"Trojka"

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4476 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Styling wrote: 28/05/2025 20:42
Chmoljo wrote: 28/05/2025 19:58
last mohicans wrote: 28/05/2025 19:30
Uopće nisi u pravu. Zna se ko je zajebo, Majstorović, Korora i jedan NiPovac je proklizao. Ako je Čengić onakvu tegobu u studiju kod Senada doživio, nakon sto je taj proces propao, onda mu treba Oskara s nogu uručiti. Ogromnu energiju je bio ulozio i jako mu je bilo stalo da BB bude gradonačelnik. Ne znam samo šta je tvoj argument za tu tvrdnju, da Benjaminu proturi koja do tada bila totalni anonimus i nepoznanica. Je li to?
Nudi ukupno 0 argumenata, sva nabijedjena i s visine docira. Zaova od teticne u nipu pa nacula na nekom odboru o ovome i konta zna.
Ne znam što si toliko osjetljiv i uznemiren mojom diskusijom.

I da te pitam off topic, čime sam zaslužila ovakav arogantan način komunikacije od tebe? Mislim, mi se ne znamo, ovo je forum, diskutuje se o svemu i svačemu, naravno da nemamo svi ista mišljenja, teme su razne, različiti stavovi, ali nekako očekujem da barem ovaj pismeniji i kulturniji dio foruma poštuje neki decorum i nivo komunikacije, da postoji neko međusobno uvažavanje, ali sam se evidentno prevarila. U zdravlje.
Ti ne diskutujes, u tome je problem. Cinjenice otpepas, nudis nula argumenata. Niko ne kaze da moras misliti sta drugi misle, al reci drugima da pojma nemaju i staviti tacku, a ponuditi ukupno nista, to nije diskusija.
Chmoljo

#4477 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 28/05/2025 20:15
Chmoljo wrote: 28/05/2025 20:12 Ko bude iduci premijer taj ili je kurban ili je mudonja pra ekselans.
Makar tu dilemu lahko razrjesavamo.

Kurban Trojke ce biti svako osim ako nije Steta ili Muza.

Ako bude SDA/DF, tamo je svako ime kurban po fabrickim postavkama.
Definitivno. Mozda ima i neko treci, ali mi trenutno ne pada na pamet.
Styling

#4478 Re: "Trojka"

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 28/05/2025 20:45
Styling wrote: 28/05/2025 20:42
Chmoljo wrote: 28/05/2025 19:58

Nudi ukupno 0 argumenata, sva nabijedjena i s visine docira. Zaova od teticne u nipu pa nacula na nekom odboru o ovome i konta zna.
Ne znam što si toliko osjetljiv i uznemiren mojom diskusijom.

I da te pitam off topic, čime sam zaslužila ovakav arogantan način komunikacije od tebe? Mislim, mi se ne znamo, ovo je forum, diskutuje se o svemu i svačemu, naravno da nemamo svi ista mišljenja, teme su razne, različiti stavovi, ali nekako očekujem da barem ovaj pismeniji i kulturniji dio foruma poštuje neki decorum i nivo komunikacije, da postoji neko međusobno uvažavanje, ali sam se evidentno prevarila. U zdravlje.
Ti ne diskutujes, u tome je problem. Cinjenice otpepas, nudis nula argumenata. Niko ne kaze da moras misliti sta drugi misle, al reci drugima da pojma nemaju i staviti tacku, a ponuditi ukupno nista, to nije diskusija.
Ja sam prenijela ono što znam, a ti se bez ikakve kontra argumentacije ospeš i počneš vrijeđati, valjda da pojačaš dojam u nedostatku argumentacije. Pa, čitav grad zna da je Čengić kriv.
Ali, sve i da nije tako, a ja znam da jeste, način i tvoje komunikacije je totalno ispod kulturnog nivoa.
Zato sada ideš na blok, pa aroganciju prosipaj Nailovoj materi.
Chmoljo

