476 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

bez_ideje wrote:Kupila essence carbon black tus,onak ko flomaster da oprobam......ono nit je crno nit ostaje po klapku :? :? :?
Elem,sto su S-he sjene onako jeftine....mono i duo,po 2 KM, trio po 3 i nesta..... :-? :shock:

Elem,sad sam u alles natural folu..XD
Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ti si bas lijepa i sminka ti ne treba.
Juce sam kupila u Izboru nekakve sjene, jeftine skroz 2-3 marke, svakakvih boja i nisu lose. Fino se nanose, sinoc sam ih stavljala i ugodno se iznenedila jer je sve bilo tip top kad sam dosla kuci.
Mariella

#4477 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

BJB wrote:
legionarka wrote::) meni vidis, motanje tog sushi-ja nije mrsko ali skidat sminku i mackat se poslije jeste :D
plus cini mi se sta god da stavim na lice da cu izgledati kao pajac! Em pjegava em imam oci svjetle.. pa sta god da stavim ili pajac ili rakun! :)

evo dajte prijedloge!!!!! haha
Image

ja vam kazem pajac ili rakun!
Kako su mi poznate tvoje oci odnekud :shock: :?
Joj i meni su, mislim da mi je poznato iz nekog filma ili serije, i tacno imam sliku u glavi kako ta cura izgleda, al koji film/serija i kako se ona zove ne znam... Sad ce me to proganjati :mrgreen:
Mariella

#4478 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Mariella wrote:
legionarka wrote::) meni vidis, motanje tog sushi-ja nije mrsko ali skidat sminku i mackat se poslije jeste :D
plus cini mi se sta god da stavim na lice da cu izgledati kao pajac! Em pjegava em imam oci svjetle.. pa sta god da stavim ili pajac ili rakun! :)

evo dajte prijedloge!!!!! haha
Image

ja vam kazem pajac ili rakun!
Joj i meni su, mislim da mi je poznato iz nekog filma ili serije, i tacno imam sliku u glavi kako ta cura izgleda, al koji film/serija i kako se ona zove ne znam... Sad ce me to proganjati :mrgreen:
Skontalaaaaaa!!! Hahaha, joj procedure... Prvo znam kako lik izgleda, da je kratka kosa i s pjegama... Pa kako vidjeh temu sta ste danas kuhali, sjetim se da je bila kuharica u filmu... I onda se sjetim filma cijelog, ali ne znam ime... Pa znam glavnu glumicu da je plava, poznata... pa trazila na google koje su to plave glumice, pa kad sam nju nasla, onda njene filmove, i konacnooo sporednu glumicu u tom filmu :lol: :lol:

Julianne Nicholson

Image
Image

E meni su odavde poznate oci! :lol:
LONGMAN

#4479 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Mene je ovdje bas zadivila :-) Svaka cast kako je lijepo zamalterisa :)
plavooka

#4480 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

ev i mene 8-) napravila davno acc na forumu a nikad ništa pametno napisala pa da se popravim
inače, obožavam šminku i registrovani sam manijak za istu, dokazi ovde http://makeupmakeout.blogger.ba/

pa et pozdravljam vas za početak i drago mi je da sam tu, po drugim forumima stalno moram preračunavat valute i kontat gdje da to u nas nađem a ovde brate sve lijepo piše - milina :thumbup:
Partizzanka

#4481 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

to si tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!??!1+
pa znamo mi ba za tebe :)
boooogme sam se neko vece do neka doba nacitava tvojih recenzija
hehehe

dobro nam dosla na temu!

p.s
imala sam te nesto pitati na blogu ali sam zaboravila :)
plavooka

#4482 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

da to sam ja :D hvala cure na lijepoj dobrodošlici, nisam znala da ste me spominjale
drago mi je da sam tu

partizanko ako se sjetiš pucaj :)
Partizzanka

#4483 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e moja ti ja sam ti senilna hehehe tako da ... nacekat ces se
ali super ti je blog
pisala sam ti komentar ali nije otisao sad je svejedno kad si tu :)
Partizzanka

#4484 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

a ja bih pitala gdje sve skupa drzi :)
i kako se snalazis i kako odlucis cime ces se sminkati taj dan
i jel opcenito mislis da imas puno sminke .... mislim koristis li sve bas sve sto imas???
plavooka

