Jel to nemaš internetaVelkoski wrote:kockari, je l' u plusu ethereum danas,
U odnosu na juče - jeste.
Moderator: anex
Jel to nemaš internetaVelkoski wrote:kockari, je l' u plusu ethereum danas,
Ne treba osporavati njegovu diplomu kao ekonomiste, ali da on kaze da ima puno pravo nesto tvrditi, tu se malo zejebo, jer nema. Ne odreduju ekonomisti cijenu niti se ekonomisti razumiju u tehnologiju koja stoji iza toga. Jedina struka sto je ekonomisti i vecinom rade jeste: da spekulisu.512MB wrote:Ekonomista a nemas pojma o ovome.Muhamed Đakmić wrote:A mene Tomahawk proziva
Pa ja kao ekonomista imam puno pravo tvrditi da Bitcoin nikad neće ispuniti svoju prvenstvenu svrhu, a da će se neko kroz njega obogatiti, sasvim sigurno da mnogi hoće.
Samo što su ono zbog čega je navodno nastao i ono zbog čega ga većina kupuje, drži i na koncu prodaje dijametralne suprotnosti, pa Bitcoin sam sebe mora na kraju pobiti.
I nisam ja Tomahawk bio tu samo kad je bilo crnilo, od prvog posta na temi pišem isto, a imao je Bitcoin i jakih momenata u tom periodu.
Ja sam se "ekonomista" poput tebe zadnje dvije godine nasluso kijamet, i svi su od reda fulali da nemoze gore. Uglavnom nemas nikakve argumente al sve znas i lupas kao vidovita Djemila. Koja je prvenstvena svrha Bitcoina, i zasto je nastao? Kaze li ti Segwit ili Lightning Network ista? Vjerujem da ste na faksu nekad nabasali na Tripple Entry Accounting, jedno od najvecih izuma zadnjih stotinu godina?Muhamed Đakmić wrote:Eh baš sam jednog takvog čekao512MB wrote:Ekonomista a nemas pojma o ovome.Muhamed Đakmić wrote:A mene Tomahawk proziva
Pa ja kao ekonomista imam puno pravo tvrditi da Bitcoin nikad neće ispuniti svoju prvenstvenu svrhu, a da će se neko kroz njega obogatiti, sasvim sigurno da mnogi hoće.
Samo što su ono zbog čega je navodno nastao i ono zbog čega ga većina kupuje, drži i na koncu prodaje dijametralne suprotnosti, pa Bitcoin sam sebe mora na kraju pobiti.
I nisam ja Tomahawk bio tu samo kad je bilo crnilo, od prvog posta na temi pišem isto, a imao je Bitcoin i jakih momenata u tom periodu.
De da čujem, pošto ti imaš pojma
Valjda ti trebas argumentovat svoje tvrdnje?Muhamed Đakmić wrote:Ja čekam da mi argumentujeTomahawk11 wrote:Jel se ovo materijal priprema za debatu
Crypto valute su i nastale zbog "ekonomista" i njihovog kriminalnog ponasanja. A to sto svi od reda refleksno bitcoinu prognosticiraju crash, dokazuje samo da se jos nisu pozabavili tematikom.KAMI666 wrote:Ne treba osporavati njegovu diplomu kao ekonomiste, ali da on kaze da ima puno pravo nesto tvrditi, tu se malo zejebo, jer nema. Ne odreduju ekonomisti cijenu niti se ekonomisti razumiju u tehnologiju koja stoji iza toga. Jedina struka sto je ekonomisti i vecinom rade jeste: da spekulisu.512MB wrote:Ekonomista a nemas pojma o ovome.Muhamed Đakmić wrote:A mene Tomahawk proziva
Kazes Bitcoin ce pobiti samog sebe, onda treba prvo da krenes od danasnjih valuta, konkretnije dolara. On je sam sebe vec pobio a svi se drzite na tom sistemu i ignorisete njegovo iz nicega (citaj stampanjem bez pokrica). Kriptovalute su tu najmanji problem.
imam isto misljenje ...drastic wrote:Ovo ce zavrsiti kao I dotcom
Tomahawk11 wrote:Šta vas briga, ionako niste ništa uložili, dakle niste u opasnosti.
Jedino ako vam nije žao forumaša koji jesu, pa pokušavate biti glas razuma.