#4479 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Vjecita_zavrzlama wrote: 28/05/2025 20:26
Prpa.ba wrote: 28/05/2025 20:21
last mohicans wrote: 28/05/2025 20:17 Ah Baketa maloprije na bayatu. Kao da su sutra izbori. Jest se zadao, sve je SDA napravila, ufatio se i ove epidemiološke situacije, bljuje vatru na Konakovića. Oni baš u nekom totalnom ubjeđenju da su apsolutni pobjednici 2026.
Pa i jesu, jedino KS mozda bude upitan.
A na osnovu cega to govoris? Nisu botovi realno stanje
Naxosnovu smitovih izmjena i jako losoj poziciji NIPa. Nece SDA ojacati, niti mislim da ce SDP strasno oslabiti. Kljucan ce biti pad NIPa i povrata SBiH. Mislim da je federacija tesko ostvariva za bilo koga osim za SDA. Ovo govorim zbog Doma naroda i izbora predsjednika i potpredsjednika federacije i njegove uloge u izglasavanju vlade.

Bakir pokusava ozivjeti i SBB da ne dodje u neki nezgodan egal a posebno se to odnosi na KS.

KS debelo zavisi od NiPa.
Ludzak

#4480 Re: "Trojka"

Post by Ludzak »

NiP i NS će dobiti jedan veliki debakl. A i, neka će.
Chmoljo

#4481 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Styling wrote: 28/05/2025 20:51
Ja sam prenijela ono što znam, a ti se bez ikakve kontra argumentacije ospeš i počneš vrijeđati, valjda da pojačaš dojam u nedostatku argumentacije. Pa, čitav grad zna da je Čengić kriv.
Ali, sve i da nije tako, a ja znam da jeste, način i tvoje komunikacije je totalno ispod kulturnog nivoa.
Zato sada ideš na blok, pa aroganciju prosipaj Nailovoj materi.
Bog te pogledo, citas li sta pises? Ti si referenca za sve ostale?

To argument? Ja znam i drugi pa cijeli grad zna?

Pa ti vrijedjas zdrav razum jbt...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4482 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 28/05/2025 20:52
Prpa.ba wrote: 28/05/2025 20:21

Pa i jesu, jedino KS mozda bude upitan.
Naxosnovu smitovih izjava i jako losoj poziciji NIPa. Nece SDA ojacati, niti mislim da ce SDP strasno oslabiti. Kljucan ce biti pad NIPa i povrata SBiH. Mislim da je federacija tesko ostvariva za bilo koga osim za SDA. Ovo govorim zbog Doma naroda i izbora predsjednika i potpredsjednika federacije i njegove uloge u izglasavanju vlade.

Bakir pokusava ozivjeti i SBB da ne dodje u neki nezgodan egal a posebno se to odnosi na KS.

Pitanje je koliko je SDA zadrzala svojih fiksnih glasaca. 4 godine bez kontrole budzeta nije malo.
Mada predvidjam da ce na nivou FBiH biti ponovo prvi po broju glasova, samo je pitanje koliko trabanata mogu poklopiti.
Imaju DF bez Zeljka, prevrtljivog Semira i zombija Fahru.

Na KS predvidjam tijesnu pobjedu Trojke.
Chmoljo

#4483 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2025 20:56

Naxosnovu smitovih izjava i jako losoj poziciji NIPa. Nece SDA ojacati, niti mislim da ce SDP strasno oslabiti. Kljucan ce biti pad NIPa i povrata SBiH. Mislim da je federacija tesko ostvariva za bilo koga osim za SDA. Ovo govorim zbog Doma naroda i izbora predsjednika i potpredsjednika federacije i njegove uloge u izglasavanju vlade.

Pitanje je koliko je SDA zadrzala svojih fiksnih glasaca. 4 godine bez kontrole budzeta nije malo.
Mada predvidjam da ce na nivou FBiH biti ponovo prvi po broju glasova, samo je pitanje koliko trabanata mogu poklopiti.