#4485 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

danas ću probrat šta je višak pa stavit na prodaju, samo dok se uvijerim da mi nešto što sam dvaput dosad stavila na sebe stvarno ne treba :-) ograničit ću na BiH, nemam kad sad hodat po stanicama da šaljem u HR i Srbiju

u starom stanu nisam imala stolić za šminkanje s ladicama ko sad pa sam sve držala u kutijama, onim velikim od čizama :) u jednoj rumenila, u drugoj pudere, pa sjenila..itd a kistove i olovke u keramičkim šarenim saksijama za cvijeće (parola snađi se)

Pošto mi je sve sad u ladicama pootvaram da dobijem inspiraciju i skontam šta ću nosit taj dan, to mi je praktično najljepši dio dana. Mislim li da imam previše ? Ne :D Šminkam i sebe i druge, volim puno eksperimentisat, često poklonim ili prodam ono za čim me prođe želja i nabavim nešto novo. Uvijek mi je san bio da imam sve boje i svašta, znam uživat u tome. Šminkanje me opušta i raduje. Jbg, nemam drugih poroka, osim Bossa slims ;-)

Što se NYX-a tiče njih najviše i volim jer je izbor boja šminke za past na dupe. Kupujem odavde

http://www.fragrancedirect.co.uk/ imao ih je i Cheapsmells al su loši s obnavljanjem zaliha i podigli su cijene
, i tu http://stores.homestead.com/Rock-The-Ca ... eFront.bok ( njihov MAC je oriđiđi )

i s eBaya od http://myworld.ebay.com/isyncinc ima super cijene i dosta zanimljivih lotova od više stvari i http://stores.ebay.com/joyscosmetics , ona je usporila u zadnje vrijeme pa ako nemate puno strpljenja preskočite

a imaju ih i oni http://www.shopcraze.com/PageOffline.aspx i ona http://www.makeupgeek.com/store/
Partizzanka

#4486 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Sa moje strane nije bila kritika nego bas ono pitanje kako sam ga i postavila ... vidjela sam onu kutiju sa sjenama i pala na dupe!

ja sam nedavno nakupovala nekih sjenica i onda sam se u jednom trenu zapitala... boze kad cu ja sve ovo probati
ali opet ja se ne sminkam tako puno jer nemam bas prilika ...:(

divim ti se!
because_of_you

#4487 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Meni se zamantalo od bloga :-) :-) :shock: :shock: :D :D
plavooka

#4488 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

:D

alema ja nisam jer nemam suhu kožu ali u ovom videu http://www.makeupgeek.com/articles-revi ... colorstay/ ona pokazuje najsvjetliju Ivory nijansu i poredi je sa svojim tenom pa ako imaš približno svijetlu kožu njenoj onda je Buff za tebe - http://img.makeupalley.com/5/8/3/1/1498751.JPG
suspect_zero

#4489 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

enisa wrote:da priupitam, ima li ista od sminke iz oriflamea da vam odgovara - sjene... i tako to

Od kada su došli na naše tržište '98. probala sam haman sve njihove proizvode :-) :D , i preparativne, dekorativne i mirise....neke mogu pohvaliti a neke :evil: .... ima proizvoda koji su pristupačni cijenom (naročito ako ih kupiš po akcijskim cijenama) a i kvalitetom odgovaraju :thumbup: a opet ima proizvoda koji su ''da mi ih džaba daju, ne bih''....po meni TOP 10 Oriflame proizvoda koje dugogodišnje koristim:

Image

Mana, brzo se potroši....zato kada je po 6,90 km kupiti 2-3 kom.

Image

Tek odnedavno je u prodaji, odlična :thumbup:

Image

Ovo koristim i za lice i dekolte....nekada mahnem i po rukama i nogama :D ....dugo može trajati a i dostupno je u punjenju.

Image

Ovo mi je ominjena nijansa, može suho i mokro nanošenje, ne sakupljaju se, dugotrajna, ne prosipaju se.....

Image

Ove sjene su isto odlične, samo treba kupiti kada su na akciji oko 40% :D

Image

Ovaj korektor fakat sve prekriva :)

Image

Ova kolekcija za čišćenje i kreme su mi super, mada koristim često i zeleni tonik i sredstvo za čišćenje iz linije Optimals.