Što ne, ja kad bih vidio da nešto ide u provaliju, ja bih rekao: - mojne to, ljudi, ostavite.... spasiti nekog, sevap je.mO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Šta vas briga, ionako niste ništa uložili, dakle niste u opasnosti.
Jedino ako vam nije žao forumaša koji jesu, pa pokušavate biti glas razuma.napisao sam svakome svoje , ne pokusavam nikoga da odvratim ...
Ljudi iz Agencije za bankarstvo su zainteresovani, između ostalog, za mining, osoba s kojom su se konsultovali kaže da je stvar milionskog iznosa, ali dobro, ko što kaže Moke, svakom svoje.Hendrix wrote:Nema mi nista gore nego kad vidim ove svjetske eksperte koji su vecinom krivi za krizu 2008. kako se jadni sikiraju zbog ulagaca u kripto. Oni daju savjete e ba...CEO JP Morgana...olicje korupcije i spekuliranja...on se nadje da sere.
Kripto vise nije IT zezancija kao prije par godina...ja imam poznanika koji rade u ozbiljnim finansijskim institucijama i za razliku od sprdanja sa mnom prosle godine kad su culi da sam ulagac, sad me oni pitaju odakle da krenu i istrazuju veoma ozbiljno u vezi ulaganja u kripto. Meni ne treba veci dokaz od toga, da kripto vise nije nesto sto oni mogu ignorisati...nanjusili su lovu.
mislim da svi znaju moje misljenje sto se tice kriptovaluta u ovome trenutku , ja ne kazem da su one lose i mislim da imaju buducnost , ali ne po ovome kursu .Tomahawk11 wrote:Što ne, ja kad bih vidio da nešto ide u provaliju, ja bih rekao: - mojne to, ljudi, ostavite.... spasiti nekog, sevap je.mO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Šta vas briga, ionako niste ništa uložili, dakle niste u opasnosti.
Jedino ako vam nije žao forumaša koji jesu, pa pokušavate biti glas razuma.napisao sam svakome svoje , ne pokusavam nikoga da odvratim ...
Koliko vidim, ima na temi onih koji sa hiljadarkama ulijeću, a u BiH to nije malo.
EvolucijamO k3 wrote: mislim da svi znaju moje misljenje sto se tice kriptovaluta u ovome trenutku , ja ne kazem da su one lose i mislim da imaju buducnost , ali ne po ovome kursu .
@tomo iskreno zelim da zaradite svi pare ovdjei , ali nemojte da budete vi na dnu piramide
Zato jer... ?mO k3 wrote:imam isto misljenje ...drastic wrote:Ovo ce zavrsiti kao I dotcom
prije kraha dotcoma svako je ulagao i domacice , ovih kursevi nemaju nista iza sebe , nikakvu sigurnost osim spekulacije i nade zaraditi brz novac na brzake512MB wrote:Zato jer... ?mO k3 wrote:imam isto misljenje ...drastic wrote:Ovo ce zavrsiti kao I dotcom
Osim toga ja bih odma potpiso da se zavrsi kao dotcom, nije to bio samo krah, neke sada poznate kompanije su na dotcom zarafmdike milijarde.
Stari je to trik, na sva zvona rastamburat da je sve sranje i da ce krahirat a tajno u steku drzat koji milioncic. Kad sitni ulagaci iz panike prodaju svoje da spase zivu glavu, kurs spadne za 30-40 posto, bankeri i investori ulete jeftino milione, sitni ulagaci vide da kurs ide gore i opet uloze svoje, kurs jos vise ide gore i eksperti zaradjuju. Kao sto Mr. Buffet upravo radi...Hendrix wrote:Nema mi nista gore nego kad vidim ove svjetske eksperte koji su vecinom krivi za krizu 2008. kako se jadni sikiraju zbog ulagaca u kripto. Oni daju savjete e ba...CEO JP Morgana...olicje korupcije i spekuliranja...on se nadje da sere.
Kripto vise nije IT zezancija kao prije par godina...ja imam poznanika koji rade u ozbiljnim finansijskim institucijama i za razliku od sprdanja sa mnom prosle godine kad su culi da sam ulagac, sad me oni pitaju odakle da krenu i istrazuju veoma ozbiljno u vezi ulaganja u kripto. Meni ne treba veci dokaz od toga, da kripto vise nije nesto sto oni mogu ignorisati...nanjusili su lovu.