Nije njima budzetarijat glavni izvor snage. Dzemat i "nasi su, ipak" dominira.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4484 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 28/05/2025 20:59

Komentarisao je i navode da može doći do saradnje njegovog SBB-a sa SDA u narednom periodu.

- Ne da može nego mora. Ne zato što smo Izetbegović ili ja u nekoj političkoj ljubavi. Naše razlike su poznate. Pored svih razlika između Izetbegovića i mene, mislim da uz iskustvo koja smo imali u ratu, on je bio šef kabineta svog oca, ja sam bio u kabinetu načelnika Halilovića i poslijeratne saradnje, mora doći do saradnje.

Vidis Fahre, ljubav kabinetskih moljaca :lol:

A pazi ovaj dio, dalo se naslutiti kad je Hadzovic napisao da mu je "najveca zivotna greska sto je pomogao Trojki da dobije izbore":

- To je moja najveća politička greška u životu što sam dao bespogovornu podršku strankama Trojke. Ništa nisu ispunili što su obećali. Mi ne znamo koliko košta izgradnja tramvajske pruge kroz Sarajevo. Projekat od preko 100 miliona je proglašena tajnom.

Vidjeli ste izbor gradonačelnika Sarajeva. Nakon jedne bruke kakva je nezapamćena da jednog Bogića Bogićevića koji je spasio BiH jer nije htio da potpiše uvođenje vanrednog stanja da JNA pregazi BiH, da ga kandidirate pa ga ponizite, sada ponovo imate unutar Trojke sukob.

Nemate novih vrijednosti već imate ono što smo mi prigovarali SDA-u a to nepotizam. Imate da nečiji sinovi moraju biti direktori...

Ja nisam rekao da se SDA promijenila. Ja samo kažem da smo mi pomogli Trojki s kritikama prema SDA, o da Trojka sada radi mnogo gore stvari od onoga što je radila SDA - istakao je Radončić.

Pazi mu price zivota ti....kakav on i podrska Trojki, prvi je ostao slusati govor "predsjednika Dzaferovica" na protestu ispred OHR-a :lol:
last mohicans

#4485 Re: "Trojka"

Post by last mohicans »

relativno84 wrote: 28/05/2025 20:27
last mohicans wrote: 28/05/2025 19:30 Uopće nisi u pravu. Zna se ko je zajebo, Majstorović, Korora i jedan NiPovac je proklizao. Ako je Čengić onakvu tegobu u studiju kod Senada doživio, nakon sto je taj proces propao, onda mu treba Oskara s nogu uručiti. Ogromnu energiju je bio ulozio i jako mu je bilo stalo da BB bude gradonačelnik. Ne znam samo šta je tvoj argument za tu tvrdnju, da Benjaminu proturi koja do tada bila totalni anonimus i nepoznanica. Je li to?
Hoces da kazes da Bogic kod Senada laze da su ga zavalila dva covjeka iz SDP-a, koji su kasnije izbaceni pa opet vraceni kod tvog oskarovca. :shock:

:oops: :D :run:
Takoe.
Chmoljo

#4486 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Ma naravno. Steta uspio klepiti pare sa EBRDom a oni jadni ne znaju ni preko javnih nabavki.

Duse drage. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4487 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 28/05/2025 21:06 Ma naravno. Steta uspio klepiti pare sa EBRDom a oni jadni ne znaju ni preko javnih nabavki.

U svakom slucaju nazire se da je SDA SBB nova DFSDA.
Poslije svega sta su jedni o drugoma izgovorili, poslije pritvora i hapsenja, opet jedni drugima lete.
Chmoljo

#4488 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2025 21:09
Chmoljo wrote: 28/05/2025 21:06 Ma naravno. Steta uspio klepiti pare sa EBRDom a oni jadni ne znaju ni preko javnih nabavki.

U svakom slucaju nazire se da je SDA SBB nova DFSDA.
Poslije svega sta su jedni o drugoma izgovorili, poslije pritvora i hapsenja, opet jedni drugima lete.
Pazi, da je nana fata nekog mimo tih teletabisa optuzila da joj je nudio da klepe lovu i rastale se za zemlju, gorio bi.

