Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Legolas wrote:Evo, sad gledam Hayat, i na pitanje gdje je doktorirao, gosn. Semir veli da je zaboravio kod kojeg profesora i da je doktorat "u fazi odbrane".... :D :D :D Pa, hebemu život :D :D :D
:-) Nemoj zajebavat`, .... jel` bash tako rek`o. :-) :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Zaklela bi se da je onom jednom sa slike bio otkopcan slic :-)
al necu........bice da je zbog jointa :-)
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

a jestel primjetili CRVENI,ZELENI I PLAVI kisober :-)
:D
Legolas

Post by Legolas »

Roll Nemoj zajebavat`, .... jel` bash tako rek`o. Roll Very Happy
Baš tako... i išlo je otprilike ovako: "Da, odgovoriću vam, moj doktorat je... ehmmm... one je... na sarajevskom univerzitetu kod profesora... joj zaboravio sam... "u fazi je odbrane"....
cernica

Post by cernica »

Sa velikom pažnjom ali I zadovoljstvom, čitam pokusaje argumentovanih komentara Brdjana o postojanju brda, odnosno o ne postojanju piramida , ali... nemaju zavrsne misli jer im nedostaje izraz koji u naucnom životu i te kako treba. Svima onima koji nisu plivali u naucnim vodama, ili se nisu bavili nekim istrazivackim radom – postoji procedura, nacelo, kako se dolazi do trezvenog razmisljanja, I sam pristup predmetu rada, kao što ni Znanju nije uspjelo, iako je “visoko potkovan”, a ne samo drvlje i kamenje na Fondaciju.
Naravno, radi se o povrsnim, sugestivnim informacijama koje oni (primjer agresivni Vuk Bacanovic) u nastavku oblikuju svojim prihvatljivim idejama…I tako nastaje “teorija" koja se u sustini veoma lako da oboriti.

Covjek nikada sebi ne smije dopustiti egocentricnost jer u protivnom nikad nece nista nauciti. Ovdje vidim vazi pravilo “samo da sam ja u pravu…pa kako god”.

Uzgred receno, “Ludost” nije “Znanje”, I “Znanje” nema drugi nick (njegov stil pisanja sam uocio I prepoznatljiv je)

Jedno iskreno pitanje: "Ko bi trebao da zastupa arheoloske vrijednosti BiH, ako ne date mogućnost onima koji to hoce?" Fondacija hoce, a Zemaljski muzej BiH nece (za njih je Visocica uvjek bila brdo “istrazeno”).

Jos samo da navedem onima koji negiraju da su stanovnici Bosne starosjedioci ovih prostora I da su potomci prailira, nego da su svakojake mjesavine kao… I svi u evropi (ova teorija Vuka Bacanovica je toliko smijesno-glupa da se covjek stvarno moze smijati glupostima ljudskog uma)

Naziv Bošnjak nastao je modifikacijom arhaizma Bošnjanin, kako su sebe nazivali stanovnici Bosne do dolaska Turaka. Svoj naziv Bošnjani su dobili po nazivu središnje rijeke i po nazivu zemlje koju su nastanjivali, a koji potiču od staroilirske riječi "boš" za sol kojom je zemlja obilovala. Mnogi srednjovekovni dokumenti sadrže sintagmu "dobri Bošnjani", pri čemu je ono "dobri", u tadašnjem kontekstu, značilo "vjerodostojni svjedoci". Svjedoci? Cega? Zar ovo stvarno nije izazov za istrazivanje?!
dzanum

Post by dzanum »

cernica wrote: Naziv Bošnjak nastao je modifikacijom arhaizma Bošnjanin, kako su sebe nazivali stanovnici Bosne do dolaska Turaka. Svoj naziv Bošnjani su dobili po nazivu središnje rijeke i po nazivu zemlje koju su nastanjivali, a koji potiču od staroilirske riječi "boš" za sol kojom je zemlja obilovala. Mnogi srednjovekovni dokumenti sadrže sintagmu "dobri Bošnjani", pri čemu je ono "dobri", u tadašnjem kontekstu, značilo "vjerodostojni svjedoci". Svjedoci? Cega? Zar ovo stvarno nije izazov za istrazivanje?!
svjedoci cega? pa piramide
ali, nesto im kratko pamcenje
uh, nije ni cudo - toliko su stari da ih je alzhajmer morao trefiti :-)

hajde hajde, samo se zezam, bez skakanja :-D
Legolas

Post by Legolas »