Trenutno su mi ovi najdraži:

Image

Image

Ako se neka sjeća njihovog mirisa Izmya?....taj je bio :thumbup: :thumbup:

Image

I ovo mi je nezamjenjivo, koristim u svakoj prilici i svakome bih preporučila :)

Nabrojah 10 koje koristim i koje ne mijenjam.......a ostali proizvodi npr. olovke za usne i obrve, lakovi, karmini, kreme, losioni, šamponi.....su bezzze :oops: ...za te pare može se naći povoljnije a i da kvalitet bude bolji :)
Partizzanka

#4490 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eee da makeupmakeout ... htjela sam te pitati za ovaj elfov all arround cover stick ... vidjela sam da si ga negdje imala u kolekciji ... jesi li zadovoljna???
inace jesi li zadovoljna elfovom kozmetikom???
BJB

#4491 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

plavooka

#4492 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

U zadnje vrijeme samo njega i koristim za prekrivanje podočnjaka, ranije mi se znao uvlačiti u linije oko očiju ali od kad ga nosim preko Avene Trixera kreme ne uvlači se i ne mrda čitav dan. Ta mi je kombinacija idealna za moje divne tamne duboke plavo-ljubičaste podočnjake :) Dosta je mastan, gust i kremast, dobro se razmazuje i pokriva samo se mora setovat s malo transparentnog pudera u prahu da se maskara ne bi preslikavala. Za ostale dijelove lica ga nisam koristila, tu mi je kralj Rimmelov Hide The Blemish korektor u stiku.

Moje iskustvo s Elfom poslje dosta isprobanih stvari je da imaju ili odlične ili loše proizvode, sredine nema. Mana im je uvijek pakovanje jer na njega ne polažu uopšte i mala količina, zbog toga zapravo i jesu tako jeftini..

BJB - o da :D kod nas košta 21 KM ako se dobro sjećam. Kvaka kod FD-a je da imaš poštarinu od 2,4 funte na svaki pojedinačni proizvod u narudžbi ali i kad preračunaš skupa opet bolje prođeš nego u DM-u
mimsy

#4493 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

bez_ideje wrote:pa jeste ovo black mania
Image
ovaj

Ima sve pozitivne kritike...a meni :-? :-? :-? :-?
Imala i ja,nula...sad ga umacem u onaj gel tus :lol:
zazana

#4494 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zazana »

BJB wrote:
zazana wrote:Jutro!
Evo od neki dan, malo šljokica nikome nikada nije škodilo!
Image

Uploaded with ImageShack.us
Samo da kazem, posto niko ne rece nista, lijepo oko :D dosminkaj ga da ovako krupno dodje do izrazaja i ne krati obrve vise. Lijepe su, pusti ih malo..
Hvala djevojke na svim savjetima, poslušaću ih sve, mada moram priznati da nisam baš vješta u šminkanju.
Što se tiče obrva, apsolutno ste u pravu, trebam ih malo pustiti jer sam ih "skratila" tako što čupnem jednu, pa drugu, pa treću, pa... :D, znate kako to već ide. Pokušaću se sudržati :).
P.S. Kupila sam vikend ruž manhattan intense moisture and gloss, nijansa 53G, nije loš - neka nude varijanta, više na smeđe nego roskasto. Evo ovdje ga možete vidjeti
Image

Edit
@partizanka: Maskara je art deco wonder lash (nedavno snizenje u CM-u), sjena Bourjoisa (pakovanje od 3 sjence, effet lumiere, nijanse br. 41) i preko crne olovke od catrice-a eyeliner sa glitters koji mi je baš super.
Partizzanka

#4495 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e to sam te htjela pitati neko vece plavooka . oko tog cover sticka hehehe

znaci uvlaci se u ove sitne bore ... ma haj navikla sam hahhaha ali bolje on nego da imam plavo do koljena
a valjda ce se popraviti i kad zbavim podlogu za sjene pa nece biti razmazane olovke

a kako si zadovoljna kvalitetom proizvoda ... vidjela sam da si se zalila na pakovanja ... ali ja nisam tako osjetljiva na pakovanje hehhe
yellow cat

#4496 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

plavooka wrote:ev i mene 8-) napravila davno acc na forumu a nikad ništa pametno napisala pa da se popravim
inače, obožavam šminku i registrovani sam manijak za istu, dokazi ovde http://makeupmakeout.blogger.ba/

pa et pozdravljam vas za početak i drago mi je da sam tu, po drugim forumima stalno moram preračunavat valute i kontat gdje da to u nas nađem a ovde brate sve lijepo piše - milina :thumbup:
Draga, tebe čekamo. :kiss: Dobrodošla.