Treba prihvatiti cinjenicu da njihovi glasaci imaju izuzetno niske kriterije. Ustvari imaju samo jedan. Tu se ne glasa za logiku, za bolje sutra, programe kurce palce. Tu se glasa ko sto se glasalo za kpj. Svoje. Ostali su neprijatelji drzave i tacka.

Znam glave koje nisi mogo ubijediti da Hadzibajric nije u SDA vise. Zadnji izbori koje je dobio. Sta vise reci?

Tu SDA gubi glasove samo onoliko koliko ih umre, a novih ne stasa. SBB je stranka koja je najagresivnije zaposljavala budzetarijat. Nije im se plaho isplatilo, jer jednom ko se dokopa vise ga ne veze neka lojalnost. Jer nema sta da ga veze. Ni ideologije, niti je kepec kakav lider.

Na drugoj strani glasaci ipak traze nesto i srecom da je tako. Elem, ovi jednostavno imaju luksuz da im sve prolazi. Prosto bi morao stalno se podsjecati na sve izjave, izvale, fule, bezobrazluke, kriminal jer ih toliko ima da ih se ne mozes sjetiti. Izgubi se u masi.

Sta je onda tu jos jedno lizanje izasranih govana?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4489 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Tako nekako.
Mene vise brine niska izlaznost od broja glasova koje bi horor koalicija mogla dobiti.

Bit ce zanimljivo sta ce se desiti sa DF glasovima.
Vjecita_zavrzlama

#4490 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

E to da
Od Fadila napravise svetca, skoro slusam neki dijasporas prica kako se raspitivao da ök postoji mogucnost da posjeti Novalica i uruci hediju :D
Vjecita_zavrzlama

#4491 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2025 21:21 Tako nekako.
Mene vise brine niska izlaznost od broja glasova koje bi horor koalicija mogla dobiti.

Mozda se i df vrati u lijevo? :D

Nego sda ce se aktivirat i mrtvi ima da glasaju, moju mater su i za lokalne njih trojica zvali da glasa za sda nacelnika.Nikada prije to nije bilo
Chmoljo

#4492 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

preliće se SBiHu, i nešto sitnije apstinirati. ne predviđam im sjajne izbore.

NIPovi glasovi se također preljevaju SBiHu. tu se nešto i NES javlja, ali ostaje da se vidi šta će biti od njih.
talijan97

#4493 Re: "Trojka"

Post by talijan97 »

Nadam se slabljenju NiP-a i jacanje ostale dvije. Ali cisto sumnjam. U mogucim su problemima svi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4494 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2025 21:03

Komentarisao je i navode da može doći do saradnje njegovog SBB-a sa SDA u narednom periodu.

- Ne da može nego mora. Ne zato što smo Izetbegović ili ja u nekoj političkoj ljubavi. Naše razlike su poznate. Pored svih razlika između Izetbegovića i mene, mislim da uz iskustvo koja smo imali u ratu, on je bio šef kabineta svog oca, ja sam bio u kabinetu načelnika Halilovića i poslijeratne saradnje, mora doći do saradnje.

Vidis Fahre, ljubav kabinetskih moljaca :lol:

A pazi ovaj dio, dalo se naslutiti kad je Hadzovic napisao da mu je "najveca zivotna greska sto je pomogao Trojki da dobije izbore":

- To je moja najveća politička greška u životu što sam dao bespogovornu podršku strankama Trojke. Ništa nisu ispunili što su obećali. Mi ne znamo koliko košta izgradnja tramvajske pruge kroz Sarajevo. Projekat od preko 100 miliona je proglašena tajnom.

Vidjeli ste izbor gradonačelnika Sarajeva. Nakon jedne bruke kakva je nezapamćena da jednog Bogića Bogićevića koji je spasio BiH jer nije htio da potpiše uvođenje vanrednog stanja da JNA pregazi BiH, da ga kandidirate pa ga ponizite, sada ponovo imate unutar Trojke sukob.