Naravno, radi se o povrsnim, sugestivnim informacijama koje oni (primjer agresivni Vuk Bacanovic) u nastavku oblikuju svojim prihvatljivim idejama…I tako nastaje “teorija" koja se u sustini veoma lako da oboriti.
"agresivni"... buhahahhhahahahahhahahahahah. Mah.. šta da ti kažem, pastirske halke za konopce radi lakšeg doturanja hrane su u stvari halke za vezivanje pra-ilirskih ledolomaca. Apsolutno dokazana tvrdnja. ma bravo... Nego, sinko, pregelda li barem onu knjigu koju ti postah? Pa naravno da nisi. Imaš ti Semirov "doktorat", bez i jedne reference "u fazi odbrane", kod jednog profesora. Kredibilna literatura - nema šta.
Covjek nikada sebi ne smije dopustiti egocentricnost jer u protivnom nikad nece nista nauciti. Ovdje vidim vazi pravilo “samo da sam ja u pravu…pa kako god”.
Je li ovo dio tvog ličnog opisa?
edno iskreno pitanje: "Ko bi trebao da zastupa arheoloske vrijednosti BiH, ako ne date mogućnost onima koji to hoce?" Fondacija hoce, a Zemaljski muzej BiH nece (za njih je Visocica uvjek bila brdo “istrazeno”).
Zemaljski muzej nema grijanja. U zemaljskom muzeju ljudi po ŠEST mjeseci ne primaju platu. Zemaljskom muzeju se ruši plafon. Jedna od najvećih biblioteka u sklopu muzeja u kojoj bi i ti i mlade generacije mogle, čitajući, mnogo toga naučiti, ako išta o ovoj zemlji, preko zime ne radi zbog hladnoće. Zaposlenici su na rubu egzistencije, za što je odgovorna DRŽAVA i ministri koji u životu tri slova pročitali nisu, ali su u ublehu za ispiranje mozga ljudima spremni, naložiti odgovornima da skrhaju stotine hiljada maraka, dok istinsko arheološko blago BiH trune u podrumima bez adekvatnih uslova smještaja. Dakle, zaposlenici zemaljskog muzeja jedva preživljavaju, ali im ne pada na pamet da varaju ljude "piramidama".
os samo da navedem onima koji negiraju da su stanovnici Bosne starosjedioci ovih prostora I da su potomci prailira, nego da su svakojake mjesavine kao… I svi u evropi (ova teorija Vuka Bacanovica je toliko smijesno-glupa da se covjek stvarno moze smijati glupostima ljudskog um
Imaš li možda neku "argumentaciju", baziranu na relevantnoj literaturi ili barem udžbeniku za osnovnu školu o tome da je neoborivi historijski FAKAT, potvrđen upravo nebrojenim genetičkim istraživanjima, i različitim antropološkim tipovima u Evropi (i u Bosni i Hercegovini, dakako) , koji sam naveo "smiješno glup"? Pa znaš li ti beno jedna išta o neprestanoj turbulenciji naroda, pa shodno tome i međusobnom genskom miješanju? Reference molim, naravno, izuzev "doktorata" kod "jednog profesora" i sličnog. Stvarno jadno i bijedno, da bijednije biti ne može. Ako želiš štogod naučiti, evo ti kvalitetne rasprave: http://www.forum.hr/showthread.php?t=51363
Mnogi srednjovekovni dokumenti sadrže sintagmu "dobri Bošnjani", pri čemu je ono "dobri", u tadašnjem kontekstu, značilo "vjerodostojni svjedoci". Svjedoci? Cega? Zar ovo stvarno nije izazov za istrazivanje?!
"Dobri Bošnjanin" jeste osoba plemenita roda, odnosno plemić. Pojmu "dobri" u latinskim poveljama odgovara "boni homines", tj. "odlična, izvrsna gospoda", plemenita roda, grofovi, kneževi, vojvode itd, koji su zbog svog porijekla dostojni da svjedoče. Ali ne... vjerovatno će Semir u svom narednom "doktoratu" na "jednom univerzitetu" dokazati da se radi o "svjedocima piramide". Oh, Bože.... :-)
Last edited by Legolas on 18/04/2006 22:52, edited 1 time in total.
blenta

Post by blenta »