Nedavno sam čitavo poslijepodne sjedila i čitala tvoj blog, ukočila sam se sva. :-D Od tad ga redovno čitam. Za 8.mart sam pokušala se našminkati u vintage stilu, ali sam tušem sve ubrljala (na kraju onu liniju nikako nisam znala izvući, pa je podići gore, a ne dao bog još na oba oka isto napraviti). :-) :-) Eh, kad bi bio kakav šablon da prislonim na oko:)
plavooka

#4497 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

partizanka samo nadji dobru kremu i neće se uvuć nikud :-D Uglavnom dobra su im obična rumenila, ostavljaju nešto laganiju boju pa su dobra za dnevne varijante, Flushed mi je najdraža nijansa. Dobri su cream lineri, tu čak i pakovanje valja i dosta ih bude unutra, dolaze sa kistićem ali njega zaboravi jer ne valja. Dalje, Shimmering Facial Whip pogotovo nijansa Spotlight je super kao tekući hajlajter. Zadovoljna sam i s mineralnim rumenilima i mineralnim ruževima, studio blush i bronzerom, a što se kistova tiče nemoj propustit Powder Brush iz studio linije - savršen je za tekući puder, puder u prahu i bronzer.

yellow cat hvala ti :kiss: tuš je najlakše izvući prema gore iz tri poteza ( iz jednog ne može da ga j. :D )
prvo povučeš tanku liniju sve do vanjskog završetka gornjih trepavica
onda vučeš od vanjskog završetka donjih trepavica koso gore prema kraju obrve
onda samo spojiš te dvije linije u mali trokutić i ispuniš njegovu unutrašnjost

Da mi je kamera ok snimila bi ti, ovako mogu jedino slikat kad budem radila na sebi. Samo nemoj odustajat, poslje 100 krivih poteza krenut će da ide kako treba ,vjeruj mi :)
Michun

#4498 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

dje ste cure? Nenasminkana, nedjelja, samo izasla na trening...kad se vidim u ogleedalu, samo vidim podocnjake crne!
Da vam kazem da mi je lijeva obrva narasla ali desna jok! Mhm, sta reci.
kinderlada

#4499 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Drage dame Sminkerice, trebam mali savjet od vas

Dugo sam trazila nahvaljeni puder Revlon Color Stay za mjesovitu i masnu kozu, nijansa najsvjetlija jer sam fakat svijetlog tena, i nasla ga i kupila i ne mogu reci da nisam zadovoljna, sve je to super, sjajno-bajno :) , samo imam opet problem, s obzirom da mi je lice malkice problematicno,masna koza, prosirene pore, pokoja sitna bubuljica, neke neravnine itd. (bice ipak da je malo vise problematicno :D ), kad stavim taj puder bude to onako jedva neki prolaz, ujednaci se nekako ten, nestane bar tih tackica i crvenilo, ali mi nekako ne pokrije dovoljno :? , jednostavno nije to to...

E sad ili ja ocekujem puno od tog pudera, ili bi mi mozda preko njega trebao neki puder u kamenu/prahu? Eh to pitam vas drage moje??
Sta mislite da li bi jos neki dodatni puder preko Revlona odgovarao i koji?? Kao sto rekoh svijetla sam skroz, a oci crne ko gar-nigdje veze, znaci napisite odmah i nijansu ako vam koji padne na pamet :)

I da na pomenem ne pada mi na pamet da kupujem skroz novi puder jer sam za ovaj dala citavih 17 eura :D , vala tesko se rastala, priznajem, ali sam eto kupila i sad naravno hocu da ga iskoristim na najbolji moguci nacin.

Eto predlozite mi nesto please :sax:
BJB

#4500 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:dje ste cure? Nenasminkana, nedjelja, samo izasla na trening...kad se vidim u ogleedalu, samo vidim podocnjake crne!
Da vam kazem da mi je lijeva obrva narasla ali desna jok! Mhm, sta reci.
Shuti, ja maloprije raskopala na obrazu neku, nije bubuljica, vec nesto k'o sitna jedva vidljiva napuhana bubuljica sa rupicom u sredini, stiskala, krv sikljala i sad mi je cijeli obraz crven..Maramiccom sam..Kako najbolje popraviti stetu do sutra? Hajde smirice se ovo crvenilo, al :roll: Prekricu onim Dermablendom malo..
Post Reply