Nemate novih vrijednosti već imate ono što smo mi prigovarali SDA-u a to nepotizam. Imate da nečiji sinovi moraju biti direktori...

Ja nisam rekao da se SDA promijenila. Ja samo kažem da smo mi pomogli Trojki s kritikama prema SDA, o da Trojka sada radi mnogo gore stvari od onoga što je radila SDA - istakao je Radončić.

Pazi mu price zivota ti....kakav on i podrska Trojki, prvi je ostao slusati govor "predsjednika Dzaferovica" na protestu ispred OHR-a :lol:
ne znam šta ste očekivali :?

Trojka ga je naguzila na WTC placu jednako kako ga je Don Neonko naguzio na SCC placu

Tornjak takve stvari ne prašta i :izet: im sve po spisku
Nisamsdaali

#4495 Re: "Trojka"

Post by Nisamsdaali »

Vlast u FBiH ce odluciti HDZ i eventualno stranci koji će im suflirati, mislim da ni SDA + trabanti nema toliko dominantan kapacitet da postanu ekskluzivni bošnjački partneri u vlasti, a kamoli trojka
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4496 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 28/05/2025 21:27

NIPovi glasovi se također preljevaju SBiHu. tu se nešto i NES javlja, ali ostaje da se vidi šta će biti od njih.
A predvidjas li neko preljevanje iz SBIH-a jer je postalo jasno da su Bakirovi trabanti a za njih se glasalo iz suprotnih motiva?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4497 Re: "Trojka"

Post by malakh »

Nisamsdaali wrote: 28/05/2025 21:59 Vlast u FBiH ce odluciti HDZ i eventualno stranci koji će im suflirati, mislim da ni SDA + trabanti nema toliko dominantan kapacitet da postanu ekskluzivni bošnjački partneri u vlasti, a kamoli trojka
nece hdz sa dfom.
Chmoljo

#4498 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2025 22:24

A predvidjas li neko preljevanje iz SBIH-a jer je postalo jasno da su Bakirovi trabanti a za njih se glasalo iz suprotnih motiva?
Ne. Ljudi su fascinirani Semirom i dobice dobar broj glasova, ali ja mislim da je potkapacitiran za sve preko kantona. Klasicni lokalni politicar.

Ostal odrustvo takodjer ne ulijeva povjerenje. Becarevic je stari prevrtljivac, a za Bandica sam mislio nekad prije da je temeljitiji, al nista od toga. Mislom na struku.

Imo je par fula koje su mi pokazale da nije bila stvar politicarenja nego ciste neinformiranosti i neznanja, i to oko stvari koje je morao poznavati obzirom sta je radio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4499 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 28/05/2025 22:59
_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2025 22:24

Ne. Ljudi su fascinirani Semirom i dobice dobar broj glasova, ali ja mislim da je potkapacitiran za sve preko kantona. Klasicni lokalni politicar.

Ostal odrustvo takodjer ne ulijeva povjerenje. Becarevic je stari prevrtljivac, a za Bandica sam mislio nekad prije da je temeljitiji, al nista od toga. Mislom na struku.

Imo je par fula koje su mi pokazale da nije bila stvar politicarenja nego ciste neinformiranosti i neznanja, i to oko stvari koje je morao poznavati obzirom sta je radio.
Dobro to govoris za KS, ja sam mislio na FBiH.
Chmoljo

#4500 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Ne mogu tu nesto posebno prognozirati, jer je pitanje kako ce NES proci, Kuko je rahmetli ko i stranka mu, Komsic ne moze biti kandidat za predsjednistvo i tu gubi DF dosta. Ma FBiH je samo pitanje ko ce se naguziti SDA.

Ne znam kako ce SBiH proci u ostalim kantonima, ali ce KS za njih izvuci dosta. Ne znam koliko su jaki lo ostalim kantonima.
Post Reply