Legolas wrote:
"agresivni"... buhahahhhahahahahhahahahahah.
:-?
Legolas

Post by Legolas »

blenta wrote:
Legolas wrote:
"agresivni"... buhahahhhahahahahhahahahahah.
:-?
Ja se samo smijem. :)
dexcox

Post by dexcox »

"Hypogeum je malo poznata mreza podzemnih hramova i tunela na Malti koje su Englezi, a potom Maltezani, stotinama godina brizljivo cuvali od ociju javnosti. Povremeno je otvoren samo ulazni hram koji dokazuje da nijedna anticka kultura nije bila u stanju da pod zemljom isklese i ugradi kamene blokove teske desetinama tona. Rjesenje zagonetke vodi superiornijoj zemaljskoj (Atlantida) ili vanzemaljskoj civilizaciji."

"Stotine piramida u Kini iznenada su zakomplicirale poznatu sliku svijeta. Najveca medju njima, Bijela piramida, sa svojih 300 metara je dvostruko visa od Keopsove piramide. Pronadjeni hijeroglifi upozoravaju na vanzemaljsko porijeklo bica koja su tu sahranjena."

"Medju masonskim “umjetnickim” muralima na Denverskom aerodromu je i onaj posvecen balkanskom krvoprolicu. Razdragana djeca nose maceve i automate, zamotane u nacionalne zastave, koji su sijali uzas… i sire se prema “crnoj” Africi, arapskom svijetu i azijskom kontinentu. Da li je ovim prikazana strategija masonskih elita za novi milenij?"

Image
bosanski Arthur C. Clarce
Last edited by dexcox on 18/04/2006 23:11, edited 1 time in total.
Panasonic

Post by Panasonic »

Kazu da ce godisnji broj turista ciji ce dolazak biti potaknut piramidom iznositi 1.500.000.
kekec

Post by kekec »

Kako je već na početku projekta najavljeno, prvi kameni blokovi Bosanske piramide Sunca ugledali su svjetlost dana, saopštio je Semir Osmanagić na oficijelnoj web stranici Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".
"Prvi se macici u vodu bacaju", kaze narodna izreka. :roll:
Hajmo malo ispod kamenja. :)
kekec

Post by kekec »

Zasto tako "A". Istinu, pa sasu je u lice. :-)

Kako ti, bona, nije zao, bar onog ILIR-a? Zar ne vidis da je sav u transu.
Napisao je gomilu postova, uzbudio se i sada, vjerovatno, negdje,
uz sliku "piramide", svrsava k´o zec. Ako procita tvoj post, strefi´ce ga srce. :D
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

moze li mi samo neko objasniti kako se citavih 5 piramida moze tako lako zagubiti, da se uopce nigdje ne spominju sve do pojave semira... ajd jedna da se zagubi to bi jos mogla nekako provariti al citavih pet... how yes no...
danas

Post by danas »

haman nemojte sad prekidati temu :D pa morate prebaciti bar 200 stranica... :-)
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

A wrote:
Sretno Biće wrote:moze li mi samo neko objasniti kako se citavih 5 piramida moze tako lako zagubiti, da se uopce nigdje ne spominju sve do pojave semira... ajd jedna da se zagubi to bi jos mogla nekako provariti al citavih pet... how yes no...
Ma bila je jedna, ali kako je ona izasla na svjetlo dana.... druge navalile. Stara narodna - piramide navalile ko muhe na svjetlo :oops:
vidim i ja da su se pocele kotiti...
no imam jos jedno pitanje na cemu semir bazira svoja briljantna imena piramida...
danas

Post by danas »

Sretno Biće wrote: no imam jos jedno pitanje na cemu semir bazira svoja briljantna imena piramida...
vis' to ni meni nikad nije bilo jasno :D :D
kekec

Post by kekec »

Sretno Biće wrote:
no imam jos jedno pitanje na cemu semir bazira svoja briljantna imena piramida...
Ruins of ancient Mexico's largest city - The Pyramids of Sun and Moon, and the Palace of the Quetzal Butterfly.
Sto bi se reklo: "plagijat". Sa svojih putovanja, donio je i imena:
Ruins of ancient Mexico's largest city - The Pyramids of Sun and Moon, and the Palace of the Quetzal Butterfly.
Ali nisu imena neki problem... :roll:
danas

Post by danas »

A wrote:
danas wrote:
Sretno Biće wrote: no imam jos jedno pitanje na cemu semir bazira svoja briljantna imena piramida...
vis' to ni meni nikad nije bilo jasno :D :D
A kao sve ostalo - jest 8-)
pa ostalo :D i can see :D where it's coming from :D
a ova imena oklen je izvuko :D haman nikako da skontam... :-) :-) :-) :-)
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

danas wrote:
A wrote:
danas wrote: vis' to ni meni nikad nije bilo jasno :D :D
A kao sve ostalo - jest 8-)
pa ostalo :D i can see :D where it's coming from :D
a ova imena oklen je izvuko :D haman nikako da skontam... :-) :-) :-) :-)
ma to ti je bilo udri mujo u tepsiju...
danas

Post by danas »

a hoce li sad biti kako smo ko biva eto mi imali piramidu a ostali zivjeli u pecinama...
pa jedva sam izdrzala srpske price kako je njihov car dusan jeo viljuskom dok su u parizu trgali meso rukama... ko ce sad izdurat nasu piramidu i nasu civilizaciju, naravno sve dok su ostali bili divljaci...
:lol: :lol: :lol:
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

gle zar sumnjas u palobosance? ccc... stvarno si zaista :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
max_power

Post by max_power »

Imena "nasih piramida" se baziraju na juznoamerickim, piramida sunca, mjeseca i tako dalje...

manjak kreativnosti, pa je samo posudio njihova imena :-)

A sakrivene su i meksicke piramide bile, prije neki dan su jos jednu otkrili. :P
Legolas

Post by Legolas »

Bilo bi divno da imamo vladu Bosne i Hercegovine sastavljenu od kulturnih, obrazovanih i etičnih (a ne etničkih) ljudi, koji bi iz državnog proračuna izdvajali, ako išta, a ono pristojnu sumu za finansiranje naučnih istraživanja - bilo da se radi o arheologiji, ili obrazovanju mladih generacija za vrsne stručnjake. Bilo bi divno da imamo državu u kojoj se većina novca ne bi odlijevala na birokratsku administraciju, (koja je jedva dočekala da se sliže sa ublehom o kojoj raspravljamo), već da se izdvoji neophodan novac na finansiranje nekog pristojnog naučnog časopisa (napominjem da su jedva dva ili tri broja "Glasnika zemaljskog muzeja" izašla poslije ovog rata, uz drugu napomenu da "Glasnik" nije prestajao redovno izlaziti ni za vrijeme, ni odmah nakon II. sv. rata). Da li se neko sjetio da pokrene Fondaciju "Zaštitimo zemaljski muzej od propadanja", ili "obnovimo Ferhadiju", ili "obnovimo sabornu pravoslavnu crkvu u Mostaru", ili "spasimo Radimlju od devastacije". Ljudi iz zemaljskog muzeja nebrojeno puta su doslovno vapili za pomoć. Gdje je onda bila ovakva naprasna izdašnost BH telecoma i inih firmi??? Nešto je jako trulo u zemlji Bosni...
Last edited by Legolas on 19/04/2006 00:13, edited 1 time in total.
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

Legolas wrote:Bilo bi divno da imamo vladu Bosne i Hercegovine sastavljenu od kulturnih, obrazovanih i etičnih ljudi, koji bi iz državnog proračuna izdvajali, ako išta, a ono pristojnu sumu za finansiranje naučnih istraživanja - bilo da se radi o arheologiji, ili obrazovanju mladih generacija za vrsne stručnjake. Bilo bi divno da imamo državu u kojoj se većina novca ne bi odlijevala na birokratsku administraciju, (koja je jedva dočekala da se sliže sa ublehom o kojoj raspravljamo), već barem na finansiranje nekog pristojnog naučnog časopisa (napominjem da su jedva dva ili tri broja "Glasnika zemaljskog muzeja" izašla poslije ovog rata, uz drugu napomenu da "Glasnik" nije prestajao redovno izlaziti ni za vrijeme, ni odmah nakon II. sv. rata). Da li se neko sjetio da pokrene Fondaciju "Zaštitimo zemaljski muzej od propadanja", ili "obnovimo Ferhadiju", ili "obnovimo sabornu pravoslavnu crkvu u Mostaru", ili "spasimo Radimlju od devastacije". Ljudi iz zemaljskog muzeja nebrojeno puta su doslovno vapili za pomoć. Gdje je onda bila ovakva naprasna izdašnost BH telecoma i inih firmi??? Nešto je jako trulo u zemlji Bosni...
a gle pogledaj ko je na vlasti pa će ti sve biti sasvim jasno...
Locked